مقصد اول، بازدید از خط دو قطار شهری در ایستگاه عمان سامانی بود. مترو، شهری زیر شهر با کارگرانی که در گوشه و کنار آن سخت کار میکردند تا اسباب راحتی و تردد اهالی زینبیه را فراهم کنند. مقاصد دیگر بازدید هم حاکی از تلاش کارگرانی بود که خدمت شبانهروزی سرلوحه کارشان شده بود؛ اما همه اینها عملی نمیشود مگر به همت مدیرانی که شهروندمداری در کارنامه کاریشان حک شده است تا بستر آرامش مردم را در جای جای شهر فراهم کنند. مصداق عینی این موضوع سخنان شهردار اصفهان بود که شهریاری و شهروندداری در آن موج میزد. او ایستاد وسط اتوبوس و برای حاضران چنین گفت: «با وجود شرایط سخت کرونایی و اقتصادی و نوسانات لحظهای قیمتها، مسئولیت امور را در شهر پذیرفتهایم، مشکلات مالی پروژهها را رفع کردهایم و نگذاشتهایم هیچ پروژهای متوقف شود.» قدرتاله نوروزی صحبتهایش را پیوند زد به احداث مترو؛ پروژهای کم نظیرو پویا در شهر: «فعالیت مترو در هیچ شرایطی متوقف نمیشود؛ شرایط فعلی کشور حاکی از آن است که باید اجرای عملیاتهای عمرانی تمام پروژهها به ویژه مترو تعطیل شود، اما نسلهای آینده قضاوت خواهند کرد که در شرایط سخت اقتصادی در زیر زمین و دور از چشم مردم، چه پروژه عظیمیبا قوت و قدرت به ثمر نشسته است.»
اجرای بیش از 150 پروژه درمناطق 15 گانه
او از اجرای بیش از 150 پروژه در مناطق 15 گانه و سازمانهای زیرمجموعه شهرداری هم خبرداد: «اغلب پروژهها تا پایان سال افتتاح میشود و دو پروژه بزرگ و مهم شهر نمایشگاه بینالمللی اصفهان و سالن گلستان شهدا در آستانه افتتاح و بهرهبرداری است. چند پروژه مهم عمرانی دیگر بهرهبرداری شده است، به طوری که ادامه بلوار فرزانگان و پل آفتاب از مجموعههایی است که به دلیل شرایط کرونایی امکان برگزاری آیین افتتاح برای آنها فراهم نشد. شهردار اصفهان حالا اشارهای کرد به پروژه سالن اجتماعات گلستان شهدا که مقرر شده بوده به همت ارگانهای دیگر به ثمر بنشیند: «قرار بود یکسوم هزینههای پروژه توسط بنیاد شهید، یکسوم توسط استانداری و یکسوم توسط شهرداری پرداخت شود، اما با عملیاتینشدن تعهدات بنیاد شهید و استانداری، تمام هزینهها از سوی شهرداری پرداخت شد و خوشبختانه آزادسازیها در مدت زمان کوتاهی تمام شد و حدود 40 میلیارد تومان هزینه داشت. با اتمام عملیات اجرایی، این پروژه آماده بهرهبرداری است.» صحبتهای نوروزی با اشاره به پروژه مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان قوت گرفت: «700 میلیارد تومان تاکنون برای اجرای این پروژه هزینه شده و به قیمت چند ماه پیش ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اتمام آن لازم بود، اما با توجه به نوسانات قیمتها، 500میلیارد تومان اعتبار برای اتمام آن نیاز است.» سخن درباره احداث ساختمان اصلی سالن اجلاس سران، موضوع دیگری بود که نوروزی به آن اشاره و نوید اتمام آن را تا پایان سال اعلام کرد: «این مجموعه زمینه اشتغال ۴۷۰ نفر را به طور مستقیم فراهم کرده است.»به گفته شهردار اصفهان سالن اجلاس سران پس از بهرهبرداری به نور افکنی تبدیل خواهد شد که تا شعاع ۶۰کیلومتری را درخشان میکند.
