به گزارش اصفهان زیبا؛ روغن زیتون، یکی از مفیدترین روغنهای گیاهی است، اما به شرطی که فرایند تولید آن سالم و خالص باشد.
ایمان براتی، یکی از تولیدکنندگان روغن زیتون است که به صورت کاملا طبیعی این گیاه را در اصفهان تولید و عرضه میکند. از همین رو درباره مراحل تولید و تهیه و نیز راه تشخیص اصلی بودن و خواص آن نظر او را جویا شدیم:
مراحل روغنگیری زیتون
مراحل روغنگیری زیتون به ترتیب عبارتاند از: بوجاری، شستوشو، آبکشی، چرخ شدن، یک ساعت هم زدن و در نهایت روغنگیری توسط سانترفیوژ(دکانتر).
اما لازم به ذکر است که روغنگیری زیتون فقط به روش سانترفیوژ انجام میشود، روغنگیری با دستگاههای پرس امکانپذیر نیست و تنها روغن غیر خوراکی به شما تحویل میدهد.
روشهای تشخیص روغن خالص و تازه
بهتر است بدانید روشهای تشخیص روغن اصل و تازه ساده است:
روغن خالص و اصل اگر به تنهایی استفاده شود، حدود ۱ دقیقه گلو را میسوزاند، تلخ است و چربی آن اصلا داخل دهنتان نمیماند.
روغنی که خالص نباشد و ترکیبات دیگری داشته باشد،
تلخ نیست و گلویتان را نمیسوزاند. همچنین چربی آن داخل دهان میماند و به اصطلاح در دهن میماسد.
روش دیگر تشخیص روغن زیتون اصلی از روغن زیتون غیراصلی، آن است که اگر روغن زیتون خالص و اصل را روی پوست ماساژ دهید، دو دقیقه جذب میشود، ولی روغن غیر خالص و ترکیبی تا چند دقیقه بر روی پوست میماند و جذب نمیشود، ضمن آنکه دستتان کمی چسبناک میشود.
روش دیگر تشخیص روغن زیتون اصل از غیراصل، آن است که بدانید روغن خالص عطر خود میوه زیتون را میدهد، ولی روغنهای غیرخالص و ترکیبی، بوی بدی دارد، بهطوری که وقتی روی غذاها میریزید، بوی بد آن استشمام میشود.
ضمنا اگر روغن زیتون را داخل یخچال بگذارید، داخل یخچال روغن خالص کریستال میبندد، ولی روغن غیرخالص هیچ تغییری نمیکند.
البته توجه داشته باشید که این ملاکها به تنهایی قابل اعتماد نیست و همه آنچه ذکر شد را باید در نظر گرفت.
خواص روغن زیتون
روغن زیتون خواص بسیاری زیادی دارد، بهطوری که افسردگی را درمان میکند، برطرفکننده مشکلات گوارشی است، درد را تسکین میدهد، از پوست دور چشم محافظت میکند و از چین و چروک پیشگیری میکند.
همچنین آکنه را از بین میبرد، موها را ضخیم و بلند میکند، در درمان دیابت نوع دوم موثر است، خاصیت ضدسرطانی دارد و مانع از مسدود شدن رگها میشود. برای کمک به رفع یبوست مزمن، سرفهخشک و بیماریهای التهابی نیز موثر است.
علاوه بر این، روغن زیتون در فراوردههای آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.
محل نگهداری
روغن زیتون نیاز به یخچال ندارد، اما باید در جای خنک و بدون نور و ترجیحا داخل بطریهای شیشهای نگهداری شود. در آن را نیز پس از هر بار استفاده محکم ببندید.
نکته مهم
زمان استفاده از روغن زیتون در روی حرارت، هرگز زیر شعله را زیاد نکنید و همیشه شعله باید ملایم باشد تا خواص و طعم و عطر آن از دست نرود.