از این رو، به دنبال سیاستها و تصمیمهای شهرداری اصفهان مبنی بر ساماندهی بافتهای تاریخی و فرسوده شهر اصفهان، سازمان نوسازی و بهسازی به استناد ماده ۱۱۱ قانون شهرداریها از سال ۱۳۷۴ تأسیس شد تا به ساماندهی و نوسازی این بافت ها همت گمارد. مدیریت شهری اصفهان در سالهای اخیر به ساماندهی بافتهای ناکارآمد شهری توجه بیشتر و عزم جدیتری داشته است. همکاریهای شهرداری اصفهان با سازمانهای مختلف از جمله سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بیانگر این است که این نهاد برای باز زندهسازی شهر آماده و ایستاده است تا ضمن حفظ هویت شهر حرفی برای آیندگان داشته باشد. در این راستا سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان تلاش میکند برای رسیدن به اهداف مدنظر خود از مباحث بازآفرینی شهری استفاده کند. به طوری که مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان درباره بودجه این مجموعه میگوید: بودجه سازمان بهسازی و نوسازی در سه بخش هزینه میشود و در مجموع یک هزار و 36 میلیارد ریال است. محمد فیض در گفتوگو با اصفهانزیبا با اشاره به اینکه 233 میلیارد ریال از بودجه کل این مجموعه در بخشهای تملک، خانههای تاریخی و املاک هزینه میشود، میافزاید: 743 میلیارد ریال بودجه عمرانی و 51 میلیارد ریال بودجه برای مباحث ناکارآمد، مطالعاتی و احداث دفاتر تسهیلگری هزینه میشود.
او با بیان اینکه تعداد پروژههای عمرانی زیاد شده و نسبت به سال گذشته افزایش چمشگیری داشته است، تصریح میکند: سال گذشته پروژههای سازمان 62 میلیارد تومان بوده که اکنون این عدد به 103 میلیارد تومان رسیده است که در این میان، شاهد تفاوت اساسی در بودجه هستیم و همه این موضوعها اقدامات خوب سازمان نوسازی و بهسازی را نشان میدهد. مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان با بیان اینکه بسترسازی و ساماندهی بافت فرسوده مأموریت این سازمان است، تأکید میکند: بازآفرینی شهری انواع بافتهای ناکارآمد، تاریخی و بافتی که مردم در آن اسکان دارند، وظیفه این سازمان است که این اقدامات در وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی امروز بسیار کارآمد است. فیض، حفظ تاریخ، پیشینه و معماری اصفهان را نتیجه اقدامات بازآفرینی شهری قلمداد میکند و میگوید: در اجرای این کار با برنامهریزیهای انجامشده کیفیت محیطی بهتر را به ساکنان مناطق هدیه میدهیم تا انگیزهای هم برای حضور گردشگران ایجاد شود. او خاطرنشان میکند: کاهش مسائل آسیبهای اجتماعی، تغییر در نگرش حملونقل، پیادهراهسازی، ارتقای حملونقل شهری، افزایش تابآوری شهر، ارتقای محیطزیست، احیای هویت و منزلت مکانی از دیگر اهداف مهم مباحث باز آفرینی شهری است. مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان ادامه میدهد: رفع موانع سرمایهگذاری و پیشگیری از تخریب آثار ارزشمند در بازآفرینی شهری اعمال میشود و این موضوع انگیزهای برای شهروندان ایجاد میکند تا در مکانهایی که سکونت میکنند، باقی بمانند.
فیض با بیان اینکه در حال حاضر 44 پروژه عمرانی در سازمان نوسازی و بهسازی در دست اقدام است، اظهار میکند: پروژه ساماندهی چهارباغ عباسی و ادامهدادن آن تا میدان انقلاب از مهمترین آنهاست. همچنین اجرای کفسازی میدان انقلاب، خیابان سپه و محور میانی خیابان شیخبهایی از اقدامات دیگری است که مد نظر قرار دارد تا گام مفیدی در راستای اجرای پروژه میدان تا میدان برداشته باشیم. او خاطرنشان میکند: مرمت بازارچه علیقلیآقا و برخی موزهها، مناسبسازی پل شهرستان، مرمت خانههای قدیمی، تکمیل فضاسازی پشت مسجد جامع، کفسازی خیابان امامزاده شورا و تکمیل ضلع شمالی گذر نظر میانی نیز از دیگر اقدامات سازمان برای بهبود و نوسازی شهر است که امیدوارم این کارها به بهترین شکل انجام شود تا هر فردی به اصفهان وارد میشود با یک شهر نو و زیبا روبهرو شود.