مسئولان شرکت حسین‌آباد اعظم در خصوص پلاک 418 و اعتراض سهام‌داران، پاسخ داده‌اند

آینده ای نامعلوم برای پلاک ۴۱۸

چندی پیش جمعی از کارمندان بازنشسته معترض 20 اداره و سازمان دولتی که 35 سال پیش توسط پیشنهاد شرکت‌های تعاونی ادارات مبادرت به خرید زمینی با کاربری کشاورزی برای ساخت مسکن کرده بودند، در مقابل استانداری تجمع کردند و خواستار رسیدگی شرکت حسین‌آباد اعظم به‌عنوان متولی زمین‌های خریداری‌شده و استاندار به‌عنوان نمایند دولت در اصفهان به درخواست زمین مانده 35 ساله خود شدند.

تاریخ انتشار: 11:36 - یکشنبه 1403/12/12
مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه
آینده ای نامعلوم برای پلاک ۴۱۸

به گزارش اصفهان زیبا؛ چندی پیش جمعی از کارمندان بازنشسته معترض 20 اداره و سازمان دولتی که 35 سال پیش توسط پیشنهاد شرکت‌های تعاونی ادارات مبادرت به خرید زمینی با کاربری کشاورزی برای ساخت مسکن کرده بودند، در مقابل استانداری تجمع کردند و خواستار رسیدگی شرکت حسین‌آباد اعظم به‌عنوان متولی زمین‌های خریداری‌شده و استاندار به‌عنوان نمایند دولت در اصفهان به درخواست زمین مانده 35 ساله خود شدند.

روزنامه «اصفهان‌زیبا» در تاریخ 21بهمن گزارشی در خصوص تقاضا و مشکلات شاکیان پلاک 418 معروف به حسین‌آباد اعظم (که تعداد آن‌ها به 6500 نفر می‌رسد) منتشر کرد که با واکنش مسئولان شرکت حسین‌آباد اعظم مواجه شد. در این شماره صحبت‌های محسن شاهین، رئیس هیئت‌مدیره و عبداللّه کیخسروکیانی مدیرعامل شرکت حسین‌آباد اعظم و پاسخ آن‌ها در خصوص مسائلی که در گزارش اول مطرح‌شده، درج کرده است.

محسن شاهین در ابتدای صحبتش با اشاره به اینکه در خصوص پلاک 418 و اتفاقات صورت‌گرفته معترض و خودش هم جزئی از مردم معترض است گفت: سی واندی سال است به همه مسئولان کشوری از دفتر مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری تا وزارت و دادگستری نامه زده‌ایم تا مشکلات شرکت حسین‌آباد را حل کنیم.

او ادامه داد: بنده با احمدی‌نژاد در سفر استانی دیدار داشتم و همان موقع ایشان نامه زدند خدمت وزیر وقت برای پیگیری و هیئت هفت‌نفره‌ای به اصفهان آمدند، اما بررسی کردند و گفتند که این مشکل نیاز به عزم ملی دارد و مجموعه‌ای با این مساحت و حجم را نمی‌شود، به‌راحتی تعیین تکلیف کرد.

تشکیل شرکت حسین‌آباد اعظم به پیشنهاد استانداری وقت

شاهین در ادامه این‌طور توضیح می‌دهد: چیزی که در شرکت حسین‌آباد اعظم اتفاق افتاده است قصه درازی دارد. 20 شرکت تعاونی ادارات بدون فاصله (که در گزارش قبلی روزنامه گفته شده که 14 شرکت بوده و بعد به 20 تعاونی رسیده و شرکت‌ها افزایش سرمایه داشته‌اند، صحت ندارد) عضو شرکت بوده‌اند. تعاونی آموزش‌وپرورش ناحیه 4 و 5 زمین‌هایی را بین پل خورزوق و گز و برخوار تحت‌عنوان پلاک 418 به اسم حسین‌آباد اعظم از فردی به نام حسن صدری به‌صورت رسمی خریداری کردند.

