به گزارش اصفهان زیبا؛ رضا خلیلی دکتری مدیریت دارد و مدت ۳۷ سال است مشغول فعالیت فرهنگی، ادبی و قرآنی در محله عاشقآباد است، به گفته او در ۱۲ سال گذشته نیز بر فعالیتهای عمرانی هم متمرکز شده است. آنچه میخوانید حاصل گفتوگو با ایشان است نام محله عاشقآباد و معنای آن بر اساس سخن مرحوم دکتر محمودآبادی یکی از استادان دانشگاه اصفهان، احتمالا ابتدا اشکآباد بوده که این نام در زمان اشکانیان به کار میرفته و بعدها با تلفظهای محلی و لفظی به عاشقآباد تغییر یافته است.
تعداد ساکنان محله عاشقآباد
سرشماری دقیقی صورت نگرفته؛ اما حدود ۲۰ هزار نفر در این محل زندگی میکنند.
محلههای همسایه عاشقآباد
این محل از سمت جنوب با محله مارچین و شهرک کوثر، از سمت غرب با شهرک مهدیه، از سمت شمال با شاهپور جدید و از سمت شرق با محله آزادگان و ملکشهر همسایه است.
آثار تاریخی شاخص محله
درخصوص آثار تاریخی شاخص این محله قلعه علیآباد که یکی از زیباترین قلعهها بود و اکنون تخریب شده، حمام عمومی نیز یکی از آثار تاریخی محله است که تعطیل شده و کشاورزان بهعنوان شرکت تعاونی از آن استفاده میکنند.
بارگاه محمد مؤمن و سنگقبرهای دوران صفویه که از فرماندهان لشکر بودند نیز در محله عاشقآباد قرار دارد که از آثار تاریخی آن محسوب میشود.
فعالیتهای پژوهشی برای شناخت شخصیتهای مهم در حال حاضر دبیرخانه تحقیق و پژوهش درزمینه شخصیتهای محل مدتی است کار خود را آغاز کرده است و انشاالله آثار آن سال آینده منتشر خواهد شد.
کارگروه توسعه و پیشرفت عاشقآباد
کارگروه توسعه و پیشرفت عاشقآباد مدت ۱۲ سال است با حضور متخصصان رشتههای عمران، مدیریت، فرهنگی و ورزشی آغاز به کار کرده است که حاصل آن برگزاری سمینار عاشقآباد، فرصتها و چالشهاست. جلسات ویژهای برای این کارگروه هر دو هفته یکبار برگزار میشود و در طول هفته پیگیر مصوبات است.
اولویت کارگروه توسعه عاشقآباد
اولویت کارگروه فعلا باز کردن خروجی عاشقآباد به سمت خیابان بهارستان و رفع تملک دولت از پلاک ۶۶ که بزرگترین پلاک اراضی محله است و تعریض خیابان مخابرات است.
تکیه عاشقآباد و فعالیتهای انجامگرفته در آن
درخصوص تکیه تصمیم خاصی اتخاذ نشده و فعلا گروههای مختلفی ازجمله شبیهخوانان و انجمنها از آن استفاده میکنند.
آرزویی برای عاشق آباد
امیدوارم عاشقآباد از رشدی متوازن برخوردار شود نه صرفاعمرانی، و برای کشور الگویی بهعنوان محلی با مردمان صادق، مفید و ارائهدهنده خدمات گردشگری، فرهنگی، علمی، کشاورزی و اقتصادی با کمترین استفاده از آبهای زیرزمینی تبدیل شود.