او تصریح کرد: اجرانشدن کامل طرح تفصیلی همچون گذرگاهها، خیابان و کندروها و پروژههای بزرگی که کاربری کشاورزی دارند و به صورت لاینحل در منطقه 2 شهرداری باقی مانده و همچنین وجود بافت فرسوده از جمله معضلات و چالشهای این منطقه محسوب میشود که در این بازدید درباره آنها بحث و تبادل نظر شد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان در سنوات گذشته، گروه مشاوری انتخاب کرده است که برای وضعیت اراضی کشاورزی در منطقه ۲، ۹ و ۱۱ شهرداری طرحهایی ارائه دهد که قرار شد در جلسه دیگر این طرحها را بررسی و مشاهده کنیم که آیا این طرحها ظرفیت سرمایهگذاری دارد یا خیر. نورصالحی افزود: همچنین اراضی محله شمسآباد را که در منطقه 2 شهرداری اصفهان وجود دارد و از سالها قبل طرح کاربری داشته است، بررسی خواهیم کرد و درباره مشکلات موزاییکسازان و صافکاران در این منطقه تصمیمگیری خواهد شد. او ادامه داد: این قبیل مشکلات در منطقه، از جمله معضلاتی است که شهرداری به تنهایی توانایی انجام آن را ندارد و حتما باید نهادهای حاکمیتی در رأس آن استانداری، جهاد کشاورزی و اداره راه و شهرسازی پای کار باشند، لذا قرار جلسهای مشترک با مسئولان این نهادها تعیین شد تا با حضور آنها از حریم مشخص شده در منطقه 2 شهرداری اصفهان بازدید به عمل آید. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار امیدواری کرد: برای سال ۱۴۰۱ مجموعه اقدامات خوبی برای منطقه 2 شهرداری اصفهان در راستای تحول رقم بخورد.
نگاه ویژه مدیریتشهری به مناطق کمبرخوردار
در ادامه رئیس کمیسیون آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: مدیریتشهری باید نگاه ویژهای به مناطق حاشیهای همچون منطقه 2 داشته باشد؛ زیرا به طور حتم آورده خوبی برای مردم انقلابی و شهید پرور این منطقه به همراه دارد. مجید نادرالاصلی با تأکید بر رفع مشکلات کارکنان شهرداری منطقه 2 اصفهان، افزود: تأمین نیازهای کارکنان در رضایت ارباب رجوع و بهبود عملکرد اثرگذار است.
او تصریح کرد: با توجه به حجم مسائل و نوع آنها در منطقه2 شهرداری اصفهان، هماهنگیهایی با معاون عمرانی شهرداری و استانداری برای ساماندهی امور تملکی و ساماندهی آنها باید شود.
ضرورت ایجاد فرصتهای جدید سرمایهگذاری در منطقه ۲
عضو هیئترئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این بازدید گفت: نحوه ارائه برنامهها و احصای مشکلات منطقه حکایت از نگاه خلاقانه و همت مدیریت منطقه 2 برای رفع معضلات دارد. علی صالحی تصریح کرد: ظرفیت درآمدی منطقه 2 شهرداری اصفهان قطعا مثل دیگر مناطق نیست، اما باید به دنبال کشف فرصتها و زمینههای جدید سرمایهگذاری باشیم. او اذعان کرد: پرکردن شکاف درآمدی این منطقه نسبت به دیگر مناطق تلاش بیشتری میطلبد که در این راه اعضای شورای شهر از شهرداری و مردم منطقه حمایت خواهد کرد. صالحی خاطرنشان کرد: با همت و تلاش مضاعف، این تصور که این منطقه ضعیف است، تغییر کند و در آینده نزدیک به منطقه توانمند و شکیل تبدیل شود.
تشریح معضلات و چالشهای منطقه ۲ اصفهان
مدیر منطقه2 شهرداری اصفهان نیز در این بازدید اظهار کرد: منطقه2 شهرداری اصفهان دارای دوهزار و ۱۴۶ هکتار مساحت است که یک هزار و ۳۱ هکتار آن در محدوده قانونی قرار دارد، این منطقه دارای ۹ محله و ۱۱۲ هکتار بافت فرسوده است. محمد صیرفینژاد با اشاره به اینکه جمعیت این منطقه طبق آخرین سرشماری در سال ۹۵، قریب به ۷۰ هزار نفر است که محله دهنو با ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر بیشترین تعداد و بختیاردشت با هزار نفر جمعیت کمترین تعداد جمعیت را در محلههای این منطقه دارد. او در ادامه با اشاره به وضعیت بودجه منطقه گفت: برای بودجه سال ۱۴۰۰ منطقه 2، ۱۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که از این مقدار ۷۰ میلیارد تومان از بخش درآمد و ۳۰ میلیارد تومان از بخش محرومیتزدایی درنظرگرفته شده است.
