مشارکت مردم و معتمدان برای بودجه‌ریزی محلی

شصت‌وپنجمین نشست هم‌اندیشی «اصفهان فردا» با حضور رئیس شورای اسلامی شهر، شهردار اصفهان و مدیر منطقه8 و جـمـعـی از معتمدان محلی منطقه8 شهرداری اصفهان برگزار شد. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در این نشست گفت: معتقدم باتوجه به اقداماتی که در شهر صورت‌گرفته است، همچنان شهر اصفهان نیاز به کار دارد تا جمعیت دومیلیون نفری آن در آرامش باشند. علیرضا نصر اصفهانی افزود: شهروندان باید در امورات شهری مشارکت داشته باشند تا بتوانیم اقدامات بهتری انجام دهیم. او با اشاره به اینکه باید مشارکت‌های مردمی را پاس بداریم و به‌صورت عملی به آن توجه کنیم، تصریح کرد: بودجه‌ریزی مشارکتی در دستور کار قرار گرفته است و ما به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته‌ایم.

تاریخ انتشار: 10:59 - سه شنبه 1400/03/25
مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: بهمن 99 که بودجه 1400 در دستور کار قرار گرفت، ۱۲۰ میلیارد برای مشارکت‌های مردمی در نظر گرفته و مقرر شد منطقه‌های برخوردار ۵درصد از بودجه خود را در اختیار بودجه مشارکتی قرار دهند و به محله‌ها نگاه ویژه داشته باشند. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان،  خاطرنشان کرد: اقدامات بزرگی در شهر انجام شده است و اقدامات کوچک زمینه را برای افزایش خدمت فراهم می‌کند. باید تلاش کنیم اقدامات خوبی در شهر انجام شود و هر مدیر و شورایی که در رأس کار قرار می‌گیرد نباید از مسئولیت خود فراری باشد. او با بیان اینکه هر مدیر باید به سه مهارت ادراکی، فنی و انسانی مجهز باشد، ادامه داد: مدیرانی که در جایگاه خود قرار می‌گیرند باید درک کنند که مردم چه نیازهایی دارند. آن‌ها باید از لحاظ فنی نیز در درجه بالایی باشند و بتوانند نیروهایی را استخدام کنند که آن‌ها هم از لحاظ فنی در سطح بالایی قرار داشته باشند. به گفته رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، مهارت انسانی مهم‌ترین مهارتی است که هر مدیر باید به آن مجهز باشد و در کارش نیز به‌صورت ویژه عمل کند تا ضعف‌هایش پوشیده شود، مهارت انسان‌دوستی و صمیمیت را به همراه می‌آورد که داشتن این ملاک برای یک مدیر جای تحسین دارد. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان  با بیان اینکه باید در کنار کارهای سخت‌افزاری و زیربنایی به اقدامات انسان‌محور نیز بپردازیم تا اتفاق‌های خوبی در شهر رقم بخورد، خاطرنشان کرد: باید به شرف انسان‌ها توجه شود تا اقدامات موجود در شهر نیز موردتوجه قرار گیرد، اگر از مردم غفلت کنیم در مسائل مختلف دچار مشکل می‌شویم و در اقدامات متضرر خواهیم بود. ما نباید تنها اقدامات کالبدی را در شهر انجام دهیم.

