گزارشی از فعالیت‌های پایگاه بسیج شهدای جنیران

جنیران در همه عملیات‌ها شهید داد

در خیابان بهشت، کوچه 29، در طبقه بالای مسجدجامع جنیران پایگاه بسیج محله واقع شده است.

تاریخ انتشار: 10:58 - سه شنبه 1403/09/6
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
جنیران در همه عملیات‌ها شهید داد

به گزارش اصفهان زیبا؛ در خیابان بهشت، کوچه 29، در طبقه بالای مسجدجامع جنیران پایگاه بسیج محله واقع شده است. برای بررسی فعالیت‎‌های پایگاه بسیج شهدای جنیران با حسن شاه‌سنایی، فرمانده پایگاه، به گفت‌وگو پرداختیم. او که قبلا در شورای پایگاه بسیج و حلقه صالحین فعالیت می‌کرده، اکنون فرمانده پایگاه (حدود شش ماه) است.

پایگاهی که 64 شهید به انقلاب تقدیم کرد

پس از سلام‌واحوال‌پرسی شروع به صحبت‌کردن درباره تاریخچه پایگاه می‌کند: «از ابتدای جنگ پایگاه تأسیس شد. محله جنیران 64 شهید به انقلاب تقدیم کرده است. از این 64 شهید یک شهید مدافع امنیت، یک شهید مدافع حرم و یک شهیده مربوط به حادثه‌‌ای است که در مکه رخ داد. حتی قبل از تأسیس پایگاه بسیج در دوران نظام شاهنشاهی نیز چندین نفر از افراد محله را دستگیر کردند؛ چراکه مردم محله جنیران از گذشته جوشش انقلابی داشتند.»

شور انقلابی در پایگاه شهدای جنیران

شوق‌وذوقی که در صحبت دارد، اجازه سؤال‌کردن را از من می‌گیرد و او بازهم بدون اینکه سؤالی بپرسم، به صحبتش ادامه می‌دهد: «در ابتدای جنگ حدود 300 نفر از پایگاه عازم جبهه‌ها شدند. در این میان چند نفر از شهدا ازجمله رضا شاه‌سنایی، حبیب‌الله شاه‌سنایـی و محمد شاه‌سـنایی از فـرماند‌هانی بودند که در جبهه به شهادت رسیدند.»

نمی‌دانم چه چیزی می‌خواهد بگوید؛ اما هر چیزی که هست، لبخندش را از چهره پاک می‌کند و صدایش را لرزان، نفسی می‌کشد و می‌گوید: «ابتدای مسجدجامع مادران شهدا، فرزندانشان را بدرقه می‌کردند. بااینکه در آن زمان من 13 سال داشتم، لحظه‌به‌لحظه جداشدن فرزندان از مادران در ذهنم ثبت شده است.»

سکوت می‌کند. فکر می‌کنم می‌خواهد متوجه لرزش صدا و بغضی که در گلو دارد، نشوم. دقیقا پس از چهار ثانیه مکث صدایش را صاف می‌کند و ادامه می‌دهد: «پس از گذشت چندین سال هنوز زمانی که مادران شهدا پا در کوچه مسجدجامع می‌گذارند، به یاد روزهایی می‌افتند که از پاره‌تنشان جدا شدند و حالشان دگرگون می‌شود.» دیگر طاقت شنیدن صدای لرزان و بغض‌آلود آن مرد پرشور و سرذوق را ندارم. برای عوض‌شدن بحث به شاه‌سنایی می‌گویم: «لطفا از فعالیت‌هایی که در حال حاضر در پایگاه انجام می‌دهید، بگویید.» او برای پایان‌دادن به اتفاق‌های گذشته می‌گوید: «بله، از هر عملیاتی که در طول جنگ صورت‌گرفته، حداقل یک شهید از این محله تقدیم انقلاب شده است. علاوه بر شهدا حدود 300 نفر جانباز داریم که از این تعداد 20 نفر جانباز بالای 50درصد هستند. همین جانبازان امروز هم در عرصه‌های مختلف فعالیت می‌کنند. حضور این افراد و شهدایی که در مسیر انقلاب پر کشیدند، سبب شده است شور انقلابی در پایگاه زنده باشد.»

فعال در حوزه‌های مختلف

شاه‌سنایی در توضیح فعالیت‌های پایگاه چنین می‌گوید: «در پایگاه یک ستاد غدیر داریم که در ایام غدیر جشن‌های بزرگی را برپا می‌کنند؛ همچنین ستاد جهاد سازندگی امام‌حسن(ع) را داریم که برای کمک به مردم به مناطق مختلف می‌روند. درزمینه تربیتی بچه‌ها را به چهار گروه تقسیم کردیم تا به‌صورت تخصصی با آن‌ها کار شود. یک خیریه به نام امیرالمؤمنین(ع) داریم. این خیریه درزمینه اشتغال و مشکلات معیشتی به مردم کمک می‌کند. کلاس‌‌های ورزشی فوتسال، والیبال، تنیس‌روی‌میز و… را در سالن ورزشی که در محله قرار دارد، برگزار کردیم؛ همچنین کلاس‌های کنکور برای دانش‌آموزان کنکوری برپا کردیم. علاوه بر کلاس‌های کنکور، کلاس‌های رفع اشکال برای دروس مختلف دانش‌آموزان را هم برگزار کردیم؛ درزمینه هنر هم گروه سرود شهدای جنیران را داریم که در مراسم‌ مختلف برنامه اجرا می‌کنند.»

بسیج در ابعاد مختلف نیازمند توجه است

در انتهای گفت‌وگو، فرمانده پایگاه بسیج شهدای جنیران به مشکلات موجود در بسیج اشاره می‌کند: «از حضور بسیج در شرایط سخت استقبال فراوانی می‌شود و مسئولان بیشتر به بعد نظامی بسیج توجه می‌کنند. بعد فرهنگی و علمی بسیج کم‌رنگ است و توجه کمی به آن می‌شود. ازطرفی، بودجه مناسبی برای تربیت نیروها درزمینه علمی و فرهنگی نداریم. بسیج باید بتواند به یک شخص از ابعاد مختلف توجه کند تا در جامعه تأثیرگذار باشد و دچار انحراف نشود.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

نوزده − 19 =