شهردار اصفهان دراینباره گفت: با پایان مرحله اول تدوین برنامه جامع شهر اصفهان، فراخوان انتخاب مشاور مرحله دوم اعلامشده و با طی این مراحل، سند چشمانداز شهر اصفهان در اول آذر، روز اصفهان، رونمایی میشود. قدرتاله نوروزی با اشاره به اینکه برنامه جامع شهر اصفهان نخستین برنامه جامع کشور بوده که بعد از نزدیک به نیمقرن با رویکرد مشارکتی در حال تدوین است، اظهار کرد: گزارش تشخیص این برنامه با مشارکت نزدیک به دو هزار نفر از شهروندان، نخبگان و کارشناسان دستگاههای مختلف و از طریق برگزاری جلسات هماندیشی با این گروهها به پایان رسیده و در حال تدوین سند چشمانداز شهر اصفهان هستیم.
او ادامه داد: تهیه گزارش تشخیص، یکی از ورودیهای اصلی (منابع اطلاعاتی) سند چشمانداز است. بررسی تأثیر کلانروندها بر آینده شهر اصفهان دیگر ورودی (منبع اطلاعاتی) مؤثر است. به همین منظور در اولین قدم از تدوین سند چشمانداز، هفته گذشته رویدادی باعنوان «جهاننما» با حضور نخبگان برگزار و سند چشمانداز شهر ترسیم شد. شهردار اصفهان تصریح کرد: در ادامه نیز رویداد «دورنما» با هدف آیندهنگری اکتشافی برگزار خواهد شد؛ به این معنا که فهرستی از کلانروندهای جهانی، روندهای منطقهای و روندهای شهری اصفهان در حوزههای مختلف ازجمله اقتصاد، محیطزیست، فناوری و… تهیه میشود. رویداد «دورنما»، تحت هدایت شورای راهبری برنامه جامع شهر اصفهان و شورای عالی برنامهریزی شهرداری و با محوریت معاونت برنامهریزی شهرداری انجام میشود. مجری علمی این ابتکار، دانشگاه اصفهان با همراهی سایر دانشگاههای کلیدی شهر اصفهان است و سازمان مردمنهاد دیدبان شهر درزمینه شناسایی و ارتباط با نخبگـان با دورنما همکاری میکند.
نوروزی افزود: بعد از اجرای این مراحل، تدوین بیانیه سند چشمانداز تحت هدایت شورای راهبری برنامه جامع شهر اصفهان و توسط معاونت برنامهریزی شهرداری انجام میشود. او خاطرنشان کرد: شهروندانی که در فرایند برنامه مشارکت داشته باشند، عضو باشگاه شهریاران خواهند بود و نقشآفرینی آنها در تاریخ توسعه نصفجهان ماندگار خواهد شد. با هماهنگی دستگاههای ذیربط تلاش خواهیم کرد سند چشمانداز شهر اصفهان در اول آذر همزمان با روز اصفهان، رونمایی شود. شهردار اصفهان ادامه داد: با پایان مرحله اول برنامه جامع، فراخوان انتخاب مشاور مرحله دوم در حال برگزاری است. برای تهیه برنامهای درخور نصفجهان، شهرداری در صورت فراهم شدن شرایط همکاری، از هیچ کمک مالی و فنی دریغ نخواهد کرد.
روند تدوین اصفهان1405
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان هم گفت: شهرداری اصفهان از تیر1398 فرایند تدوین برنامه پنجساله آتی خود تحت عنوان برنامه اصفهان1405 را آغاز کرده و در این مسیر جلسات مختلفی را با ذینفعان برنامه برگزار کرده است. علیرضا صادقیان ادامه داد: از ابتدای سال98 شهرداری اصفهان با محوریت معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی، فرایند ارزیابی برنامههای پیشین خود شامل اصفهان95 و اصفهان1400 را آغاز کرد و پس از بررسیهای متعدد و مشورت با مشاورانی از دانشگاههای مختلف کشور، فرایند تدوین برنامه اصفهان1405 مشخص و رسما از 14تیر1398 و با ابلاغ شهردار اصفهان برای اعضای شورای عالی برنامهریزی اصفهان1405 این فرایند آغاز شد. معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با اشاره به فرایند تدوین برنامه بیان کرد: این فرایند در سه فاز اصلی شناخت، تحلیل و تجویز برنامهریزی و در انتها برنامه اصفهان1405 در دو قالب برنامه راهبردی و برنامه عملیاتی تدوین شد. صادقیان در ارتباط با مشخصات اصلی برنامه اصفهان1405 گفت: در فرایند تدوین برنامه سعی شد مشارکت حداکثری ذینفعان جلب شود. در این راستا سعی شده است در حوزههای مختلف از نظرات اساتید دانشگاه، خبرگان و مدیران شهری در دورههای مختلف استفاده کرده؛ همچنین سایر دستگاههای اجرایی استان برای هماهنگی بیشتر با برنامه شهرداری و کاهش تعارضات با ما همکاری کنند. او اضافه کرد: در این برنامه سعی شده است بهجای تمرکز بر برنامه بخشهای مختلف شهرداری و رصد آن، نتایج مورد انتظار در شهر اصفهان تعیینشده و هر یک از بخشهای مختلف در راستای این نتایج فعالیت کنند و درنهایت نیز میزان حصول به نتایج ارزیابی و رصد شود.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: باهمت همه حوزههای شهرداری، فرایند تدوین برنامه اصفهان1405 در تیر1399 به اتمام رسید و بعدازآن در مرداد طی جلسات شورای راهبری، این برنامه با حضور معاونان شهردار و مدیران شهرداری بررسی میشود. علیرضا صادقیان افزود: در انتهای این فرایند نیز در شهریور1399 طی جلسات فشرده شورای عالی برنامهریزی «اصفهان1405» این برنامه با حضور شهردار اصفهان تصویب شد و امروز 16شهریور، لایحه ششمین برنامه پنجساله شهرداری توسط شهرداری اصفهان تقدیم شورای اسلامی شهر میشود تا پس از تصویب در این شورا، تبدیل به راهبر شهرداری اصفهان در پنج سال آینده شود. او بیان کرد: در پایان لازم میدانم از مشارکت حداکثری حوزههای مختلف شهرداری در تدوین این برنامه تشکر کنم. امیدوارم پس از تصویب برنامه در شورای اسلامی شهر نسبت به اجرای برنامه جهت حصول نتایج مورد انتظار همت عالی داشته باشند. برنامه جامع شهر اصفهان برای اولین بار در کشور و بهصورت پایلوت در شهر اصفهان با رویکرد مشارکتی تدوین میشود. به این معنا که در تدوین این برنامه، سهمداران (صاحبان سود و ضرر)، یعنی همه افراد و گروههایی که چه مثبت و چه منفی بهطور مستقیم یا غیرمستقیم از برنامه تأثیرپذیرفته یا بر آن تأثیر میگذارند، دخیل و سهیم خواهند بود. در ساختار جدید، تدوین برنامه جامع نهاد شورای راهبری شکلگرفته است. این شورا، نهاد مشورتی شورای شهر و شورای عالی شهرسازی و معماری و مسئول هدایت و نظارت بر روند تهیه برنامه توسعه شهر منطقه اصفهان است. این شورا واحد تخصصی نیست، بلکه منافع همه گروهها، اشخاص حقیقی و حقوقی مانند اصناف، دانشگاهیان، نخبگان علمی، اقتصادی و رسانهها را در برنامه توسعه شهر نمایندگی میکند.