تبدیل سالن اجلاس سران به مرکز مبادلات بینالمللی
تأکید نوروزی بر این موضوع متمرکز شد که سالن اجلاس سران به مرکز مبادلات بینالمللی تبدیل خواهد شد: «این پروژه ارزشافزوده بسیار خوبی برای شهر به دنبال دارد و منطقه دیپلماتیک شهر میشود.» او خبری مهم را هم در راستای افتتاح این مجموعه اعلام کرد: «قرار است پس از افتتاح، دفتر کنسولگری و اتاق بازرگانی بینالمللی در آن ایجاد شود.»شهردار اصفهان ادامه سخنانش را به احداث پروژه مجموعه پلها و تقاطع غیر همسطح سردار شهید سلیمانی پیوند زد: «۱۰ هزار تن میلگرد و ۶۵ هزار مترمکعب بتن در این پروژه به کار رفته که حجم سنگین اجرای پروژه را نشان میدهد.» او از زمانبندی منظم در اجرای پروژه سردار شهید سلیمانی ابراز خرسندی کرد: «این پروژه ۷۶ درصد پیشرفت دارد و تا پایان به بهرهبرداری میرسد.»
شیوه کمنظیر احداث پروژه سردار شهید سلیمانی
شهردار اصفهان از شیوه کمنظیر احداث پروژه سردار شهید سلیمانی سخن گفت: «پنج پل با شیوههای جدید دراین پروژه احداث میشود که نشان از کمنظیری آن در کشور دارد. آزادسازی ۱۷ هزار متر مربع زمین کارخانه قند نیز از موضوعاتی است که به گستردگی این مجموعه کمک کرده است.»سخنان شهردار اصفهان با اشاره به احداث پروژه نمایشگاه بینالمللی اصفهان اوج گرفت: «نمایشگاه شایستهای در اصفهان نبود، بنابراین تصمیم برای احداث نمایشگاه جدیدی برای شهر در دوره قبل مطرح شد که اجرای آن بدون نتیجه ماند. 200میلیارد تومان در دوره پنجم مدیریت شهری برای اجرای این پروژه هزینه شد و شهرداری سهم خود را اضافه کرد.» نوروزی، احداث نمایشگاه جدید را برای رفع نیاز فعالان اقتصادی و بازرگانی مؤثر دانست و از افتتاح این مجموعه در 14 آبان با حضور معاون اول رئیسجمهور و همزمان با برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی خدمات شهری و نمایشگاه صنعت ساختمان خبر داد. ایجاد حلقه بزرگ دوچرخهسواری در اصفهان با طول ۷۷۷ کیلومتر مسیر خبر دیگری بود که شهردار اصفهان به آن اشاره کرد.
توزیع عادلانه امکانات در محله حصه جنوبی
حمید شهبازی، مدیر منطقه10 شهرداری اصفهان هم در میان جمعیت وسط اتوبوس ایستاد و از دستاوردهای عمرانی این منطقه خبر داد: «رویکرد این دوره مدیریت شهری توجه به حاشیه شهر و محلههای کمتربرخوردار بوده است. در این راستا توزیع عادلانه امکانات در محله حصه جنوبی از تأکیدات مدیریت شهری بوده که تا حدودی محقق شده است. مصداق این موضوع احداث فرهنگسرای حصه با اعتباری بالغ بر هفتمیلیارد تومان بوده است که در آیندهای نزدیک افتتاح میشود.» شهبازی به موضوعی مهم اشاره کرد: «امسال بیش از ۶۰ پروژه عمرانی، فرهنگی و خدماتی در دستور کار شهرداری این منطقه قرار گرفته که تعدادی از آنها فعال و پیشرفتهای خوبی داشته اند.» او اعلام کرد: «در مدت زمانی کوتاه تمام کوچهها و معابر محله حصه آسفالت شده است و راهاندازی دفتر تسهیلگری و توسعه محلی از دیگر اقدامات انجامشده در این منطقه است که اجرای آنها کمک به توسعه پایدار منطقه است.»
مدیر منطقه 10 شهرداری اصفهان اشارهای هم داشت به اجرای دیگر پروژههای شهری و خواصی که برای اصفهان دارد: «اجرای تقاطع غیرهـــمسطح شـــهیـــد ســـلیـــمانی نشاندهنده این است که شهردار اصفهان اقدامات و زیرسازیهای ماندگاری در شهر انجام داده است. همچنین اجرای رینگ چهارم، احداث نمایشگاه بینالمللی، سالن اجلاس سران، قطار شهری و… از جمله پروژههای ماندگاری است که اصفهان را به سمت توسعهیافتگی پیش میبرد.»
