مدیر منطقه2 شهرداری اصفهان درباره مختصات و ویژگیهای این منطقه میگوید: «منطقه2 بیش از دو میلیون مترمربع مساحت دارد که 48 درصد آن داخل محدوده است و از این میزان فقط 17 درصد امکان صدور پروانه دارد و مابقی در زمره بافت فرسوده و اراضی کشاورزی به شمار میآید.» کاووس حقانی با بیان اینکه در این منطقه باید فرصتهای بیشتری برای صدور پروانه و ساختوساز ایجاد شود، یادآوری میکند: «اگر بتوانیم با ایجاد تعامل میان شهرداری و اداره جهاد کشاورزی درزمینه ساخت باغویلا ورود کنیم، پتانسیل بسیار خوبی در این منطقه از این حیث وجود دارد. هرچند نمیتواند برای منطقه درآمدزا باشد، ولی همینکه میتواند ظاهر منطقه را از این وضعیت نجات دهد بسیار خوب است.» او بیشترین اراضی کشاورزی در منطقه را در محدوده صمدیه متمرکز میداند و تأکید میکند: «اداره جهاد کشاورزی برای این اقدام ممانعت میکند و مردم نیز بهاشتباه همه مسائل شهری ازجمله امور مربوط به باغها و اراضی کشاورزی تا برق و آب و تلفن را بر عهده شهرداری میدانند و از آن توقع دارند. در ملاقاتهای مردمی و تعاملاتی که در فضای مجازی با آنها داریم هم 80 درصد درخواستهای آنها در زمینههای مختلف به شهرداری مرتبط نیست و متأسفانه نشان میدهد که مردم با وظایف شهرداری و محدوده اختیارات آن آشنایی لازم را ندارند.»
بودجه 10 میلیارد تومانی برای ساخت خانه کودک
خانه کودک که چند سال است زمزمه ساخت آن در محدوده منطقه2 شنیدهشده و اقدامات دنبالهداری را از سوی شهرداری در پی داشته است، از پروژههای محرک توسعه این منطقه محسوب میشود که تاکنون به ثمر نرسیده است. جزئیات این طرح و دلایل توقف آن به روایت مدیر منطقه2 چنین است: «اواخر سال 97 موضوع ساخت خانه کودک مطرح شد و از اوایل سال 98، سازمان طراحی شروع به طراحی این پروژه کرد و آن را در اواسط اسفند 98 به منطقه 2 ابلاغ کرد. زمینی که برای اجرای این پروژه چهار طبقه در نظر گرفتهشده حدود 1500 مترمربع است و زمینی که در این خصوص متعلق به شهرداری است، 3400 مترمربع مساحت دارد که 400 متر آن مشاء است و علیرغم تلاشهای منطقه در سال قبل و مدیرکل املاک مرکزی، متأسفانه مالکان آن شناسایی نشدند؛ چراکه زمین به وراثی رسیده که بسیاری از آنها فوت شدهاند!» حقانی ادامه میدهد: «جلسات متعددی با اعضای شورای اسلامی شهر داشتیم ولی علیرغم پیگیریهای مستمر آنها مباحث قانونی این طرح حل نشد و متوجه شدیم که اگر شهرداری شروع به ساخت پروژه کند، ممکن است با حکم توقف ساخت مواجه شود. درنهایت مقرر شد در جلسهای که بهزودی با حضور شهردار محترم و اعضای شورای شهر خواهیم داشت، دستور ویژهای از سوی شهردار در این خصوص صادر شود.» به گفته او زمینهای شهرداری در این منطقه ارزش زیادی دارند و نمیشود بهخودیخود رها شوند. از سوی دیگر گزینه خریداری مکان جدید برای احداث خانه کودک هم به دلیل هزینه گزافی که به دنبال دارد، بررسی و نهایتا حذف شد. مدیر منطقه2 شهرداری اصفهان درباره بودجه در نظر گرفتهشده برای اجرای این پروژه هم توضیح میدهد: «رقم کلی اعتبار برای این پروژه 10 میلیارد تومان است که پنج میلیارد آن در منطقه و مابقی در شهرداری مرکزی تأمینشده است. بنابراین مشکلی برای شروع کار نداریم. البته اجرای این پروژه حداقل سه سال زمان میبرد و بنابراین این بودجه برای آن کافی است.»