مدیر منطقه2 شهرداری اصفهان با بیان اینکه متوسط جذب درآمد منطقه 2 شهرداری اصفهان در ۱۰سال گذشته ۸۵درصد و متوسط جذب درآمد امسال تا ۱۸ دی ماه ۶۶ درصد بوده، عنوان کرد: بر اساس آمارها، منطقه 2 شهرداری در بخش تحقق درآمد در بین سایر مناطق شهرداری، رتبه هفتم را در سال ۹۹ کسب کرده است. صیرفینژاد تأکید کرد: برای پروژه محرومیتزدایی منطقه2 در بودجه سال آینده، ۵۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده، همچنین برای پروژههای محلهمحور در سال آینده، ۱۳ میلیارد تومان مدنظر قرار گرفته است. او با اشاره وضعیت ردیفهای مهم منطقهای و شاخص در بودجه ۱۴۰۱ گفت: پنج پروژه مهم تعریف شده است که فقط بودجه تملک پایانه صمدیه و خانه کودک پارک قلمستان و دسترسی آنها مصوب شد و برای تملک و احداث خیابان ۳۰متری رسالت، تملک کندروی خیابان امامخمینی و تملک گسترده ویژه بینالنهرین شمسآباد هیچ بودجهای مصوب نشد و عملا با بودجه اندک ۱۳میلیاردی محلهمحوری در سال ۱۴۰۱ این سه پروژه عملیاتی نخواهد شد.
صیرفینژاد در توضیح عناوین برتر منطقه2 شهرداری خاطرنشان کرد: کسب رتبه اول آموزش در بین مناطق پانزدهگانه، اولین منطقه در اجرای میز خدمت و نخستین منطقه در پیادهسازی مدل تعالی سازمانی و کسب تقدیرنامه دو ستاره تعالی سازمانی با بالاترین رشد امتیازی در سال ۱۴۰۰ از آن جمله است.
او در توضیح چالشهای منطقه2 شهرداری به مثابه فرصتها اظهار کرد: منفصلبودن شکل فیزیکی منطقه (سه تکه) و عدم انسجام در تعریف کاربریها و مشکلات حفظ حریم شهر اصفهان در محل اتصال این حریم به حریم شاهینشهر و خمینیشهر از مهمترین چالشهای منطقه به شمار میرود.
مدیر منطقه 2 شهرداری اصفهان یکی از علتهای پایین درآمد منطقه 2 شهرداری را وجود مساحت بالای بافت فرسوده دانست و تصریح کرد: بر اساس آخرین اطلاعات و آمار، بهصورت بالقوه امکان صدور پروانه فقط برای ۹۶ هکتار زمین در این منطقه وجود دارد.
صیرفینژاد یادآور شد: یک سوم اراضی داخل محدوده منطقه2، جزو اراضی کشاورزی است که چندین سال است کشت و زراعتی در آنها نمیشود؛ لذا تعیین تکلیف اراضی کشاورزی از اولویتهای این منطقه محسوب میشود؛ درواقع چنانچه تغییر کاربری این دسته از املاک صورت گیرد، بسیاری از این املاک دارای ظرفیت بالا جهت ساختوساز و تأمینکننده اهداف توسعهای شهر و منطقه است.
او افزود: تبدیل به فرصتکردن زمینهای دایر و بایر کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده، افزایش بهرهوری زمینهای بایر از طریق ایجاد معابر جدید در راستای کاهش هزینههای تملک، تأمین سرانههای خدماتی و ایجاد کاربریهای مسکونی و بهرهورکردن زمینهای دایر ازطریق ایجاد باغ ویلا، باغ رستوران، کشت گلخانهای، بازار روز و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی از جمله پیشنهادها و راهکارها برای توسعه این منطقه است.
مدیر منطقه 2 شهرداری اصفهان با اشاره به چالش دیگر منطقه ادامه داد: تداخل کاربریهای ناسازگار با محیط مسکونی ازجمله موزاییکسازیهای موجود در سطح منطقه بختیاردشت (اراضی بین نهر شمسآباد و مادی پرتمان- بینالنهرین) ازجمله مشکلات این منطقه است. او با بیان اینکه پیشبینی تملک اراضی بینالنهرین شمسآباد به قیمت سال گذشته ۳۰۰میلیارد تومان بوده که رقم بسیار زیادی است، گفت: برای استقرار موزاییکسازان در این منطقه ۱۸هکتاری و تجمیع آنها در یک منطقه صحبتها و توافقاتی با شرکت شهرکها صورت گرفته است.
او در ادامه به بحث تملک پایانه سهراه صمدیه اشاره کرد و گفت: طبق پیشبینیها برای تملک کامل این منطقه ۱۵۰میلیارد تومان دیگر نیاز است، عقبماندگی از جریان توسعه و عدم اجرای معابر مصوب در طرح تفصیلی به دلیل درآمدزانبودن منطقه و ضعف ذخیره ملکی دیگر چالش منطقه2به شمار میآید. صیرفینژاد افزود: براساس رویکرد جدید شهرداری مبنی بر محلهمحوری، ارتباطات خوبی با معتمدان محلهها انجام شده و نیازها و مشکلات آنها احصا، دستهبندی و اولویتبندی شده است. او تأکید کرد: برای سال آینده محله دهنو و ولدان را در اولویت قرار دادهایم که این اولویتبندی ما بر اساس میزان نیازمندی و محرومیت مناطق تعیین شده است.