محله‌های منطقه8 از افراد هنرمند و تأثیرگذار تشکیل شده است

در ادامه این جلسه، شهردار اصفهان گفت: شصت‌وپنج جلسه با عنوان «اصفهان فردا» در طول چهار سال گذشته برگزار شده و اکنون به منطقه8 رسیده‌ایم، این منطقه لایق بیشترین خدمات است و ما باید به آن توجه ویژه داشته باشیم، بیش از ۲۰۰ محله در شهر اصفهان وجود دارد؛ اما ما نمی‌توانیم در این دوره کوتاه مدیریت خود هر روز به محله‌های مختلف شهر سر بزنیم؛ زیرا این اقدام بسیار دشوار است و ما برای انجام این کار وقت نداریم؛ اما گاهی به‌صورت سرزده در محله‌ها بازدیدهایی خواهیم داشت.قدرت‌اله نوروزی اظهار کرد: در دوره مدیریت جدید این منطقه، چهار بار در محله پرتمان حضور پیدا کردم و با حضور مدیر منطقه تمام کوچه‌پس‌کوچه‌های این منطقه را مشاهده کردم و با مردم و اهالی گفت‌وگویی داشتم، این منطقه برای ما ناآشنا نیست.
او افزود: اکنون بر خود واجب دانستم که صحبت‌های معتمدان محله را گوش دهم و برای حل مشکل آن‌ها اقدامات کنم. حضور معاونانم نیز در این جلسه به دلیل این است که متوجه دغدغه افراد شوند و در حوزه تخصصی خود اقدامات لازم را انجام دهند. شهردار اصفهان تصریح کرد: منطقه8 بزرگ و وسیع است و حریم ندارد که این موضوع برای این منطقه یک امتیاز محسوب می‌شود، این منطقه بیش از دو هزار هکتار مساحت دارد که از این میزان حدود 200 هکتار بافت فرسوده را به خود اختصاص داده است. نوروزی با اشاره به اینکه حدود 270 هزار نفر در این منطقه زندگی می‌کنند، خاطرنشان کرد: این موضوع نشانگر بزرگی این منطقه است و ما در این منطقه شاهد مردمی هنرمند، شریف و توانمند هستیم که سرشار از سرمایه‌های اجتماعی هستند که باید با تدابیری از این داشته‌ها استفاده کنیم. او با اشاره به اینکه فضای سبز در این منطقه کم است، گفت: در این چهار سال توانستیم با توجه به خشک‌سالی موجود با استفاده از پساب و آب‌های تصفیه‌شده فضاهای سبز شهر را آبیاری کنیم؛ همچنین کاشت چمن و گونه‌های مقاوم باعث شد تا فضای سبز با نیاز کمتری به آب افزایش پیدا کند.
شهردار اصفهان گفت: برخی از محله‌های منطقه8 تنها یک مرکز فرهنگی دارند که این موضوع شایسته آن‌ها نیست و ما شاهد سالن‌های مطالعه و مجموعه‌های ورزشی کمی در این منطقه هستیم. نوروزی ادامه داد: در این دوره چهارساله تمام سیاست ما بر استقرار فضایی در محله‌ها بوده است و تنها در چهارباغ سینما افتتاح نکردیم، بلکه در رهنان و خوراسگان نیز سینماهایی را افتتاح کردیم. محله شمس‌آباد منطقه8 نیز می‌تواند یک سالن تئاتر داشته باشد. در این منطقه باید پیگیری‌های لازم در این موضوع‌ها انجام شود تا آن را به جایگاه اصلی خود برسانیم. او تأکید کرد: در سال 99 این منطقه 150درصد جذب بودجه داشته که حاصل زحمات شبانه‌روزی افراد حاضر در این منطقه بوده است. امسال ۲۹درصد بودجه جاری بوده است که این درصد علاوه بر موضوع حقوق افراد، شامل نگهداری پارک‌ها و نظافت شهر نیز می‌شود. شهردار اصفهان با بیان اینکه از 10 هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری در سال جدید، 4 هزار و 100 میلیارد تومان آن در حوزه حمل‌ونقل موردتوجه قرار گرفته است، اضافه کرد: توانستیم 15درصد از خط یک مترو را در چهار ماه به پایان برسانیم و موفق شدیم یک هزار و 600 مسافر را به 120 هزار نفر تبدیل کنیم، اکنون در زیر شهر، شهر جدیدی در حال ساخت است و از 16 ایستگاه موجود 13 ایستگاه کلنگ‌زنی و برخی ساخته شده است، 50 کیلومتر از حلقه حفاظتی در شهر اصفهان است و ما توانستیم برخی از پل‌های این پروژه بزرگ را به نتیجه برسانیم. نوروزی با تأکید بر اینکه باید به محله پرتمان توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا گرفتاری و مشکلات مردم کاهش پیدا کند، گفت: عرضه و تقاضا باعث گرانی زمین شده است و ما در این راستا دخالتی نداریم پس مردم نیز باید به این موضوع توجه داشته باشند، ما در این مدت اتوبوس‌هایی را خریداری یا برخی از آن‌ها را بازسازی کردیم که اکنون عمر آن‌ها به 7 سال کاهش یافته است؛ همچنین باید به کاهش ترافیک خیابان‌های کاوه و رباط نیز توجه کنیم تا دیگر شاهد چنین ترافیک سنگینی در شهر نباشیم. او ادامه داد: احداث پارک محلی در شمس‌آباد باید با سرعت بیشتری به کار خود ادامه دهد؛ همچنین باغ گله نیز باید آزادسازی و توافق‌های باقی‌مانده آن انجام شود، ما برای آزادسازی‌ها باید با مردم گفت‌وگو داشته باشیم؛ زیرا گفت‌وگو بسیاری از مسائل را حل می‌کند. برای سامان‌دهی زمین‌های مشاعی اقداماتی انجام شده است؛ همچنین باید در نزدیک خیابان پنج طبقه مانند خیابان توحید، پارکینگ زیرسطحی احداث کنیم.

