مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان سخنش را با تبریک روز خبرنگار به اهالی رسانه آغاز کرد و درباره دو مأموریت اساسی سازمان ساماندهی مشاغل شهری گفت: «ساماندهی مشاغل نخستین مأموریت این سازمان است. چنانکه 120 هزار واحد صنفی در اصفهان با داشتن پروانه کسب یا بدون آن در حال فعالیت هستند که حضورشان در شهر ایجاد مزاحمت کرده و نیاز به ساماندهی دارند. سال 99 به سال جهش تولید نامگذاری شده و در این راستا معتقدیم حمایت از صنعتگران شهر اصفهان بهخصوص در شهرک امیرکبیر باید جدی باشد که طی جلساتی با صنوف مربوطه قرار است شهرک امیرکبیر 2 در اصفهان ساخته شود؛ چون کارگاهها در امیرکبیر رو به اتمام است. تلاش شهرداری بر این است که بخش زیادی از این واحدها را در شهرکهای صنفی مستقر کند. ایجاد فضایی برای عرضه مستقیم و بیواسطه محصولات کشاورزی از باغداران و کشاورزان به مصرفکننده دومین رسالت ماست.»
محمد مجیری، احداث میدان مرکزی میوه و ترهبار در سال 73 و همچنین بازارهای روز کوثر را اقداماتی در راستای ایجاد چنین فضایی دانست و تصریح کرد: «علاوه بر این، بازارهای گل و گیاه همدانیان، گیاهان دارویی و… نیز در تأمین نیازهای مردم ایجادشدهاند و میتوان در این عرصه اصفهان را پیشتاز در کشور دانست؛ چنانکه در سال جاری نیز احداث بازارهای تخصصی محلهای از سوی شهرداری آغاز شده و تا پایان به سرانجام میرسند.»
برای جابهجایی صنوف با اتحادیهها مذاکره میکنیم
او تأکید کرد: «مدیریت شهری اصفهان خود را موظف به ساماندهی استقرار نامناسب واحدهای صنفی میداند. بند 20 ماده 55 قانون شهرداریها نیز شهرداری را موظف به شناسایی مصادیق مزاحمت و ساماندهی آنها دانسته است؛ اما باید توجه داشت که انجام این کار بدون مشارکت دستگاههای دیگر انجام نمیشود؛ چنانکه سازمان محیطزیست، جهاد کشاورزی، فرمانداری، راه و شهرسازی، اتاق اصناف و سازمان صنعت معدن و تجارت نیز وظیفه دارند در این راستا همکاری کنند. سازمان ساماندهی مشاغل اخیرا مطالعهای را در این زمینه انجام داده و لایحهای را به شورای شهر تقدیم کرده تا بتواند برای ساماندهی بهتر و زودتر این صنوف اقدام کند. تعدادی از این صنوف که مشکلات بیشتری داشتند نیز شناساییشده و در حال مذاکره با آنها هستیم؛ چراکه آنها قطعا در برابر جابهجایی مقاومت میکنند و البته رویه شهرداری نیز تعامل و قانعکردن آنهاست. درصددیم مسئله معیشت بخشی از مردم از این طریق دچار مشکل نشود.»
اختصاص فضای 16 هزارمتری برای صنف موتورسیکلت و دوچرخه
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان، درباره کلنگزنی پروژه مجتمع صنفی موتور سیلکت و دوچرخه اصفهان گفت: «زمینی با مساحت 16هزار متر در خیابان سروش به این مسئله صنف اختصاص دادهشده که با توجه به حجم بزرگ سرمایهگذاری، وارد مشارکت با بخش خصوصی شدهایم، اما ترغیب سرمایهگذار به این حوزه قدری دشوار است؛ چراکه شرط تحقق چنین سرمایهگذاریهایی این است که کار برای شهرداری و سرمایهگذار برد برد باشد. در حال حاضر نیز یک سرمایهگذار برای این پروژه پیداشده که اگر با آن توافق کنیم قطعا این اقدام انجام میشود.» به گفته مجیری، پیشبینیهای انجامشده برای این طرح، فضایی نمایشگاهی به وسعت 72 هزار مترمربع است که در نوع خود در کشور بینظیر است و جزو مجموعههای تخصصی شهر خواهد شد.
رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی در بازارهای کوثر
مجیری بر رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی در بازارهای روز کوثر تأکید کرد و گفت: «برای این منظور ضدعفونی بازار، توزیع ماسک، دستکش و… از ابتدا در دستور کار قرار گرفته و همچنان در حال اجراست. در ایام نوروز نیز که اصفهان در وضعیت قرمز قرار داشت، برای تشویق مردم به ماندن در خانه و تأمین نیاز آنها، شماره 35503 بهمنظور خرید تلفنی راهاندازی شد تا محصولات بهصورت بستهبندی و ضدعفونی شده در اسرع وقت به منازل مردم ارسال شود، چنانکه در روز عید قربان نیز مردم توانستند با همین شماره تلفن نذورات خود را سفارش دهند تا در کشتارگاههای بهداشتی ذبح شده و با ماشینهای سردخانهدار به درب منزل مردم برسد.» به گفته مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان، امکان خرید اینترنتی از فروشگاههای کوثر طرح دیگری است که در آیندهای نزدیک از سوی سازمان ساماندهی مشاغل شهری راهاندازی میشود. انجام تست پیسیآر از پرسنل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و تهیه کمکهای مؤمنانه از دیگر اقدامات این سازمان است که مجیری درباره آنها توضیح داد: «متأسفانه برخی از بازارهای ما مانند بازار گل و گیاه همدانیان از بحران کرونا دچار آسیب اقتصادی شدند که خوشبختانه بخش اقتصادی ستاد مقابله با کرونا شهرداری با حمایت اعضای شورای شهر توانست به جبران بخشی از خسارت این بازارها بپردازد.»
آغاز عملیات ساخت بازار کوثر سپاهانشهر تا ماه آینده
او درباره وضعیت احداث بازار کوثر سپاهانشهر خاطرنشان کرد: «یکی از اقدامات خوب سازمان ساماندهی مشاغل شهری در سال گذشته بازسازی بازارهای روز کوثر بود. در این راستا احداث بازار کوثر شماره دو سپاهانشهر نیز که مردم به آن اقبال زیادی دارند، در دستور کار قرار گرفت و با مساعدت امامجمعه سپاهانشهر و شهردار منطقه 5 زمینی با مساحت دوهزار مترمربع در کنار بازار فعلی اختصاص دادهشده که بعد از پایان یافتن مقدمات لازم تا ماه آینده مناقصه آن برگزارشده و عملیات ساخت شروع میشود.»
احداث بازارهای کوثر 15 و 16 در شهر
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان در پاسخ به سؤال اصفهانزیبا آنلاین درباره افزایش تعداد بازارهای روز کوثر تا پایان امسال، از راهاندازی بازار کوثر 15 در شهرک زایندهرود و تجهیز و افتتاح آن تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: «احداث فروشگاه کوثر شماره 16 نیز در شهرک شهید کشوری در حال انجام است که البته تغییراتی در طرح آن ایجادشده و بعد از تکمیل محاسبات، ساخت آن تا یکی دو ماه آینده آغاز میشود.»
مــجیری در پــاسخ به سؤال دیگر اصفهانزیبا آنلاین مبنی بر چگونگی تعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری با فروشگاههای رفاه توضیح داد: «فروشگاههای رفاه در اصفهان چند شعبه دارند و اخیرا در میدان امام علی (ع) نیز شعبهای راهاندازی کردهاند که جای تبریک دارد. شهرداری نیز در راستای افزایش ظرفیتهای سرمایهگذاری در اصفهان برای تعامل با این مجموعه در حال مذاکره است؛ چنانکه قبلا نیز مجموعه فروشگاه شهروند تهران هم از شهرداری اصفهان مطالبه زمین موردنیاز برای راهاندازی فروشگاه داشت تا با برند خودش فعالیت کند و شهرداری موافقت کرد.»
واحدهای پرندگان ذبحی جابهجا میشوند
او بودجه این سازمان در سال 99 را حدود 290میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: «علیرغم وجود مشکلات اقتصادی فراوان و افزایش هزینههای جاری، پروژههای شاخص سازمان ساماندهی مشاغل شهری در حال انجام است. ازجمله اینکه موضوع انتقال واحدهای پرندگان ذبحی که دغدغهای چندین ساله برای مردم و شهرداری بوده و در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استانداری اصفهان نیز بارها مطرحشده، اینک در دست اقدام قرار گرفته است.»
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان، با بیان اینکه برای احداث مجتمع صنفی پرندگان ذبحی اصفهان ۳۳میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: «در حال حاضر 20واحد از پرندگان ذبحی که آلودگیهای زیادی را برای شهر و مردم ایجاد کردهاند از سوی معاونت سازمان شناساییشده و طی جلسات متعددی که با اتحادیه این صنف داشتیم قرار شد نهایتا تا پایان امسال مجموعهای مجهز به کشتارگاه و دامپزشک مستقر برای آنها احداث شود. این پروژه اقدام بزرگی است که شهردار محترم اصفهان نیز از ابتدای دوره مسئولیتشان نسبت به انجام آن تأکید داشتند.»
حل معضل تقاطع خروجی میدان میوه و ترهبار
از دیگر پروژههای شاخص سازمان ساماندهی مشاغل شهری که مجیری به آن اشاره کرد، محوطه خروجی و ورودی میدان مرکزی میوه و ترهبار بود. او گفت: «تقاطعی که در شمال میدان محل دورزدن خودروهاست، مشکلاتی دارد که متأسفانه تاکنون منجر به تصادفاتی نیز شده است. سازمان طراحی شهرداری نیز طرحی را با برآورد هزینه 45 میلیارد تومانی ارائه کرده که با همکاری سازمان عمران شهرداری اجرا خواهد شد. امیدواریم بتوانیم با توجه به تجهیز کارگاهی که در نزدیک پل شهید سلیمانی مستقرشده، شاهد افتتاح این پروژه تا پایان سال باشیم.»
مدیرعــامل ســـازمــان ســـامــاندهی مـــشاغل شـهری و فـــراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان، در ادامه از ساخت و ساماندهی چند تالار در میدان میوهوترهبار خبر داد و اظهار کرد: «تالار 25 در این میدان در حال ساخت است و تا پایان سال به اتمام میرسد. این تالار 28 غرفه دارد که در اختیار عمدهفروشان میوه و ترهبار قرار میگیرد. همچنین تالار 24 که فرسوده شده تا پایان سال 1400 بازسازی خواهد شد. تالار 26 نیز با هدف افزایش ظرفیت غرفههای این میدان ساخته میشود.»
مجیری درباره تالار 23 که به فروش و بارانداز ماهیان دریایی اختصاص دارد تصریح کرد: «هر شب حجم زیادی از ماهیان دریایی از استانهای جنوبی و شمالی به استان اصفهان رسیده و پس از بارگیری در این تالار، به هفت استان توزیع میشوند.»
ایجاد سردخانه و واحد بستهبندی از ضرورتهای میدان است
او در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص احداث سردخانه و واحد بستهبندی در میدان میوه و ترهبار که از بخشهای اصلی طرح اولیه این میدان بوده، گفت: «تاکنون سرمایهگذار جدی برای این طرح پیدا نشده است. ولی اخیرا از طریق استانداری اصفهان و جهاد کشاورزی چند تقاضا برای ایجاد سردخانه در میدان میوه و ترهبار مطرحشده که همکاران ما در حوزه سرمایهگذاری در سازمان ساماندهی مشاغل شهری در حال بررسی آنها هستند. قطعا در سال جاری بعد از مطالعه این درخواستها درباره این موضوع تصمیمگیری خواهد شد.»
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان، احداث سردخانه را یک نیاز ضروری در این میدان دانست و تأکید کرد: «سردخانه میتواند در فصول گرم سال به حفظ و تازه نگهداشتن میوه کمک کرده و همچنین از هدر رفتن میوه جلوگیری کند.» انتقال بازار گیاهان دارویی موضوع دیگری بود که مجیری درباره آن چنین گفت: «بازار گیاهان دارویی در مکان فعلی با 30 غرفه ارائه محصول و برگزاری کلاسهای رایگان توانسته مورد استقبال مردم قرار گیرد؛ اما این بازار فضای مطلوبی ندارد و به همین دلیل تصمیم بر این است که آن را به بازار گل و گیاه ارغوان منتقل کنیم.»
راهاندازی فاز دوم مجموعه خشکبارفروشها با 66 واحد
مـــجیری دربـــاره جــابهجـــایی صنف خشکبارفروشها که مدتی است در دست بررسی و اقدام گرفته خاطرنشان کرد: «این طرح در دست اجراست و مجموعهای نیز به این منظور در میدان ساخته شده است؛ چراکه فعالیت این صنوف در خیابانهای صارمیه، جهاد، ولیعصر و عبدالرزاق منجر به ایجاد نابسامانیهایی در حمل بار توسط کامیونها شده است.» او اضافه کرد: «با موافقت اتحادیه این صنف تابهحال تعدادی از واحدها واگذارشده و سایر واحدها نیز متقاضیان زیادی دارد که نمیتوانیم جوابگوی آنها باشیم. با توجه به مصوبات شورای شهر نیز واگذاری واحدها بهصورت 30 درصد نقد و 48 قسط انجام میشود. همچنین در نظر داریم فاز دوم پروژه را با 66 واحد جدید بهصورت مشارکتی تا پایان سال راهاندازی کنیم.»
