مدیر منطقه 8 شهرداری اصفهان: حذف گلوگاه‌های ترافیکی محله کساره در دستور کار است

پاسخ شهرداری به مطالبه‌های اهالی

کساره یکی از نواحی قدیمی اصفهان است و اسم آن حاکی از این قدمت است. در نشریه مرکز آمار ایران، آن را از دیه‌های دهستان جی از شهرستان اصفهان دانسته‌اند.

تاریخ انتشار: 13:25 - سه شنبه 1403/08/29
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
پاسخ شهرداری به مطالبه‌های اهالی

به گزارش اصفهان زیبا؛ کساره یکی از نواحی قدیمی اصفهان است و اسم آن حاکی از این قدمت است. در نشریه مرکز آمار ایران، آن را از دیه‌های دهستان جی از شهرستان اصفهان دانسته‌اند. کساره محلی است در خیابان رباط در شمال اصفهان که اکنون با توسعه شهر، جزء آن شده و کِی (قنات بزرگی) نیز داشته که اکنون مثل قنات‌های دیگر دیه‌های اطراف آن (شمس‌آباد آهنگران، کوجان، فردوان، فرتمان) خشک‌ شده و از بین رفته است.

این محله، چشمه بزرگی نیز داشته که آب از آن می‌جوشیده و از نزدیک آب‌بخشان (فلکه شهدای امروز) عبور می‌کرده است. در یک بازدید میدانی، ساکنان این محله، مشکلاتی را مطرح کردند که در این شماره درج شده است. این موارد را با شهردار منطقه مطرح کردیم. آنچه می خوانید پاسخ های محمدحسینی، مدیر منطقه8 شهرداری اصفهان در گفت‌وگو با «هم‌محله» است.

چه میزان از مساحت محله کساره خیابان‌کشی شده و چه میزان پیاده‌رو دارد؟ ساکنان محل از ترافیک زیاد و عرض کم خیابان ساحل گلایه دارند، آیا در این خصوص اقدامی در دستور کار دارید؟

تملک ملکی برای حذف گلوگاه ترافیکی در برنامه‌های آینده این منطقه در خیابان ساحل در دستور کار است تا این معضل حل شود.

به نظر می‌رسد بافت فرسوده محله کساره قابل‌توجه باشد؛ چراکه اغلب ساکنان از وجود بافت فرسوده نابسامان و زمین‌های بایر گلایه دارند، پاسخ شما به این شهروندان چیست؟

13 هکتار مساحت بافت فرسوده در این محله است که البته باید تغییر در بافت به وجود آید. این موضوع با رضایت ساکنان این محدوده انجام می‌شود. نوسازی ملک‌های فرسوده باتوجه به تسهیلاتی که از سوی مدیران شهری ارائه می‌شود، بهترین فرصت است تا مالکان بتوانند نسبت به نوسازی منازل اقدام کنند. از سوی دیگر با شکل‌گیری این مسئله باید محیط مناسبی برای ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی فراهم شود.

محله کساره چه میزان فضای سبز دارد؟ به اعتقاد ساکنان محله، فضای سبز این محدوده نسبت به جمعیت آن محدود است و مانع آلودگی ناشی از ریزگردها نمی‌شود. پاسخ شما به این مسئله چیست؟

افزایش فضای سبز و احداث پارک چشمه کساره به مساحت 30 هزار مترمربع در دستور کار اجرای اقدامات عمرانی و ساماندهی فضای سبز این منطقه در سال جاری قرار دارد. همچنین امسال درصدد هستیم فضای سبز محله‌های مجاور را با کاشت درخت و درختچه، ساماندهی رفیوژها و قطعات فضای سبز، رفع نواقص سیستم آبیاری در مادی آسیاب دوبرجه بهسازی کنیم که این رخداد باعث کاهش آلودگی و ریزگردها خواهد شد شود.

