یک بیمارستان برای بنتی‌ها به همت اصفهانی‌ها

سال گذشته پس از بازدید شهردار اصفهان از مناطق سیل‌زده، پیشنهاد طرح هم‌پیوندی شهر اصفهان با شهر بنت مطرح شد. اصفهان شهر بنت در سیستان‌وبلوچستان را برای هم‌پیوندی با خود انتخاب کرد تا پس از تـحـمـیـل اثــرات مخرب سیل بر مردمانش آن را به سطحی از تاب‌آوری و توسعه پایدار برساند. به دنبال این موضوع، قدرت‌اله نوروزی شهردار اصفهان و جمعی از مدیران شهری عصر چهارشنبه 15 اردیبهشت، میزبان جمعی از خیران و مسئولان شهر بنت در مهمان‌سرای شهرداری شدند. شهرداری اصفهان برای بهبود وضعیت کنونی مردم این شهر اقداماتی را انجام داده که احداث بیمارستان یکی از آن‌هاست. با توجه به اینکه بنت از معابر خوبی برخوردار نیست، افراد برای مراجعه به بیمارستان با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. 

تاریخ انتشار: 03:32 - شنبه 1400/02/18
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

در همین راستا شهرداری اصفهان با کمک خیران «پیوند صبا» تصمیم گرفت بیمارستانی را در این شهر احداث کند تا یکی از مشکلات مردم شهر بنت حل شود.
شهردار اصفهان در این نشست گفت: گاهی اوقات برخی از مصیبت‌ها سبب رخ‌دادن اتفاق‌ها و اقدام‌های خوبی می‌شود. شهرداری اصفهان اقدامات اولیه را در زمینه کمک به مردم این شهر انجام داد و پس از آن ایده هم‌پیوندی مطرح شد. اکنون در راستای این هم‌پیوندی، جلساتی تشکیل می‌شود. ما توانستیم از مشکلات پیش‌آمده، یک فرصت بسازیم و این موضوع اتفاقی خوب برای اصفهان و شهر بنت است.
نوروزی با بیان اینکه در ایران قانون اساسی وجود دارد که معیار رفتار حکومت است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همیشه به کرامت انسانی توجه ویژه‌ای دارد. شهرداری اصفهان نیز در همین راستا اقدامات مختلفی انجام داده و دربرابر مشکلات پیش‌آمده در شهرهای دیگر، احساس مسئولیت کرده است. او با اشاره به اینکه قانون اساسی در بند ششم به کرامت انسانی اشاره کرده و آن‌ را یکی از وظایف حکومت دانسته است، اظهار کرد: اگر به موضوع تبعیض‌های ناروا، توسعه و تکمیل برادری اسلامی، تعاون عمومی، وحدت و اقتصاد صحیح جامعه در کشور توجه شود، شاهد وضعیت بهتری خواهیم بود. شهردار اصفهان افزود: ما باید با استفاده از راهکارهای مؤثر برای رفع فقر در کشور وارد عمل شویم تا محرومیت در کـشـور کـاهـش پیدا کند. باید انـسانیت داشته باشیم و به هم‌نوعان خود کـمـک کنیم و اقـدامــات مفیدی را انجـام دهیم.
نوروزی با اشاره به مـعـضــلات بهداشتی شهر بنت و نبود بیمارستان در این شهر گفت: این شهر هفت هزار نفر جمعیت دارد و به‌تازگی هفت نفر از این جمعیت به دلیل عقرب‌گزیدگی جان خود را از دست داده‌اند که این موضوع بسیار ناراحت‌کننده است. ما باید وجدان افراد را بیدار کنیم تا برای احداث بیمارستان در حال ساخت، بسیج شوند تا هرچه سریع‌تر به اتمام برسد. اگر این اتفاق رخ دهد جان بسیاری از افراد از شر بیماری‌ها نجات پیدا می‌کند و این خدمتی بزرگ به بشریت است. خدمتی که برای ما لذت‌بخش خواهد بود.
او با بیان اینکه حمایت‌های معنوی از این شهر باید ادامه‌دار باشد تا در راستای هم‌پیوندی اتفاق‌های خوبی را رقم بزنیم، خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان تا حد توانش اقدامات لازم را انجام خواهد داد؛ اما برخی انتظارات را نمی‌توان اجرایی کرد؛ زیرا ما نمی‌توانیم از چهارچوب‌های تعیین‌شده فراتر رویم. شهردار اصفهان ادامه داد: ساکنان شهر بنت، خواسته زیادی ندارند و دوست دارند یک زندگی عادی داشته باشند و از دغدغه‌ها دور باشند. آن‌ها تلاش می‌کنند استعداد فرزندان خود را بارور کنند. رویه ما این است که بتوانیم این شهر را به حالت عادی برسانیم و از استعداد فرزندان این شهر استفاده کنیم. نوروزی اضافه کرد: در ادامه این اقدامات، درصددیم در زمینه‌های دیگر نیز شرایط را فراهم کنیم تا این هم‌پیوندی نتایج بهتر و خیر و برکت به دنبال داشته باشد. امیدوارم هرسال مبالغی که در اختیار این شهر قرار می‌گیرد افزایش پیدا کند تا شاهد رونق شهر بنت باشیم.

