به گزارش اصفهان زیبا؛ سیوپنجمین ویژهبرنامه «به احترام مردم اصفهان» با رویداد تحقق تولید ۱۰ درصد از برق مصرفی شهرداری اصفهان با تأمین ۲.۴ مگاوات انرژی پاک به همت مدیریت شهری با هزینهای بالغبر ۱۰۰ میلیارد تومان با حضور مدیران شهری، مدافعان محیطزیست و متخصصان در تالار هنر برگزار شد.
مقرر شده است طبق برنامهریزیهای صورتگرفته تا سال ۱۴۱۰ تمام برق مصرفی شهرداری اصفهان از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود. همزمان با جشن تولید ۱۰ درصدی برق مصرفی شهرداری اصفهان با انرژیهای خورشیدی، مانور سنجش آمادگی مناطق برای گذر از پیک مصرف برق برگزار میشود.
در این مانور، مناطق پانزدهگانه شهرداری اصفهان ملزم میشوند با حفظ سطح خدمات، مصرف انرژی را کاهش دهند؛ همچنین رتبه نخست شامل سازمان و منطقهای میشود که کمترین مقدار مصرف انرژی را داشته باشد.در این برنامه برخی از مدیران شهری صحبت کردند که در این گزارش آمده است. اواسط برنامه نیز اضلاع نورانی با اشکال متفاوت و زیبایی در تالار هنر، حضار را به وجد آورد و کلیپی از اقدامات شهرداری در راستای کاهش مصرف انرژی پخش شد.
دکتر علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: تحقق تولید ۲۰ درصد از برق مصرفی شهرداری اصفهان از طریق انرژی خورشیدی در ۱۴۰۳
شهرداری اصفهان در حوزه برق شاهد تحقق ۱۰ درصدی برق مصرفی از طریق انرژی خورشیدی شده است که این عدد در سال جاری دو برابر میشود.
برنامه جامعی در شهرداری این کلانشهر برای تغییر الگوی تولید و مصرف منابعی همچون آب و برق پیشبینی شده است.
هماکنون شهرداری این کلانشهر ۱۰ درصد تأمین برق از طریق انرژی خورشیدی را جشن گرفته است، هرچند تحقق این موضوع مربوط به سال ۱۴۰۲ میشود و سال ۱۴۰۳ این عدد دو برابر خواهد شد. شهرداری اصفهان تا سال ۱۴۱۰ نیازی به استفاده از برق شبکه نخواهد داشت و تمام منابع برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین خواهد کرد. شهرداری یکی از دستگاههایی است که همیشه در اینگونه شرایط به کمک شرکت توزیع برق آمده است و امروز دستور داده شد که ژنراتورها روشن شود؛ چراکه در مصرف برق صرفهجویی شده و فشار مدار نیز کاهش پیدا میکند.
فرزانه کلاهدوزان، رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان: نوآوری شهرداری اصفهان با انرژی خورشیدی
خوشحالم در جمعی هستم که محیطزیست و آیندگان برای آنها مهم است. این اقدام یک نوآوری است. شهرداری اصفهان حرکتی را آغاز و هدفگذاری کرده که همه منافع در آن لحاظ شده و در زمینه فرهنگسازی و گفتمان آن برای مردم در حرکت است. این حرکت در شورای اسلامی شهر آغاز و با همکاری مدیریت شهری محقق شد؛ در این راستا تأمین ۱۰ درصد برق مصرفی شهرداری از انرژی خورشیدی نوآوری است.
استفاده از انرژی سوخت فسیلی در گذشته مرسوم بوده، اما هماکنون با منابع محدود، فقر انرژی گریبانگیر ما شده است. انرژی خورشیدی با زیستبوم شهر و کشور ما منطبق و قابلاستفاده است. در حال حاضر باید از چالش استحصال آسیبزای سوخت فسیلی، تولید کربن و گاز گلخانه بهعنوان پیامدهای ثانویه عبور کنیم و برای استفاده از تکنولوژیهای جدید به نقطه مطلوب برسیم. باید به فکر آیندگان باشیم و در این رهگذر هر قدمی که میتوانیم برداریم. چندی پیش در دیدار تولیدکنندگان و فعالان این حوزه بیان شد که ۹۰ درصد تجهیزات انرژی خورشیدی در کشور و اصفهان تولید میشود. آنها یادآور شدند که فقط، قطعه فتو ولتائیک که عنصر اصلی است، در کشور تولید نمیشود که شهرداری و سرمایهگذاران باید با توجه به ظرفیتهای علمی موجود در اصفهان ما را برای تولید این قطعه اصلی حمایت کنند.
