راه‌اندازی صندوق بیماران صعب‌العلاج

مرتضی حاجی‌کاظمی، مدیر کل تأمین اجتماعی استان اصفهان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تأمین اجتماعی بیش از 67 درصد از افراد را در استان اصفهان تحت پوشش خود قرار می‌دهد، می‌گوید: از جمعیت حدود 5 میلیون و 500 هزار نفری استان، سه‌میلیون و 650 هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار دارند و حدود دومیلیون و 900 هزار نفر بیمه‌شده و 307 هزار نفر مستمری‌بگیر و تحت‌پوشش قرار دارند. 110 هزار کارگاه فعال نیز در سطح استان وجود دارد.

تاریخ انتشار: 09:51 - سه شنبه 1401/11/11
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
راه‌اندازی صندوق بیماران صعب‌العلاج

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مشکلات بیمه‌ای بحث منابع است، بیان می‌کند: سازمان تأمین اجتماعی، سازمان عمومی غیردولتی، اما با استقلال مالی است. این سازمان، منابع خود را از محل حق بیمه‌ها و همچنین سرمایه‌گذاری (شرکت شستا) که دریافت می‌کند تأمین می‌کند.

حاجی‌کاظمی در ادامه با اشاره به اینکه در سال جاری، حدود 2 هزار و 300 میلیارد تومان سازمان تأمین اجتماعی در اصفهان به صورت ماهانه مستمری ماهانه پرداخت می‌کند، می‌افزاید: همچنین حدود 83 میلیارد تومان هزینه بیمه بیکاری به صورت ماهانه در استان اصفهان پرداخت می‌شود. مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه شمار افرادی که بیمه بیکاری دریافت می‌کنند، در سال‌های اخیر بین ۱۵ هزار تا ۱۶ هزار نفر ثابت مانده و افزایش معناداری در این حوزه نداشتیم، افزود: این در حالی است که سالیان قبل شمار افراد دریافت‌کننده بیمه بیکاری در استان به ۲۲ هزار نفر در ماه می‌رسید.

او با بیان اینکه دولت در سال گذشته حدود 90 هزار میلیارد از دیون خود به سازمان تأمین اجتماعی را پرداخت کرده است، می‌افزاید:سال جاری به دیون ما ۱۸۰ هزار میلیارد تومان اضافه شد که نزدیک به ۱۰ درصد این منبع برای اصفهان است. پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده حدود 220 هزار میلیارد جزو دیون دولت باشد که انتظار داریم نیمی از این مبلغ حداقل در بودجه دیده شود. همچنین اکنون تا آخر امسال، پیش‌بینی می‌شود دولت 450 هزار میلیارد تومان به سازمان بدهی داشته باشد.

800 تخت بیمارستانی زیر نظر تأمین اجتماعی است

.محمد رجالی، مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان نیز در ادامه با اشاره به اجرای طرح دارویار بیان کرد: در خلال اجرای این طرح، سازمان تأمین اجتماعی با کمک سازمان برنامه و بودجه بزرگ‌ترین هزینه را متقبل شد. امسال این طرح از تیرماه آغاز شد و در اصفهان توانستیم با کمترین مشکل این طرح را کلید بزنیم و دارو را با حذف سوبسید به دست داروخانه‌ها برسانیم که مابه‌التفاوت‌ را داروخانه‌ها پرداخت می‌کنند.

به گفته مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان، تأمین اجتماعی دارای 800 تخت بیمارستانی در سطح اصفهان است و 15 درصد خدمات درمانی نیز به عهده سازمان تأمین اجتماعی است. همچنین سازمان تأمین اجتماعی اولین خریدار درمان و دومین ارائه‌دهنده خدمات درمان در کشور است. در بخش خرید درمان، تأمین اجتماعی با چهارهزار مرکز قرارداد دارد و هزینه‌های درمانی مستقیم و غیرمستقیم این سازمان در سال گذشته نیز برابر با حدود ۳۲ هزار میلیارد ریال و در ۸ ماهه سال جاری برابر ۲۵ هزار میلیارد ریال بوده است.

رجالی ادامه داد: حدود هشت میلیون ویزیت سرپایی در ۹ ماهه سال جاری در مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی استان اصفهان انجام شده که مجموعه ویزیت پزشک، دریافت دارو، آزمایشگاه‌ها، فیزیوتراپی و واحدهای پاراکلینیک است‌، همچنین در ۹ ماهه سال جاری در سه بیمارستان سازمان تأمین اجتماعی استان اصفهان، ۶۰ هزار مورد بستری انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۲۳ درصد افزایش یافته است.

رجالی با اشاره به اینکه در نه ماهه امسال جراحی‌های انجام‌شده در مدت زمان مطرح‌شده نیز برابر با ۳۶ هزار و ۵۰۰ مورد بوده است افزود: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایشی ۲۵ درصدی دارد. علت این روند افزایشی نیز به این دلیل است که در مدت شیوع کرونا تعداد بستری‌ها محدود شده بود؛ اما اکنون این محدودیت‌ها رفع شده‌اند

همچنین رایگان‌بودن خدمات در مراکز ملکی نیز یکی دیگر از علل این افزایش است. به گفته اودر ۹ ماهه سال جاری ۱۴میلیون خرید خدمت انجام شده است. کلنگ‌زنی بیمارستان ۵۰۰ تخت‌خوابی سازمان تأمین اجتماعی در شهرک شهید کشوری، بزرگ‌ترین پروژه عمرانی سال جاری محسوب می‌شود که اقدامات مقدماتی آن در دست انجام است.

او با اشاره به افتتاح درمانگاه دولت آباد بیان کرد: بخش جراحی قلب بیمارستان شریعتی که یکی از تقاضای بیمه شدگان سازمان در بیست سال اخیر بوده است، در دهه فجر افتتاح خواهد شد. با توجه به هزینه‌های سنگین جراحی قلب بیماران می‌توانندبه صورت رایگان از این خدمات بهره ببرند. گفتنی است که 25 میلیارد تومان هزینه صرف این بخش شده است و به صورت ماهانه نیز سوای از تجهیزات، تأمین اجتماعی هزینه این بخش خواهد کرد.

رجالی در ادامه سخنانش به اقدامات صورت‌گرفته در دولت سیزدهم در حوزه درمان نیز اشاره کرد و راه‌اندازی صندوق درمانی بیماران صعب‌العلاج را یکی از شاخص‌ترین آن‌ها دانست و گفت: اعتبار اولیه این صندوق، چیزی حدود 300 تا 400 میلیارد تومان بوده است که تا به الان هم حدود 90 درصد هزینه درمانی بیماران صعب‌العلاج از سوی سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود. به گفته او اگرچه سیاست توقف توسعه مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی از اوایل دهه 80 در کشور اتخاذ شده بود، در دولت سیزدهم توسعه این مراکز دوباره صورت گرفت و و مجوز اجرای 10 تا 12 طرح اخذ شد.

او در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر نفوذ فرونشست در بیمارستان غرضی نیز گفت: به دلیل مشاهده ترک در و دیوار این بیمارستان، تیمی برای بررسی شرایط آماده به کار شده‌اند؛ اما هنوز گزارشی از این موضوع ارائه نشده است.

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

بیست − 11 =