مدیر منطقه 9 شهرداری اصفهان به انتقادات و مطالبات ساکنان جنیران پاسخ می‌دهد

خواسته‌های جنیرانی‌ها روی میز شهردار

محله جنیران در محدوده غربی شهر اصفهان واقع شده و از شرق با بلوار کهندژ، بلوار صمدیه لباف و بلوار قدس و از جنوب با بلوار بهشت مرتبط است و با محله‌های رهنان، ولدان، لادان، گلستان و سودان مجاورت دارد.

تاریخ انتشار: 11:45 - سه شنبه 1403/09/6
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
خواسته‌های جنیرانی‌ها روی میز شهردار

به گزارش اصفهان زیبا؛ محله جنیران در محدوده غربی شهر اصفهان واقع شده و از شرق با بلوار کهندژ، بلوار صمدیه لباف و بلوار قدس و از جنوب با بلوار بهشت مرتبط است و با محله‌های رهنان، ولدان، لادان، گلستان و سودان مجاورت دارد. این محله با معضلاتی روبه‌روست که ساکنان به آن اشاره ‌کرده‌اند. در این شماره «هم‌محله» با سید سلمان قاضی‌عسگر، مدیر منطقه 9 شهرداری اصفهان به گفت‌وگو نشستیم و پاسخ معضلات محله جنیران را از او جویا شدیم. در ادامه گفت‌وگوی ما با مدیر منطقه 9 شهرداری اصفهان را بخوانید.

عمل به شعار «شهر من شهر زندگی» در دستور کار شهرداری اصفهان است و با این اوصاف محله‌ها باید از حیث وجود زباله پاک و مبرا باشد. ساکنان محله جنیران اذعان دارند که نظافت این محله بسیار کم است و پیمانکاری که این مسئله به او واگذار شده، محله را به‌خوبی نظافت نمی‌کند. پاسخ شما در این خصوص چیست؟

طبق جدولی که برای نظافت محله‌ها تهیه شده است، دوم و سوم هرماه محله جنیران شست‌وشو می‌شود و روزهای فرد بارگیری زباله در این محله است؛ همچنین سامان‌دهی مادی جنیران در پروژه‌های سال 1403 قرار گرفته و درحال اجراست. سامان‌دهی فضای سبز پاتوق جنیران و پارک آیه و سامان‌دهی فضای سبز مقابل دارالقرآن جنیران نیز انجام شده است. تسطیح و پاک‌سازی بن‌بست شفق، شاداب و خیابان بهشت و کوچه شماره 21 و ورودی محله جنیران از دیگر اقدامات انجام‌شده در این محله است؛ ضمنا نظافت محله نیاز به همکاری اهالی محترم و رعایت نوبت‌بندی حمل زباله دارد.

وجود زمین‌های بایر و بافت فرسوده محل تجمع معتادان و زباله شده است. ساکنان این مسئله را به‌عنوان یک معضل بزرگ بیان کرده‌اند. در این خصوص قرار است چه اقدامی از سوی شهرداری انجام شود؟

شهرداری اصفهان در خصوص املاکی که واقع در بافت فرسوده هستند بسته‌های تشویقی متعددی در نظر گرفته که مالکان می‌توانند با استفاده از آن برای نوسازکردن ملک فرسوده خود وارد عمل شوند. اراضی بایر واقع در بافت فرسوده نیز با عنوان فضاهای بی‌دفاع شهری به همت شهرداری منطقه 9 شناسایی شده و به‌مرور از ظرفیت‌های موجود در قانون همچون ماده 110 قانون شهرداری برای دیوارکشی و سامان‌دهی این‌گونه اراضی استفاده می‌شود. این منطقه از ظرفیت بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها برای سامان‌دهی مشاغل مزاحم شهری و از ظرفیت‌های موجود در بند 14 ماده 55 قانون شهرداری‌ها نیز برای سامان‌دهی ساختمان‌های خطرآفرین استفاده کرده است.

