نیمکت‌های صاحب‌دار

با اعلام سازمان لیگ فدراسیون فوتبال، لیگ بیست‌ویکم فوتبال باشگاهی ایران از بیست‌وهفتم مهر آغاز می‌شود. در فاصله کمتر از دو ماه مانده به شروع فصل جدید لیگ، تکلیف سکان‌داران نیمکت تعدادی از تیم‌ها مشخص شده و به جز نمایندگان آسیایی ایران، دیگر تیم‌هایی هم که سرمربی خود را شناخته‌اند، به زودی تمریناتشان را از سر خواهند گرفت.

تاریخ انتشار: 09:46 - شنبه 1400/06/6
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

سایر تیم‌ها نیز همچنان درگیر فرایند انتخاب سرمربی هستند و تجربه فصل‌های گذشته نشان می‌دهد که برخی تیم‌ها در آستانه شروع لیگ همچنان بلاتکلیف هستند و با کمترین آمادگی ممکن در لیگ شرکت می‌کنند؛ اما در مقابل برخی دیگر از تیم‌ها، دوره بدن‌سازی و آماده‌سازی پیش‌فصل را به طور کامل سپری می‌کنند. با توجه به تعیین زمان شروع لیگ بیست‌ویکم، در گزارشی مروری بر وضعیت نیمکت تیم‌های لیگ برتری خواهیم داشت.

با ثبات‌ها

سپاهان: زردهای اصفهانی فصل گذشته با محرم نویدکیا، قراردادی سه ساله منعقد کردند تا این مربی جوان در فصل پیش رو نیز روی نیمکت این تیم بنشیند. نویدکیا پس از پایان دوره فوتبال، دوره‌های مربیگری را گذراند؛ اما پیش از انتخاب برای هدایت تیم سپاهان، تجربه مستقلی در مربیگری نداشت و برخی هواداران با تردید به انتخاب او نگاه می‌کردند، با این حال عملکرد فنی طلایی‌پوشان در لیگ بیستم مورد قبول هواداران و جامعه فوتبال واقع شد و حالا نویدکیا با یک تجربه لیگ برتری، تیمش را برای فصل آینده آماده می‌کند.
پرسپولیس: پس از جدایی کالدرون آرژانتینی از تیم پرسپولیس در میانه‌های راه، یحیی گل‌محمدی از تیم پدیده به تهران نقل‌مکان کرد تا در قهرمانی لیگ بیستم سرخ‌پوشان نامش به‌عنوان سرمربی مطرح شود، با این حال قضاوت درخصوص عملکرد فنی او به لیگ بیستم سپرده شد که به طور مستقل هدایت تیم تهرانی را برعهده داشت. قهرمانی گل‌محمدی با پرسپولیس، جایگاه این مربی در تیم تهرانی را مستحکم کرد تا برای لیگ آینده هم روی نیمکت این تیم بنشیند.
استقلال: با اینکه تیم استقلال دستش از هر دو جام فصل گذشته کوتاه ماند؛ اما کماکان جایگاه فرهاد مجیدی روی نیمکت این تیم حفظ شده است. مجیدی که در مدت حضورش در تیم استقلال بیشتر با حاشیه‌های درونی و بیرونی درگیر بوده، باید برای لیگ بیست‌ویکم تیمش را به سمت قهرمانی رهنمون کند؛ زیرا هواداران تیم آبی پایتخت بیش از این به او فرصت خطا و آزمون نمی‌دهند.
گل‌گهر: وقتی تیم متمول کرمانی برای لیگ بیستم به سراغ امیر قلعه‌نویی رفت، مشخص بود که برای مدعی بودن برنامه‌های زیادی دارند. گل‌گهر با اینکه شروع خوبی در لیگ بیستم داشت؛ اما در نهایت با رتبه پنجمی به کارش پایان داد تا دستش از سهمیه آسیایی نیز کوتاه بماند. گل‌گهر برای لیگ آینده همچنان با قلعه‌نویی همکاری دارد و در فصل نقل‌وانتقال‌ها فعالیت خوبی داشته‌اند و پیش بینی می‌شود یک تیم مدعی را راهی لیگ کنند.
مس رفسنجان: تیم تازه‌وارد کرمان در لیگ فصل گذشته با مربی بومی خود عملکرد خوبی داشت و رتبه هشتمی برای این تیم به نسبت توان فنی و مالی، قابل‌قبول بود. با اینکه محمد ربیعی پیشنهادهایی از دیگر تیم‌ها داشت؛ اما برای فصل آینده با نماینده رفسنجان قرارداد دارد و این تیم را همراهی خواهد کرد.
نساجی مازندران: پس از نتایج ضعیفی که تیم نساجی در نیم‌فصل اول لیگ گذشته کسب کرد و یکی از شانس‌های سقوط محسوب می‌شد، مدیران این تیم با ساکت الهامی به توافق رسیدند و پس از حضوراین مربی، روند امتیازگیری این تیم بهتر شد و در نهایت با رتبه دوازدهم به کارش پایان داد. تیم نساجی برای لیگ بیست‌ویکم با الهامی توافق کرده و باید دید این مربی پرحاشیه می‌تواند با نساجی لیگ را به پایان ببرد یا نیمکت این تیم دستخوش اتفاق‌های دیگری خواهد شد.
فجر سپاسی: پس از سال‌ها که شیراز در لیگ برتر نماینده‌ای نداشت، تیم فجرسپاسی موفق شد سهمیه لیگ برتر را به دست بیاورد که این اتفاق مهم با حضور علی اصغر کلانتری روی نیمکت این تیم محقق شد و از این رو برای لیگ فصل آینده نیز مدیران فجرسپاسی به ادامه همکاری با این مربی رأی داده‌اند؛ اما اینکه کلانتری تا چه زمانی در تیم شیرازی دوام بیاورد، به عملکردش بستگی خواهد داشت.