به تبعیت از این تعاونی‌ها، تعاونی سایر ادارات از سال 69 تا 1371 اقدام به خرید این زمین‌ها کردند. دیدگاه آن زمان تعاونی‌های مسکن این بود که وقتی مسئولان در امر مسکن به تعهداتشان عمل نمی‌کنند، اقدام به خرید زمین به‌صورت خام یا کشاورزی می‌کردند و بعد از مدتی با سازمان جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی توافق و اقدام به تغییر کاربری زمین برای مسکن‌سازی می‌کردند. در زمان خرید زمین‌های حسین‌آباد اعظم استعلام‌ها گرفته شد و مشخص شد زمین‌ها قابلیت کشاورزی ندارد و فاقد منابع آبی است.

او افزود: تعاونی‌ها با استناد به این مدارک اقدام به خرید کردند. پس از خریداری کردن زمین، استانداری وقت به‌صورت غیرقانونی به دفترخانه‌ها نامه‌نگاری کرد که از هرگونه نقل‌وانتقال پلاک 418 به دلیل شکل نگرفتن شرکت‌های تعاونی خودداری شود. در آن زمان مجموعه تعاونی‌ها ناچار شدند برای رسمیت بخشیدن به خرید زمین‌ها و با پیشنهاد مشاوران حقوقی استانداری، برای تعیین مالکیت زمین‌ها، اقدام به تأسیس شرکتی تحت عنوان زارعی کنند و تمام تعاونی‌ها سهامشان را در اختیار شرکت تجمیع کنند تا اجازه انتقال داده شود.

در آن زمان بسیاری از صاحب‌نظران مخالف تشکیل این شرکت بودند. اولویت تشکیل شرکت بر این بود که سند انتقال پیدا کند. در اولین قدم از هر مجموعه یک نفر به‌عنوان نماینده انتخاب و هیئت‌مدیره مشخص شد. اساسنامه شرکت هم منطبق با نظر مسئولان استانی تنظیم و نوشته شد و هیئت‌مدیره به ثبت شرکت‌ها رسید. بعدازآن آورده هر تعاونی، عینا به شرکت منتقل و شرکت مالک کل این مجموعه شد که اسناد رسمی آن هم موجود است.

او اضافه کرد: سال 70 اساسنامه با 15 تعاونی بسته شد. یکی از تعاونی‌ها صداوسیما بود که زمین‌هایش را از شخص دیگری به نام شیخ‌بهایی خریداری می‌کند و وقتی برای انتقال مراجعه می‌کنند مجوز دریافت نمی‌کنند و می‌گویند باید در قالب شرکت حسین‌آباد اعظم وارد شوند. 165 هزار متر زمین‌های صداوسیما و دو خرید اضافه مربوط به دارایی بعدا به سهام شرکت اضافه شده است. نسبت به مالکیت صداوسیما و خرد اضافه‌ای که دارایی بعد از اساسنامه انجام داده بوده است مجبور به افزایش سرمایه شدند. درآمدی مبنی بر افزایش سرمایه وجود ندارد. اما سرمایه‌هایی که سال‌ها پیش خریده شده هنوز هست و تغییری نکرده است. سازمان‌ها و ارگان‌های دیگری مالکیتی ندارند و برخی سازمان‌ها در این مجموعه از مالک خصوصی خریداری کردند که جز 12.5 طاق باقی مانده است.

ما منتظر رأی هیئت سه نفره در خصوص عدم مالکیت اوقاف هستیم

بنا به گفته شاهین در فاصله بین زمان انتقال در سال 1372 تا 1375 هیچ‌گونه نقل‌وانتقال در شرکت حسین‌آباد انجام نشده و انتقال به مالکان دیگر و کشاورزان و افزودن سهام‌داران و افزایش سرمایه و انتقال سهم به شخص حقیقی وحقوقی انجام نشده است. قبل از سال 1395 با توجه به مراجعات مکرر شرکت به سازمان ثبت واسناد برای انتقال مالکیت زمین، اما به‌هیچ‌وجه مجوزی صادر نمی‌شود.

معضل دیگری که برای شرکت به وجود می‌آید ادعای اوقاف در خصوص قسمتی از زمین‌های حسین‌آباد اعظم است که بنا به گفته او سازمان اوقاف بدون هیچ‌گونه وقف‌نامه، سند مالکیت و تصرف مدعی شد بخشی از پلاک هم‌جوار یعنی موقوفه سلطان‌آباد با پلاک 418 تداخل پیدا کرده است. به دنبال شکایت اوقاف یک رأی توسط شعبه 9 اصفهان صادر می‌شود که دو هزارجریب از زمین‌های حسین‌آباد اعظم متعلق به اوقاف است و با توجه به این رأی و صدور رأی دیوان عدالت اداری حق به اوقاف داده می‌شود و قصه ادعای مالکیت اوقاف موانع زیادی برای شرکت حسین‌آباد اعظم و سهام‌داران ایجاد می‌کند.