احداث خیابان بهشت برای دسترسی محلی اقدام خوبی بود که از سوی شهرداری انجام شد؛ اما این خیابان با مشکلات زیادی روبه‌روست. تقاطع‌ها و عرض نامناسبی دارد که اغلب به فضای سبز اختصاص داده شده است. به دلیل دید نامناسب این خیابان برای دورزدن، اخیرا چند تصادف در این خیابان رخ داده است. درخت‌ها در مکان‌های نامناسبی کاشته شده‌اند و جان‌پناه برای تقاطع‌ها وجود ندارد. آیا برای رفع این معضلات قرار است اقدامی صورت گیرد؟

خیابان بهشت و مقاطع عرضی آن بر اساس طرح مصوب ابلاغ‌شده اجرا شده است و طبق طرح، عرض رفیوژ میانی حدود دو متر و عرض آسفالت در هر سو حدود هشت متر با دوخط عبور و یک خط پارک است. در عرض دو متر در رفیوژ میانی نمی‌توان جان‌پناه برای دورزدن در محل دوربرگردان‌ها ایجاد کرد که با محدودیت سرعت جبران شده و لزوم رعایت سرعت توسط رانندگان را می‌طلبد. در خصوص فضای سبز رفیوژ میانی بر اساس استانداردها حداقل 15متر عدم کاشت درختان و درختچه‌ها رعایت شده و با اداره خدمات شهری نیز هماهنگ شده که در فاصله 15متری تا دوربرگردان گل‌های فصلی کاشته شود.

اهالی محله جنیران می‌گویند زمین‌های زیادی کنار خیابان بهشت وجود دارد که راه‌آب ندارد و مسدود شده است. در این خصوص چه اقدامی در دستور کار دارید؟

در بودجه انهار سال آینده برای اتصال جوی‌های آب‌رسانی دوطرف که در سال‌های گذشته مسدود شده، بودجه‌ای پیش‌بینی شده است.

در محدوده خیابان بهشت‌آباد با وجود زمین‌های زیاد مجوز ساخت‌وساز صادر نمی‌شود. ساکنان محله از این موضوع گلایه دارند؛ چون می‌خواهند برای فرزندانشان خانه بسازند، بدون مجوز چه کنند؟ علت این موضوع چیست؟

تمامی اراضی کشاورزی داخل در محدوده منطقه 9 موردمطالعه قرار گرفته و طرح پیشنهادی به همت شهرداری منطقه با همکاری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان تهیه شده و فرایند قانونی خود را طی دو سال گذشته طی کرده است. این طرح در حال حاضر به مرحله تصویب نهایی نزدیک شده و امید است پس از ابلاغ رسمی مشکل مالکان این‌گونه اراضی برطرف شود.

جنیران، محله پرجمعیتی است و نباید با محله‌های لادان یا سودان دیده شود تا شهرداری بتواند به آن رسیدگی بهتری داشته باشد. آیا تفکیک این محله از دومحله لادان و سودان امکان‌پذیر است؟

محله جنیران به همراه محله لادان توسط دستگاه سیاست‌گذار با مساحت بیش از 71 هکتار و با جمعیتی بیش از چهار هزار و700 نفر و تراکم جمعیت 66 نفر در هکتار به‌عنوان یک محله شناخته شده و سرانه‌های مربوط‌ به آن اعم از سرانه مسکونی و سرانه فضای سبز متناسب با جمعیت و بافت محله در طرح تفصیلی شهر اصفهان دیده شده و از این بابت جای نگرانی نیست طرح تفصیلی شهر اصفهان نیز در دست مطالعه است و در آینده‌ای نزدیک بازنگری طرح تفصیلی در دستور کار شهرداری اصفهان قرار می‌گیرد.

یکی از ساکنان محله می‌گوید اینجا اگر کسی بخواهد باغی را تملک کند شهرداری اجازه نمی‌دهد؛ درحالی‌که در محله وازیچه که روبه‌روی محله ماست شهرداری به‌راحتی اجازه ساخت‌وساز می‌دهد. پاسخ شما در این مورد چیست؟

تملک یا خرید فروش باغات و اراضی کشاورزی مشکلی ندارد؛ اما شهرداری اصفهان در محدوده و حریم خود مطابق با نص صریح قانون عمل می‌کند؛ به‌طوری‌که حتی اگر مالکی قصد احداث بنا در باغ تحت تملک خود را داشته باشد، این امکان را با استفاده از ظرفیت‌های موجود در ماده14 قانون زمین شهری برای مالک فراهم می‌کند؛ اما اینکه کسی قصد داشته باشد در اراضی خارج از محدوده خلاف مقررات مصوب ساخت‌وساز کند و منجر به رشد لجام‌گسیخته شهری شود، با ممانعت شهرداری منطقه 9 روبه‌رو خواهد شد و نیاز به مجوز از سازمان جهاد کشاورزی دارد؛ در ضمن محله وازیچه مورداشاره این شهروند در حوزه استحفاظی این منطقه نیست.