برخی از ساکنان گلایه دارند که گاهی شهروندان مصالح ساختمانی را در پارک کساره رها می‌کنند. علت این معضل چیست؟

مصالح ساختمانی در بوستان کساره مربوط به عملیات عمرانی و بهینه‌سازی آن است که با کف‌سازی و اصلاح پیاده‌روها جمع‌آوری خواهد شد. این پروژه در دست اجراست و باید از مصالح ساختمانی استفاده کرد. هرچند روزانه این مصالح جمع‌آوری می‌شود، این محوطه در پایان اجرای پروژه پاک‌سازی خواهد شد.

به گفته ساکنان آسفالت برخی از معابر محله نامناسب است. برای این مسئله چه راهکاری دارید؟

بله، همین‌طور است. در محله کساره به دلیل ساخت‌وسازها و عبور تأسیسات شهری با معضل نابسامانی آسفالت روبه‌رو هستیم. برای این مسئله لکه‌گیری و زیرسازی آسفالت در دستور کار قرار گرفته است. البته خیابان ساحل که مرز مشترک محله پرتمان و کساره است، قبلا روکش شده است؛ همچنین خیابان رباط به دلیل حفاری خط کلکتور آب‌رسانی فضای سبز لکه‌گیری شده و با نشست‌های لازم در طول این مسیر، لکه‌گیری‌های ثانویه نیز انجام می‌شود. البته این محدوده در سال آینده با آسفالت تراش خیابان رباط هم‌سطح‌سازی می‌شود و بر اساس نیاز روکش آسفالت اجرایی خواهد شد.

خیابان بهار نیز معابر نابسامانی دارد؛ آیا طرحی برای ساماندهی این خیابان در دستور کار قرار داده‌اید؟

در خصوص طراحی و اجرای تابلوهای راهنمای مسیر، ساماندهی و نصب سرپناه ایستگاه‌های اتوبوس و ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز خیابان بهار اقداماتی انجام‌شده است و در آینده نیز ادامه این اقدامات، اجرایی می‌شود.

وجود مشاغل مزاحم یکی از معضلاتی است که ساکنان از آن گلایه دارند. در این خصوص چه تدبیری شده است؟

مشاغل مزاحم موجود در این محله اعم از مکانیکی، صافکاری و در و پنجره‌سازی است که طی بررسی‌های انجام‌شده تعدادی از این مغازه‌ها فاقد پروانه تجاری بودند. به همت اداره شهرسازی منطقه با آن‌ها برخورد شده و به کمیسیون ماده 100 ارجاع داده‌شده است؛ اما درباره برخی دیگر از این مجموعه‌ها اخطاریه‌های لازم ابلاغ‌ شده و طبق بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها در حال حاضر برای دو واحد صنفی پرونده تشکیل ‌شده که با اعمال قانون به آن‌ها رسیدگی می‌شود.

تردد اتوبوس‌ها با توجه به عرض کم خیابان با معضل روبه‌روست؛ برای تعریض خیابان‌ها اقدامی در دستور کار دارید؟

پل مقابل خیابان گلشن یکی از گلوگاه‌های اصلی خیابان ساحل است که اخیرا تعریض شده و به روان‌سازی عبورومرور در این نقطه و کاهش تصادفات کمک بزرگی کرد. طرح آزادسازی گلوگاه ورودی خیابان ساحل از سمت خیابان رباط نیز جزو پروژه‌های منطقه و در دستور کار است. در گذشته اقداماتی درخصوص ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز در این محدوده انجام ‌شده است؛ ازجمله آرام‌سازی نقاط حادثه‌خیز در مجاورت محل‌های پرتردد و این روند ایمن‌سازی همچنان ادامه دارد؛ همچنین اخیرا برای سهولت تردد شهروندان تعدادی تابلوی راهنمای مسیر طراحی و بالای سر ورودی معابر این محدوده نصب ‌شده است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

1 × دو =