در گزارش اول علت صادر شدن رأی بر علیه شرکت حسین‌آباد اعظم تعلل شرکت به دلیل عدم حضور به‌موقع و اعتراض در وقت قانونی مطرح شد که توسط رؤسای شرکت رد شد و مدعی شدند: ابتدا اوقاف ادعای مالکیت می‌کند و شرکت با ارائه مستندات رأی بدوی دادگاه را به نفع شرکت دریافت می‌کند. در مرحله تجدیدنظر خواسته اوقاف تغییر می‌کند و به‌عنوان معارض در محاکم مطرح می‌شود. مرحله اعتراض به شرکت ابلاغ نمی‌شود و مدرک مستندی نیست که ابلاغ به‌صورت رسمی انجام شده باشد و با تمام شدن مهلت قانونی ابلاغ رأی تجدیدنظر علیه شرکت صادر می‌شود.

شاهین در ادامه با اشاره به اینکه در این 25 سال هیچ‌کدام از مدیرکل‌های دادگستری به پرونده ورود نکردند، افزود: در سال 1400 درخواستی به دکتر جعفری مدیرکل دادگستری ارائه کردیم و ایشان پرونده را به معاون قضایی دادگستری ارجاع دادند. جلسه‌ای با حضور نماینده اوقاف، سازمان ثبت‌اسناد و شرکت حسین‌آباد اعظم تشکیل شد و در آن جلسه نماینده اوقاف اذعان کرد که هیچ‌گونه وقف‌نامه و مدرکی وجود ندارد، اما حکمی دارند که باید تکلیف آن مشخص شود و در آن جلسه با اعمال ماده 477 در خصوص شرکت حسین‌آباد اعظم موافقت شد و با پیگیری‌های زیاد پرونده ما در میان صدها پرونده پذیرفته و 27 بهمن سال گذشته به اصفهان برای کارشناسی مجدد ابلاغ شد. کارشناس بدوی مجددا مسئله را بررسی و نتیجه را به دیوان ارسال کرد و در آن گزارش آورده شد که هیچ مالکیتی برای اوقاف متصور نیست. با اعتراض اوقاف پرونده به هیئت سه نفره رفت و ما منتظر رأی سه نفره هستیم و مسئله اوقاف در مسیر قانونی در حال انجام است.

وعده‌ها عملی نشده است

یکی از موضوعات مهم دیگری که در گزارش اول مطرح‌ شده، در خصوص زمان تحویل زمین با کاربری مسکونی است. چیزی که شاهین حق معترضان می‌داند و خودش را هم در این گروه می‌بیند و معتقد است عدالت اجرا نشده است:ما بیشتر از تجمع‌کنندگان اذیت شدیم و در رأس این پرونده به مقامات مختلف مراجعه کردیم تا مشکل حل شود و حق‌وحقوق مردم برگردد، اما متأسفانه در رابطه با تغییر کاربری هیچ‌گونه اقدام مثبتی از سمت مسئولان علی‌رغم تمام وعده‌های داده‌شده، انجام نشده است.

او ادامه داد: یک‌بار گفتند برای زمین‌ها مجوز کارگاه صنعتی داده می‌شود که برخی از تعاونی‌ها اقدام کردند و بر اساس این مجوز از مردم وجهی دریافت کردند و بعد گفتند طرح منتفی است. در زمان آقای بختیار استاندار وقت اصفهان جلسه‌ای با حضور همه مسئولان تشکیل شد، تا مشکل این زمین‌ها و تغییر کاربری آن حل شود، اما باز کار ابتر ماند و اتفاقی نیفتاد.