منطقه8 در امور زیرساختی فقیر است

مدیر منطقه8 شهرداری اصفهان در ادامه این نشست گفت: پس از ورودم به منطقه8 مسائلی به وجود آمد و مدتی بعد نیز با بیماری کرونا روبه‌رو شدیم و همین باعث شد جلسه معتمدان این منطقه با تأخیر برگزار شود و اکنون با توجه به بهتر شدن شرایط این جلسه را برگزار کردیم. هدف اصلی من در این منطقه، رهایی محله پرتمان از مشکلات بود که تا حدی این موضوع حل شده است. محمد کیهانی اظهار کرد: به کمک افراد حاضر در شهرداری و همت آن‌ها توانستیم طرحی را تهیه کنیم که امیدوارم در کمیسیون ماده 5 استانداری تأیید شود، با توجه به تعداد افراد و تنوع ادیان در منطقه8 سعی شد که قانون تهیه شود تا بتوانیم به مردم این منطقه کمک کنیم. بر اساس گزارش بازرسی استانداری اصفهان، ۱۴۳۷ دیدار با مردم داشتیم که امیدواریم گرهی را باز کرده باشیم. اجرایی‌کردن میز خدمت یکی دیگر از موضوع‌هایی بود که در نظر گرفته شد و ما سعی کردیم در این خصوص اقداماتی انجام دهیم. او اظهار کرد: این منطقه در امور زیرساختی دچار فقر  است و از لحاظ عمرانی مشکل دارد. باید ۳۰۰ هزار مترمربع آسفالت‌ریزی داشته باشیم تا وضعیت بهتر شود. در موضوع فضای سبز هم اقدامات خوبی انجام داده‌ایم. مدیر منطقه8 شهرداری اصفهان گفت: برخی از پروژه‌ها بیش از یک دهه اجرا نشده بود؛ اما توانستیم آن‌ها را به نتیجه برسانیم. مشارکت مردم و معتمدان برای بودجه‌ریزی در سال‌های آینده، یکی از اهداف ما در این جلسه است که امیدوارم این موضوع انجام و ادامه پیدا کند. کیهانی تصریح کرد: نیازهای محلی در بودجه سال آینده پیش‌بینی‌شده است و به کمک افراد و بنا به درخواست‌های مردم درصددیم نیازها را برآورده کنیم، کمک معتمدان می‌تواند بودجه را هدایت کرده و اتفاق‌های خوبی را رقم بزند؛ بودجه توسط خود مردم هدایت می‌شود که این موضوع سبب می‌شود روزبه‌روز شاهد اتفاق‌های بهتری در منطقه باشیم.

 دغدغه‌ها و دیدگاه‌های معتمدان

در ادامه معتمدان محلی در حضور مدیران شهری مشکلات را بازگو کردند.
 احمد رضایی، معتمد کوجان: برخی محله‌ها به پارکینگ نیاز دارد
در گذشته محله کوجان قفل شده بود و در دو سال اول این دوره مدیریت شهری نیز به این منطقه توجهی نشد. باید گره‌های این منطقه باز شود تا مردم خوشحال شوند، اکنون برخی کوچه‌ها آسفالت نشده است و ما در برخی از محله‌ها نیازمند پارکینگ هستیم. باید مشکلات ورودی شهر نیز حل شود تا مسافران هنگام ورود به شهر با شلوغی مواجه نباشند.

 خوشنویس‌زاده، معتمد محله شهیدان کاظمی: شهرداری برای سامان‌دهی ورودی خیابان شهیدان کاظمی وارد عمل شود
در گذشته اداره همه محله‌ها به عهده جوانان بود. در حال حاضر هم برای انجام این کار، ظرفیت جوانان زیاد است. شهرداری باید برای سامان‌دهی ورودی خیابان شهیدان کاظمی وارد عمل شود؛ ولی اکنون این مکان در دست نیروهای بسیج است که شهرداری باید به این موضوع ورود پیدا کند. توجه به ورودی سردار شهید صادقی نیز از دیگر مسائل است تا وضعیت در این نقطه نیز بهبود یابد.

مصطفی خراسانی، معتمد محله فردوان: این محدوده نیازمند ایجاد پارکی بزرگ‌تر است
توسعه در محله فردوان و حل معضل با آستان قدس برای محله ما واجب است. این محدوده نیازمند ایجاد پارکی بزرگ‌تر است. از شهردار می‌خواهم مشکلات خیابان فردوان و خیابان آیت‌الله صادقی را حل کند تا هنگامی که پنج استان از طرف غرب و شرق وارد خیابان امام خمینی(ره) می‌شوند شاهد ترافیک نباشند.