مهدی بقایی، معاون محیطزیست و خدمات شهری شهردار اصفهان: اصفهان ۳۳۰ روز آفتابی دارد و جزو بهترین شهرها برای استفاده انرژی خورشیدی است
تأمین ۱۰ درصد برق مصرفی شهرداری اصفهان از انرژی خورشیدی در شهرداری اصفهان، عملکردی است که هیچ شهری در کشور به آن ورود نکرده است؛ هرچند اگر زودتر به فکر میافتادیم این عدد باید بالاتر میبود، برای تحقق آن طبق برنامه حرکت میکنیم.در مانور سنجش آمادگی مناطق، سنجش بهینه مصرف را در پیک بار مصرف داریم؛ در این راستا سال جاری تمام مناطق و سازمانها مجهز به دیزل ژنراتور شدند که وارد مدار میشود. سال گذشته این مانور را محدودتر برگزار کردیم، اما هماکنون بهصورت دائم مصرف مناطق و سازمانها چک میشود.
شهرداری از سال ۱۳۸۵ به موضوع انرژیهای تجدید پذیر ورود کرد و تا سال ۱۴۰۰، ۶۰۰ کیلووات برقی که شهرداری مصرف میکند، از انرژی خورشیدی تأمین کردیم. در این راستا برنامهریزی انجام شده است تا در مدت ۱۰ سال و تا افق ۱۴۱۰ بتوانیم کل دیماند مصرفی را از انرژی خورشیدی تأمین کنیم، البته همزمان کاهش مصرف را در دستور کار داریم.
شهرداری اصفهان در سال ۱۴۰۰، ۲۵ مگاوات مصرف داشت که آن را به ۲۲ مگاوات رساندیم، درحالیکه باید این رقم طی ۱۰ سال محقق میشد و طی دو تا سه سال آن را کاهش دادیم که اتفاق مهمی است. طی دو سال فعالیتها را چهار برابر کردیم و سال جاری نیز دو برابر خواهیم کرد؛ همچنین تا پایان سال ۱۴۰۳ تأمین برق مصرفی را از انرژی خورشیدی به ۲۰ درصد خواهیم رساند.
در موضوع کاهش دیاکسید کربن در سال ۱۴۱۰ حدود ۸۰ هزار تن در سال کاهش مصرف دیاکسید کربن داریم که معادل یکمیلیون و ۸۰۰ هزار درخت بالغ است؛ ظرفیتی شبیه یک جنگل با یکمیلیون و ۸۰۰ هزار درخت که در سال ۱۴۱۰ انجامشده باشد. از سال گذشته سیاست دوم را در موضوع انرژی خورشیدی اجرایی کردیم. در این راستا سال گذشته ۵۰۰کیلووات در آرامستان باغ رضوان افتتاح کردیم و دیگری نیز در کنار ترمینال صفه در معرض دید عموم قرار گرفت. در موضوع شهر خورشیدی به نقطهای که علاقهمند بودیم، نرسیدیم؛ زیرا تحقق آن نیازمند همکاری سازمانهاست و در مصوبه شورای گفتوگوی استانداری و اتاق بازرگانی تصریح شده است که شرکتها برای کمک به فرایند اعطای وام به شهروندان، به کمک بیایند اما هنوز به آن نقطه نرسیدیم. اصفهان ۳۳۰ روز آفتابی دارد که جزو بهترین شهرها برای استفاده انرژی خورشیدی است. تحقق شهر خورشیدی و تأمین دیماند کل شهر از انرژی خورشیدی جزو آرزوهای ماست که امیدوارم جزو شهرهایی باشیم که کل برق شهر را از انرژی خورشیدی تأمین میکنیم.