در مسیر استانداری مجددا طرحی مبنی بر ساخت صنایع تبدیلی، صنایع گردشگری و کشاورزی و تلویحا باغ ویلا در این زمین‌ها دادند. اما ساخت کارخانه‌های وابسته به کشاورزی در توان کارمندان نبود و این کار مسکوت ماند. حتی گفته شد طرح یکپارچه روی زمین بگذارید و طرح را ارائه بدهید که این طرح هم امکان‌پذیر نشد. شرکت مسیرهای مختلفی برای احیا و گرفتن سند، تغییر کاربری و تحویل زمین به مردم انجام داده و مستنداتش هم موجود و قابل‌ارائه به روزنامه است. اما متأسفانه این سال‌ها با سنگ‌اندازی‌های متعدد قانونی و غیرقانونی مواجه شده و مشکل حل نشده است.»

پلاک 418 ، گلوگاه زیست‌محیطی اصفهان است

طبق گفته مسئولان شرکت حسین‌آباد اعظم یکی از معضلات مطرح‌شده تغییر ندادن کاربری این زمین‌هاست که گفته می‌شود، پلاک 418 گلوگاه زیست‌محیطی اصفهان است و امکان تغییر کاربری در این محدوده وجود ندارد، مگر در قالب کشاورزی و باغ‌ها استفاده شود. اما این منطقه منابع آبی ندارد و منطقه ممنوعه برای کشت است و امکان حفر چاه وجود ندارد.

شرکت‌های تعاونی نیز با توجه به مستنداتی مبنی بر غیر زراعی بودن زمین‌ها، اقدام به خرید کردند. اینجا قبل از سپاهان شهر خریداری‌ شده و با توجه به اینکه شرکت‌های تعاونی دولتی اقدام به خرید کردند، اما زمین حسین‌آباد مشمول قانون مصوب سال 74 مجلس مبنی بر ممنوعیت خرید زمین‌های کشاورزی توسط شرکت تعاونی‌ها شد و قانون عطف ماسبق در مورد آن اعمال شد.»

یکی از ادعاهایی سهام‌داران کاهش متراژ زمین‌های خریداری‌شده است و معتقدند شرکت قرار است زمین‌هایی با متراژ کمتر تحویل دهد که کیانی در پاسخ به این ادعا گفت: خرید زمین در قالب شرکت نبوده و از طریق تعاونی مسکن بوده است و کارمندان از تعاونی خرید کردند. بعضی از تعاونی‌ها فعال بودند و توانستند اقدامی انجام دهند و سهام‌داران باید به سراغ شرکت تعاونی‌ها بروند.

او در پاسخ به این سؤال که طبق گفته خودشان شرکت‌های تعاونی به شرکت حسین‌آباد اعظم تبدیل شد، پس در قبال سهام‌داران تعهد دارند گفت: خیر. شرکت‌های تعاونی از اول فعالیت داشتند و تنها در خصوص حسین‌آباد اعظم نماینده‌ای تعیین کردند، تا زمین‌های حسین‌آباد را پیگیری و از حقوق اعضا دفاع کنند. اینکه اگر شرکت تعاونی تعطیل شده، حالا مسئولیت به گردن شرکت حسین‌آباد اعظم بیفتد چنین قراری نیست.

شاهین در ادامه افزود: شرکت حسین‌آباد اعظم شخصیت حقوقی مجزا از شرکت تعاونی‌های ارگان‌ها دارد. تعاونی‌ها اول زمین را خریداری و بعد نماینده را به شرکت حسین‌آباد معرفی کردند که اعضا 20 نفر نماینده معرفی کردند. شرکت حسین‌آباد زیر نظر سازمان ثبت واسناد است و 20 نفر سهام‌دار اصلی شرکت هستند. قطعه زمین پلاک 418 حدود 750هکتار است که شامل 32 طاقه است. 19 و نیم‌طاقه مربوط به تعاونی‌ها و 12.5 طاقه مالک خصوصی دارد. اینکه گفته می‌شود شرکت زمین‌ها را به مالکان فروخته و سهام‌دار اضافه کرده است، صحت ندارد. این‌ها خودشان مالک اولیه بودند و قبل از ثبت شرکت مالک زمین بودند و از مالکیت خودشان به شرکت تعاونی فروخته‌اند.