اغلب شهروندان محله بیان کردند که مردم محل باید فاصله‌ای طولانی برای رسیدن به خیابان اصلی تا ایستگاه اتوبوس طی کنند. برای رفع این معضل چه اقدامی انجام می‌دهید؟

دو سرپناه ایستگاه اتوبوس در خیابان بهشت ورودی محله جنیران نصب شده است.

وجود دامداری در محله با آلودگی زیست‌محیطی و بوی نامطبوع همراه است و یکی دیگر از معضلات به شمار می‌رود. آیا شهرداری می‌تواند برای رفع این معضل اقدامی انجام دهد؟

درخصوص وجود دامداری در محله جنیران در صورتی که شکایتی به ما ارائه شود، پرونده تشکیل و اقدام قانونی با همکاری شبکه بهداشت انجام خواهد شد؛ ولی با توجه به بررسی‌های به‌عمل‌آمده وجود دامداری خرد در محله مهرات مشاهده شد که آن‌هم در محدوده حریم و در بافت کشاورزی و زیر نظر جهاد کشاورزی است.

در گذشته محله جنیران جوی آب بسیاری داشت؛ اما حالا جوی آب‌ها را مسدود کرده‌اند و اگر باران شدیدی ببارد داخل محله آب‌ روان می‌شود. آیا قرار است برای همیشه این جوی آب‌ها مسدود باشد؟ شهرداری برای بهره‌مندی از رواناب‌ها هنگام بارندگی چه اقدامی انجام می‌دهد؟

بیشتر جوی‌های محله از آن دسته انهار سنتی محسوب می‌شود که برای انتقال آب به مزارع و اراضی کشاورزی استفاده‌شده است. در این راستا کم‌کم با تغییر کاربری اراضی و ساخت‌وسازها و با عدم کاشت و تبدیل‌شدن اراضی کشاورزی به اراضی بایر، نهرهای آب به محل تجمع نخاله و زباله تبدیل یا در مسیرهای تردد محو شده است؛ اما با این اوصاف شهرداری در حد توان و منابع مالی خود که متأثر از توان مالی مردمی است، نسبت به تهیه طرح‌های احیا و بازسازی و سامان‌دهی انهار در جهت حفظ و گسترش فضای سبز و انهار تلاش کرده است؛ همچنین در مواردی هم نسبت به ایجاد شبکه‌های آب‌رسانی از طریق لوله‌گذاری تحت‌فشار اقدامات ارزنده‌ای اجرا شده است؛بنابراین درخصوص هدایت رواناب‌ها طی سنوات گذشته و هنوز با بدنه‌سازی انهار، احداث پل و لوله‌گذاری برحسب درخواست‌های مردمی و در صورت نیاز اقدام و با حفر چاه‌های آب باران این آب‌ها به سفره‌های زیرزمینی دفع و هدایت شده است.

اقداماتی که برای پیشگیری از هزینه‌های ترافیکی در طول سه‌سال گذشته در محله اجرا شده، چیست؟

نصب دو سرپناه ایستگاه اتوبوس در خیابان بهشت ورودی محله جنیران با هزینه‌ای بالغ بر 130 میلیون تومان، اجرای طرح اصلاح هندسی ورودی محله از خیابان بهشت با هزینه 150میلیون تومان، اجرای چهار مرحله خط‌کشی خیابان بهشت با هزینه‌ای بالغ بر 800میلیون تومان، اجرای طرح چراغ‌گذاری و آشکارسازی گذرگاه عابر پیاده مقابل ورودی محله در خیابان بهشت با هزینه 70میلیون تومان، آرام‌سازی ترافیک در محدوده محله در خیابان بهشت با هزینه بالغ‌بر 150میلیون تومان، آرام‌سازی ترافیک در داخل محله در محدوده مدارس و ورزشگاه محله جنیران در طول سه سال گذشته با هزینه بالغ بر 150 میلیون تومان، نصب تابلو و علائم ترافیکی در محدوده محله جنیران با هزینه بالغ‌بر 80میلیون تومان و اجرای طرح اصلاح هندسی خیابان قدس مقابل کوچه 36 ورودی محله جنیران با برآورد هزینه یک‌میلیارد تومان که در مرحله انتخاب پیمانکار است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

5 + دو =