تحقق 70درصدی بودجه در سال گذشته
قبل از اینکه مدیر منطقه2 شهرداری اصفهان درباره روند اجرای پروژههای عمرانی این منطقه بگوید، یادآوری میکند که منطقه2 در سال گذشته حدود 70 درصد تحقق بودجه داشته و این رقم از ابتدای سال 99 تاکنون نیز به حدود 29درصد رسیده است. او میزان بودجه این منطقه را هم 70میلیارد تومان اعلام میکند.حقانی درباره پروژههای عمرانی چــنین میگــوید: «فــرهنگســرای رسالت ازجمله این پروژههاست که از سال گذشته به دلایل مختلفی برای آن تأمین اعتبار نشد، اما امسال اجرای عملیات آن ابلاغ و مناقصهای برای انتخاب پیمانکار آن ارائه شده است. آسفالتکشی معابر، ساخت چند منبع آب در خیابان امام خمینی، چند پروژه مشارکتی، ساخت استخر در خیابان صمدیه، چند فرگاز در خیابان امام خمینی و احداث پایانه صمدیه از پروژههای مهم دیگر این منطقه است.» به گفته او، مشاور طرح پایانه صمدیه معاونت شهرسازی است و در خصوص آزادسازی برای آن نیز تاکنون جلساتی برگزار و بازدیدهایی انجام شده است.
برای سرمایهگذاران فرش قرمز پهن کردهایم
نحوه تعامل منطقه2 شهرداری اصفهان با سرمایهگذاران و بخش خصوصی، موضوع دیگری است که مدیر این منطقه درباره آن سخن میگوید. او بابیان اینکه در شهرداری و بهخصوص منطقه2 استقبال خوبی از سوی بخش خصوصی رخ داده، میگوید: «ازآنجاییکه قیمت پایه زمین نسبت به سایر مناطق در منطقه2 کمتر است، سرمایهگذاران زیادی بهسوی این منطقه روانه شدهاند و ما نیز بهعنوان متولی، برای آنها فرش قرمز پهن کردهایم؛ چراکه طبعا این تعامل دوطرفه هم منافع ما و سرمایهگذار را تأمین میکند و هم ساماندهی منطقه را به دنبال دارد.» منطقه2، 380 هکتار اراضی کشاورزی دارد و همین امر ضرورت ایجاد تعامل مفید و سازنده با کشاورزان را برای شهرداری این منطقه آشکار میکند. حقانی با تأکید بر این مسئله اظهار میکند: «تعامل خوبی با کشاورزان داریم. هرچند مرجع اغلب مطالبات آنها اداره جهاد کشاورزی است؛ اما ما نیز تا جایی که در حوزه وظایفمان باشد، در تأمین مطالبات آنها تلاش میکنیم.»
درصدد رفع منابع آلودگی در منطقه هستیم
کـــارگــاههای مــوزاییکســـازی در خیابان شهیدان غربی منطقه2 یکی از مهمترین منابع آلودگی در این محدوده به شمار میآید که شهرداری منطقه 2 درصدد رفع این معضل است. حقانی در اینباره توضیح میدهد: «اراضی صنعتی در محدوده بختیاردشت که فضایی کاملا کارگاهی و صنعتی دارد و البته خارج از محدوده است، آلودگیهایی را برای منطقه ایجاد میکند؛ اما بزرگترین منبع آلودگی ما استقرار موزاییکسازان در خیابان شهیدان غربی از سالها قبل تاکنون است که در سالهای گذشته کاربری فضای سبز برای آن تعیینشده و متأسفانه هنوز اجرایی نشده است. سیاست شهرداری این بوده که موزاییکسازان را به شهرک بختیاردشت منتقل کند. بسیاری از آنها نیز در بختیاردشت زمین خریداری کردهاند.» او میافزاید: «در یک مقطع زمانی اداره جهاد کشاورزی و اداره محیطزیست مصوبه این انتقال به بختیاردشت را برداشتند. ما نیز با مکاتبات مستمر با معاونت شهرسازی به دنبال تحقق این جابهجایی بودهایم و اگر مصوبه دوباره برقرار شود این طرح به جریان میافتد.» به گفته مدیر منطقه 2 شهرداری اصفهان، محوریت اصلی تحقق این طرح معاونت شهرسازی است که اخیرا ادامه طرح را منوط به تصمیمگیری در استانداری دانسته است. او بابیان اینکه طرح مصوب در این خصوص مربوط به 20 سال قبل است و تاکنون 1100 مترمربع از آنهم آزادسازی شده، تأکید میکند: «چون در مقطعی کار متوقفشده شهرداری هم دیگر پیگیری نکرده است. ولی باید این کانون آلودگی هرچه زودتر به مکان مذکور منتقل و فضای سبز 18 هکتاری خوبی که برای آن تعریفشده احداث شود.»
استقرار میز خدمت در دوران کرونا اینکه شهرداری منطقه 2 اصفهان در زمان شیوع بیماری کرونا چه اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده، موضوع بعدی سخنان کاووس حقانی است که درباره آن میگوید: «قبل از شیوع کرونا و اجرای طرح میز خدمت، یکبار در ماه میز خدمت شهرداری منطقه را به مساجد میبردیم و رودررو با اربابرجوع مواجه میشدیم تا در حد امکان به مطالبات آنها پاسخ دهیم. این دیدارها تعامل خوبی میان ما و مردم شکل گرفت و باعث افزایش رضایتمندی شد. همچنین برخی از مطالبات که چند سال بود عملی نمیشد، در این مدت انجام و گزارشهای آنها تنظیم و ارائه شد. با شیوع کرونا نیز میز خدمت را به شهرداری بازگرداندیم و با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی ارتباط ما با مردم برقرار شد و رسیدگی به کار آنها در اولویت فعالیتهای این مجموعه قرار گرفت.»