او در ادامه در خصوص شفاف‌سازی برای کوچک شدن سهم زمین‌های سهام‌داران افزود: اینکه چرا متراژ زمین‌ها کاهش پیدا کرده است و متراژ زمین اولیه خریداری‌شده نسبت به زمین تحویلی کوچک‌تر است به این دلیل است که از میان این زمین 750 هکتاری اتوبان معلم عبور کرده، سه قنات اضافه شده، خط انتقال نفت ایجاد شده و دکل‌های برق فشارقوی عبور کرده است. طبق گفته اداره کل ثبت و اسناد باید زمین‌های مجموعه را جدا و خالص نقشه‌برداری کنیم. نقاط را شخم بزنیم که نشان بدهیم معارض ندارد تا روند صدور سند شش‌دانگ طی شود.

ما طبق صحبت این اداره کل از یک شرکت معتبر استفاده کردیم تا این کسری‌های زمین‌ها را محاسبه و خالص زمین‌ها را مشخص کند که موردنقد قرار گرفتیم. زمین‌های خالص آماده‌شده و نمایندگان ادارات به موضوع اشرافیت کامل دارند. ما در هیئت‌مدیره تصویب کردیم که نماینده یا منتخبان هر مجموعه رسما مشخص شوند و صورت‌جلسه تحویل زمین به این هیئت و نماینده ادارات تحویل داده می‌شود. پنج مجموعه اول شامل اداره آموزش‌وپرورش ناحیه 4 و 5 و چند اداره دیگر را تحویل دادیم و هر سندی که برای مجموعه صادر می‌شود، به نام تعداد اعضا صادر می‌شود.

شاهین در ادامه این گفت‌وگو از تلاش و پیگیری شرکت برای تعیین تکلیف زمین‌ها با حضور حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر و برخوار و اداره کل راه وشهرسازی استان گفت و ادعا کرد که در این جلسه مطرح کردن زمین‌های حسین‌آباد اعظم در قالب طرح نهضت ملی مسکن پیشنهاد شده است و هر مجموعه به‌محض دریافت سند شش‌دانگ با توجه به این صورت‌جلسه، می‌تواند با مراجعه به اداره کل راه و شهرسازی مراجعه و از این طرح استفاده کند. البته چهار شرط و استعلام از زمین‌ها گرفته می‌شود که استعلام از اوقاف یکی از آن‌هاست. اما مسیر تعیین حدود، تحویل زمین و مهیا شدن سند شش‌دانگ برای قطعات انجام می‌شود اما صدور سند منوط به تعیین تکلیف پرونده اوقاف است.

در این سال‌ها مسئولان کشوری و استانی پیشنهادهای مختلفی برای حسین‌آباد مطرح کرده‌اند که هیچ‌کدام در این 35 سال محقق نشده است و شاهین به‌صراحت گفت که شرکت نمی‌تواند قطعی اعلام کند که این طرح عملی شود. چون شرکت تصمیم‌ساز نیست و تلاش کرده شرایط را فراهم کند و با مسئولان مختلف برای حل مشکل زمین‌ها بارها وارد مذاکره شده است.

با الحاق زمین حسین‌آباد اعظم مخالفت شد

شاهین در ادامه تأکید کرد: دو سال پیش بر اساس فشار ما به وزارت کشور قرار شد پرونده حسین‌آباد در کمیسیون ماده 5 با موضوع الحاق پلاک 418 به اصفهان مطرح شود. بعد از چندین ماه دوندگی متأسفانه با الحاق مخالفت کردند و کل زحمات ما نابود شد. ذهنیت ما این است که مخالفت با این الحاق به این خاطر است اگر تغییر کاربری اتفاق بیفتد 80 درصد قیمت بعد از تغییر کاربری را باید به جهاد کشاورزی پرداخت کنیم و تا آن زمان قرار است زمین‌ها به همین صورت نگه داشته شود و این وضعیت همچنان ادامه دارد.

شرکت از کشت زمین‌ها بهره‌ای نبرده است

زمین‌های حسین‌آباد اعظم کشاورزی است و کشت شدن زمین‌ها در این سال‌ها و استفاده شرکت از این موضوع مورد اعتراض برخی از سهام‌داران است. کیخسروکیانی در این خصوص به «اصفهان زیبا» گفت: ما کشتی در زمین‌ها انجام نداده‌ایم. کشاورزان گز و برخوار مالک و غیر مالک با آب پساب این زمین‌ها را زیر کشت بردند و زمین شرکت که در تصرف آن‌ها بود کشت می‌شد که ما آن‌ها را قطع‌ید کردیم و ده‌ها بار برای آن‌ها و استفاده از پساب تصفیه نشده حکم گرفتیم. شرکت بهره‌ای از کشت و کار از زمین نبرده است. زمانی 200 هکتار زمین در تصرف شخصی به نام فرهاد قربانی گذاشته بود که تا کشت در آن انجام بدهد. این اجاره به این دلیل بود که زمین تصرف نشود و شرکت تنها مبلغی که به‌عنوان حق‌الکشت گرفته بود 21 میلیون بوده است.

