عوامل مؤثر در نگهداری بامبو
• نور: بامبو به نور غیرمستقیم نیاز دارد و در نور مستقیم برگها دچار سوختگی شده و زرد میشوند. بهترین نور برای این گیاه، نوری است که از فاصله 3 متری از پنجرههایی که جلوی آن پرده کشیده شده است، به گیاه بتابد.
• دما: بهتر است بامبو را در دمای 22-18 درجه سانتیگراد نگهداری کرد، این گیاه با آب و هوای ثابت سازگار است و باید از نگهداری آن مقابل باد کولر، نزدیک بخاری و شومینه و یا جلو دری که به فضای آزاد راه دارد و گاهی اوقات از آن نسیم وارد میشود، خودداری کرد.
• آب: اگر چه این گیاه توانایی کاشت در خاک را دارد ولی معمولاً در آب نگهداری میشود و به خوبی رشد میکند. باید توجه داشت که نباید تمام ساقه بامبو را در آب قرارداد، فقط 3 تا 5 بند پائین آن در آب باشد. در غیر این صورت، ریشه تمام قسمتی از ساقه که در آب هست را فرا میگیرد و از زیبایی گیاه کم میشود. آب مورد استفاده باید آب جوشیده سرد شده و یا آبی که حدود 2 ساعت کنار گذاشته شده و کلر آن از بین رفته است، باشد، زیرا آب لولهکشی حاوی مقادیر زیادی کلر و فلوراید است که برای گیاه مضر است و سبب زرد شدن برگها میشود. همچنین لازم است هر دو هفته یک بار آب بامبو را عوض کرد زیرا بامبو با جذب املاح موجود در آب به رشد خود ادامه میدهد و با تعویض آب در واقع املاح مورد نیاز در اختیار گیاه قرار میگیرد و گیاه رشد سریعتری خواهد داشت.
• رطوبت هوا: گیاه بامبو با رطوبت معمولی هوای داخل ساختمان نیز سازگار است اما جهت رشد بهتر میتوان در زمانهای مختلف برگهای گیاه را با آب ملایم اسپری کرد.
• تغذیه: جهت تأمین عناصر غذایی مورد نیاز از کودهای کامل و یا قطرههای اختصاصی بامبو به صورت ماهیانه استفاده کرد.
• عوامل بیماریزا: جهت جلوگیری از شیوع قارچها در ظرف بامبو، به هنگام تعویض آب، باید ظرف را با مواد ضدعفونیکننده مانند وایتکس ضدعفونی کرد و اجازه نداد آب سبزه ببندد یا کدر شود. در هنگام خرید بامبو، گیاه عاری از علائم قارچها و پوسیدگی ساقه باشد.
• هرس بامبو: ارتفاع بامبوها در اثر رشد و جوانه زدن برگهای بامبو افزایش مییابد. پس از مدتی که ارتفاع بامبو بیش از حد زیاد شد، هرس لازم است. آن قسمت از ساقه که جدا شده است را به عنوان قلمه میتوان در آب ریشهدار کرد. با باقی گذاشتن یک یا دو پیچ بر ساقه بامبو، رشد جدید گیاه آغاز شده و گیاه متراکمتر از زمان قبل از هرس، رشد خواهد کرد.
• روش تکثیر: برای تهیه قلمه میتوان ساقههای تازه را به طول 20 سانتیمتر یا بیشتر با استفاده از چاقو یا قیچی تیز از زیر بند برید و از گیاه اصلی جدا کرد و جهت ریشهزایی در آبِ تمیز قرارداد. همچنین بامبو از طریق جدا کردن پاجوشهایی که از اطراف گیاه میرویند و ریشهدار کردن آنها قابل تکثیر است