«زمانی این زیر زمین متروکه که میبینید، تولیدی بود، تولیدی پولکی و نبات! ولی گرانی شکر مثل آفت به جان کارگاه افتاد و صاحب تولیدی هم بـاروبنـدیـل خود را جمع کرد و رفت.»
این سرگذشت تولیدیهای پولکی و نبات زیادی در اصفهان درطول دو سه سال گذشته است؛
گرانی شکر، قیمت بالای مقوا و پلاستیک همه دست به دست هم دادهاند تا روزهای نامطلوبی را برای صنف پولکی و نبات فروشان اصفهان رقم بزنند.
درحال حاضر پولکی و نبات در بازار اصفهان قیمت ثابتی ندارد و هر فروشگاهدار با نرخ متفاوتی اجناس خود را عرضه میکند.
تولیدکنندگان نیز برای ارزان تمام شدن پولکی و نبات، از وزن بستهبندی آنها کاستهاند.
کسادی بازار
صنف پولکی و نبات در اصفهان زمانی جزو پرمخاطبترین اصناف بهشمار میرفت و مردم استقبال زیادی از این کالا میکردند؛
ولی رشد قیمت، کاهش تقاضا برای این کالاها را به همراه دارد و اکنون تولیدکنندگان پولکی و نبـات نصفجهان با مشکلات گرانی مواد اولیه و کسادی بازار دست و پنجه نرم میکنند.
>آمار منتشرشده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد قیمت شکر سفید در فروردین سال جاری ۸۴,۷درصد نسبت به ماه مشابه سال ۹۹ افزایش یافته است؛
بهطوری که قیمت هر کیلوگرم شکر سفید از شش هزار و 500 تومان در فروردین سال گذشته به 11 هزار و 900 تومان در ماه مشابه سال 1400 رسیده است.
باوجوداین، قیمت شکر در اردیبهشت و خرداد سال جاری نیز مجدد افزایش یافت
و اکنون هر کیلوگرم شکر مصرفی خانوار با ابلاغ شرکت بازرگانی دولتی به ادارههای غله مراکز اســتـانهـــا
به جــای هشت هزار و 700 تومان با قیمت 15 هزار تومان به فروش میرسد.
البته بعضی از سودجوییان شکر را در بستههای یک کیلوگرمی برای مصارف خانوار با نرخ 20 هزار تومان هم عرضه میکنند.
بزرگترین مشکل تولیدکنندگان چیست؟
افزایش بیرویه قیمت شکر در کشور باعث ضرر و زیان تولیدکنندگان پولکی و نبات در اصفهان شده است؛
چرا که شکر اصلیترین ماده اولیه تولید پولکی و نبات به شمار میرود و هرگونه تغییر در نرخ آن، رشد هزینههای تولید و گرانی پولکی و نبات را به دنبال دارد.
به گزارش تسنیم، طبق توضیحات علی شیروانی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان قند، پولکی و نبات اصفهان،
بزرگترین مشکل تولیدکنندگان، افزایش قیمت مواد اولیه و بیثباتی در این قیمتهاست.
علاوه بر شکر، سایر مواد اولیه تولید پولکی و نبات نیز در سال جاری گران شدهاند،
طبق توضیحات رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان قند،
پولکی و نبات اصفهان، قیمت مواد اولیه ثبات ندارد و در مواردی قیمت آنها صد درصد افزایش یافته است؛
برای مثال قیمت مقوای موردنیاز برای جعبه طی یک سال از حدود هشت هزار و 700 تومان به 17 هزار و 200 تومان و سلفون از حدود 38 هزار تومان به 60 هزار تومان رسید.
هزینههای برق، گاز، تلفن و اجاره؛ دلیل افزایش قیمت
همچنین حقوق کارگران 40درصد بالا افزایش یافت که با افزودن هزینههای برق، گاز، تلفن و اجاره کارگاه یا فروشگاه،
هزینه تولید انواع پولکی و نبات افزایش چشمگیری مییابد.
در مجموع هزینه تولید پولکی و نبات بهخاطر گرانی مواد اولیه بالاست و اکنون این محصولات با قیمت چند برابر بیشتر از سال گذشته به فروش میرسند.
البته علی شیروانی معتقد است بهدلیل پایینآمدن قدرت خرید مردم، تولیدکنندگان سود خود را در فروش کاهش دادهاند.
بررسیهای میدانی از بازار نبات اصفهان نشان میدهد نبات در مناطق مختلف شهر با قیمت متفاوتی عرضه میشود
و اکنون هر کیلوگرم نبات سفید با قیمت 21 تا 32 هزار تومان،
تختهنبات زعفرانی با توجه به کیفیت 23 تا 48 هزار تومان و شاخه نبات زعفرانی 50 تا 75 هزار تومان به فروش میرسد.
نبات شاخهای یا نیدار نیز در بستههای 10 عددی رنج قیمت متفاوتی دارد؛
برای مثال نبات نیدار 10 عددی شاهسوند 11 هزار و 900 تومان، نبات چوبی برتر 16 هزار و 500 تومان
و نبات نیدار زعفرانی مصطفوی 19 هزار و 900 تومان قیمت خورده است.
پولکی بازار باثباتی ندارد
وضعیت بازار پولکی نیز مشابه نبات است و قیمت ثابتی ندارد.
همچنین بررسیها از کاهش وزن بستهبندی پولکی حکایت دارد؛ زیرا پولکی تا دو سال قبل در بستههای یک کیلوگرمی یا 900 گرمی عرضه میشد؛
ولی افزایش قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم موجب شده وزن هر بسته پولکی به 450 گرم کاهش یابد.
در حال حاضر با توجه به 450 گرمی پولکی زعفرانی با توجه به تولیدکننده آن با قیمت 14 تا 21 هزار تومان، پولکی نارگیلی 14 تا 21 هزار و 800 تومان،
پولکی کنجدی 15 تا 23 هزار تومان، پولکی زنجبیلی 14 تا 22 هزار تومان، پولکی لیمویی 13 تا 20 هزار تومان، پولکی گلمحمدی 12 هزار و 500 تومان
تا 20 هزار تومان، پولکی نعنایی 12 تا 19 هزار تومان و پولکی میکس 19 تا 30 هزار تومان در فروشگاههای شهر به فروش میرسد.