بنا به گفته کیخسروکیانی در سال 86 شرط اعمال ماده 147 و تغییر کاربری زمین‌های زراعی و خارج کردن این زمین‌ها از بایر بودن زیر کشت بردن آن‌ها بود. به همین دلیل برای دریافت سند شش‌دانگ مقداری از زمین‌ها زیر کشت رفت. او ادامه داد: ما قصد کشت کردن و بردن منافعی از زمین‌ها را نداشتیم. البته در طول مسیر هم معارض پیدا کردیم که 90 درصد آن‌ها را محکوم کردیم. اما قولی هم در خصوص اجرا شدن ماده 147 نمی‌توانیم بدهیم، چون به دولت و دادگاه بستگی دارد. الان گفته شده به سمت کوچک کردن قطعات برویم تا تغییر کاربری آن‌ها بهتر انجام شود. قطعات را به قطعات کوچک تقسیم‌بندی کنیم تا برای گرفتن سند مراجعه و بعدازآن برای تغییر کاربری اقدام کنند.

بنا به گفته اعضای هیئت‌مدیره شرکت حسین‌آباد اعظم گرفتن سند برای زمین‌ها با دو مشکل روبه‌روست. پرونده و ادعای اوقاف که باید رأی آن شکسته شود و دیگری بحث تحویل زمین‌ها و مشخص کردن حد و حدود و رد تعارضات آن است؛بخشی که مردم انتظار دارند شرکت حسین‌آباد اعظم مشکل را حل کند اما در اختیار ما نیست.

شاهین اضافه کرد: شرکت قرار بود سند از مالک اصلی بگیرد و عین مالکیت را به خریدار و سهام‌دار تحویل بدهد که سال 95 این کار شده و سند به نماینده و سهام‌دار تحویل داده شده است، اما اعتراض مردم به این دلیل است که می‌گویند باید زمین مسکونی تحویل شود. شرکت‌ها به علم اینکه زمین کشاورزی است زمین را خریداری کرده‌اند، اما سازمان‌های مختلف اجازه ندادند این زمین‌ها ساخته شوند و مانع شدند. ما انتظارات مردم را متوجه می‌شویم. به معترضان توضیح دادیم صبر کنند تا مشکل اوقاف حل شود تا روند به‌خوبی ادامه پیدا کند. اگر مسئولان تکلیف را روشن کنند زمین‌ها را همان‌طور هست تحویل می‌دهیم. ما برای دفاع از شرکت به روزنامه نیامدیم اما مسیری که تعریف کردیم اگر درست پیش نرود دیگر راهی نداریم.

او در ادامه سخنانش بیان کرد: ما در تلاش برای حل کردن مشکل هستیم. دستمان خالی است و کسی نیست به ماکمک کند. 99 درصد از سهام‌دارها سندشان را دریافت کردند. ما در هیئت‌مدیره مصوب کردیم تحت هیچ شرایطی نمایندگان حق گرفتن وجهی از مردم بابت حق‌الزحمه و هزینه مضاعف دیگری از مردم ندارند. فقط دریافت هزینه متعارف مثل دارایی و شهرداری و حق تحویل مجاز است. ما منتظر رأی در خصوص ادعای اوقاف هستیم. ما هدف‌گذاری کردیم و طبق برنامه زمان‌بندی، تقسیم زمین بر اساس خرید اولیه هر مجموعه و اگر امکانش مهیا شد تغییر کاربری است.

به نظر می‌رسد راه‌حلی برای حل شدن مشکلات سهام‌داران حسین‌آباد اعظم جز ورود جدی استانداری و تشکیل جلسه‌ای فوری با مسئولان استانی نیست. 6500 سهام‌دار 35 سال است منتظر هستند تا صاحب‌خانه شوند اما حالا دیگر امیدی هم به گرفتن تکه‌ای زمین ندارند.

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یازده + یازده =