وحید مهدویان به آسیبشناسی پژوهشهای شهـــــری پرداخـــــت و گفت: محققان و مشاوران حوزه مدیریت شهری تنها بر پژوهشهای راهبردی که در مقطعی کوتاه مشکلی را حل میکنند، تأکید نکنند؛ بلکه لازم است بر ارائه نظریه و نظریهپردازی و تجربههای پشتیبان این پروژهها دقت شود؛ چرا که امروزه در مطالعات شهری کمتر به پایههای نظری دانش شهرسازی و برنامهریزی شهــــــری توجه میشود و یکی از ضعفهای اساسی پروژههای شهری نیز همین موضوع است.
او با تأکید بر انجام تحقیقهای کیفی در مدیریتشهـــــری و بهخصوص شهرسازی و برنامهریزی شهری تصریح کرد: تکنیکهای آماری و کمی نباید به موضوع اصلی تحقیق تبدیل شود و فرایند انجام پژوهش را تحت تأثیر قرار دهد؛ بلکه ضرورت دارد. محققان حوزه شهری به وجه ابزاری این تکنیکها و روشهای آماری توجه کنند و بیشتر به مباحث پایهای و کیفی موضوع تحقیق بپردازند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در راستای انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در حوزه شهرسازی و معماری به اصلاح ساختار انتخاب مشاور در معاونت اشاره کرد و گفت: انتخاب مشاوران برای پروژههای معاونت شهرسازی و معماری براساس کمیسیون معاملات و خرید خدمات مشاور (هیئت انتخاب مشاور) انجام خواهد شد. بومیبودن مشاور، یکی از شاخصهای انتخاب مشاور اســــت؛ برای اینکه مشاور باید شناخت کاملی از شهر اصفهان داشته باشد.
نخبگان اصفهان در فراخوان طرحهای ویژه شهرسازی شرکت کنند
مهدویان از دانشگاهها، نخبگان و حرفهمندان شهر اصفهان دعوت کرد در فراخوان طرحهای ویژه شهرسازی شرکت کنند.
او تأکید کرد: پایداری، شکوفایی، پویایی و شادابی کلانشهر اصفهان درگرو حــضــور، نــقــشآفرینی و مشارکت فعـــــال نخبگان، طبقه خلاق و حرفهمندان شهر اصفهان است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: پروژه پژوهشــــی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با عنوان «تدوین مؤلفههای سنجش حق به شهر در کلانشهر اصفهان» در سیزدهمین جشنــــــواره پژوهش و نوآوری در مدیریتشهری در محور «دیپلماسی شهری» رتبه برتر کشور را کسب کرده است. چارچوب تمرکز حق به شهر بر حقوق و مسئولیتهای مدنی و تحقق شهر شهروندمحور استوار است؛ درواقع حق به شهر در جستوجوی بازآفرینی حقوقی است که تاکنون یا نادیده گرفته شده یا انکار شده است و در نهایت به این گزاره مهم ختم میشود که تمام اقشار جامعه در خصوص فضای شهری حق دارند.