کورس رقابت میان صرافی‌های داخلی کریپتوکارنسی

روند صعودی کریپتو کارنسی طی ماه‌های گذشته و افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در این بازار بر تعداد صرافی‌های داخلی افزوده است. سرمایه‌گذاران برای خرید رمزارزها باید از طریق صرافی اقدام کنند. نیمه اول سال گذشته صرافی‌های داخلی تعداد انگشت‌شماری داشتند و شامل نوبیتکس، والکس، اکسیر، تتر لند و چند عنوان دیگر می‌شدند؛ ولی با افزایش تقاضا حالا هر روز یک صرافی جدید متولد می‌شود و صرافی‌ها برای جذب مشتری بیشتر نسبت به گذشته، رمزارزهای متنوع‌تری را به لیست خود اضافه می‌کنند.

تاریخ انتشار: 09:54 - پنجشنبه 1400/08/13
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

اگر سال گذشته صرافی‌های داخلی تنها از 10 یا کمتر از 10 رمز ارز پشتیبانی می‌کردند، حالا صرافی‌های جدید امکان معامله با بیش از 50 رمز ارز را ایجاد کرده‌اند. تعداد صرافی‌های داخلی در طول یک سال گذشته افزایش چشم‌گیری داشت، آن‌ها نسبت به گذشته خدمات بیشتری ارائه می‌دهند و بعضی از آن‌ها وعده خدماتی مانند فیوچرز را داده‌اند؛ ولی هیچ‌کدام از آن‌ها تاکنون مجوز قانون دریافت نکرده‌اند. صرافی‌های داخلی قدیمی نیز با وجود قدمت بالا تا کنون هیچ مجوزی حتی یک نماد اعتماد ندارند. بانک مرکزی سال گذشته در یک بخشنامه اعلام کرد خدمات بانکی صرافی‌های داخلی مانند درگاه‌های بانکی باید متوقف شود ولی نه‌تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه تنوع آن‌ها بالاتر رفت.
بیت‌کوین، اتریوم، تتر، دوج‌کوین، لایت‌کوین، بیت‌کوین‌کش و ترون بیشترین رمزهای موجود در صرافی‌های داخلی بود، در نتیجه سرمایه‌گذاران داخلی باید در این صرافی‌ها ریال را تبدیل به تتر (دلار دیجیتال) و سپس به صرافی‌های خارجی منتقل می‌کردند؛ ولی امروز صرافی‌های جدیدی مانند آبان تتر بیش از 50 رمزارز به لیست خود اضافه کرده‌اند و تنوع صرافی‌های دیگر نیز هر روز بیشتر می‌شود. اکنون در تعدادی از صرافی‌های داخلی شت‌کوین‌هایی مانند شیبا نیز معامله می‌شوند. ورود شیبا به صرافی‌های داخلی هم‌زمان با عرضه آن در صرافی بزرگی مانند بایننس بود.
بعضی از صرافی‌ها نیز یک گام جلوتر رفته‌اند و شبکه‌های انتقال بیشتری به زیر مجموعه خود اضافه کرده‌اند. سال گذشته بیشتر صرافی‌های داخلی تنها از چند شبکه محدود و هزینه‌بر استفاده می‌کردند؛ ولی حالا صرافی‌های داخلی شبکه‌های بایننس اسمارت‌چین، ترون و … را به لیست خدمات خود اضافه کرده‌اند.
خرید و فروش تنها ابزارهای معاملاتی در صرافی‌های داخلی بود؛ درحالی‌که در صرافی‌های خارجی ابزار معاملات متنوعی وجود دارد.
صرافی‌های داخلی اکنون در حال اضافه‌کردن این ابزار هستند. البته حجم پایین معاملات در صرافی‌های داخلی باعث شده تا ابزار معاملاتی مانند حد سود یا حد ضرر به خوبی عمل نکند. یک صرافی داخلی نیز به کاربران خود وعده داده تا به‌زودی معاملات اهرمی «فیوچرز» اضافه خواهدکرد.
معاملات پرریسک اهرمی در صرافی‌های خارجی سابقه‌ای دیرینه دارد. در این معاملات دارایی سرمایه‌گذاران در اعداد مختلف ضرب می‌شود تا دارایی بیشتری برای انجام معامله داشته باشند. برای مثال یک معامله‌گر با 10 میلیون تومان در صورت استفاده از اهرم 4 و 8 به ترتیب 40 و 80 میلیون تومان دارایی دارد. در این صورت سود و ضرر این معامله‌گر نیز به همین نسبت زیاد خواهد شد. صرافی آبان‌تتر و یک صرافی دیگر وعده داده تا به زودی این معاملات به لیست خدمات خود اضافه می‌کنند.

برچسب‌های خبر