حسین کارگر، مدیر منطقه 5 شهرداری اصفهان، به معضلات شهری ساکنان محله وحید پاسخ می‌دهد

طرح تشویقی برای بافت‌های فرسوده

محله وحید از شمال به خیابان رودکی، از جنوب به بلوار کشاورز، از غرب به خیابان سهروردی و از شرق به خیابان وحید محدود می‌شود.

تاریخ انتشار: 12:41 - سه شنبه 1403/12/14
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
طرح تشویقی برای بافت‌های فرسوده

به گزارش اصفهان زیبا؛ محله وحید از شمال به خیابان رودکی، از جنوب به بلوار کشاورز، از غرب به خیابان سهروردی و از شرق به خیابان وحید محدود می‌شود. در این محله با مساحت ۷۱۶هزار و ۷۲۱ مترمربع، ۱۴هزار و ۹۳۵ نفر سکونت دارند و تراکم جمعیت در محله وحید ۲۰۷ نفر در هکتار است. ساکنان این محله به برخی از معضلات اشاره کرده‌اند که پاسخ آن‌ها را در قالب گفت‌وگو از حسین کارگر، مدیر منطقه 5 شهرداری اصفهان جویا شدیم.

به گفته ساکنان، المان‌ها و نشانه‌های شهری در محله وحید وجود ندارد. آیا اقدامی برای این موضوع در دستور کار دارید؟

تابلو شهدای محله کاملا تعویض و مزین به تصاویر شهدای محله وحید شده است؛ همچنین نصب المان‌های ترافیکی به درخواست شهروندان یا ارسال پیام در سامانه 137 با مصوبه شورای ترافیک روزانه در حال اجراست. در این خصوص اقداماتی در محله انجام شده است. ازجمله نصب مبلمان شهری شامل نیمکت، سطل زباله، اجرای دیوارنگاره خیابان علامه‌جعفری و خیابان وحید، احداث دو پاتوق شهری در خیابان علامه جعفری و جنب امامزاده محسن(ع)، احداث فضای سبز در سه‌راه‌ نظر اصفهان (بوستان شهدای محله مارنان)، احداث پاتوق خانواده و نصب ۴۰ پایه روشنایی و چندین مورد اقدامات دیگر.

بلاتکلیفی خانه‌های رهاشده معضل دیگری است که ساکنان به آن اشاره کرده‌اند. برای رفع این معضل چه اقدامی در دستور کار دارید؟

مالکان خانه‌های رهاشده تا زمانی که برای اخذ پروانه مراجعه نکنند، شهرداری نمی‌تواند هیچ دخل‌وتصرفی کند.

نظافت نامناسب محله یکی دیگر از معضلاتی است که ساکنان به آن اشاره کرده‌اند. برای رفع این معضل چه پاسخی دارید؟

اقداماتی در این خصوص انجام شده که به این شرح است: واحد آموزش پسماند برای شهروندان متخلف، اخطاریه پسماند داده است؛ همچنین آموزش شهروندی، نصب بنر زمان‌بندی حمل پسماند و نظافت محله وحید مانند سایر محله‌های منطقه پنج انجام می‌شود. در واحد امور شهر آموزش پسماند به تک‌تک منازل جهت آموزش چهره‌به‌چهره مراجعه و آموزش داده شده است.

دسترسی حمل‌ونقل عمومی در این محله سخت است. آیا برای افزایش ایستگاه‌های اتوبوس‌ها در این محله فکری شده است؟

با توجه به حجم مسافر و فاصله ایستگاه‌ها نصب تعداد 15 ایستگاه اتوبوس در این محله جانمایی و اجرا انجام شده است.

پارک خودرو در معابر باعث معضلات تردد شده است. در این خصوص چه پاسخی دارید؟

پارکینگ خیابان مارنان و پارکینگ زیرزمینی خیابان وحید با ظرفیت 240 عدد خودرو احداث شده است؛ همچنین ابتدای وحید پارکینگی با ظرفیت 80 دستگاه خودرو و زیر پل وحید پارکینگی با ظرفیت 80دستگاه خودرو وجود دارد که برای رفع این معضل تعبیه شده است.

