سایه شوم خشکی رود بر سر نصف‌جهان

شاید نتوان اولویت‌بندی دقیق و منصفانه‌ای میان معضل‌هایی که در یک دهه اخیر گریبان شهر اصفهان را گرفته‌اند، اعمال کرد و مثلا گفت بحران آب، نخستین و آلودگی هوا، دومین معضل اصفهان است و سایر مشکلات در رده‌های بعدی قرار دارند؛ اما بی‌شک به اذعان بسیاری از کارشناسان و متخصصان، در حال حاضر خشکی رودخانه زاینده‌رود اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین معضلی است که سایه شومش را بر سر استان اصفهان انداخته و این پهنه کویری را ساعت‌به‌ساعت به ورطه بحران و خطر نزدیک‌تر می‌کند. خطری که حالا تهدیدی برای مهاجرت گسترده طبقه خلاق و بافت بومی شهر اصفهان قلمداد می‌شود و معضل حاشیه‌نشینی و مهاجرت‌های بی‌رویه و بی‌ثمر به اصفهان را دوچندان می‌سازد.

تاریخ انتشار: 09:38 - چهارشنبه 1400/10/1
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

 به همین جهت نیز بیست‌ودومین جلسه علنی ششمین شورای اسلامی شهر اصفهان در پی دو جلسه پیشین که معضل آلودگی هوا را در دست بررسی دارد، به تحلیل معضل‌های اصفهان، ازجمله خشکی رودخانه زاینده‌رود پرداخت.
در این نشست عباس مقتدایی، نماینده مردم شهر اصفهان در مجلس شورای اسلامی، در میان اعضای شورای شهر اصفهان حاضر شد و هم‌صدا با آن‌ها در شرح و تفصیل مشکلاتی که در حال حاضر در اصفهان وجود دارد، تأکید کرد که مطالبه نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از نهادهای دولتی و کشوری فقط جریان آب در رودخانه زاینده‌رود است؛ آن‌هم نه جریانی فصلی و موقتی، بلکه جریانی مستمر و دائمی تا بتواند قدری از خطرهای زیست‌محیطی تالاب گاوخونی بکاهد و قدمی هرچند کوچک برای پیشگیری از خطر فرونشست زمین در این کلان‌شهر باشد.
مقتدایی با یادآوری اینکه در سالیان گذشته بر اساس تابلوی منابع و مصارف، موظف بوده‌اند حداقل 140 میلیون مترمکعب آب را برای نیاز آبی رودخانه و تالاب باز کنند که عملا پرداخت‌ نشده است، بیان کرد که اگر تنها همین یک‌بند از قانون اجرا شود، جریان آب در رودخانه زاینده‌رود مستمر خواهد شد.
به گفته او، نباید معضل خشکی رودخانه زاینده‌رود را تنها در چند مسئله مانند آب شرب، کشاورزی و… محدود کرد؛ بلکه باید توجه داشت که 18 معضل پیرامون زاینده‌رود مطرح است که یکی از آن‌ها آب شرب و کشاورزی است و سایر معضل‌ها عبارت‌اند از: کاهش درآمد استان، افول صنعت توریسم، افزایش حاشیه‌نشینی و مهاجرت، رخ‌دادن مسائل سیاسی و امنیتی، آلودگی هوا و… .
او همراهی مجمع نمایندگان شهرستان اصفهان، دولت و مجامع صنفی در این عرصه را راهی مؤثر برای حل این معضل دانست.

نمایندگان در پیگیری انتقال 620میلیون مترمکعب آب به اصفهان مصمم باشند

در این جلسه، برخی از اعضای شورا نیز مطالبه‌هایی را از سوی مردم به نماینده‌شان در مجلس شورای اسلامی یادآوری کردند؛ ازجمله رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان یادآوری کرد که نمایندگان درخصوص پیگیری انتقال 620 میلیون مترمکعب آب به اصفهان مصمم باشند تا قدری از بحران تأمین آب شرب برای جمعیتی بالغ‌بر پنج‌میلیون نفر در استان کاسته شود.
محمد نورصالحی همچنین تأکید کرد که انتقال حقابه و پساب به اصفهان برای آبیاری فضای سبز شهر مغفول نماند.
او با یادآوری اینکه در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص مهاجرت به کلان‌شهرها خلأ قانونی وجود دارد، تأکید کرد که شهرهایی مانند اصفهان، تهران، مشهد و… تسلطی بر مهاجرت‌های گسترده‌ای که به این شهرها می‌شود، ندارند و افزایش جمعیت در حاشیه این شهرها باعث معضل‌های جدی شده است؛ درحــالــی‌کــه جمعیت اصلی و بومی شهر که در مناطق قدیمی آن ساکن هستند با مشکلات مختلفی در این زمینه مواجه می‌شوند.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه، اتحاد و همدلی در استان را راهی برای حل معضل‌های مربوط به آب دانست و خواست تا نمایندگان مردم اصفهان در مجلس تا وقتی مشکلات آب اصفهان حل‌ نشده است اجازه خروج هیچ آبی را از استان به سایر شهرها ندهند.
رسول میرباقری تأکید کرد: «درزمینه حـل مشـکل آب فقـط در وقـت اعتراض‌های مردمـی اقداماتـی از سـوی نماینـدگان مجلـس انجـام و بعـد کار رهـا شـد. اگـر اطلاعات جدیـدی از اقدامـات صورت‌گرفتـه در دسـت اسـت، ارائـه شـود.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط