نوشت‌افزار روی خط تورم

«کلاس‌ها در سال تحصیلی جدید به‌صورت حضوری برگزار می‌شوند»، «خبر حضوری بودن کلاس‌ها در سال تحصیلی99 تکذیب شد و آموزش به‌صورت مجازی خواهد بود.» گیرودار آنلاین و حضوری بودن کلاس در سال تحصیلی جدید نه‌تنها دانش آموزان و دانشجویان را بلاتکلیف کرده که به بازار لوازم‌التحریر نیز زیان زیادی رسانده است. ماه‌های شهریور و مهر هر سال اوج فروش نوشت‌افزار در بازار اصفهان بود؛ ولی فعالان این صنف به واسطه افت فروش 60 تا 70 درصدی، بدترین سال کاری خود را تجربه می‌کنند. مشخص نبودن وضعیت کلاس‌ها و گرانی 20درصدی نوشت‌افزار به واسطه نرخ ارز باعث شده حتی خرده‌فروشان نیز اجناس کمتری برای فروشگاه‌های خود تهیه کنند. بازار نوشت‌افزار با شیوع ویروس کرونا دچار کسادی بی‌سابقه‌ای شده است؛ از سوی دیگر قیمت‌ها به‌دلیل وابستگی زیاد این بازار به واردات مواد اولیه و تحریم‌های داخلی بانک مرکزی روند صعودی پیدا کرده‌اند.

تاریخ انتشار: 23:05 - دوشنبه 1399/06/10
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

افت فروش 60 تا 70درصدی

نحوه برگزاری سال تحصیلی جدید هنوز مشخص نیست و این امر به افت فروش لوازم‌التحریر در بازار اصفهان منجر شده است. درحال حاضر خانواده‌ها به خاطر بلاتکلیفی نوع کلاس‌ها هنوز به سراغ خرید دفتر، مداد، خودکار و… نرفته‌اند. موسی فرزانیان، رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی نیز چند روز قبل از کسادی این بازار خبر داد و طبق توضیحات او، فروش این صنف نسبت به سال‌های گذشته حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش داشته است و حتی بنکداران و خرده‌فروشان هم لوازم‌التحریر نمی‌خرند. بنابراین ماه‌های طلایی فروش لوازم‌التحریر یعنی شهریور و مهر، به بدترین زمان برای فعالان این صنف به ویژه تولیدکنندگان لوازم‌التحریر تبدیل شده است.

فروش نیست؛ ولی گرانی چرا!

رکود سنگینی بر بازار نوشت‌افزار اصفهان حاکم است؛ ولی این رکود مانع افزایش قیمت‌ها نشده است. براساس گفته‌های محمودرضا صنعتکار، رئیس انجمن تولیدکنندگان نوشت‌افزار، قیمت لوازم‌التحریر 20درصد افزایش یافته است؛ زیرا تولید این محصولات هزینه بیشتری نسبت به سال گذشته دارد. در واقع 15 تا 25 درصد مواد اولیه تولید نوشت‌افزار وارداتی است که تحریم‌های داخلی تولیدکنندگان از سوی بانک مرکزی موجب شده ارز واردات مواد اولیه به‌راحتی تأمین نشود؛ تاجایی که بعضی از مواد اولیه نوشت‌افزار حدود سه ماه در گمرک باقی‌مانده و تولیدکنندگان ناچار به پرداخت حداقل ۲۵ میلیون تومان جریمه دیرکرد عودت کانتینر شده‌اند. همچنین رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی، ارز را عامل گرانی لوازم‌التحریر می‌داند. او می‌گوید: در سال جاری ارز دولتی به واحدهای تولید اختصاص نیافت و شاهد رشد نرخ ارز در بازار آزاد هستیم؛ بنابراین گرانی ارز به بازار لوازم‌التحریر سرایت کرده است. علاوه بر این، افت فروش 60 تا 70 درصدی و کسادی بازار در پی شیوع ویروس کرونا باعث شده تولیدکنندگان و فروشگاه‌داران برای جبران ضرر و زیان خود، قیمت‌ها را بالا ببرند. درمجموع تحریم‌های بانک مرکزی، گرانی ارز و مواد اولیه، افزایش دستمزد نیروی کار و سایر هزینه‌های تولید از قبیل انرژی و حمل‌ونقل، میانگین رشد ۲۰درصدی نرخ لوازم‌التحریر را به دنبال داشته است. گرانی همچنان مهمان بازار کاغذ و به دنبال آن دفتر و دفترچه یادداشت است؛ اکنون قیمت دفتر معمولی 40 برگ 4 تا 12 هزار تومان، دفتر 80 برگ 6 هزار و 500 تا 18 هزار تومان و دفتر 100 برگ 8 تا 22 هزار تومان است. این نرخ برای دفتر سیمی 40 برگ به 8 هزار و 500 تا 23 هزار تومان، دفتر 80 برگ 9 تا 35 هزار و 600 تومان و دفتر 100 برگ 11 تا 50 هزار تومان می‌رسد. دفترهای کلاسوری به‌عنوان گران‌ترین نوع دفترمشق در بازار اصفهان از 10 هزار تا 200 هزار تومان نیز قیمت دارند.

مداد مشکی بسته به کیفیت و برند، با قیمت بین 900 تومان تا 10 هزار تومان به فروش می‌رسد. مداد قرمز با نرخ یک هزار تا 12 هزار و 500 تومان در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود. همچنین مداد نوکی 3 هزار و 500 تا 50 هزار تومان، نوک مدد 2 تا 25 هزار تومان، خودکار معمولی یک هزار و 300 تومان تا 18 هزار تومان و خودکارهای با کیفیت تا 80 هزار تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. مداد رنگی 6 رنگ کوچک 4 هزار و 500 تا 8 هزار تومان، 6 رنگ بزرگ 6 هزار تا 13 هزار و 600 تومان و12 رنگ 8 تا 48 هزار تومان قیمت دارند؛ ولی نرخ مدل‌های 12 رنگ با برندهای فابرکاستل، استدلر، کارن داش و… بیش از 50 هزار تومان است. همچنین مداد 24 رنگ با نرخ 12 تا 70 هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت پاک‌کن نیز از یک هزار تومان شروع می‌شود و تا 18 هزار تومان می‌رسد. تراش هم با نرخ 850 تومان عرضه می‌شود؛ ولی برای خرید مدل‌های فانتزی باید تا 100 هزار تومان هزینه کرد. قیمت ماژیک علامت‌گذار بسته نوع آن بین 3 هزار و 500 تومان تا 33 هزار تومان متغیر است. ولی ماژیک وایت برد با نرخ کمتری یعنی 2 هزار و 500 تا 28 هزار تومان عرضه می‌شود.

 

برچسب‌های خبر