گزارشی از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محله تخت‌فولاد

کانونی برای پرورش استعدادها

کانون پـرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره 9 در مجموعه فرهنگی تخت فولاد واقع شده است. برای آگاهی از فعالیت‌های کانون با زهرا ترابی که آخرین سال فعالیتش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را سپری می‌کند، گفت‌وگو کردیم.

تاریخ انتشار: 13:27 - سه شنبه 1403/08/15
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
کانونی برای پرورش استعدادها

به گزارش اصفهان زیبا؛ کانون پـرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره 9 در مجموعه فرهنگی تخت فولاد واقع شده است. برای آگاهی از فعالیت‌های کانون با زهرا ترابی که آخرین سال فعالیتش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را سپری می‌کند، گفت‌وگو کردیم. او در ابتدای گفت‌وگویی که باهم داریم به رسالت و برنامه‌هایی که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارد، می‌پردازد: رسالت ما فراهم‌کردن فضایی مناسب برای پرورش استعداد کودکان و نوجوانان است. مکان هرکدام از مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ازلحاظ جغرافیایی و بافت فرهنگی و بومی منطقه متفاوت است و فعالیت‌های کانون‌ها نیز نسبت به همین دو عامل برنامه‌ریزی می‌شود.

کمبود ابزار اصلی تربیت در کانون

مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار کرد: اما مباحث تربیتی کانون در هر منطقه‌ای که کانون قرار بگیرد، ثابت است. محله تخت فولاد بافت فرهنگی مذهبی دارد و ما تلاش کردیم با درنظرگرفتن این بافت، برای کودکان و نوجوانان برنامه برگزار کنیم. در حوزه تربیت ابزار اصلی ما برای تربیت کودکان و نوجوانان، کتاب است. در بخش کتابخانه، کودکان و نوجوانان به مدت یک سال عضو می‌شوند و کتاب امانت می‌گیرند. در کنار آن، فعالیت‌های کتاب‌محور مانند قصه‌گویی، شعرخوانی، معرفی کتاب، معرفی شخصیت‌ها و… را هم داریم. متأسفانه نسبت به قبل کتاب‌های جدید به کتابخانه داده نمی‌شود.

از طرفی، کتاب‌های پرطرف‌دار به‌دلیل استفاده زیاد کودکان و نوجوانان باید جایگزین شود؛ اما این اتفاق نمی‌افتد و ما دیگر آن کتاب را نخواهیم داشت. کتاب‌های جدیدی که به کانون می‌دهند نیز نسبت به قبل کمتر است؛ به‌عنوان‌مثال، درگذشته 14 جلد کتاب جدید به ما می‌دادند؛ اما اکنون به شش جلد کتاب رسیده است. ترابی در بین صحبت‌هایش به همکاری که با مدارس داشتند هم پرداخت و بیان کرد: فعالیت کانون را به چند روز تقسیم کردیم. روزهای فرد متعلق به پسران، روزهای زوج متعلق به دختران و دو روز هم به دانش‌آموزان مدارس با عنوان طرح کانون و مدارس اختصاص دادیم. برنامه دانش‌آموزان به این صورت است که معلم یک موضوع را بیان می‌کند و ما متناسب با آن موضوع با روش‌هایی مانند قصه‌گویی کاردستی و… به‌صورت نامحسوس موضوع مدنظر را به دانش‌آموزان آموزش می‌دهیم و آن‌ها را از مزایا و معایب آن فعالیت به‌وسیله هنر آگاه می‌کنیم. به گفته او، حدود هزار کودک و نوجوانان در محله تخت فولاد عضو کانون هستند و از این تعداد حدود 70 نفر حضور فعال دارند.

موازی‌کاری در محله تخت فولاد زیاد است

زمانی که از مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سؤال کردم اگر شما در محله تخت فولاد حضور نداشتید چه اتفاقی برای کودکان و نوجوانان می‌افتاد، با ناراحتی بیان کرد: تا کنون کلاس‌های تئاتر، فن بیان، موسیقی، خلاقیت، خط، انیمیشن و… را برای کودکان و نوجوانان برگزار کردیم؛ اما اگر در محله تخت فولاد کانون پرورش فکری کودک و نوجوان وجود نداشت، بازهم اینجا یک پاتوق فرهنگی سالم برای کودکان و نوجوانان بود؛ چراکه مسجد کلاس‌های تربیتی و فرهنگی برگزار می‌کند. شهرداری کلاس برگزار می‌کند. البته اگر در مسجد به قرآن پرداخته می‌شد و کلاس‌هایی مانند نقاشی و سفال که مکان برگزاری آن کانون است، فقط در کانون برگزار می‌شد بهتر بود و موازی‌کاری ایجاد نمی‌شد.

در حال حاضر در محله تخت فولاد موازی‌کاری زیاد است. کانون از سال 1342 برای تأمین اوقات فراغت ساخته شده است و نباید آن را از یاد ببریم و موازی کاری کنیم. او در انتهای گفت‌وگو به ضعف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: یکی از ضعف‌های کانون، نداشتن تبلیغات محیطی است. این ضعف سبب شده تا برنامه‌های کانون کمتر منتشر شود و کودکان و نوجوانان از داشتن فرصت آموزش و تربیت غیررسمی در کنار مدرسه بازبمانند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهار × 4 =