به گزارش اصفهان زیبا؛ زمانی که وارد محله عاشقآباد شوید، نبش میدان امام حسین (ع) ساختمان فرهنگیهنری والفجر قرار گرفته است که به گفته اهالی محله عاشقآباد خدمات فرهنگی و هنری متفاوت و مفیدی را به مردم محله ارائه کرده است. برای آگاهی بیشتر از روند فعالیتهای کانون فرهنگیهنری والفجر با جلالالدین جلالی معاون کانون به گفتوگو پرداختیم.
معاون فرهنگی کانون پس از سلام و احوالپرسی دررابطهبا تاریخچه کانون فرهنگی و هنری والفجر و چگونگی تبدیلشدن به کانون تخصصی شعر و ادبیات اصفهان توضیح داد: در کانون فرهنگی هنری والفجر عاشقآباد که از سال 1373 تأسیس شد تاکنون حول محور قرآن و معارف اهلبیت (ع) و بهعنوان کانون تخصصی شعر و ادبیات استان اصفهان فعالیت میکند.
در اوایل سال 1390 بود که دبیرخانه امور مساجد تصمیم گرفت برای برخی از کانونها بهصورت تخصصی برنامه داشته باشد و آنها در یک حوزه تخصصی فعالیت کنند. ازآنجاییکه کانون ما سابقه خوبی در حوزه شعر و ادبیات داشت، بهعنوان کانون تخصصی شعر و ادبیات اصفهان نامیده شد. در کانون تخصصی شعر و ادبیات برنامههای مختلفی ازجمله دوره آموزشی داستاننویسی، بزرگداشت شاعران و نویسندگان مختلف و… را برگزار کردیم.
خدماتی از کانون تخصصی شعر و ادبیات محله عاشقآباد برای استان اصفهان
زمانی که صحبتش تمام شد ،از او درخواست کردم درباره فعالیتهایی که در کانون تخصصی شعر و ادبیات انجام میدهند بیشتر توضیح دهد. جلالی با صبر و حوصله شروع به توضیحدادن کرد: فرهنگ به عقاید، باورها، آدابورسوم و…. ملی و مذهبی مردم مرتبط است. ما نیز تلاش کردیم در کنار فعالیتهای فرهنگی که داریم از موضوعات ملی و ایرانی غافل نشویم. موضوع شعر نیز مذهبی و ملی است. مردم ایران نیز علاقه زیادی به شخصیتهای بزرگ در حوزه ادبیات دارند.
به همین دلیل در سال 1385 به برگزاری همایش مولانا اقدام کردیم که مورد استقبال مردم قرار گرفت. انجمن شعر کانون فرهنگی و هنری را داریم که نهتنها اهالی محله عاشقآباد بلکه سایر مردم از محلات مختلف استان اصفهان در برنامهها و فعالیتهای این انجمن شرکت میکنند. برای نوجوانان در حوزه داستان کلاسهای مختلفی برگزار کردیم. در مناسبتهای مختلف مانند عاشورا نیز شب شعر برگزار کردیم.
فعالیتهای مذهبی فراگیر برای اهالی محله
این فعال فرهنگی پس از اتمام برنامههای فرهنگی و هنری شروع به توضیحدادن درباره فعالیتهای مذهبی کانون کرد: شالوده کانون فرهنگی و هنری والفجر فعالیتهای مذهبی است. حدود 18 دوره مسابقات سراسری حفظ و قرائت قرآن کریم را برگزار کردیم. اکنون نیز بهصورت تخصصی تفسیر قرآن، بررسی تاریخ صدر اسلام و… را که برای همه ردههای سنی برگزار میشود، بهصورت فراگیر در طول هفته در مسجد، کانون، جلسات خانگی و… داریم. در سال 1383 در ماه مبارک رمضان در محله عاشقآباد نهضت قرآنی داشتیم.
روند این نهضت اینگونه بود که در 10 نقطه از محله در بازه زمانی ماه مبارک رمضان هرشب 10 مربی در 10 نقطه کلاس قرآن برگزار میکردند. از این 10 کلاسی که برگزار شد، پنج کلاس هنوز بهصورت مستمر ادامه دارد و رشد هم کرده است. مفاهیم آیات قرآن را بهصورت نمایش برای مردم اجرا کردیم. در سال 1373 در مدرسه شهید مطهری محله عاشقآباد هرهفته در روز پنجشنبه دو سال بهصورت مستمر با دانشآموزان بهصورت تخصصی نزدیک به 500 نوجوان را تحتپوشش تعالیم قرآنی قرار دادیم. اکنون نیز با مدارس پسرانه شهید مطهری که بهتازگی احداث شده است و مدرسه دخترانه محدثه برای نوجوانان کلاسهای قرآنی برگزار کردیم و آنها را برای استفاده از برنامههای کانون فرهنگیهنری والفجر نیز دعوت کردیم.
در ادامه جلالی به برنامههای دیگری که در حوزههای مختلف برگزار کردند هم اشاره کرد: برنامهای به نام «عاشقآباد در گذر تاریخ» داریم. در این برنامه آنچه محله عاشقآباد در تاریخ بوده است ازجمله انسانهای برجسته و آدابورسوم را برای مردم بیان میکنیم. برگزاری مسابقات کتابخوانی، تأسیس خیریه غذای گرم نوجوانان، سینما مسجد که هر هفته در روز پنجشنبه ساعت هفت شب در مسجد قدس برگزار میشود. کاشت درخت، بزرگداشت شهدای محله و… برنامههای دیگری است که در کانون فرهنگیهنری والفجر داریم.
مهمترین مشکل ما مکان مناسب است
در انتهای گفتوگویی که با معاون کانون فرهنگی و هنری والفجر داشتیم او به مشکلی که مانع فعالیتهای گستردهتر آنها شده است اشاره کرد: قدیمیترین و مهمترین مشکل ما مکان است. برای برگزاری کلاسهای مختلف و همایشهای بزرگ نیازمند یک مکان مجهز هستیم. برای پوششدادن این مشکل مجبور شدیم برنامههای مختلف خود را در مکانهای مختلف برگزار کنیم. در کنار کانون یک کتابخانه هم داریم؛ اما باوجود مشکل مکان روند فعالیتهای آنجا هم دچار مشکل است.
در محله یک فرهنگسرا به نام «علامه دهخدا» داریم. فرهنگسراهای داخل محله را کسانی میتوانند اداره کنند که بر فرهنگ عمومی محله شناخت داشته باشند و شرایط اقتصادی و سیاسی آن محله را بشناسند. در سه دوره فرهنگسرا به ما واگذار شد؛ اما زمانی که به افراد دیگر سپرده شد، باوجود مکان مناسب و امکانات آنطور که شایسته است فعالیت فرهنگی صورت نگرفت. این اتفاق زمانی رخ میدهد که ما برنامههای مختلف خود را به دلیل نبود مکان مناسب نمیتوانیم برگزار کنیم. کار فرهنگی، برگزارکردن چند کلاس نیست. کارکرد فرهنگسرا در یک محله هم فقط برگزاری کلاس نیست. امیدوارم در واگذاری فرهنگسراها با شرایطی که اکنون دارند بازنگری شود.