گزارشی از فعالیت‌های پایگاه بسیج خاتم‌الانبیا‌(ص) عاشق‌آباد

پایگاهی برای پیگیری مشکلات محله

در کنار مسجد قدس محله عاشق‌آباد پایگاه خاتم‌الانبیا قرار گرفته است. پایگاهی که به گفته اهالی محله ابتدا در مسجد قدس واقع بود و اکنون در یک ساختمان مجزا فعالیت می‌کند.

تاریخ انتشار: 16:02 - سه شنبه 1403/10/4
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
پایگاهی برای پیگیری مشکلات محله

به گزارش اصفهان زیبا؛ در کنار مسجد قدس محله عاشق‌آباد پایگاه خاتم‌الانبیا قرار گرفته است. پایگاهی که به گفته اهالی محله ابتدا در مسجد قدس واقع بود و اکنون در یک ساختمان مجزا فعالیت می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر از برنامه‌ها، فعالیت‌ها و چالش‌های پایگاه خاتم‌الانبیا با مجتبی ذوالفقاری، مسئول سیاسی پایگاه خاتم‌الانبیا به گفت‌وگو پرداختیم.

ذوالفقاری پس از سلام و احوال‌پرسی به تاریخچه پایگاه اشاره کرد: در سال 1358 که امام فرمان تشکیل بسیج را دادند، پایگاه خاتم‌الانبیای محله عاشق‌آباد هم تأسیس شد. آن زمان من نوجوان بودم و کسانی مانند شهید حسین حیدریان، شهید احمد کاظمی، شهید رحمان ذوالفقاری و… پایگاه را تشکیل دادند. اکنون پایگاه ما ازجمله پایگا‌ه‌های فعال منطقه است.

پایگاه بسیج عاشق‌آباد پیگیر مشکلات مردم محله

زمانی که ذوالفقاری بیان کرد که پایگاه عاشق‌آباد یکی از پایگاه‌های فعال منطقه است از او درخواست کردم فعالیت‌هایی که تاکنون انجام داده‌اند را بیان کند و او گفت: در دهه 60 نیروهای بسیج در ساخت مدرسه‌های دخترانه معاد و مجتهد امین و… همکاری کردند. پس از انقلاب در دهه هفتاد در رابطه با موضوع طاغوت و ظلمی که رژیم طاغوت به مردم داشتند، شکنجه‌های ساواک در داخل مسجد به نمایش گذاشته شد و بازیگران این نمایش بچه‌های خود پایگاه بودند.

هفته‌ای دو شب کنار مسجد نوجوانان و جوانان به فعالیت‌های ورزشی می‌پردازند. مسابقات پینگ‌پنگ، کوهنوردی، اردوهای ورزشی و… از فعالیت‌های ورزشی پایگاه است. کلا‌س‌های بصیرت افزایی، برگزاری جلسات روشنگری، دعوت از کارشناسان مسائل سیاسی و تحلیل مسائل کشور و منطقه و… برای رده‌های سنی مختلف در حوزه سیاسی برگزار می‌شود. اداره خیریه حضرت ابوالفضل(ع) که به کمک بچه‌های قدیم بسیج اداره می‌شود در ارائه خدمات مختلف به محرومان محله که حدود 200 نفر هستند موفق عمل کرده است.

به‌عنوان‌مثال هر دو ماه یک‌بار بسته‌های معیشتی را بین نیازمندان محله توزیع می‌کنند. قربانی گوسفند، مباحث تحصیلی، درمانی و… نیز از برنامه‌های دیگر آن‌هاست. احداث پایگاه اورژانس محله یکی از فعالیت‌هایی است که با همکاری بسیج، معتمدان محل و مردم انجام شده است. آزادسازی خیابان اصلی عاشق‌آباد با همکاری شهرداری و پیگیری اهالی محله و بسیج صورت گرفت. برنامه‌ها و مراسم‌های مختلف مسجد را چندسالی است در خارج از مسجد و پایگاه برگزار می‌کنیم. علت این کار حضور حداکثری اقشار مختلف مردم محله در برنامه‌های مختلف است. کارگروه عمرانی تشکیل دادیم. در این کارگروه پیگیر مطالبات مردم بودیم؛ به‌عنوان‌مثال پیگیر مطالبات مردم از استاندار بودیم،او را دعوت کردیم و مشکلات موجود که شامل تملک زمین‌های کشاورزی عاشق‌آباد در دهه هفتاد توسط دولت صورت گرفت را بیان کردیم.