تازه‌واردها

ذوب‌آهن: ســفــیــد و سبزپوشان اصفهانی در هفته پایانی لیگ و به لطف شکست سایپا، در لیگ برتر ماندنی شد، بلافاصله پس از پایان لیگ، با مجتبی حسینی قطع همکاری کرد و بعد از دو هفته بـررســی شــرایط کاندیداهای مربیگری، با مــهــدی تـارتــار برای سرمربیگری این تیم به توافق رسیدند. مدیران باشگاه دلیل انتخاب تارتار را عملکرد خوب او با تیم‌های کم‌ستاره عنوان کرده‌اند و امیدوار هستند این مربی بتواند تیم ذوب‌آهن را از شرایطی که چند فصل با آن درگیر بود، خارج کند.
پیکان: در لیگ فصل گذشته، مهدی تارتار هدایت تیم پیکان را برعهده داشت؛ اما پس از به توافق رسیدن تارتار با تیم ذوب‌آهن، مدیران این باشگاه به سراغ مجتبی حسینی، سرمربی فصل گذشته ذوبی‌ها رفته و او را به خدمت گرفتند.
فولاد خوزستان: قاعدتا با قهرمانی در جام حذفی مشکلی برای تمدید قرارداد جواد نکونام با تیم جنوبی وجود نداشت؛ اما پس از برکناری سعید آذری از مدیرعاملی فولاد، نکونام هم از سرمربیگری این تیم کنار گذاشته شد و عبدالله ویسی، سکان هدایت فولاد را در دست گرفت. ویسی جزو مربیان بومی خوزستان محسوب می‌شود که سابقه قهرمانی با تیم استقلال خوزستان را نیز دارد؛ اما فعلا هواداران این تیم درباره انتخاب او خوش‌بین نیستند.
تراکتورسازی: در شــرایــطــی که درخـصــوص مـالـکـیــت تـیــم تـبـریــزی گمانه‌زنی‌های زیادی مطرح است، فراز کمالوند برای سرمربیگری این تیم انتخاب شده است. کمالوند در لیگ گذشته هدایت تیم سایپا را برعهده داشت و با این تیم نتایج ضعیفی کسب کرد، از این رو انتخاب او برای تیم تراکتور تا حدودی عجیب است.

نامعلوم‌ها

پدیده مشهد: مالکیت این تیم همچنان نامعلوم است و مشخص نیست تیم تحت اداره کدام رئیس پای در لیگ آینده خواهد گذاشت. مهدی رحمتی، دروازه‌بان سابق تیم ملی، اولین تجربه سرمربیگری‌اش را در تیم مشهدی پشت سر گذاشت و به نسبت هم خوب نتیجه گرفت؛ اما معلوم نیست مالک آینده، قصدی برای همکاری با او داشته باشد یا نه.
آلومینیم اراک: یکی از عجیب‌ترین اتـفـاق‌هـــای لیگ بـرتــر فوتبال ایران درخصوص تیم آلومینیم اراک به وقوع پیوست. مدیرعامل باشگاه شب دوشنبه با علیرضا منصوریان، ســرمــربــی فصل گذشته به توافق رسید و این خبر به طور رسمی منتشر شد؛ اما روز سه‌شنبه اعلام شد باشــگــاه قــصــدی بــرای هــمـکــاری با منصوریان ندارد و مدیرعامل نیز از سمتش برکنار شد.
صنعت‌نفت آبادان: زردهای آبادانی لیگ گذشته با سیروس پورموسوی، فصل متوسطی را پشت سر گذاشتند؛ اما مشکلات مالی باعث شده تا پورموسوی تمایلی برای همکاری با این تیم نداشته باشد. نفتی‌های آبادانی معمولا رویکردشان استفاده از مربیان بومی است؛ اما بعید نیست در صورت عدم توافق با گزینه‌های موردنظر، به سراغ مربی خارجی بروند.
نفت مسجد سلیمان: این تیم فصل گذشته در نیم‌فصل اول با مجتبی حسینی خوب نتیجه گرفت؛ اما در نیم‌فصل دوم با محمود فکری یکی از تیم‌های قعرنشین لیگ بود. مدیران این باشگاه هنوز با فردی برای هدایت تیمشان به توافق نرسیده‌اند؛ اما محمود فکری و سیروس پورموسوی، دو گزینه مدنظر مدیران باشگاه هستند و گفته شده در هفته پیش رو سرمربی قطعی این تیم معرفی خواهد شد.
هوادار: این تیم تازه‌وارد لیگ برتری هم برای فصل آینده وضعیت مشخصی ندارد. مالکیت هوادار متعلق به یکی از دوستان رضا عنایتی بوده و او هم در این تیم سهم دارد؛ اما به‌تازگی بـحث‌هــایــــی در خصوص فروش سهمیه این تیم به مس کرمان مطرح شده است. تیم هوادار با هدایت عنایتی به لیگ برتر راه پیدا کرد و احتمالا عنایتی برای لیگ برتر هم می‌خواهد خودش سرمربیگری این تیم را برعهده داشته باشد؛ ولی در صورت فروش امتیاز وضعیت متفاوت خواهد شد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط