رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکتهای دانشبنیان در همین راستا در گفتوگو با اصفهان زیبا گفت: شهرداری اصفهان تاکنون سه دوره جشنواره شهر پژوهی را برگزار کرده و در این جشنواره به دنبال آثار پژوهشی کاربردی در حوزه شهری بود. علیرضا گلچینفر با بیان اینکه این جشنواره در سه دوره گذشته موفق بود، تصریح کرد: سال گذشته حوزه فناوری با پژوهش در کنار یکدیگر قرار گرفتند و ما نیز به همین دلیل پیشنهاد دادیم جشنواره فنپژوهی نیز اضافه شود. منظور ما از فنپژوهی این است که خروجی پژوهشهای کاربردی که در حوزه فناوریهای شهری انجام و تبدیل به یک محصول فناورانه در حوزه شهری میشود، در یک جشنواره معرفی شود.
به دنبال دستاوردهای فناورانه هستیم
او با اشاره به اینکه امسال در کنار موضوع شهرپژوهی اولین جشنواره فنپژوهی نیز برگزار میشود، افزود: ما در همه حوزههای شهری مانند ترافیک، خدمات شهری، زیستمحیطی، فضای سبز و شهرسازی و عمران به دنبال دستاوردهای فناورانه هستیم. شرکتهای دانشبنیان و فناور یا افرادی که با عنوان مبتکر و مخترع شناخته میشوند، محصولات خود را به این جشنواره میآورند تا ارزیابی و داوری شوند.
رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکتهای دانشبنیان در رابطه با هدف اجرای این جشنواره، خاطرنشان کرد: هدف ما از برگزاری این جشنواره شناسایی و جمعآوری محصولات و فناوریهایی است که در حوزه شهری از 1396 و پسازآن تولید شده است تا پس از ارزیابی به شهرداریهای کشور معرفی شوند. امیدواریم برای شناسایی این دستاوردها گام مفیدی برداشته باشیم تا شهرداریها بتوانند از این فناوریها استفاده کنند.
گلچینفر گفت: محدودیتی برای شرکتکردن افراد در جشنواره وجود ندارد، همه میتوانند از نقاط مختلف کشور در این جشنواره شرکت کنند؛ زیرا این فراخوان بهصورت ملی اعلامشده و سازمان شهرداریها و وزارت کشور به کل شهرداریهای کشور ابلاغ کردهاند. درصددیم در حوزه فناوری نیز این موضوع را اطلاعرسانی کنیم. او با اشاره به اینکه پارکهای علمی و فناوری، شهرک علمیتحقیقاتی و صندوقهای پژوهش فناوری جامع هدف آنها هستند، افزود: جشنواره سه نفر را بهعنوان نفرات برتر اعلام خواهد کرد؛ اما در معرفی محصولات ، محصولاتی که نمرات خوب دریافت کردهاند، میتوانند در این جشنواره شرکت کنند؛ اما سقف جایزه این جشنواره محدودیت دارد. احتمال ضعیف بودن طرحها وجود دارد. ممکن است یک طرح از فیلترها عبور کند و انتخاب شود؛اما امیدواریم با توجه به طرحهای زیادی که ارسال شده است، شاهد اتفاقهای خوبی باشیم.
بهکارگیری طرحهای برتر در حوزه فنپژوهی
رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: درصددیم از طرحهای برتر در حوزه فنپژوهی جشنواره استفاده کنیم و از فناوریهای انتخابشده حمایت کرده و آنها را در شهرداری اصفهان یا دیگر شهرداریها بهکار گیریم. در همین راستا برنامهای تدوین کردیم تا در کنار جشنواره شهرپژوهی، جشنواره فنپژوهی نیز اجرا شود. گلچینفر معتقد است که جشنواره فنپژوهی ظرفیتهای لازم برای اجرای یک جشنواره مستقل را دارد، امسال ارزیابیها انجام میشود و اگر ظرفیتهای لازم در این بخش وجود داشته باشد، قطعا سالهای آینده نیز این جشنواره برگزار خواهد شد. فراخوان جشنواره از پنجم بهمن آغاز و تا 20 فروردین تمدیدشده است. پسازآن داوری و ارزیابی میشویم؛ سپس 15 اردیبهشت 1400 برگزیدگان جشنواره اعلام میشوند. او خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان و فناور و مراکز نوآوری، جامعه مخاطب ما در فنپژوهی هستند. دریچههای ارتباطی با این حوزهها مشخص است. آنها شبکههای خاص خود را دارند.
به گفته رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکتهای دانشبنیان، این جشنواره محدودیت سنی ندارد و همه افراد در سنین مختلف میتوانند در این جشنواره فعالیت کنند. گلچینفر ادامه داد: با توجه به اینکه این یک جشنواره فنپژوهی است، شاید مخاطبان این حوزه با آن آشنایی نداشته باشند؛ اما تقاضا میکنیم رسانهها یاری کنند تا اهم موضوعات این جشنواره اطلاعرسانی شود و مشارکتهای لازم صورت بگیرد. او گفت: شهرداریها در سالهای گذشته، نگاه خوبی به موضوع تکنولوژی نداشتند؛ اما شهرداری اصفهان سه سال است در این حوزه فعالیت دارد و اقدامات خوبی رقم زده است. رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکتهای دانشبنیان با اشاره به اینکه باید اعتماد بین شهرداری و نهادهای فناور افزایش پیدا کند، اظهار کرد: حمایتهای لازم از سوی شهرداری انجام شده است. سه سال است که شهرداری وظیفه ارتباطگیری با شرکتهای دانشبنیان را برعهدهگرفته تا محصولات را به شهر بیاورند و آن را مورداستفاده قرار دهند، این اتفاق در شهرداریهای دیگر رخ نداده و این موضوع، امتیازی خوب برای شهرداری اصفهان است. در حال حاضر اداره شهر با روشهای سنتی امکانپذیر نیست و ما مجبوریم در حوزههای مختلف پیشگام باشیم.