مطالبات عاشق‌آباد از مسئولان به روایت بسیجیان

صحبت از پیگیری مشکلات که شد دل ذوالفقاری پر بود از انتقاد نسبت به مشکلات حل نشده که به پیگیری‌های او و سایر اهالی محله عاشق‌آباد اشاره داشت. اینجا بود که تصمیم گرفتم صحبت او را قطع نکنم. او ادامه داد: متأسفانه محله عاشق آباد بن‌بست است به دلیل اینکه خروجی ندارد و اکنون مسیر مردم پنج کیلومتر دورتر شده است. دسترسی محلی که از شهرک کوثر به بهارستان و امام خمینی است ترافیک‌های سنگینی در صبح، بعدازظهر و شب‌ها ایجاد کرده است.

هم‌جواری با منطقه صنعتی امیرکبیر نیز یکی از عوامل ایجاد ترافیک سنگین برای محله عاشق‌آباد است. چندین بار این مشکلات را با برخی مسئولان مطرح کرده‌ایم؛ اما تاکنون نتیجه نداده است.

بن‌بستی برای آغاز مشکلات محله عاشق‌آباد

مسئول سیاسی پایگاه خاتم‌الانبیا آهی کشید و از یکی دیگر از مشکلات ایجادشده در محله عاشق‌آباد که به دلیل بن‌بست بودن این محله ایجاد شده گفت: بن‌بست بودن محله عاشق‌آباد سبب شده است قیمت زمین‌ها ارزان باشد و مهاجران زمین‌های این محله را خریداری ‌کنند و سبب ایجاد معضلات فرهنگی و اجتماعی برای اهالی محله عاشق‌آباد شوند.

عاشق‌آباد مرکز دنیا نیست، اما…

ذوالفقاری در انتهای گفت‌وگویی که داشتیم بیان کرد: برای یکی از درخواست‌هایی که اهالی محله عاشق‌آباد داشتند به یکی از مسئولان مراجعه کردیم و او در پاسخ به ما گفت: عاشق‌آباد مرکز دنیا نیست. از رسانه هم‌محله روزنامه «اصفهان‌زیبا» می‌خواهم این پیغام را به آن مسئول برسانم که درست است محله عاشق‌آباد مرکز دنیا نیست؛ اما این محله از چهارم آبان‌ سال 1357 روزی که درگیری بین نیروهای نظامی شاه و مردم صورت گرفت در مبارزات انقلاب پیشرو بودند.

در دفاع مقدس نسبت به جمعیتی که دارد نزدیک به 800 نفر رزمنده شرکت کردند. درراستای کمک به مردم شهرهای مختلف کشور در مشکلات ایجادشده مانند زلزله بم محله عاشق‌آباد ستاد پشتیبانی و کمک‌های مردمی استان اصفهان شد و در مساجد و مدارس محله عاشق‌آباد کمک‌های مردمی تفکیک و برای مردم بم بارگیری و ارسال می‌شد. امروز هم نزدیک به 500 میلیون تومان کمک مالی برای جبهه مقاومت از همین محله جمع شده است. این محله در حفظ امنیت منطقه و حضور راهپیمایی‌ها همیشه پیشتاز بوده است. اگر با این دید به محله عاشق‌آباد نگاه شود باید مورد توجه بیشتر مسئولان قرار گیرد.

حتی ما انتظار امکانات بیشتری که در محله‌های بالای شهر وجود دارد را نداریم؛ اما انتظار داریم مشکلات اصلی که دچار آسیب‌های مختلف به اهالی محله شده است، حل شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

16 + 3 =