صادرات از طریق کاربوترمینال فرودگاه شهید بهشتی به کجا رسید؟
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان، درباره تعامل با فرودگاه شهید بهشتی اصفهان در خصوص صادرات از طریق کاربوترمینال بیان کرد: «خوشبختانه مدیریت فرودگاه نیز نسبت به انجام این اقدام، مشتاق است و مذاکراتی تاکنون انجام شده است.» مجیری ادامه داد: «ایجاد شرکتهای مدیریت صادرات در حوزه بازار بینالمللی گل و گیاه ارغوان نیز نقش مهمی دارد تا بتوانیم صادرات محصولاتی همچون گل زینتی و پرندگان زینتی را در آینده نزدیک به بهرهبرداری برسانیم.» او درباره جابهجایی بازار طلافروشهای میدان نقشجهان هم خبر داد: «زمینی در شهرک صنعتی جی به این منظور جانمایی شده است.» مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان، تأکید کرد: «کارگاههای تولید طلا و صنایعدستی پرمخاطره در بافت تاریخی باید به خارج از این محدوده منتقل شوند. همچنین فروشگاههایی که مبادرت به فروش لوازمخانگی دارند هم در آیندهای نزدیک از بافت تاریخی خارج خواهند شد.» اقدام برای راهاندازی شهرک امیرکبیر 2، انتقال صنف سنگ از خیابان بعثت به جاده حبیبآباد در زمینی 14 هکتاری، ساماندهی صنف پزشکان و کسب مجوزهای لازم برای فعالیت ونکافهها از دیگر موضوعات مورداشاره مجیری بود.
بازارچههای عرضه میوه با قیمت ارزانتر ایجاد میشوند
او در ادامه با بیان اینکه تلاش میشود میوه با قیمتی مناسب در بازارهای روز کوثر به مردم عرضه شود، گفت: «پیرو مصوبه کارگروه تنظیم بازار کشور، بازارچههای عرضه میوه و ترهبار در سطح شهر ایجاد میشوند تا بتوانیم بهصورت مستقیم میوه را با قیمتی کمتر عرضه کنیم.» مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان، حضور دلالان در چرخه فعالیت میدان میوه و ترهبار را یک معضل عمومی در کشور دانست و افزود: «در جلساتی که با کمیسیون نظارت مرکز استان و استانداری داشتیم و با همکاری غرفه داران و اتحادیه صنف عمدهفروشان میوه و ترهبار به دنبال ساماندهی این مسئله هستیم.» مجیری از پیشبینی طرحی برای راهاندازی واحد بستهبندی در میدان میوه و ترهبار خبر داد و تصریح کرد: «تاکنون چند فراخوان دراینباره اعلامشده ولی استقبالی نشده است؛ اما اخیرا سرمایهگذاری برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده است.»
او خاطرنشان کرد: «در سال 97 مطالعات جامعی در این خصوص انجام و حدود دوماه قبل به شهرداری تحویل داده شد که در آن تمام مباحث مربوط به ساماندهی مشاغل لحاظ شده است. در این راستا کارگروهی تشکیلشده که ریاست آن با فرماندهی شهرستان و دبیرخانه آن با شهرداری اصفهان است. در این جلسات بحث ساماندهی بهصورت انتقالی، جابهجایی و ساماندهی در محل مطرح شده است. 25 رسته در این طرح از سوی هیئتوزیران معرفیشده که باید از شهر خارج شوند و به مناطق متمرکز بروند. در ماده 3 این آییننامه بر انتقال صنفهایی مانند موزائیک تأکید شده است. در جلساتی که با دستگاههای مربوطه داشتهایم نیز یکی دو منطقه برای این صنف مدنظر بوده که در دست بررسی است. صنف ریختهگریها و آبکاریها هم در این 25 رسته قرار دارد که البته شهرداری برای انتقال آنها به کمک سایر دستگاه نیاز دارد.»