کسب چندین دوره قهرمانی مسابقات کشوری در رشتههای رزمی خصوصا رشته نیوفول کنتاکت، کسب عنوان قهرمانی در هفت دوره مسابقات بینالمللی، بنیانگذاری رشته نیوفول کنتاکت در استان اصفهان، مربیگری تیم ملی امارات، تألیف کتاب «آموزش مبارزات رینگی» و «اوس»، همكاری در تألیف کتاب «حفاظت از شخصیتها» و… از نقاط برجسته کارنامه ورزشی اوست. گفتوگوی روزنامه «اصفهانزیبا» درباره اهمیت تشکیل گروه مشاوران جوان و نحوه فعالیت او در این گروه با این مشاور جوان را در ادامه بخوانید. اگرچه «جوانگرایی» شعاری دهانپُرکن و جذاب برای مدیران ارشد کشور به شمار میآید و در یک دهه اخیر که میانگین سنی این مدیران افزایش چشمگیری داشته، بیشتر از هر زمان دیگری در میان شعارها و برنامههای آنها شنیده میشود، اما در برخی از موارد هم این شعار به عمل تبدیل شده و مصداقهای عینی پیدا میکند. یکی از این موارد، تشکیل «گروه مشاوران جوان» در شهرداری اصفهان است که توسط قدرت اله نوروزی شهردار اصفهان در این دوره مدیریت شهری تشکیل شده است. موسی ترابی از اعضای این گروه در اینباره توضیح میدهد: «گروه مشاوران جوان شامل افرادی است که در زمینههای مختلف فرهنگی، ورزشی، علمی، گردشگری و مسائل شهری دارای مهارت و نقطه نظرات خلاقانه هستند. این گروه در قالب چند کمیسیون تشکیل شده و هر کمیسیون شبیه یک کمپ عمل میکند تا حاصل همفکریهای گروه را در حوزههای مختلف به سمع و نظر شهردار محترم اصفهان برساند.» او با بیان اینکه جلسات هر کمیسیون به صورت هفتگی برگزار میشود، اضافه میکند: «طرحهای تأیید شده در جلسات توسط هیئترئیسه هر کمیسیون به اطلاع شهردار اصفهان میرسد. هرچندماه یکبار هم جلسهای با حضور شهردار اصفهان و همه مشاوران برگزار میشود که به صورت مستقیم نقطهنظراتشان را بیان میکنند.» به گفته او، مشاوران جوان بسته به زمینه فعالیتشان معمولا جلساتی هم با معاونان شهردار دارند و نقطه نظراتشان را بیان میکنند.
ایدههای نخبههای شهر در دست اجرا
آنطور که ترابی میگوید، طرح تشکیل گروه مشاوران جوان با حضور جوانان خلاق و نخبه شهر برای اولینبار در این دوره مدیریت شهری اصفهان شکل گرفته و از ایدههای قدرت اله نوروزی شهردار اصفهان بوده است. او میافزاید: «این گروه حدود ششماه تا یک سال بعد از بر سر کار آمدن مدیریت شهری شکل گرفت.» اما اینکه دستاورد تشکیل گروه مشاوران جوان تاکنون چه بوده و منجر به اجرای چه طرحها و برنامههایی شده، سؤال دیگری است که ترابی در پاسخ به آن چنین میگوید: «یکی از طرحهای ما درباره محله حصه اصفهان به عنوان محلهای کمبرخوردار بود که با شناسایی آسیبها و مشکلات و میزان و نوع کمکهای شهرداری به این محله آغاز شد. متوجه شدیم که محله حصه چند ورزشکار بنام و شاخص دارد که علیرغم همه کمبودها و مشکلات توانستهاند موفقیتهای زیادی کسب کنند و اگر حمایت شوند، موفقیتهای بیشتری به دست میآورند. هرچند این موضوع به کمیسیون ما ارتباط مستقیم نداشت، ولی آمار و اطلاعاتی درباره زنان بی سرپرست، کارتنخوابها و میزان و نوع مشکلات و نیازهایشان به دست آوردیم تا بتوانیم بفهمیم این محله دقیقا به چه چیزی نیازمند است. آیا ساخت یک ورزشگاه یا کتابخانه یا فرهنگسرا میتواند کمکی به کاهش آسیبهای اجتماعی در این محله بکند یا نه.» او از شناسایی استعدادهای ورزشی در شهر به عنوان برنامه دیگری از سوی این کمیسیون یاد کرده و میگوید: «براساس آنچه مربوط به کمیسیون ما میشود تعدادی از استعدادهای حوزه ورزش را شناسایی کرده و پیشنهاد تجلیل از قهرمانان و نونهالان را به شهردار و مدیران منطقه ارائه کردیم.» او همکاری با سازمانهای مردمنهاد و گروههای مردمی در اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی را از دیگر اقدامات در این زمینه میداند و توضیح میدهد: «این طرح که در همان ابتدای شیوع بیماری کرونا خیلی جدی پیگیری شد منجر به نصب برچسبها، تابلوها و بنرهایی با مضمون ایجاد فاصلهگذاریها در شهر شد. ایده این طرح از سوی مشاوران جوان مطرح شد و حتی در زمینه اجرایی و عملیاتی هم این گروه مشارکتی جدی داشتند.» ارائه نظر و پیشنهاد درباره مسائل مرتبط با اصفهانگردی در جلساتی با محمد عیدی، معاون فرهنگی شهرداری اصفهان بخش دیگری از اقدامات این کمیسیون بوده است و ترابی كه خود از فرزندان شهدا به شمار میآید، دراینباره اظهار میکند: «تجلیل از خانواده شهدای ارامنه و دیگر خانوادههای شهدا هم اقدامات خوبی بود که پیشنهاد آنها در این جلسات بیان و تأیید شد. در این زمینه باید به برگزاری برنامههای شاد در محلهها، جذب جوانترها و نونهالان با هدف کاهش افسردگی و بیحوصلگی و ایجاد روحیه، اجرای موسیقی، ورزش و… در این برنامهها هم اشاره کنم.»
تأکید شهردار اصفهان بر شنیدن و اجرای ایدههای خلاقانه
اینکه گروه مشاوران جوان شهرداری چقدر توانسته با بیان ایده و نقطه نظرات خود در پیشبرد برنامههای شهر اثرگذار باشد، سؤالی است که موسی ترابی در پاسخ به آن تأکید میکند: «این مسئله ارتباط مستقیمی با میزان و نحوه عملکرد کمیسیونها در این گروه داشته است.» او ادامه میدهد: «دکتر نوروزی در این مدت بسیار مشتاق شنیدن و توجه به نظرات مختلف افراد با سنین مختلف است و از شنیدن ایدههای جدید که بتواند شهر بهتری را برای کودکان و همه مردم بسازد بسیار استقبال میکند. هرچند در دورههای قبلی مدیریت شهری هم این مسئله مطرح بوده ولی انصافا در این دوره تأکید و توجه بیشتر و مفیدتری به آن شده است. این مسئله از دیدگاه من به عنوان جوانی که همواره تلاش کرده در همه زمینهها خلاقانه برخورد کند و موفقیتش را مدیون همین مسئله است، بیان میشود. بنابراین معتقدم تشکیل گروه مشاوران جوان اقدام بسیار خوبی بود که شهردار را با ایدههای جوانان بیشتر آشنا کرد.»
او میافزاید: «حتی برخی اقدامات برای اولینبار در کشور در اصفهان انجام شد. مانند اینکه فرصتی ایجاد شد تا کودکان ایدههایشان را بدهند و بگویند که دوست دارند شهر آنها چطور باشد. حالا ممکن است در این گروه کمکاریهایی هم شده باشد. ولی من شخصا کار را بسیار جدی گرفتم و از این فرصت برای ارائه طرحهای خلاقانه استفاده کردم.» گفتوگو با موسی ترابی با ذکر دو نکته از سوی او به پایان میرسد. او تأکید دارد بگوید که در دوره سه ساله مدیریت شهری اصفهان تا کنون اقدامات بسیار شاخصی رخ داده که تنها دو نمونه از آنها ابرپروژه های قطار شهری و رینگ چهارم هستند. او میگوید که این دو پروژه با سرعت بسیار خوبی پیش رفته و در مدت زمانی بسیار کمتر از حد انتظار به سرانجام رسیدهاند. ترابی در ادامه به حضور حبیب الله ناظریان به عنوان معاون ورزشی سازمان فرهنگی تفریحی و ورزشی شهرداری اصفهان هم اشاره کرده و میگوید: «استاد ناظریان یکی از اسطورههای ورزشی کشور و از لحاظ فنی، تجربی و مدیریتی در داخل و خارج از ایران مورد تأیید است. با حضور ایشان اقدامات خوبی در حوزه ورزش در شهرداری انجام شده که علیرغم مشکلات مالی موجود بسیار قابل توجه است.»