به گزارش اصفهان زیبا؛ وقتی پایت به محله عاشقآباد باز میشود، گفتوگو با مردم چشمانداز خوبی از محله به آدم میدهد. خیلی خوب از لابهلای حرفهای مردم هم میتوانی به گذشته و پیشینه محله پی ببری و هم مشکلاتی که پیش روی مردم محله است را رصد کنی.
بنبستبودن عاشقآباد آنقدر برای مردم محله از پیر و جوان، معتمد و استاد دانشگاه و فرهنگی مهم است که وقتی پای صحبت هر کدام از این افراد مینشینیم به زبان میآورند. بنبستبودن محله راه پیشرفت و توسعه محلهها را میگیرد و دسترسی سخت به محلهها و مراکز شهر سختی زیادی به مردم یک محل تحمیل میکند. با اینکه سالها خارجکردن عاشقآباد از بنبستبودن مطرح بوده؛ اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.
دکتر نجاران، یکی از اساتید دانشگاه و عضو کارگروه عمرانی محله عاشقآباد، در خصوص مشکلات محله میگوید: «در حال حاضر محله عاشقآباد دو معضل اساسی دارد؛ یکی خارجشدن از بنبست و اتصال آن به محله آزادگان و دوم احداث زیرگذر از محله عاشقآباد به خیابان امام خمینی.»
او مسیر طولانی مردم محله برای رفتن به خیابانها و محلههای مجاور را یکی از معضلات محل میداند و ادامه میدهد: «مردم محله برای ورود به خیابان امام خمینی باید به شهرک کوثر و خیابان بهارستان و سپس به سمت میدان جمهوری بروند و یا باید به سمت شاپور جدید رفته و زیر فلکه شاپور را دوره زده و به محله برگردند. در حقیقت اهالی عاشقآباد باید مسیر طولانی را طی کنند.
اگر شهرداری اصفهان در ورودی عاشقآباد زیرگذری را احداث کند یا پل امام خمینی را امتداد دهد، بهطوریقین در تسهیل تردد و عبورومرور مردمان محله عاشقآباد بسیار مؤثر خواهد بود.»
استاد تاریخ دانشگاه اصفهان درخصوص اینکه محله عاشقآباد در زمینه ورزش قهرمانی از استعدادهای خوبی برخوردار است میگوید: «در حال حاضر زیر ساختهای ورزشی این محله بسیار ضعیف است.
این محله ورزشکاران زیادی در زمینه ورزشهای ووشو و کشتی دارد و در قدیم این محله در دوران صفویه پهلوانخیز بوده و پهلوانان نامداری داشته است. در شرایط فعلی بسیاری از جوانان محله عاشقآباد دوستدار ورزش باستانی هستند؛ اما زورخانهای در محله وجود ندارد و باشگاه ورزشی برای انجام ورزشهای ووشو و کشتی هم وجود ندارد.
زمین فوتبال برای بازی نوجوانان و جوانان محله هم موجود نیست و کمبود فضاهای ورزشی و تجهیزات ورزشی هم در محله عاشقآباد احساس میشود.»
او در ادامه اظهار میکند: «اگر محله عاشقآباد راه خروجی داشت، در آینده پیشرفت زیادی میکرد.در واقع عاشقآباد از جمله محلههایی است که در دهههای گذشته نسبت به محلههای اطراف امکانات بهتری داشته؛ برای مثال این محله برخوردار از مهدکودک و مدرسه بوده؛ درحالیکه در محلههای اطراف عاشقآباد این نوع امکانات وجود نداشته است.»
در گفتوگو با سایر معتمدان و مردم هم با گوشهای دیگر از مشکلات محل آشنا شدیم. در این گفتوگو نداشتن علائم هشداردهنده ترافیکی در معابر، معابر نامناسب و روکش آسفالت نامطلوب، خاکیبودن برخی کوچهها و سختی عبور و مرور آنها بهخصوص در فصل سرما، حرکت نامنظم اتوبوسها و با سرفاصله طولانی که برای کارمندان و دانشآموزان بسیار مشکلساز شده، تخریب مسجد قدس و طولانیشدن زمان ساخت، خانههای فرسوده و بافت نامناسب و رسیدگینکردن به این بافتها و رسیدگی نامناسب به فضای سبز محله و نظافت ضعیف محل هم از جمله دیگر مشکلات محله بود که به آن اشاره شد.
در گفتوگو با اهالی محله مسئله آسفالتنبودن مسیر و راه ارتباطی محله به شهرک صنعتی امیرکبیر بر اسم شهید امینی بسیار تأکید شد. اهالی محل اذعان داشتند که روزانه نزدیک به ۳۰۰ نفر از این مسیر عبور میکنند و محل عبور مردم است؛ اما راه بسیار ناهموار است.
سالها پیش مردم مقداری از جاده را آسفالت کردند؛ اما به درخواست آنها برای آسفالت مابقی جاده تاکنون پاسخ داده نشده است. گفته شد که جاده در کنار زمینهای کشاورزی است؛ اما مجوز جهاد برای آسفالت را دارد.