علیرضا نصر اصفهانی اظهار کرد: شهر اصفهان درّی گرانبهاست که همه باید به آن افتخار کنیم و در تلاش باشیم که جایگاه واقعی خود را بیش از گذشته در کشور و کل جهان پیدا کند. اکنون شورای پنجم روزهای پایانی خود را میگذراند و بسیار خوشحالم که هر آنچه در توان داشتیم برای مسائل مالی و اقتصادی و در مسیر خدمت به مردم به کار گرفتیم و برای هر اقدامی کوتاهی نکردیم؛ ما امانتدار مردم بودیم و تلاش کردیم شهر را به بهترین شکل مدیریت کنیم و البته اگر قصور و کوتاهی وجود داشته قطعا تعمدی نبوده است.
او ادامه داد: همیشه تلاش کردیم که در زمانهای مختلف شهری پیشران باشیم، زیرا شهر یک موجود زنده است که نیاز به مراقبت دارد، پس به همین دلیل هرکسی باید تلاش کند تا این موجود زنده به زندگی خود ادامه داده و هر روز این مسیر به خوبی استمرار پیدا کند.
اقدامات شهرداری نیازمند شجاعت و خیرخواهی بوده است
شهردار اصفهان نیز در ادامه گفت: خوشحالم که در طول چهارسال گذشته به طور مکـرر برای آغاز عملیاتها و افتتاحیه به سازمان میادین آمدهایم و از اتفاقات خوب آن بهرهمند شدیم. از اعضای شورای شهر، مدیران مناطق، معاونین شهرداری، تیم سازمان میادین و اصحاب رسانه برای اقدامات و حضورشان تشکر میکنم. قدرت اله نوروزی با اشاره به اینکه موضوع کمبود آب و برق باید بررسی شود، اظهار کرد: حیات بشری به انرژی خورشیدی نیاز دارد. توجه به انرژی خورشیدی و تبدیل نور خورشید به برق یک کار بسیار ارزشمند است که در این دوره مورد توجه شورای شهر نیز قرار گرفت.
او افزود: در میدان میوهوترهبار شاهد استفاده از فضایی هستیم که ۲۶۰ کیلووات انرژی را به شهر اضافه میکند؛ ما در دیگر نقاط شهر ۲۴۰ کیلووات انرژی را تولید میکردیم که اکنون با اضافهشدن این پنلها تولید انرژی ما به ۶۰۰ کیلووات رسید. اصفهان بازهم در این اقدام پیشگام بوده و برای دیگر شهرهــــا الگو شـــــده است، درحال حاضر شاهد پیشرفت نوین و استفاده از انرژی هستیم و برای حل مسائل این اقدامات را به نتیجه رساندهایم. شهردار اصفهان با بیان اینکه این اقداماتی که در شهر انجام میشود نیازمند شجاعت و خیرخواهی است تصریح کرد: شهرداری اصفهان برای انجام اقدامات و رفع مشکلات همیشه خیرخواهی و شجاعت را سرلوحه کار قرار داده و به حل بحرانهای پنهان نیز پرداخته است. خوشحالم که اکنون شهر ما در این مسیر قرار گرفته و تمام اقدامات ما با تمام شجاعت انجام شده است؛ ارتقای این مکان و افتتاح تالار و سالنها نتیجهای جز توسعه در پی ندارد.
او با اشاره به افتتاح غرفه خواربار و خشکبار در ماههای گذشته افزود: اکنون شاهد افتتاح این مکان برای فروش میوه و سبزی هستیم، باید این کار تداوم پیدا کند تا امید بیشتری را به مردم تزریق شود. زیرساختهایی که ایجاد شده پایه را برای اقدامات بزرگتر آماده کرده است. بهزودی ما در ادامه افتتاح پروژههای سازمان میادین شاهد افتتاح فاز اول بازار گل و گیاه ارغوان خواهیم بود. نوروزی خاطرنشان کـــــرد: تمرکـــــز شهرداری بر افتتاح پروژههاست و این وظیفه تقدیم مردم شهر میشود؛ به مردم نوید آن را میدهم که این گامها در زندگی افراد تأثیرگذار است پس امیدوارم بتوانیم در راه خدمت به مردم موفق و پیروز باشیم.
افتتاح تالار ۲۴ میدان میوه و ترهبار تا پایان سال
در ادامه این آیین، مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان گفت: بهار سال ۱۳۷۳ میدان مرکزی میوه و تره بار در محل کنونی احداث شد و در آن زمان جمعیت شهر اصفهان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بود، اما اکنون با توجه به افزایش جمعیت، توسعه میدان میوه و تره بار اهمیت بالایی داشت. در سالهای اخیر تالار ۲۶ در میدان مرکزی میوه و ترهبار افتتاح شد و امروز شاهد افتتاح تالار ۲۵ هستیم و همچنین تا پایان سال ۱۴۰۰ تالار ۲۴ به بهره برداری خواهد رسید.
محمد مجیری اظهار کرد: با اضافهشدن تالارهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶، سه تالار که دارای ۲۸ غرفه است به ظرفیتهای میدان مرکزی میوه و ترهبار ملحق میشود. اکنون روی سقف تالار ۲۵ یک نیروگاه خورشیدی احداث شده که این نیروگاه ۲۶۰ کیلوواتی به عنوان نخستین نیروگاه خورشیدی برای اولین بار در کشور روی سقف تالار نصب شده است.
