گزارشی از فعالیت‌های پایگاه بسیج حضرت‌معصومه(س)

پایگاهی پرشور برای بانوان فعال

طبیعتا حضور عفیفانه زن مسلمان که نیمی از پیکره جامعه اسلامی است، منشأ آثار و برکات بسیار خوبی برای جامعه محسوب می‌شود و جامعه را به سمت تعالی و پویایی می‌برد.

تاریخ انتشار: 11:02 - سه شنبه 1403/09/6
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
پایگاهی پرشور برای بانوان فعال

به گزارش اصفهان زیبا؛ طبیعتا حضور عفیفانه زن مسلمان که نیمی از پیکره جامعه اسلامی است، منشأ آثار و برکات بسیار خوبی برای جامعه محسوب می‌شود و جامعه را به سمت تعالی و پویایی می‌برد. با حضور اجتماعی زنان در جامعه، هم به جامعه خدمت می‌شود و هم خود بانوان در این حضور اجتماعی رشد پیدا می‌کنند؛ در محله جنیران نیز بانوانی حضور دارند که با حضور فعال و عفیفانه خود فعالیت‌های متفاوت و تأثیرگذاری را رقم زده‌اند.

برخی از این فعالیت‌ها در پایگاه بسیج محله اتفاق افتاده است. برای بررسی فعالیت‌های پایگاه بسیج خواهران محله جنیران با مرضیه شاه‌سنایی، فرمانده پایگاه حضرت‌معصومه(س) گفت‌وگو کردیم.

از فقدان پایگاه تا نبود مکان مناسب

او پس از سلام و احوال‌پرسی شروع به توضیح‌دادن درباره تاریخچه پایگاه می‌کند: «پایگاه حضرت‌معصومه(س) در 1381 تأسیس شد. تا قبل از تأسیس پایگاه، بانوان در کلاس‌هایی که در محله برگزار می‌شد، شرکت می‌کردند؛ اما برای فعالیت‌های اجتماعی مجبور بودند در برنامه‌های پایگاه‌های مختلف در محله‌های دیگر شرکت کنند. آن روزها شاهد حضور پرشور بانوان محله در پایگاه‌های بسیج محله‌های دیگر بودیم؛ به صورتی که اگر بانوان محله از آن پایگاه‌های بسیج خارج می‌شدند، آنجا راکد می‌شد. با همکاری چند نفر از خواهران و بزرگان محله پیگیری‌های لازم برای تأسیس پایگاه را انجام دادیم و مجوز تأسیس پایگاه را گرفتیم. در ابتدای فعالیت‌های پایگاه حضرت‌معصومه(س) مکانی نداشتیم. در یک اتاق که مجاور پایگاه برادران بود، ساکن بودیم. به دلیل شرایط سختی که در آن مکان داشتیم، مجبور به تخلیه‌کردن آن شدیم. جلسه‌های پایگاه در خانه‌های مختلف اهالی محله برگزار می‌شد و این وضعیت تا حدود 1390 ادامه داشت. بالاخره یک زمین موقوفی را پیگیری کردند و در آن، ساختمانی (خیابان بهشت، کوچه مسجد سجاد، دقیقا جنب مسجد سجاد) احداث شد و اکنون ما در یکی از طبقه‌های این ساختمان فعالیت می‌کنیم.»

آموزشی که منجر به تربیت مربی شده است

پس از پایان‌یافتن صحبت‌ها دررابطه‌با چگونگی تأسیس و تاریخچه پایگاه، از شاه‌سنایی درخواست کردم درباره فعالیت‌های کنونی پایگاه صحبت کند و او گفت: «در بحث فرهنگی و مذهبی هر هفته کلاس احکام را در پایگاه برگزار می‌کنیم. کلاس‌های قرآن بانوان علاوه بر اینکه در منازل برگزار می‌شود، در پایگاه نیز به‌صورت جداگانه برپا می‌شود. یک هیئت به نام بنات‌الزهرا(س) داریم که امسال تأسیس شده است. در این هیئت، دختران نوجوان متولی هیئت هستند و برای دختران 10 تا 15 سال برنامه‌های مختلفی را برگزار می‌کنند. جمعیت هیئت 90 نفر است و 15 نفر هم کادر هیئت هستند. در حوزه هنری کلاس‌هایی مانند آموزش قالی‌بافی، آموزش صنایع‌دستی مختلف (از کلاس‌های مینا استادانی تربیت ‌شده‌اند و اکنون به هنرجویان مختلف این هنر را آموزش می‌دهند)، کلاس بافندگی و… برخی از کلاس‌های هنری هستند که آن‌ها را با حضور اهالی محل برگزار کردیم.»

مشاوران محله در خدمت اهالی محل

فرمانده پایگاه حضرت‌معصومه(س) در ادامه صحبتش به کتابخانه، مشاوران و کلاسی که به‌صورت مستمر برای کودکان برگزار کرده‌اند، اشاره کرد: «داخل پایگاه یک کتابخانه داریم. برخی از کتاب‌های داخل کتابخانه را اهالی محله به کتابخانه اهدا کردند و بقیه کتاب‌ها را با بودجه پایگاه خریداری کردیم. کودکان و نوجوانان بیشتر از اقشار دیگر از این کتابخانه استقبال کردند. برای کودکان زیر شش سال کلاس دقت تمرکز و هوش را پنج سال است به‌صورت مستمر برگزار می‌کنیم. در پایگاه مشاوران محله نیز فعالیت می‌کنند. آن‌ها خدمات موردنیاز مردم را با قیمتی مناسب‌تر از مکان‌های دیگر به مردم می‌دهند. برای انجام مشاوره اگر مردم محله درخواست کنند، محیط پایگاه را هم در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم.»

بانوان فعال جنیران

شاه‌سنایی در انتهای گفت‌وگو درباره فعالیت‌های متفاوت و حضور فعال بانوان در عرصه‌های مختلف بیان کرد: «بانوان یک گروه جهادی تشکیل دادند. ازجمله فعالیت‌هایی که در این گروه جهادی شکل ‌گرفته است، می‌توان به خرید پارچه‌های چادری که آن‌ را دوختند و سود حاصلش را به جبهه مقاومت اهدا کردند، اشاره کرد. حدود 20 سال است جلسه‌های آل‌یاسین را به‌صورت هفتگی برگزار می‌کنیم. ازآنجایی‌که بانوان محله بسیار فعال و خودجوش هستند، اجازه ندادند فاصله‌ای بین برگزاری جلسه‌ها بیفتد یا برگزار نشود؛ حتی در حوزه‌های دیگر نیز بانوان به‌صورت مردمی اردوهای تفریحی و برنامه‌های دیگر را برگزار می‌کنند و حضور بانوان در محله فعال و پویاست.

یک خیریه داریم که خواهران در آن برای نیازمندان به پخت نان، جمع‌آوری کمک‌های مالی و… پرداختند. برای بانوان محله اهمیتی ندارد که کسی آن‌ها را تشویق یا کمک کند. آن‌ها زمانی که مشکلی در محل ایجاد می‌شود، خودشان آن را حل می‌کنند. برای انجام فعالیت‌های مختلف و برگزاری برنامه‌ها هم به‌صورت کاملا مرمی اقدام می‌کنند. مهم‌ترین چیزی که درباره بانوان محله باید به آن اشاره کنم، این است که آن‌ها هر کاری را برای رضایت خدا انجام می‌دهند و از هیچ‌کس انتظار کمک، تشویق و حمایت ندارند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

پانزده − 12 =