علی قاسمزاده تصریح کرد: پیشنهاد این است که شهرداری اصفهان ناوگان حملونقل عمومی را به سمت برقیشدن سوق دهد که این موضوع بهشدت در کاهش آلودگی هوا مؤثر است. او اضافه کرد: پیشگامی شهرداری در این امر میتواند به الگو تبدیل شود و سیستمهایی مانند مدارس نیز میتوانند از این حملونقل پاک استفاده کنند. شهردار اصفهان با بیان اینکه شرکت مپنا در حال ساخت خودروهای برقی کوچک دو سرنشین است، خاطرنشان کرد: این خودروها میتوانند حملونقلی پاک را به شهرها هدیه دهند و اگر این اتفاق نتیجه بدهد شاهد رویدادی بزرگ در کشور خواهیم بود.
اتوبوسهای برقی راهکاری برای کاهش آلودگی هوا
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان در این نشست گفت: در برنامه راهبردی «اصفهان 1405» یکی از اهداف مهم شهرداری کاهش آلایندههای محیطی با تمرکز بر کاهش آلودگی هواست. علیرضا صادقیان با اشاره به اینکه ناوگان حملونقل عمومی در شهر اصفهان سهم زیادی از آلایندهها را به خود اختصاص داده است. تصریح کرد: برای رسیدن به نتیجه مطلوب در خصوص کاهش آلایندگیهای هوا در شهر اصفهان لازم است با شرکت مپنا همکاری کنیم؛ چراکه این شرکت در کلانشهرهای بزرگ مانند مشهد نیز اقدامات خوبی انجام داده ؛پس با آنها وارد مذاکره شدیم تا با امکاناتی که در دسترسشان است بتوانیم به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
او ادامه داد: وارد کردن اتوبوسهای برقی به اصفهان یکی از راهکارهای کاهش آلودگیهاست.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با بیان اینکه مدتزمان این قرارداد دوساله است، خاطرنشان کرد: این تفاهمنامه سهجـانـبـه، قراردادی زیـرســاخـتـی برای ناوگان حملونقل عمومی و اتوبوسها به وجود آورده و زمینهای برای ایجاد زیرساختهای کاهش آلودگی هوا ایجاد میکند.
برقیسازی ناوگان حملونقل در اصفهان باعث آسایش و آرامش در شهر میشود
در ادامــه مــدیــــرعـامـل شــرکــــت مهندسی و ساخـت برق و کنترل مپنا گفت: خوشحالیم که با شهردار اصفهان ملاقات کرده و توانستیم تـفـاهـمنـامــه بـرقـیســازی و تأمین ناوگان حملونقل شهر اصفهان و ایستگاههای شارژ را امضا کنیم. محمدحسین رفان تصریح کرد: این موضوع مهمی است که میتواند تأثیر چشمگیری بر کاهش آلودگی هوا داشته باشد؛ همچنین این اقدام باعث افزایش آرامش و آسایش شهروندان اصفهان میشود. او گفت: با توجه به شرایط خوب اصفهان و وجود گردشگران خارجی، این اقدام میتواند تأثیر مطلوبی روی پیشرفت این کلانشهر داشته باشد.
ایجاد هوشمندسازیهای لازم در اتوبوسهای برقی
در ادامه مدیرعامل شرکت شتاب در این نشست گفت: گروه مپنا در سال 96_ 95 کار خود را در راستای توسعه جریان برقی و هوشمندسازی ناوگان حملونقل عمومی با هدف تولید اتوبوسهای تمام برقی با مشارکت صنعت برق کشور (گروه مپنا) و قطب اصلی صنعت اتوبوسسازی (گروه عقاب افشان) برای بازارهای داخلی و کشورهای همسایه آغاز کرد. به گفته کامبیز مرادی، شرکت شتاب با چشماندازهایی که دارد تلاش میکند تا سال 1404 مرجع مهم توسعه زیرساخت ناوگان حملونقل برقی باشد که امیدوارم با اقداماتی که در حال انجام است به این مهم دست یابد.
او خاطرنشان کرد: اتوبوسهای برقی دارای ویژگـیهـایـــی هـمـچـون اولـیـن محصول خودرویی طراحی داخل و توسعهیافته روی بستر PLM و سیستم تنفسی و بدنه low floor و monocoque است؛ همچنین ابعاد این اتوبوس 3377×2550×12450 میلیمتر است و همین ویژگی این اتوبوسها را از اتوبوسهای دیگر متمایز کرده است. این اتوبوسهای در حال ساخت دو در دارند که البته قابلیت ارائه آپشن سه در را نیز دارا هستند.
مدیرعامل شرکت شتاب اضافه کرد: این اتوبوسها با ظرفیت 80 نفری 35 سرنشین در حالت نشسته و 45 سرنشین در حالت ایستاده میتوانند از آن استفاده کنند. این وسایل نقلیه شتاب 0 تا 30 کیلومتر بر ساعت را در کمتر از 12 ثانیه پر میکنند؛ همچنین پیشینه ســرعــت مـحـدودشـــده آن 80کیلومتر بر ساعت است.
مرادی اضافه کرد: این اتوبوسها مجهز به اکسل برقی و باتری لیتیوم یون با تعداد عمر سیکلی بیش از 5000 هزار هستند و عمر این باتریها حدود 10 سال است. البته این شرکت 7 سال گارانتی را برای این باتریها در نظر گرفته است. پیشینه بازده تولید و انتقال توان بیش از 90درصد با استفاده از فناوری Near the wheel از دیگر ویژگیهای این اتوبوسهاست. او ادامه داد: این اتوبوسهای هوشمند روی شیب 20درصد تولید گشتاوری بالغبر 18550 نیوتن متر در محیطهای مختلف شهری تولید میکنند و مجهز به سنسورهای متعدد و سامانه گردآوری و تحلیل داده هستند. همچنین قابلیت ارائه در خطوط مختلف اتوبوسرانی با پکیجهای متفاوت باتری از دیگر مشخصات عمومی این اتوبوسهاست.
مدیرعامل شرکت شتاب با اشاره به بازگشت انرژی از روش کنترل دینامیک ترمز regenerative اظهار کرد: شارژ این اتوبوسهای سریع، پانتوگراف و داخلی انجام میشود و سامانه مانیتورینگ و عیبیابی پیشرفته در آنها وجود دارد؛ همچنین سامانه خنککاری آنها پیشرفته، متناسب و بر اساس اقلیمهای مختلف ایران طراحی شده است.
با همکاری شرکت عقابافشان، یک محصول برتر را معرفی خواهیم کرد
رئیس هیئتمدیره شرکت شتاب نیز در این جلسه گفت: اولین اتوبوس برقی طی یک سال گذشته توسط شرکت ما تولید و به بازار عرضه شد که آزمایش و تستهای لازم روی آنها انجام شده است و به زودی تأییدیه محصول از سازمان ملی استاندارد گرفته خواهد شد؛ اگر این اتفاق رخ دهد ما میتوانیم این تولید را بهصورت تجاری وارد بازار کنیم. عبدالله اکبریراد تصریح کرد: امیدوارم با توجه به پیشینه خوب صنایع خودروسازی عقابافشان در اصفهان بتوانیم یک محصول جدید و برتر با همکاری و هدایت شهرداری اصفهان به بازار عرضه کنیم. در حال حاضر امیدوارم این تفاهمنامه به امضارسیده نتایج خوبی به همراه داشته باشد.