میراث اصفهان: باغ قوشخانه

باغ قوشخانه

«ورطانس یوزوکچیان» از مقامات مذهبی جلفای اصفهان در دوره محمدشاه قاجار، شاهد مسابقات عجیبی در باغ قوشخانه بوده است.

تاریخ انتشار: 11:38 - دوشنبه 1403/12/20
مدت زمان مطالعه: < 1 دقیقه
باغ قوشخانه

به گزارش اصفهان زیبا؛ «ورطانس یوزوکچیان» از مقامات مذهبی جلفای اصفهان در دوره محمدشاه قاجار، شاهد مسابقات عجیبی در باغ قوشخانه بوده است. او نوشته: «یک بار هم در اول ماه دسامبر 1843 در همان کاخ ناظر بودیم که از طرف «محمدشاه»، خلعتی برای حاکم اصفهان «معتمدالدوله منوچهرخان»، جهت یک شجاعتی که نشان داده بود، فرستاده شد.

در آن روز نه فقط پیکار قوچ‌ها بلکه پیکار تمام حیوانات انجام گرفت؛ ولی از همه وحشت انگیزتر، منظره آن بود که یک شیر وحشی با یک گاو نر پیکار می‌کرد.»‬‬ «جووانی فرانچسکو جملی کارری»، جهانگرد ایتالیایی که در دوره شاه سلطان حسین به اصفهان سفر کرده، می‌نویسد: «روز پانزدهم همراه کشیشان دیر به تماشای باغ خوشخانه (قوشخانه) که در خارج شهر واقع شده، رفتیم. شاه هنگام مسافرت تا فرارسیدن ساعت خوش که معمولا توسط منجمان تعیین می‌شود، در این باغ خود را مشغول می‌کند… .این باغ از درختان میوه پر است. ولی چون درخت‌ها به همدیگر خیلی نزدیک‌اند و نور آفتاب به‌اندازه کافی بدان‌ها نمی‌تابد میوه‌هایش عالی نیست.

در این باغ، چشمه‌ای در بستری از سنگ‌تراش جاری است. در وسط باغ، رواق مربعی وجود دارد و حوض مرمرین کوچکی در آن تعبیه شده است. از هر طرف رواق دری به بیرون باز می‌شود و هر گوشه آن به اتاق کوچک هشت ضلعی گنبدداری متصل می‌شود. همه گنبدها با تصاویر زیبایی منقش است. در تزئین و نقاشی دیوارها و سقف‌ها از طلا و لاجورد استفاده شده است.»

نام باغ قوشخانه
نام دیگر باقوشخانه
قدمت صفویان(شاه عباس اول)
علت نامگذاری محل نگهداری و پرورش قوش و بازهای شکاری بود
موقعیت میدان طوقچی، ابتدای غربی خیابان لاله
نام ورطانس یوزوکچیان
دروان حیات محمدشاه قاجار
نام کتاب وصف بناهای مشهور اصفهان
مترجم لئون میناسیان
سال انتشار 1377

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

2 × 5 =