رضایتمندی اربابرجوع
«از حیث رضایتمندی اربابرجوع سال گذشته در میان سه چهار منطقه برتر قرار گرفتیم و سعی کردیم حداکثر رضایتمندی را ایجاد کنیم.» مدیر منطقه 2 شهرداری اصفهان با بیان این مطلب میگوید: «یکی از معضلات اصلی مناطق حاشیهای در منطقه مشکل سگهای ولگرد است که درخواست زیادی از سوی مردم در این خصوص وجود دارد. ما نیز از ابتدای سال جاری توانستیم 55 قلاده زندهگیر داشته باشیم. همچنین از مناطقی هستیم که اصلا شکایت کشتار سگ نداریم. چراکه سگها زنده گیری شده، بیهوش و به پناهگاه منتقل میشوند.» به گفته او، همچنین صدور فرمانهای ساختمانی در سال جاری با رشد 30 درصدی در مقایسه با سال قبل در این منطقه مواجه بوده و تا پایان شهریور افزایش بیشتری خواهد داشت.
به دنبال رفع مشکل ترافیک هستیم
آنطور که کاووس حقانی میگوید، بیشتر معضل ترافیکی در منطقه 2 در زیرگذر خرازی و خیابان امام خمینی است. مردم دهنو و بختیاردشت هم مشکلاتی درزمینه کمبود رفتوآمد اتوبوس دارند. او میافزاید: «بافت شهری و عرض معابر در برخی نقاط در منطقه کم است و اتوبوس نمیتواند از آنها عبور کند. زیرگذر خرازی هم به دلیل عرض کم با معضل ترافیکی روبهروست؛ به همین دلیل تلاش کردهایم تا عمده تمرکز رفع معضلات ترافیکی را در این محدودهها قرار دهیم.» او تولید ماسک، ارائه 150میز و صندلی برای اجرای برنامه، فعالیت در فضای مجازی و اجرای برنامههای متعدد برای کودکان و خانوادهها و… را ازجمله اقدامات این شهرداری درزمینه امور فرهنگی میداند و میگوید: «اگر بودجه احداث خانه کودک و فرهنگسرای رسالت را هم جزو بودجه فرهنگی کل منطقه بدانیم، جمعا به حدود 13 میلیارد تومان میرسد.» مدیر منطقه 2 با بیان اینکه این منطقه جزو مناطق پیشرو در اجرای طرح پیرایش شهری بوده، میافزاید: «در این زمینه 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم و اگر تأمین اعتبارها در اوایل سال جاری انجام شده بود مطمئنا این میزان افزایش بیشتری داشت. اکنون پیشبینی میشود طرح پیرایش شهری تا مهرماه انجام شود.»
آزادسازی؛ معضل مهم منطقه2
مدیر منطقه 2 شهرداری اصفهان در ادامه درباره دیگر معضلات فعلی منطقه تحت مدیریتش توضیح داده و میگوید: «آزادسازی یکی از معضلات این منطقه است. در شهرداری عرف بر این است که برای این کار امتیازاتی به شهروندان داده میشود؛ ولی چون مساحت پلاک معمولا در منطقه 2 کوچک است، گاهی کل پلاک در خیابان میافتد و ما باید کل پول را به مالک بدهیم که هزینه زیادی برای ما دارد.» او میافزاید: «مشکل دیگر هم این است که اغلب شهروندانی که پلاک با مساحت بالا دارند، قادر به استفاده از امتیاز روی باقیمانده پلاک را ندارند و این مسئله سرعت کار را کاهش میدهد.» او تأکید میکند: «متأسفانه منطقه2 از حیث کمبود درآمد با مشکلاتی مواجه است. توجه ویژهای به این منطقه نشده و ای کاش زمانی میرسید که به این منطقه هم رسیدگیهای لازم صورت میگرفت؛ چراکه مردم لایقی دارد و نباید تفاوتهای آشکاری از همه لحاظ در این منطقه دیده شود.»
او در پایان به تلاش شهرداری منطقه2 برای شفافسازی نحوه ارتباط تعامل مدیران با مردم تأکید کرده و میگوید: «طرح تکریم اربابرجوع را از سال گذشته شروع کردیم و دیوارهای حائلی را که با مردم داشتیم به دیوارهای شیشهای بدل کردیم تا شهروندان عملکرد نیروها را ببینند. همچنین در پاسخگویی به مشکلات شهروندان منطقه از طریق سامانه137 تاکنون چندبار رتبه برتر را کسب کردهایم و درزمینه آموزش کارکنان موفق به کسب رتبه اول بین مناطق شدهایم. کسب رتبه پویا در روابط عمومی هم از دیگر افتخارات شهرداری این منطقه است.»