علیرضا صادقیان تصریح کرد: در برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵ جایگاه ویژهای برای کاهش آلایندهها و تلاش برای بهبود وضعیت زیستمحیطی اصفهان مدنظر قرارگرفته است. او با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان یکی از متولیان مؤثر در حوزه محیطزیست شهر است، خاطرنشان کرد: تبادل این تفاهمنامه برای جذب همه علاقهمندانی که نگاه علمی به موضوعات دارند و میتوانند اتفاقات مؤثری در شهر رقم بزنند، مؤثر است.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: بهجز مباحث حملونقلی در موضوع کاهش آلایندهها، توجه به توسعه فضای سبز، پسماند و مشاغل مزاحم شهری از موضوعات مهم است و حوزه خدمات شهری شهرداری اصفهان این سه سازمان را مدیریت میکند.
در ادامه این آیین معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با تأکید بر اینکه توسعه فعالیتهای زیستمحیطی و کاهش آلایندهها در برنامه اصفهان ۱۴۰۵ مدنظر قرار دارد، گفت: مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی بهعنوان یک مجموعه علمی، دانش و تکنولوژی را در اختیار دارد و یکی از اقداماتی که منجر به بهبود فرایند کیفی کار میشود، همین موضوع است.
تأکید شهرداری اصفهان بر استفاده از ظرفیتهای علمی
حسین امیری تصریح کرد: شهرداری اصفهان تأکید دارد که از ظرفیتهای علمی و بهروز مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان استفاده و برای بهبود کیفی شهر از ظرفیتهای علمی مرکز رشد جهاد کشاورزی اصفهان بهرهگیری شود. بهعنوانمثال در سازمان مدیریت پسماند، کیفیت کود تولیدی حاصل از پسماندها را بهبود ببخشد تا آلایندگیهای زیستمحیطی با کاهش روبهرو شود. او استفاده از دانش مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی را با توجه به تنوع محصولات توزیعی در بازارهای روز کوثر تأثیرگذار دانست. معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان معتقد است: تبادل این تفاهمنامه به رفع موانع و مشکلات سطح شهر منجر میشود و در توسعه فضای سبز، کاشت انواع گل و درختان، نحوه آبیاریها، سمپاشی و کوددهی، شناخت بیماریهای درختان و نحوه برخورد با آفتها مؤثر است.
جهاد کشاورزی برای جذب دانشبنیانها امکاناتی در اختیار دارد
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان در ادامه این آیین اظهار کرد: بهمنظور حمایت از کسبوکارهای دانشبنیان، تفاهمنامه همکاری بین شهرداری اصفهان و سازمان جهاد کشاورزی استان امضا شد. به گفته مرتضی نصوحی، شهرداری اصفهان، مرکز رشد کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فراخوان جذب ایده و حمایت از ایجاد و توسعه کسبوکارهای دانشبنیان را ارائه کرده است که فرصت مناسبی برای مشارکت صاحبان ایدههای نوآورانه، فناورانه و دانشآموختگان دانشگاهی فراهم میکند.
او گفت: جهاد کشاورزی برای جذب و پذیرش مجموعههای دانشبنیان فعال در زمینههای مختلف برای رفع بخشی از نیازهای شهرداری، امکاناتی در اختیار دارد. مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان باید بخشی از اقدامات را به کاربست اصلی خود برسانند، اظهار کرد: همکاری و تعامل شرکتهای دانشبنیان با شهرداری موجب میشود نیازهای اصلی این مجموعه در حوزه خدمات شهری رفع شود.
نصوحی، حوزه مدیریت پسماند، بازیافت، جمعآوری هوشمند پسماندها، تفکیک پسماندها، ارتقای کیفیت کود تولیدی، آبیاری هوشمند فضاهای سبز شهری، استفاده از گونههای مقاوم به شرایط کمآبی و بام سبز را از مهمترین حوزههایی دانست که میتوانند با شرکتهای دانشبنیان تعامل داشته باشند. او با اشاره به اینکه در حال حاضر موضوع مدیریت تکنولوژی پیشرفته در شهرها مطرح است، خاطرنشان کرد: معتقدیم باید متناسب با رشد شتابان تکنولوژی بهمنظور کاهش هزینههای اداره شهر و افزایش میزان رضایتمندی شهروندان از آن در اداره شهر بهرهمند شویم. مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان گفت: تبادل تفاهمنامه همکاری بین شهرداری اصفهان و سازمان جهاد کشاورزی سرمنشأ اقدامات و تحولات خوب و بهرهمندی از نتایج فعالیت شرکتهای دانشبنیان است. نصوحی معتقد است: تلفیق منابع سازمانهای مختلف با یکدیگر موجب اقدامات بهتری میشود. او مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان را از مجموعههای توانمند و دارای امکانات مطلوب برشمرد که با همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی تجربه راهاندازی مرکز رشد کشاورزی را دارد.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر میتوانیم با فراهمسازی فضای کاری تیمی و خوب برای بسیاری از جوانان که در رشتههای مختلف تحصیلی هستند علاوه بر ایجاد امیدواری و احساس مثبت بودن برای خود و خانواده، بخشی از نیازهای جامعه را برطرف کنند. نصوحی اظهار کرد: در حال حاضر امضای تفاهمنامه در بخش تولید محصولات سلامتمحور در سازمان میادین و بازارهای کوثر میتوان نتایج خوبی به دست آورد. در ادامه این آیین مدیر مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی استان اصفهان گفت: مرکز رشد تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی ۸۰ نفر عضو هیئتعلمی و ۱۳۰ نفر افراد باتجربه دارد.
علیاصغر شهابی با اشاره به راهاندازی مرکز رشد تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خاطرنشان کرد: در این مرکز افراد دارای ایدههای خلاقانه فعال هستند که این موضوع باعث پایداری توسعه فعالیتها شده است. او خاطرنشان کرد: با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود میتوانیم در عرصه مدیریت پسماند، فضای سبز و سایر حوزههای خدمات شهری که نیاز به دانش جدید و ایدههای خلاقانه دارد، همکاری و تعامل داشته باشیم. بمدیر مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه مجموعههایی که امکانات دولتی در اختیار دارند باید از بخش کشاورزی حمایت کنند، گفت: با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود میتوانیم در عرصه مدیریت پسماند، فضای سبز و سایر حوزههای خدمات شهری که نیاز به دانش جدید و ایدههای خلاقانه دارند با مرکز رشد تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی همکاری و تعامل داشته باشیم. شهابی، توسعه متوازن و پایدار شهری را با حرکت بر روی محور دانایی میسر دانست.