شیخان، معتمد محله سرلت و شمس‌آباد: اقدامات لازم برای باغ‌گله انجام شود
نیاز محله ما فضای سبز و بافت باغ‌گله است که از نظر من باید در این مکان اقداماتی انجام شود تا شاهد وضعیت کنونی نباشیم. شلوغی خیابان شریعتی و چهارراه شمس‌آبادی آزاردهنده است و با توجه به مغازه‌های موجود باید پارکینگی در این مکان ایجاد شود. امیدوارم این مسائل هرچه زودتر حل شود تا ما شاهد وضعیتی بهتر در محله باشیم؛ زیرا محله ما ظرفیت‌های زیادی دارد.

غلامرضا شهبازی، معتمد محله دستگرد: اقدامات لازم برای جاری شدن زاینده‌رود انجام شود
مسئله زاینده‌رود داغی است بر دل شهروندان اصفهان که اکنون شهروندان این شهر به دلیل جاری‌نبودن رودخانه با مشکلاتی روبه‌رو هستند. وضعیت زاینده‌رود باید بهتر شود و امیدوارم با توافق‌های موجود مشکلات حل شود؛ در این مدت به محله دستگرد توجه نشده است و مردم از پارک محروم هستند. زمین‌هایی وجود دارد که امیدوارم به پارک تبدیل شود تا افراد حاضر در منطقه از آن استفاده کنند. همچنین باید ترافیک خیابان هدایت حل شده و به پل آیت‌الله صادقی توجه و ضلع خیابان باهنر سامان‌دهی و خیابان فروغی زیباسازی شود. همچنین باید مکانی که برای ذکر خانی در نظر گرفته شده بود هرچه زودتر احداث شود تا افراد محله و منطقه از آن استفاده کنند.

 اصغر زراعتی، معتمد محله شمس‌آباد: به سامان‌دهی حمام محله  توجه شود
محله شمس‌آباد بسیار وسیع است و ما باید به چالش‌ها و موضوع‌های مختلف در آن توجه کنیم، محله ما نزدیک‌ترین منطقه به شهرداری مرکزی است؛ اما در بسیار از موارد دچار عقب‌ماندگی هستیم. در 30 سال گذشته تنها یک فرهنگ‌سرا داشته‌ایم؛ حمام شمس‌آباد در ورودی این محله وجود دارد که مسئولان باید به سامان‌دهی آن توجه کنند.

قائدی، معتمد محله پرتمان: زمین‌های بایر و کشاورزی به مراکز فرهنگی تبدیل شود
پل هوایی و پله‌برقی موجود در این محله دچار آسیب شده و اکنون خراب است، در برخی از مناطق محل شاهد پیاده‌راه‌های نامناسب هستیم و همچنین به موقع جمع نشدن زباله‌ها مشکلاتی را برای ما به همراه داشته است. باید به زمین‌های کشاورزی و بایر توجه شود تا مشکلات موجود حل شود و به جای این مکان‌ها شاهد مجموعه‌های فرهنگی باشیم.

عباس قاسمی، معتمد محله جابر انصاری و ابونعیم: با مشکل حمل زباله مواجه نیستیم
طرح تکریم ارباب‌رجوع در دو سال گذشته در منطقه8 اجرا شد و همیشه در دفتر مدیر منطقه روی ما باز بوده است و شاهد تحولاتی در منطقه بوده‌ایم؛ اکنون هیچ‌گونه تعارفی با مسئولان وجود ندارد و باید از همه افراد قدردانی کنیم. شهرداری تاکنون موفق عمل کرده و به نیروها توجه کرده و اقدامات بسیاری را انجام داده است. خوشبختانه با مشکل حمل زباله مواجه نیستیم. باید با افرادی که کاغذهای تبلیغاتی را روی در خانه افراد نصب می‌کنند، برخورد شود تا شاهد نازیبایی در محله‌ها نباشیم. همچنین در شهرسازی منطقه می‌طلبد که نیروهای مخلص بیشتری مشغول باشند؛ زیرا به این موضوع توجه نمی‌شود و باید اتاق فکری برای شهرداری ایجاد شود.