شرایط کرونایی مانع انجام دیگر اقدامات شهرداری برای شهر بنت شد

در ادامه این نشست، رئــیـس سازمان فرهنگی، اجـتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه سیل سیستان‌وبـلـوچـسـتـان راه را برای خدمات‌رسانی شهـــرداری اصفهان باز کرد، گفت: شهرداری اصفهان در این راستا توانست اقدامات خوبی را انجام دهد تا شهر بنت در کشور بیشتر شناخته شود. محمد عیدی با اشاره به اینکه اکنون اصفهان با شهر بنت هم‌پیوند شده و مباحثی در این رابطه پیش‌بینی شده است، افزود: ابتدا ظرفیت‌های این شهر را شناسایی کرده و اقداماتی انجام دادیم تا این شهر در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی عملکرد بهتری داشته باشد.
او ادامه داد: باید جلساتی را با رؤسای اتاق بازرگانی و دیگر شهرها برگزار و ظرفیت‌های بنت را برای آن‌ها بازگو کنیم تا اتفاق‌های بهتری برای این شهر محروم رقم بخورد. رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اظهار کرد: شهرداری اصفهان تلاش کرد در راه توسعه و کمک به افراد محروم با شهرهای دیگر نیز هم‌پیوند شود؛ اما شرایط کرونایی مانع این اتفاق شد؛ همچنین قرار بود فرهنگ‌سراهای شهر اصفهان در اختیار نوجوانان و جوانان شهر بنت قرار بگیرد و افراد با استعداد کشف شوند؛ اما شرایط کرونایی مانع این اقدام شهرداری شد. امیدوارم در آینده بتوانیم این کار را انجام دهیم؛ زیرا تمام افراد کشور از حـقـوقـی مساوی برخوردار هستند.

مهارت‌آموزی و توانمندسازی جوانان شهر بنت

در ادامه این نشست، رئیس شورای اسلامی شهر بنت ضمن تشکر از شهرداری اصفهان و خیران برای اقداماتی که در این شهر انجام داده‌اند، اظهار کرد: شهر بنت قبل از این اقدامات، در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و ساخت بیمارستان، یکی از اقداماتی بود که در راستای هم‌پیوندی انجام
شد. احمد فولادزهی با بیان اینکه اقداماتی در شهر بنت انجام شده که ماندگار خواهد بود، گفت: مهارت‌آموزی و توانمندسازی جوانان دیگر اقدامی بود که برای شهر بنت انجام شد؛ چراکه جوانان آینده هر شهری هستند که باید به آن‌ها توجه کرد. او اضافه کرد: در بخش اشتعال‌زایی نیز باید اقداماتی انجام شود تا شهر بنت از شرایط کنونی خارج و مردم کشور نیز با این شهر بیشتر آشنا شوند. رئیس شورای اسلامی شهر بنت تصریح کرد: ما آمادگی داریم در کنار بیمارستانی که در حال ساخت است فضای سبز ایجاد کنیم تا مردم این شهر بتوانند از آن استفاده کنند.
فولادزهی گفت: جوانان این شهر در بخش‌های مختلف ورزشی استعداد دارند؛ ولی امکانات لازم برای آن‌ها وجود ندارد، امیدوارم شهرداری اصفهان و خیران تلاش کنند تا این مشکلات در شهر بنت کمتر شود.

 90درصد مردم شهر بنت از اقشار ضعیف و کم‌درآمد هستند

شهردار بنت در ادامه این نشست گفت: از مردم و شهرداری اصفهان به دلیل مهمان‌نوازی و حس انسان‌دوستی‌شان تشکر می‌کنم. یعقوب درزاده افزود: اقداماتی که شهرداری اصفهان برای ما انجام داد کارهای زیرساختی و بسیار تأثیرگذاری بود که همیشه ماندگار است.
او با بیان اینکه سال 98 پس از سیلی که در شهر بنت آمد بسیاری از مردم برای کمک به این شهر آمدند و عمق محرومیت شهر بنت را درک کردند، ادامه داد: شهرداری اصفهان بهتر از دیگران در این جمع حاضر شد و شهر بنت را اندکی از محرومیت نجات
داد. شهـردار بـنـت، خـاطـرنــشـان کرد: 90درصد از شهروندان شهر بنت از اقشار ضعیف و کم‌درآمد هستند و من به‌عنوان شهردار بنت علاقه دارم برای مردم اقدامات مفیدی انجام دهم؛ اما در شهرداری با محدودیت‌های زیادی مواجه هستیم. اگر امکانات در شهرداری زیاد شود کیفیت خدمات‌رسانی به مردم نیز افزایش پیدا خواهد کرد. درزاده با بیان اینکه بسیاری از ماشین‌آلات شهرداری به تعمیر نیاز دارد و ما پولی برای تعمیر آن نداریم، تصریح کرد: دولت سالانه حدود 150 میلیون تومان به شهرداری بنت کمک می‌کند؛ اما این مبلغ حقوق کارکنان شهرداری هم نمی‌شود و با توجه به درآمد و کسب‌وکار مردم، شهرداری بنت نمی‌تواند از طریق مردم تأمین مالی انجام دهد پس با مشکلات بسیاری مواجه هستیم. از خیران تقاضا می‌کنم به ما کمک کنند تا بتوانیم در راستای خدمات رسانی به مردم، بهتر عمل کنیم.

