شماره پنجم و ششم فصلنامه روایت اصفهان منتشر شد؛

تار و پود معلق یک میدان در روایت اصفهان

شماره پنجم و ششم فصلنامه روایت اصفهان با موضوع تعارضات میان مردم و شهرداری‌ها منتشر‌شد. این فصلنامه در هر شماره به یکی از مسائل شهرها می‌پردازد.

تاریخ انتشار: 11:53 - دوشنبه 1403/06/26
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
تار و پود معلق یک میدان در روایت اصفهان

به گزارش اصفهان زیبا؛ فصلنامه «روایت اصفهان» با موضوع تعارضات میان مردم و شهرداری‌ها با گفتارها و نوشتارهایی از محمدحسین رامشت، حسین جعفری، قهرمان صمیمی، عباس صنیع‌زاده، مسعود مرسلی، عبدالمهدی رجایی، احمد مهرشاد، علیرضا شفاه، منصور باقرصاد، عدنان زادهوش، علیرضا ایزدی، محمود فروزبخش، حامد نصیری، محسن گودرزی، حسین مهدی‌زاده، حامد زمانی، محمدحسین اعتزازیان، منصوره مهره‌کش، نیلوفر راست‌قلم، فرشاد توسلی، ابوالفضل قربانی، لیلا مقیمی، احمد مهره‌کش، رسول صادقیان، فائزه سراجان، زیبا زارعی و ریحانه شهبازی منتشر‌شد. شماره پنجم و ششم این فصلنامه در 243 صفحه تدوین شده‌است.

«روایت اصفهان» فصلنامه‌ای جهت بررسی مسائل و مشکلات شهرها و ارائه راهکارهایی جهت برون رفت از آنهاست. این فصلنامه در شماره پنجم و ششم خود با طرح این پرسش که «تعارضات شهرداری با مردم ناشی از چه عواملی است و برای بهبود آنها باید چه کار کرد؟» دو نمونه از تعارضات مشهور در شهرداری‌های ایران را بررسی کرده‌است.

در بخش اول این فصلنامه با عنوان «انعکاس» مطالب مجلد قبل پیرامون هوشمندسازی و حمل‌و‌نقل عمومی در گفت‌و‌گو با محمدحسین‌رامشت، استادتمام دانشگاه‌اصفهان و ابوالفضل‌قربانی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان مورد بررسی قرار‌گرفته‌است. مسعود مرسلی، استاد زمین‌شناسی دانشگاه اصفهان نیز از منظر جدیدی به موضوع فرونشست شهر اصفهان نگاه‌کرده‌است. در مجلد قبلی فصلنامه روایت اصفهان، خلقیات مردم اصفهان و عوامل شکل‌گیری آن در پرونده‌ای موردبررسی قرار گرفت. چند ماه قبل نیز انتشار یادداشت یکی از اساتید دانشگاه درباره خلقیات مردم اصفهان با واکنش‌های متفاوتی همراه شد. محمود فروزبخش نویسنده کتاب «شهر گنبدهای فیروزه‌ای و کاشی‌های شکسته» با نگاه به پرونده خلقیات «روایت اصفهان» در گفت‌وگو با احمد مهرشاد، عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان و حامد نصیری، دکترای روانشناسی از منظری دیگر به این سؤال مهم پرداخته‌است.

در بخش دوم روایت اصفهان، علیرضا شفاه در یادداشتی با عنوان «خطر تهی شدن فرهنگ در کمین اصفهان فاخر» ضمن بررسی رابطه اصفهان و توسعه نسبت به یکی از خطراتی که می‌تواند اصفهان را تهدید کند، هشدار‌‌می‌دهد. همچنین منصوره‌مهره‌کش و نیلوفر‌راست‌قلم نتایج پیمایش گفتمان «شهر زندگی» در اصفهان را مورد بررسی قرار‌داده‌اند. فرشاد توسلی نیز در یادداشتی با عنوان «اسطوره؛ از شبهه تا امکان» تلاش کرده به رفع نقاط تقاطع اسطوره با دین بپردازد و از امکان‌های توجه به اسطوره در راستای تقویت تفکر دینی بهره ببرد.

«شهر در برابر مردمان» عنوان بخش سوم روایت‌اصفهان است که در آن تعارضات میان مردم و شهرداری‌ها با دو نمونه «آزادسازی املاک» و «جرائم کمیسیون ماده‌صد» تشریح می‌شود. در این فصل منصور‌باقرصاد مسئول آزادسازی املاک برج جهان‌نما و عدنان زادهوش عضو سابق شورای اسلامی شهر اصفهان با روایت تعارضات میان مردم و شهرداری‌ها، ابعاد جدیدی از این تعارضات را به نمایش می‌گذارند. لیلا مقیمی نیز در گزارش خود وضعیت فعلی سه نفر از شاغلین «کاروانسرای تحدید» را بررسی کرده‌است. این کاروانسرا در دهه هفتاد برای احداث برج جهان‌نما توسط شهرداری تملک و تخریب شد.

روایت اصفهان در بخش آخر با عنوان «تار و پود معلق یک میدان!» مسائل و مشکلات میدان عتیق شهر اصفهان را تشریح کرده‌است. طرح احیای این میدان از دهه هشتاد در اصفهان آغاز شد و با مداخلات گسترده در بافت شهری ادامه‌یافت. با این حال این میدان همچنان دچار مسائل و معضلات اجتماعی است. کارشناسان در گفت‌وگو با روایت اصفهان در معرض این پرسش قرار‌گرفته‌اند که: طرح احیای میدان عتیق چگونه به وضعیت امروز رسید و برای نجات آن باید چه‌کار‌ کرد؟

شماره پنجم و ششم فصلنامه «روایت اصفهان» ویژه بهار و تابستان 1403 با سردبیریِ محمدحسین اعتزازیان به سفارش اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان در 243 صفحه منتشر‌شده‌است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

نوزده − دو =