 سیدمحمود موسوی، معتمد محله جابرانصاری: خیابان پنج آذر به مسجدسید متصل شود
از مدیر منطقه برای زحماتی که می‌کشند تشکر می‌کنم. منطقه8 سه برابر دیگر مناطق وسعت دارد و در آن اقداماتی انجام شده که نباید منکر آن شویم، ورودی شمال به جنوب منطقه دچار مشکل است و خیابان رباط و کاوه همیشه قفل است و مشکلاتی را ایجاد کرده که برای حل این موضوع بهتر است خیابان پنج آذر به مسجد سید متصل شود تا ترافیک رباط و کاوه کاهش پیدا کند.

کریم قانئیان، معتمد محله مارچین: نواقص محله مارچین حل شود
احداث خیابان شهید اسماعیلی که باقی مانده است باید به نتیجه برسد. همچنین باید اقدامات لازم برای خیابان هاشمی انجام شود. این محله 30 هزار نفر جمعیت دارد و باید زورخانه‌ای در آن احداث شود تا افراد از آن استفاده کنند. همچنین فضای سبز در این محل توسعه پیدا کند و نواقص موجود در محله حل شود تا افراد بتوانند از خدمات کافی بهره‌مند شوند.

جوادی، معتمد محله مارچین: از زمین‌های کشاورزی استفاده شود
در این محله باید کمربند فضای سبز ایجاد و از زمین‌های کشاورزی استفاده شود تا مشکلات موجود برای فضای سبز حل شود. همچنین زمینی برای پارکینگ شهدا نیاز داریم که امیدوارم هرچه زودتر این زمین در اختیار ما قرار بگیرد تا بتوانیم از آن استفاده کنیم.

 اسماعیلی، معتمد محله کساره: چشمه‌سارهای منطقه حفظ شود
این محله چشمه‌سار اصفهان است و اکنون وضعیت نامناسبی پیدا کرده است. باید چشمه‌سارها حفظ شود و توزیع خدمات در این نقاط انجام شود. اقدامات خوبی در حوزه‌های مختلف شهری در این منطقه انجام شده است که در این راستا می‌توان به سامان‌دهی بازیافت اشاره کرد. باید فضا و منظر این محله در راستای سیستم سکونت شهری بهبود پیدا کند. در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز باید به این محله توجه شود.

 حجت‌الاسلام کیانی، معتمد خانه اصفهان: وجود کودکان کار از چالش‌های این منطقه است
خانه اصفهان، یکی از محله‌های منطقه8 است. این محله۷۰ هزار نفر جمعیت دارد و تراکم زیادی در آن مشهود است؛ همچنین خانه‌های بسیاری در این محدوده وجود دارد. ورزشگاه، کتابخانه عمومی، درمانگاه و ایستگاه آتش‌نشانی در این محدوده وجود ندارد؛ همچنین در کل این محله دو مسجد وجود دارد. این محله از لحاظ فرهنگی بسیار محروم است؛ اما در شهرسازی خوب ظاهر شده است. کودکان کار و سگ‌گردانی از چالش‌هایی است که با آن مواجه هستیم. از لحاظ عقیده و افکار، افراد محل با یکدیگر تفاوت دارند. شهرداری به جز ساخت‌وساز باید به مسائل فرهنگی نیز توجه کند.

محمدعلی اساسی ،معتمد محله خانه اصفهان: 13 ایستگاه ورزشی در منطقه8 وجود دارد
شعار ما فرد سالم و خانواده سالم است، پس خوشحالیم که ۱۶۸ ایستگاه ورزشی به همت شهرداری هدایت و به موضوع سلامت شهروندان توجه می‌کند. حدود ۱۳ ایستگاه ورزشی در منطقه8 وجود دارد. برای زنان نیز اقداماتی انجام شده است که امیدوارم این کارها ادامه‌دار باشد تا شهروندان سالم باشند.

سلیمانی، معتمد محله خانه‌اصفهان: نبود پارکینگ مهم‌ترین معضل خیابان پنج‌طبقه است
دوچرخه‌سواری نیز اقدامی خوب در این منطقه بود که اکنون افراد می‌توانند به‌صورت امن دوچرخه‌سواری کنند. خیابان پنج‌طبقه مشکلات زیادی دارد که نبود پارکینگ یکی از مهم‌ترین آن‌هاست.

محمد نریمانی، پیش‌کسوت سینما و یکی از معتمدان منطقه8: آسیب‌های اجتماعی با توجه به موضوع‌های فرهنگی کاهش یابد
باید به حوزه‌های فرهنگی در منطقه توجه کنیم؛ زیرا اکنون موضوع‌های فرهنگی تأثیر زیادی بر جامعه دارد که با استفاده از آن می‌توانیم فرهنگ شهر را افزایش دهیم تا شاهد آسیب‌های اجتماعی کمتری در سطح منطقه، شهر و کشور باشیم.