 افزایش رفت‌وآمد در شهر بنت پس از طرح هم‌پیوندی با اصفهان

بخشدار بنت نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان از ابتدا مورد بی‌مهری قرار گرفته بود، گفت: شهرداری اصـفـهـان تلاش کـــرد بخشی از  بنت را از محرومیت‌ها خارج کند و در این راستا اقدامات خوبی انجام داد که قابل ستایش است. احسان رئیسی افزود: نبود بهداشت و کمبود آب، مهم‌ترین موضوع‌هایی است که شهر بنت با آن مواجه است که در این راستا اقدامات خوبی انجام شد. او ادامه داد: ایجاد کارآفرینی در طرح هم‌پیوندی وجود دارد و این موضوع از اقدامات دیگری بود که شهرداری اصفهان برای شهر بنت انجام داد.
بخشدار بنت گفت: بیمارستانی که در این شهر به همت شهرداری اصفهان در حال ساخت است از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا شهر بنت راه‌های صعب‌العبور دارد و فقط 150 کیلومتر راه‌های این شهر از آسفالت قابل قبولی برخوردار است. به همین دلیل افراد هنگام رفتن به بیمارستان با مشکلات زیادی مواجه می‌شدند. رئیسی اظـهـار کرد: اکنون شاهد عـــقــــرب‌گـزیـدگــی زیادی در بـیـن مردم بنت هستیم و به علت نبود بیمارستان در نزدیکی شهر و همچنین نبود پادزهر این عقرب، سالانه بسیاری از افراد جان خود را از دست می‌دهند.
او با اشاره به اینکه آبخیزداری یکی دیگر از اقداماتی بوده که شهرداری اصفهان برای بنت انجام داده است، اظهار کرد: هرساله بسیاری از روستاهای شهر بنت با بحران آب روبه‌رو هستند که امیدوارم در این راستا و توسعه عمران و آبادانی شهر، اقدامات خوبی برای این منطقه محروم انجام شود. بخشدار بنت با بیان اینکه هم‌پیوندی، مردم بنت را راضی و خشنود کرده است، گفت: با این اقدام، رفت‌وآمدهای زیادی در شهر بنت انجام می‌شود، به طوری که این منطقه کانون توسعه بنادر شده و کسب‌وکارها در آن رونق گرفته است. خوشبختانه این رویدادها پس از طرح هم‌پیوندی با اصـفـهـان برای شـهــر بـنـت رخ داد.

فعال‌شدن هشت حوزه آبخیزداری در بنت

در ادامه این نشست، مدیر انجمن پیوند صبا گفت: انجمن خیران اصفهان و سیستان و بلوچستان متشکل از نهادهای مختلفی هستند که همه آن‌ها برای شهر بنت اقدامات خوبی را انجام داده‌اند. سردار مرتضی باطنی با بیان اینکه انجمن پیوند صبا در حوزه احداث کارگاه علوفه توانسته کارهای خوب و تأثیرگذاری انجام دهد، افزود: در حال حاضر این علوفه‌ها بین خانواده‌ها برای دام‌هایشان توزیع می‌شود. تلاش کردیم با مدیریت هزینه‌ها قیمتی قابل قبول برای این علوفه‌ها در نظر بگیریم. هفت کارگاه در رابطه با این موضوع فعال شده و توانسته‌ایم تجهیزاتمان را بهبود ببخشیم تا علوفه‌ها برای دام‌ها خوش‌خوراک باشد. برخی از اساتید و دانشجویان دانشگاه اصفهان نیز در این راستا تحقیقاتی انجام می‌دهند تا وضعیت این شهر بهبود پیدا کند.
او با اشاره به ایـنـکــه در حـــوزه آبخیزداری حدود هشت حوزه فعال شده است، خاطرنشان کرد: هرکدام از این حوزه‌ها حدود 50 میلیون تومان هزینه دارد که 10 میلیون آن از طریق روستائیان، 10 میلیون مالک لودر و 30 میلیون تومان از طریق انجمن کمک می‌شود. همچنین درصددیم با تانکرهایی که در دست تعمیر است این منطقه و روستاهای محروم را آب‌رسانی کنیم.
مدیر انجمن پیوند صبا گفت: برای بیمارستانی که قرار است برای شهر بنت ساخته شود 15 هکتار زمین تصرف و حصارکشی شده و نقشه‌های آن آماده است. حدود 5میلیارد تومان از سوی کانون وکلا و دو میلیارد تومان نیز توسط خیران برای انجام این کار واریز شده است.

برچسب‌های خبر