صرف هزار میلیارد تومان هزینه برای احداث چهار ایستگاه مترو
علی شمسی مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان هم از ابتدا تا انتها با ما همراه بود و درباره مختصات پروژههای منطقه تحت مدیریتش سخن گفت: «هزار میلیارد تومان هزینه، برای احداث چهار ایستگاه مترو در منطقه۱۴ صرف شده است.» او سخنانش را به خبرهای خوب سنجاق کرد: «اکنون پروژههای متعددی در منطقه ۱۴ احداث شده و آماده بهرهبرداری است که توسعه، عمران و آبادانی را به دنبال دارد و در تردد و آسایش شهروندان مؤثر است.» احداث پروژه مترو در ایستگاه عمان سامانی، موضوع دیگری بود که چاشنی حرفهای شمسی شد: «این ایستگاه چهارمین ایستگاه خط دو متروی اصفهان در منطقه ۱۴ است که بیش از ۷۰ درصد عملیات سفتکاری در آن انجام شده است.»او سخنانش را با اشاره به پروژههای دیگر این منطقه قوت بخشید: «ادامه بلوار فرزانگان با عرض ۳۶ متر و طول ششکیلومتر و هزینهای بیش از ۲۰ میلیارد تومان احداث و در اختیار شهروندان قرار گرفته است، اما شرایط کرونایی مانع شد تا آیین رسمیافتتاح آن برگزار شود.» تأکید مدیر منطقه14 شهرداری اصفهان به اقدام بسیار مهم شهرداری برای اجرای پروژه رینگ چهارم منتهی شد: «رهایی از ترافیک شهر از ویژگیهای مهم این مجموعه است. مجموعهای که خوشبختانه تاکنون پیشرفت بسیار قابل توجهی داشته که شایسته است از مدیریت شهری و عوامل اجرایی آن تقدیر و تشکر کرد.»شمسی ادامه صحبتهایش را به اجرای پروژه پل آفتاب پیوند زد: «این مجموعه به عنوان یکی دیگر از تقاطعهای رینگ چهارم است که برای احداث آن ۸۰ میلیارد تومان هزینه شده است. این پروژه بنا بر نظر کارشناسان باید در مدت ۱۸ ماه اجرا میشد و شهردار اصفهان در آیین کلنگزنی، زمان اجرای پروژه را ۱۰ ماهه اعلام کرد؛ اما خوشبختانه با تلاش شبانهروزی کارگران و مهندسان سه روز زودتر از موعد اعلامشده به بهرهبرداری رسید.»
افتتاح سه ورزشگاه بزرگ در منطقه 14
اجرای سه پروژه مهم ورزشی، موضوع دیگری بود که مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان درباره آن سخن گفت: «بزودی از سه ورزشگاه بزرگ بهرهبرداری میشود که نویدی تازه برای مردم و جوانان این منطقه است و دو ورزشگاه به همت شهرداری و یک ورزشگاه به صورت مشارکتی با بخش خصوصی احداث شده که برای ساخت دو ورزشگاه «رستم» و «سهراب» ۲۰میلیارد تومان هزینه شده است.» به گفته شمسی، منطقه 14 جمعیتی بیش از 200 هزار نفر دارد که 168 هزار نفر از آنها دارای شناسنامه ایرانی و مابقی اتباع کشورهای همسایه هستند. این منطقه در سالهای گذشته از حیث ساختوسازهای شهری و خدمات فرهنگی منطقهای کمبرخوردار بوده است و اقدامات این دوره از مدیریت شهری بر عدالت فضایی متمرکز شده است.»به گفته او، منطقه زینبیه 12 محله دارد که محلههای ارزنان و حصه شرایط فرهنگی و اجتماعی سختتری نسبت به سایر محلهها دارند که در این دوره از مدیریت شهری تحت تأثیر یک نگاه کلی قرار گرفتند و رفع مشکلات آنها به صورت ریشهای مد نظر قرار گرفت.»مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان سخنانش را با توضیحات دیگر ادامه داد: «شمال شهر اصفهان با مشکل ورود ماشینهای سنگین و ترافیک شدید و تصادفات منجر به فوت مواجه بود؛ به طوری که در اغلب اوقات یکی از شهروندان در این منطقه در اثر تصادف جانش را از دست میداد. ازدیاد آلودگی زیستمحیطی نیز در این محدوده جان گرفته بود، اما در حال حاضر به همت مدیریت شهری و حمایت جدی شهردار اصفهان بیش از 200 میلیارد تومان بودجه صرف احداث کمربند شمال شهر اصفهان شده است. اجرای این پروژه در کل کشور تاثیرگذار است. هنگامیکه در گذشته یک راننده از شمال تا جنوب کشور حرکت میکرد وقتی به این چهارراه در اصفهان میرسید خستگیاش دو برابر میشد! اما این جاده در حال حاضر ایمن و سالم است. همچنین به دنبال افتتاح این پروژه، شهرستان شاهینشهر حدود یک ربع تا بیست دقیقه به فرودگاه نزدیکتر و شهرستان برخوار به راحتی به کلانشهر اصفهان مرتبط میشود، بنابراین یکی از نادرترین اقدامات شهرداری در کمترین زمان ممکن و در این شرایط دشوار اقتصادی به بهترین نحو مدیریت شده است.» شمسی در طول مسیر اشارهای هم داشت به احداث شهرک سلامت اصفهان: «این پروژه به عنوان یکی از پروژههای مشارکتی شهرداری و دارای هتل و بیمارستان است که ترافیک میانی شهر را کاهش میدهد. شهرداری اصفهان علاوه بر اجرای پروژههای عمرانی در زمینه ساخت مجموعههای بهداشتی و حملونقل نیز وارد عمل شده است.»
پیشرفت 76 درصدی پلهای سردار شهید سلیمانی
نوبت رسید به مسعود قاسمیمدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان تا او هم از اجرای پروژهها در منطقه تحت مدیریتش سخن بگوید: «مجموعه پلها و تقاطع غیرهمسطح سردار شهید سلیمانی ۷۶ درصد پیشرفت داشته و تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد. به دلیل وجود برخی مشکلات از جمله مسائل ترافیکی، مباحث مربوط به آزادسازیها و جابهجایی تأسیسات زیرزمینی مقداری در برنامه زمانبندی پروژه با تأخیر روبهرو شدهایم که با تلاش بیوقفه کارگران و مهندسان جبران میشود.» او، پروژه سردار سلیمانی را یکی از تقاطعهای مهم حلقه حفاظتی شهر دانست: «این مجموعه در ورودی شرقی اصفهان و کیلومتر صفر رینگ چهارم واقع شده و ۵۰ درصد عملیات اجرایی آن پلسازی است که تاکنون ۸۰ درصد آن اجرا شده است.» مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان درباره اجرای پروژه رینگ چهارم گفت: «در این پروژه عزم جدی مدیران در این دوره مدیریت شهری محقق شد که شاهد پیشرفتهای قابل توجهی بوده است.» قاسمی ۲۸ درصد فعالیت اجرایی پل سردار شهید سلیمانی را شامل عملیات راهسازی اعلام کرد و از اجرای ۷۰ درصدی آن سخن گفت: «دیوارسازی و کولهها هم ۱۸ درصد پروژه سردار شهید سلیمانی را شامل میشود که تاکنون ۹۷ درصد آن انجام شده است.» به گفته او، «دو پل در محور رینگ چهارم به طول ۲۰۰و ۱۷۷ متر در حال احداث است که پس از اجرای آن با جابهجایی ترافیک عملیات راهسازی ضلع شمالی آغاز میشود.» مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان در ادامه از پیشرفت ۷۶درصدی این پروژه خبر داد: «۲۴درصد باقیمانده این پروژه تا قبل از پایان سال تکمیل میشود و به بهرهبرداری میرسد.» به گفته قاسمی، «همزمان چهار پل در حال اجراست و به مصالح زیادی نیاز دارد که همزمان در حال تأمین است. پل دوم و سوم که شامل دو پل رفتوبرگشت در محور رینگ به طول 200 و 177 متر است، از حیث اجرا حدود 50 درصد از عملیات اجرایی آن انجام شده و بعد از اتمام، بتن ریزی و برداشت داربستبندیها، عملیات راهسازی ضلع شمالی این پروژه انجام میشود. پلچهارم هم در قسمت شرقی است که شامل سه پایه است که دو پایه آن اجرا شده و عملیات اجرایی آن آغاز شده است. پل پنجم که به صورت زیرگذر است و خاتونآباد را به شرق متصل میکند، 123 متر طول دارد و خاکبرداری آن انجام شده است.»