مهرداد دادخواه، مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان: شهرداری اصفهان میتواند به مدیریت ناترازی تولید و مصرف برق کمک کند
شهرداری اصفهان با حرکت برای تحقق شهر خورشیدی، در سالهای آینده میتواند به مدیریت ناترازی تولید و مصرف برق کمک کند. اقدامات شهرداری در تأمین برق مصرفی خود از انرژی خورشیدی، حرکتی در راستای توسعه پایدار است؛ اقدام مهمی که کمتر در کشور موردتوجه واقع شده؛ اما شهرداری اصفهان گام مؤثری در این زمینه برداشته است.
اگر شهر توسعه داده شود، اما انرژی آن تأمین نشود، آن توسعه مفهومی ندارد، اما شهرداری اصفهان در کنار توسعه شهر به این مهم توجه کرده و اقدامات ارزشمندی در این حوزه همچون روشنایی پارکها و معابر، آبنما و ساختمانها در شهر انجام داده که بهعنوان الگو در سطح کشور مطرح است.
۹۳ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه و ۶۴ هزار مگاوات تولید عملی در کشور وجود دارد، ۱۰ تا ۱۵ هزار مگاوات ناترازی تولید و مصرف داریم که در سطح جهان در بخش تولیدکنندگان رتبه سیزدهم و چهاردهم ظرفیت منصوبه را دارا هستیم و در منطقه آسیا نیز رتبه سوم را داریم. سال گذشته پیک بار کشور در روز بیستم مرداد، ۷۳ هزار مگاوات بود، اما با افزایش دما و گنبد حرارتی پیشبینی میشود که امروز یکی از روزهای پرمصرف برق در کشور با ۷۹ هزار مگاوات مصرف باشد.۴۰۰۰ مگاوات تولید برق در اصفهان داریم که میزان مصرف ما در شهر اصفهان ۶۰۰۰ مگاوات است؛ در توزیع برق شهرستان اصفهان ۱۵ هزار کیلومتر شبکه وجود دارد که معادل ۱۵ برابر فاصله اصفهان تا مشهد است.
شهرداری اصفهان خود در مسیر انرژی پاک قدم گذاشت و هماکنون ۱۰درصد مصرف خود را از این انرژی خورشیدی تولید میکند که بر اساس برنامه به ۲۰ درصد خواهد رساند. مدیریت شهر ظرفیتهایی را برای توسعه انرژی خورشیدی در پروانه ساختمانی دارد و در هر سطح تولید برق مصرفی خود از انرژی خورشیدی که قرار داشته باشد، برای وزارت نیرو حائز اهمیت است. مصرف انرژی شهر اصفهان در زمستان ۱۰۰۰ مگاوات و در تابستان به ۱۶۰۰ مگاوات میرسد و محدودیت در ناترازی تولید و مصرف داریم، اما وزارت نیرو تلاش میکند تا محدودیت انرژی و این ناترازی به مشترکین خانگی منتقل نشود. برای همشهریان که مصرف خود را مدیریت کنند، جوایز ارزشمندی پیشبینی شده است، بهطوریکه ماه گذشته دو جایزه ارزشمند ۱۰۰ میلیون تومانی به شهروندان تقدیم شده است.
سیدمهدی حسینی، مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان: اعلام موفقترین مناطق و سازمانهای شهرداری اصفهان در توسعه انرژی تجدیدپذیر
در موضوع شهر خورشیدی و توسعه انرژی تجدیدپذیر، موفقترین مناطق و سازمانهای ما به ترتیب رتبه اول سازمان آرامستانها، رتبه دوم سازمان میادین، رتبه سوم مناطق ۳، ۷، ۱۳ و ناژوان، رتبه چهارم مناطق ۶، ۱۵، ۱۴ و رتبه پنجم به سازمان آتشنشانی تعلق گرفت. در مدیریت مصرف بهترین عملکرد و رتبه یک به منطقه ۱۵ رتبه دوم به مناطق ۴ و ۶ رتبه سوم به مناطق ۱۲ و ۵ رتبه چهارم به مناطق ۹ و ۱۴ و رتبه پنجم به مناطق ۵ اختصاص داشت.