خـانه‌هـای کوچک و فرسـوده، ریزدانه‌ها و بافت‌های قدیمی با معابر تنگ معضل بزرگی در این محله است. برای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده چه اقدامی در دستور کار دارید؟

مالکان تا زمانی که برای اخذ پروانه مراجعه نکنند، شهرداری نمی‌تواند هیچ دخل و تصرفی کند. آزادسازی گلوگاه‌ها، ضوابط متنوع تشویقی ویژه بافت ناکارآمد شهری و تخفیف ۷۰درصدی عوارض ساخت‌وساز در صدور پروانه همه پلاک‌های واقع در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری از اقدامات انجام‌شده در این زمینه است؛ همچنین اعطای یک یا دوطبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، ‏امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی مشروط به تأمین ورودی مستقل، ‏امکان استفاده از مساحت معابر بن‌بستی بر اثر تجمیع در مساحت ملک، امکان بهره‌مندی از درِ اضافه، ظرفیت‌های تشویقی تراکم ویژه پلاک‌های واقع در گلوگاه‌های بافت فرسوده، امکان استفاده از فضای آزاد (حیاط) باقی‌مانده برای جانمایی پارکینگ غیرسرپوشیده (روباز) و عدم‌احتساب سطح بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی برای رفع این معضل پیش‌بینی شده است.

اولویت آینده منطقه تمرکز بر آزادسازی گلوگاه‌های اصلی و معابری است که به لحاظ تردد، اهالی یک محله دچار مشکل باشند. بازگشایی گلوگاه‌های میدان ارتش کوچه زهرایی، گلوگاه کوچه شهید یارمحمدیان، گلوگاه کوچه ابن‌سینا شرقی، گلوگاه گذر یارمحمدیان کوچه ایروانی، تعریض گذرهای منطقه و پلاک‌های جنب شنبه‌بازار از اقدامات دیگر است.

عملیـات عمـرانی پیــاده‌روسازی گذر شهید یارمحمدیان به مساحت ۱۳۰۰مترمربع با اعتباری بالغ‌بر ۳۰ میلیارد ریال انجام شد. این گذر دارای پیاده‌رو یک‌شکل و منظم نبوده و می‌توان گفت، پیاده‌روها به‌صورت مقطعی در این خیابان شکل ‌گرفته است.

تخریب و برچیدن آسفالت و جداول، اجرای ۵۶۰ مترمربع کف‌پوش بتنی پیش‌ساخته به ضخامت چهار سانتی‌متر و ۱۰۰۰ مترمربع بلوک فرش بتنی پرسی به ضخامت شش سانتی‌متر، اجرای جداول سنگی، اجرای دریچه‌های چدنی و پایه چراغ‌ها از دیگر اقداماتی است که اجراشده است.

مردم این محله از کمبود فضای سبز، فرهنگ‌سرا و کتابخانه رنج می‌برند. چه اقدامی در راستای تقویت این موضوعات دارید؟

احداث فضای سبز سه‌راه نظر و احداث فضای سبز بیشه خزایی برای رفع این معضل در نظر گرفته شده است. واحد فضای سبز این منطقه توانسته است با حذف سیستم آبیاری سنتی (غرقابی) و بهره‌گیری از سیستم‌های مدرن بابلر و قطره‌ای، گام مؤثری در راستای بهینه‌سازی مصرف آب بردارد.

با توجه به خشک‌سالی‌های اخیر و بحران کم‌آبی، به‌منظور آبیاری منظم درختان و عرصه‌های سبز شهری، با برنامه‌ریزی صحیح، کاشت گونه‌های گیاهی با نیاز آبی کم و تغییر الگوهای سنتی به مدرن در کاهش مصرف آب در فضای سبز شهری، می‌توان به مدیریت تلفیقی آب دست پیدا کرد. این عملیات‌ها به مساحت ۲۶هزار و ۹۴۰ مترمربع با اعتبار سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اجرا شد؛ همچنین پروژه اصلاح و ترمیم شبکه آبیاری قطره‌ای ۲۲۱ هزار مترمربع از فضای سبز این منطقه با اعتباری بالغ‌بر ۵۰ میلیارد ریال انجام شد. توسعه شبکه آبیاری قطره‌ای فضای سبز خیابان محتشم کاشانی به مساحت ۵۰۰ مترمربع با اعتباری بالغ‌بر ۱۰۰ میلیون تومان به پایان رسید. از ابتدای سال جاری تاکنون برای ترمیم و اصلاح شبکه آبیاری قطره‌ای در فضای سبز منطقه ۵ شهرداری اصفهان اقداماتی انجام شده است.

اجرا و ترمیم سیستم آبیاری قطره‌ای رفیوژهای کناری و بلوار سعدی به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به طول ۱۷۴۰ متر اجرا شد و در این مرحله از اجرای پروژه اصلاح شبکه، آبیاری قطره‌ای ۲۲۱هزار مترمربع از فضای سبز منطقه با اعتباری بالغ‌بر ۵۰میلیارد ریال‌ ترمیم و اصلاح شد.

در این محله، فضایی برای احداث فرهنگ‌سرا وجود ندارد و مرکز ورزشی سرپوشیده شهدای وحید در خیابان محمدتقی جعفری یکی از مجموعه‌های ورزشی محله پذیرای علاقه‌مندان در محله است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

پنج + 13 =