روند سعودی جمعیت در فولادشهر سبب شد انتظار شهروندان نیز از مدیریت شهری برای ارائه خدمات افزایش یابد. درعینحال میزان ارائه خدمات شایسته به شهروندان و همچنین توسعه و پیشرفت شهر ارتباط تنگاتنگی با شرایط مالی و درآمدهای پایدار شهرداری دارد. شهردار فولادشهر با اشاره به حرکت شهرداری فولادشهر در دوره پنجم مدیریت شهری به سمت کسب درآمدهای پایدار، گفت: متأسفانه در سالهای متمادی شهرداریها بهواسطه دسترسی به درآمد ناشی از عوارض ساختوساز و تراکم و… به سمت کسب درآمدهای پایدار حرکت نکردند و با ایجاد رکود در کشور، درآمد ناپایدار شهرداریها تا حد زیادی کاهش یافت و شهرداریها با کاهش درآمد مواجه شدند. بابک محمدی ادامه داد: شهرداری فولادشهر با درک صحیح از مسائل و مشکلات پیش روی شهرداری، خود را مکلف به حرکت به سمت کسب درآمدهای پایدار کرد و اهتمام ویژهای نیز به جذب سرمایهگذار داشته و در این مسیر با شناخت علمی و دقیق نقاط قوت و ضعف شهر، تمرکز خود را بر تقویت مزایای رقابتی سرمایهگذاری معطوف ساخته است. به گفته او با جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی و اجرای پروژههای مختلف عمرانی، خدماتی، فرهنگی و… در شهر، فولادشهر بیشازپیش به سمت امیدواری گرایش پیداکرده و روند تحول روزافزون شهر سرعتی دوچندان به خود خواهد گرفت.
کاهش هزینهها همزمان با ایجاد درآمدهای پایدار
محمدی با اشاره به اینکه با توجه به رکود حاکم بر بازار ساختوساز مسکن و وابستگی درآمدی شهرداری به درآمدهای حاصل از صدور پروانه ساختمانی، شهرداری فولادشهر تلاش کرد با انجام برنامهریزی و تعریف استراتژیهای لازم به راهکارهای افزایش درآمدهای پایدار شهری دست پیدا کند، گفت: مدیریت شهری فولادشهر باوجود مشکلات اقتصادی که در دوره پنجم با آن مواجه بود، در گام نخست به سمت کاهش هزینههای شهرداری حرکت کرد. او با تأکید بر اینکه شهرداریها یک سیستم «درآمدهزینه» هستند و کاهش هزینههای شهرداری در مدیریت منابع درآمدی تأثیر بسزایی دارد، ادامه داد: در گام دوم با توجه به اینکه شهرداریها درآمدهای دولتی ندارند، شهرداری فولادشهر به سمت درآمدهای پایدار و ایجاد فرصتهای درآمدی در راستای خودکفایی این نهاد حرکت کرد و در این مسیر برای دستیابی به درآمدهای پایدار به مباحثی همچون انعطافپذیری و حرکت بهموازات گسترش مخارج شهر توجه ویژهای شد. محمدی اشاعه فرهنگ پرداخت عوارض و مالیات در جامعه را به عنوانی یکی از منابع درآمدهای پایدار، نیازمند آگاهیبخشی به مردم در خصوص نتایج و آثار مثبت آن دانست و گفت: شهرداری فولادشهر با نامگذاری یکی از خیابانهای این شهر به نام مالیات سعی کرد در مسیر آشنایی مردم بافرهنگ پرداخت عوارض گامی مؤثر بردارد.
توزیع منطقی بودجههای عمرانی در مناطق شهر
شهردار فولادشهر با اشاره به اینکه در تلاشیم تا با تقویت حوزه اجرای ثبت و وصول مطالبات و درآمد شهرداری و همچنین تقویت کمیسیونهای قانونی و درآمدزای شهرداری، آموزش و نظارت بر نحوه اقدامات کارکنان حوزههای درآمدی شهرداری و مشارکتجویی از شهروندان گرامی، در راستای خدمترسانی بهینه، درآمد شهرداری را افزایش دهیم، گفت: یکی دیگر از آیتمهای درآمدزا برای شهرداری، موضوع پیگیری و وصول عوارض نوسازی است که باید پیگیری و در دستور کار قرار گیرد. او با تأکید بر اینکه هدف مدیریت شهری، توزیع متناسب و منطقی بودجههای عمرانی در مناطق مختلف شهر و حرکت بهسوی شهری آباد و برخوردار در همه محلههاست، گفت: در بودجه سال جاری اجرای بیش از ۵۲ پروژه عمرانی در حوزههای مختلف پیشبینی شده است که تلاش میکنیم تا پایان سال به بهرهبرداری برسند.
محمدی تدوین استراتژی تأمین مالی پروژههای عمرانی در بودجهنویسی را ازجمله محورهای اصلی مدیریت شهری در شرایط رکود اقتصادی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه در سال پایانی دوره پنجم مدیریت شهری قرار داریم در تلاش هستیم با برنامهریزی و تعریف استراتژیهای مختلف علاوه بر پرداخت دیون بر اتمام پروژههای بزرگ و ناتمام مدیریت شهری متمرکز شویم تا به بهرهبرداری برسد.
او تصریح کرد: پویایی شهر و رضایت شهروندان نیازمند ارائه خدمات گستردهای است و بخشی از این خدمترسانی به اجرای پروژههای عمرانی بازمیگردد و چنانچه در کسب منابع درآمدی ادارات مختلف در پرداخت دیون و همچنین اداره کل امور مالیاتی در پرداخت عوارض ارزشافزوده همکاری لازم را با شهرداریها نداشته باشند، در دوران شیوع کرونا و پساکرونا دچار مشکلات جدی خواهیم شد.