لوئیس فن خال از شاگردان مکتب توتال فوتبال هلند است و او و کرویف به عنوان دو پرچمدار این مکتب سالها در تیمهای مطرح اروپایی درخشیده و این فلسفه را گسترش دادند. نخستین تجربه بزرگ فن خال هدایت تیم آژاکس، مدتی پس از جدایی کرویف از این تیم و پیوستنش به بارسلونا بود. او تیمی را تحویل گرفت که با تزلزلی مقطعی در دوران پس از کرویف روبرو شده بود. نکته مثبت تیم آن بود که اصول توتال فوتبال را می دانست و با پایههای اصلی آن آشنا بود؛ علاوه بر این بازیکنان آژاکس عموما تواناییهای مدنظر فن خال را نیز داشتند.از مسائلی که فن خال بسیار بر آن تاکید داشت؛ انظباط بسیار بالا و مخالفت با بازیکن سالاری بود. برخلاف کرویف که به بازیکنان آزادی عمل بیشتری داده و بر کلیات تاکید داشت؛ فن خال بسیار نکته بین بود و تمام حرکات و فعالیتهای بازیکنان باید با نظر و عقیده او انجام میشد و هیچ حرکت خودسرانه ای از سوی بازیکن برای او قابل قبول نبود و با آن برخورد می کرد.این مرد هلندی توانست همراه با تیم جوان و با پتانسیل آژاکس، فاتح لیگ قهرمانان در سال 1995 شود. تیم آژاکس در این سال به عنوان یکی از برترین تیمهای تاریخ فوتبال شناخته میشود و پپ گواردیولا نیز فن خال و تیمش را جذاب ترین تیم تاریخ می داند.مدتی پس از این قهرمانی او به بارسلونا پیوست تا همچون آژاکس پس از مدتی جایگزین یوهان کرویف شود. در بارسلونا نیز او دوران نسبتا موفقی را پشت سر گذاشت؛ گرچه هر دو دوره حضور او در نیوکمپ زیر سایه درخششهای گذشته یوهان کرویف قرار گرفت و چندان کسی او را آنگونه که لایقش بود، ستایش نکرد.
فن خال و تیم ملی هلند
این مربی سرشناس تا کنون سه بار بر روی نیمکت لالههای نارنجی فوتبال اروپا نشسته است. نخستین حضور او سال 2002 بود که نتوانست آن تیم را به جام جهانی که در کره جنوبی و ژاپن برگزار میشد برساند و از این رو از سمتش استعفا کرد تا دیک ادووکات جانشین او شود . او برای دومین مرتبه برای جام جهانی 2014 هدایت هلند را برعهده گرفت که پس از شکست در نیمه نهایی در برابر آرژانتین، در بازی رده بندی توانست با شکست برزیل عنوان سوم این رقابتها را به دست بیاورد. اکنون نیز در سومین تجربه خود هدایت تیم ملی کشورش را در جام جهانی 2022 برعهده خواهد داشت.
فن خال و آلمان
فن خال با اینکه دوران کوتاهی را در تیم بایرن مونیخ سپری کرد و توانست عنوان قهرمانی بوندسلیگا، جام حذفی و سوپر جام آلمان را در کنار نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان کسب کند اما به دلیل اظهار علاقه اش برای هدایت تیم ملی این کشور، تا حدودی در نگاه برخی از هلندیها منفور است.این دو کشور دشمنی دیرینهای در فوتبال با یکدیگر داشته و همیشه با آشوب و خشونت با یکدیگر رفتار میکردند و چنین ابراز علاقهای قطعا برای هلندیها خوشایند نیست؛ گرچه که بسیاری دوران فن خال را در بایرن مونیخ موفقیت آمیز نمیدانند و او را مقصر از بین رفتن سلطه بایرن مونیخ در بوندسلیگا و اوج گیری دورتموند میدانند اما نباید از تاثیر او بر فوتبال باشگاهی و ملی آلمان گذشت. فلسفه و سبک بازی او در کنار تفکرات گواردیولا از پایههای قهرمانی آلمان در سال 2014 بود.او پس از سالها دوباره به سطح اول فوتبال بازگشته و شاید جام جهانی آخرین تورنمنت این مرد با تجربه هلندی باشد که احتمالا میتواند آن را با موفقیت و خاطره سازی به سرانجام برساند. جامعه فوتبال، فراتر از تعصبات باشگاهی و ملی، برای یکی از تاثیر گذارترین مربیان تاریخ این ورزش آرزوی سلامتی داشته و امیدوار هستند که لاله آهنین را مجددا در دنیای فوتبال مشاهده کنند.