نمایشگاه بینالمللی، ویترین اصفهان
در ادامه این بازدید، علی یارمحمدیان مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بین المللی استان اصفهان، احداث نمایشگاه بین المللی با استانداردهای روز را ویترین اصفهان دانست: «شکوفایی پتانسیلهای ویژه در نمایشگاه جدید اصفهان رقم خواهد خورد؛ چرا که در محل پیشین واقع در پل شهرستان بسیاری از سرمایهگذاران به دلیل استانداردنبودن فضا حاضر به سرمایهگذاری نبودند، اما با ایجاد این نمایشگاه، اصفهان به عنوان شهر نمایشگاهی در دنیا معرفی خواهد شد.» به بیان او «این پروژه در سال ۹۶ با ۱۵ درصد پیشرفت متوقف شده بود و بدهیهای زیادی داشت، اما با فعالیت این دوره مدیریت شهری و تأمین بودجه مورد نیاز تمام بدهیها وصول شد و با انعقاد ۲۱۲ قرارداد پروژه در مدت سه سال تکمیل و به اتمام رسید که بر اساس برنامهریزی انجام شده بهزودی بهرهبرداری میشود.» به گفته مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان، نمایشگاه جدید اصفهان در منطقه روشندشت منطبق با تکنولوژیها و استانداردهای نمایشگاههای موریخ، دبی و کیش طراحی و ساخته شده و از جمله مدرنترین پروژههای نمایشگاههایی کشور به شمار میرود.»ادامه سخنان یارمحمدیان درباره مختصات سالن نمایشگاه بود: «این مجموعه شامل یک سالن پیوسته با قابلیت تفکیک به سه سالن پنجهزار متری پیوسته طراحی و ساخته شده و فضاهایی مانند ساختمان رجیستری، تابیون مذاکرات بین المللی سالن گردهماییها و نشستهای خبری، سالنهای مذاکره، مجموعه رستوران و کافیشاپ، پارکینگ متمرکز و فضای باز برگزاری نمایشگاه را در خود جای داده است. این مجموعه ۱۳ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی ساختهشده دارد و نخستین شهرک نمایشگاهی کشور محسوب میشود. مساحت زمین پروژه ۴۷۰ هزار مترمربع و مساحت محدوده طرح توسعه نهایی ۱۵۰هکتار تغییر کاربری در کارگروه امور تخصصی زیربنایی استان است.» او موقعیت این پروژه را در مجاورت رینگ چهارم ترافیکی اصفهان دانست: «این مجموعه به پروژههایی همچون سیتیسنتر، مرکز هـــمایشها، فرودگاه شهید بهشتی، دانشگاه آزاد اسلامیخوارسگان، میدان مرکزی میوهو ترهبار، شهر رؤیاها، منطقه گردشگری شرق اصفهان و رودخانه زایندهرود نزدیک است.»مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان درباره فاز نخست این پروژه هم مطالبی بیان کرد: «این فاز شامل فضاهای سالن نمایشگاه، ساختمان اداری و خدماتی، ساختمان رجیسترینگ، فضاهای نمایشگاهی روباز، پارکینگ روباز، ساختمان تأسیسات مکانیکی، فضای سبز، تونل تأسیسات نفر رو، فضاهای سوارهرو و پیادهرو، رستوران، کافیشاپ، سرویسهای بهداشتی محوطه، ساختمان الکتریکال، مخزن آب آشامیدنی و آتشنشانی، مخزن آب خاکستری فضای سبز، پلهای عابر پیاده طرفین سالن اصلی است.» یارمحمدیان، حالا درباره تزئینات سقف و بینظیری آن سخن گفت: «پوشش سقف و سازه آن از تکنولوژی زیپتک در نظر گرفته شده که در نوع خود از زیبایی و پیوستگی خاصی برخوردار و یکی از سازههای بی نظیر در استان است. در سالن اصلی نمایشگاه ۱۱ اتاق مذاکره، دو کافیشاپ، بخش ویآیپی، اتاق امانات و سرویس بهداشتی ایجاد شده است.» این جمله هم حرفهای تکمیلی یارمحمدیان درباره این مجموعه کمنظیر بود.