او ادامه داد: کشور ما به لحاظ تابش خورشید موقعیت بسیار خوبی دارد که باید از این ظرفیت بهتر استفاده شود، اگر هر سال روی سقف تالارهای میدان، پنلهای خورشیدی نصب شود، در آینده میتوان نیروگاه شش مگاواتی را در میدان مرکزی میوه و تره بار ایجاد کرد که امکان تولید سالانه ۵۵۰ هزار کیلووات ساعت برق را دارد. این نیروگاه پس از چهار سال بازگشت سرمایهای دارد، با استفاده از نیروگاه خورشیدی میتوانیم معادل ۶۱ هزار لیتر بنزین در سال صرفهجویی داشته باشیم؛ نیروگاه خورشیدی ۲۶۰ کیلوواتی میدان مرکزی میوه و ترهبار میتواند برق هشت هزار و ۵۰۰ پایه روشنایی را در روز تأمین کند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان تصریح کرد: قسمت شرقی محوطه سبزی میدان مرکزی میوه و ترهبار اصفهان مسقف شده است و این پروژه با متراژ چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع انجام شده تا کشاورزانی که در این محل محصولات خود را به طور مستقیم عرضه میکنند، فضای بهتری برای فعالیت داشته باشند و از تابش نور خورشید و بارش باران در امان بمانند. او افزود: امروز عملیات عمرانی تالار ۲۳ به عنوان باراندازِ شیلات در مرکز کشور آغاز میشود که برای احداث آن ۲۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و در بخش جنوبی میدان مرکزی میوه و ترهبار، عملیات احداث سولههای ۹، ۱۰، ۱۱ و ۱۲ آغاز شده است. این سولهها که میتواند جهت سورکینگ، بستهبندی و صنایع تبدیلی استفاده شود، سال آینده به بهرهبرداری میرسد. امروز ۳۳میلیارد تومان پروژه افتتاح و عملیات عمرانی ۵۵ میلیارد تومان پروژه دیگر نیز آغاز شده است.
حرکت شهرداری اصفهان برای رسیدن به شهر خورشیدی
در پایان، معــــــاون خدماتشهری شهردار اصفهان با اشاره به اقدامات شهرداری اصفهان در خصوص ایجاد نیروگاههای خورشیدی گفت: از ۲۷ نیروگاه تولید انرژی خورشیدی شهر اصفهان هماکنون تمامی آنها به صورت کامل و با ظرفیت نامی در حال انجام فعالیتاند و امروز بیست و هشتمین نیروگاه به بهرهبرداری خواهد رسید. حسین امیری به میزان انرژی تولید شده توسط نیروگاههای خورشیدی شهر اصفهان اشاره و اظهار کرد: از هر ۲8 نیروگاه تولید انرژی خورشیدی شهر اصفهان هماکنون تمامی آنها به صورت کامل و با ظرفیت نامی در حال انجام فعالیتاند. او افزود: بر اساس برنامهریزی مدیریت شهری در خصوص توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در اصفهان، حرکت به سمت اجراییشدن این موضوع از اهداف اولویت دار شهرداری اصفهان است.
معاون خدمات شهری شهردار اصفهان تصریح کرد: این میزان تولید انرژی الکتریکی از محل نیروگاههای خورشیدی باعث کنترل و کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن به محیط زیست گردیده است. او ادامه داد: با اجرایی شدن نیروگاه خورشیدی میدان مرکزی میوه و تره بار این میدان به عنوان اولین میدان میوه و تره بار در کشور خواهد بود که نسبت به اجرای مصوبه هیئت وزیران مینی بر دستیابی به 25 درصد از سهم انرژی از طریق انرژیهای نو اقدام کرده است.
امیری خاطرنشان کرد: در حالحاضر و در راستای استفاده از فناوریهای نوین در قالب انرژیهای پاک با بهرهگیری از توانمندیهای سرمایهگذاران بخش خصوصی؛ سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای شهرداری اصفهان نسبت به شناسایی سرمایهگذار حقیقی یا حقوقی جهت مشارکت در پروژه احداث نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس در سطح مناطق شهری اصفهان اقدام کرده است که در همین ارتباط افراد توانمند و سرمایهگذاران علاقهمند میتوانند در اجرایی شدن این طرحهای مشارکتی با شهرداری اصفهان همکاری کنند.
معاون خدمات شهــــــری شهـــــردار اصفهان بیان کرد: احداث نیروگاه ۶۰ کیلوواتی منطقه ۱۵، 10 کیلوواتی منطقه 8 و سه نیروگاه 10 کیلوواتی در مناطق 9،2 و 13 از اقدامات دیگر مدیریت شهری است که اجرایی شده و به بهرهبرداری رسیده است و بهزودی به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.امیری گفت: با احداث این نیروگاهها ظرفیت تولید انرژی از 230 کیلو وات در ابتدای این دوره از مدیریتشهری به 600 کیلووات رسیده است که اقدامی مهم و تأثیرگذار در کاهش مصرف انرژیهای فسیلی و همچنین گازهای گلخانهای است. اجرای نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی باغ گلها و نیروگاه ۵۰ کیلوواتی شهرداری منطقه ۸ نیز در دستور کار شهرداری اصفهان قرار دارد و تا پایان امسال بهرهبرداری میشود. او افزود: تا پنج سال آینده (از سال 1400 تا 1405) در 15 هزار واحد آپارتمان، آبگرمکنهای خورشیدی نصب شود. این موضوع در شورای اسلامی شهر مطرح شده و این شورای، شهرداری را مکلف کرده که سالانه بالغ بر سه هزار آبگرمکن خورشیدی نصب شود که درحال حاضر با توجه به دستورالعمل تهیه شده در یک سال و نیم گذشته بیش از دو هزار و 700 واحد آپارتمان شهر مکلف به نصب آبگرمکن خورشیدی شدهاند.