به گزارش اصفهان زیبا؛ نبود یک ورزشگاه استاندارد ساحلی سالهاست که به دغدغهای برای تیمهای اصفهانی این رشته تبدیلشده؛ تا جایی که سرنوشت نمایندگان فوتبال ساحلی استان در چند فصل اخیر دامنگیر این موضوع شده است.
در سالهایی که تیم فرش حداد بهعنوان نماینده استان در لیگ ساحلی حضور داشت، با توجه به تأییدنشدن زمین ساحلی ناژوان، ناچار بود مسابقات تیمش را به شهرهای یزد و تیران منتقل کند که این موضوع علاوه بر تحمیل بار مالی سنگین، سختیهای زیادی را برای این تیم به همراه داشت.
درنهایت هم مالک این تیم خصوصی از تیمداری در این لیگ انصراف داد تا فوتبال ساحلی اصفهان در خطر بیتیمماندن بماند که البته هیئت فوتبال استان اصفهان اجازه این کار را نداد و امتیاز تیم را در اختیار گرفت. در ادامه نیز با شروع فعالیت باشگاه دکتر تأمین، امتیاز نماینده فوتبال ساحلی استان به این باشگاه واگذار شد؛ اما کماکان مشکل تأییدنشدن زمین ساحلی ناژوان وجود داشت و این تیم نیز بهناچار دیدارهایش را به تیران منتقل کرد.
زمانی که زمین ساحلی در منطقه ناژوان احداث شد، یکی از اولین سختافزارهای ساحلی کشور محسوب میشد؛ اما در ادامه نتوانست استانداردهای موردنیاز سازمان لیگ فدراسیون فوتبال را کسب کند و آن طوری که پیشتر مسئولان هیئت فوتبال استان اعلام کردهاند، استانداردسازی زمین ناژوان نیازمند اقداماتی چون افزایش سطح نور، ایجاد سکو، رختکن و سرویس بهداشتی است و باوجود موقعیت ممتاز جغرافیایی بهدلیل قرارگیری این فضای ورزشی در حریم رودخانه، اجازه ساختوساز جهت ساخت رختکن و سرویس بهداشتی وجود ندارد.
طی سالهای گذشته بارها موضوع استانداردسازی زمین ساحلی ناژوان یا احداث زمین ساحلی در منطقه دیگری مطرح شده که هر بار به دلیلی بینتیجه مانده؛ اما آن طوری که علی صالحی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان میگوید، امسال و سال آینده در مجموع ۱۷میلیارد تومان برای احداث اولین ورزشگاه استاندارد ساحلی استان اعتبار تخصیص دادهشده؛ اما برای تحقق این هدف نیاز به همکاری دستگاههای بالادستی است.
او با بیان اینکه این اقدام میتواند به حفظ استعدادهای ورزشی ما کمک و از خروج آنها به استانهای دیگر جلوگیری کند، تأکید دارد که مدیریت شهری اصفهان رسالت مستقیمی در ساخت ورزشگاههای حرفهای ندارد؛ اما زمانی که موضوع ازدسترفتن سهمیه و نگرانیهای مرتبط با آن را با اعضای شورای اسلامی شهر مطرح کردیم، تصمیم بر این شد که ورزشگاه موجود در مجموعه ناژوان استانداردسازی و بهسازی شود.
به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان، قرار نیست چیزی از نو ساخته شود؛ بلکه بازسازی و استانداردسازی بر اساس پروتکلهای موجود انجام میشود و این فرایند مطابق با استانداردهایی است که فدراسیون فوتبال تعیین کرده است.
آن طوری که صالحی میگوید، دو نقشه راه برای این پروژه طراحی شده است؛ یکی بهصورت اساسی و دیگری متناسب با شرایط قانونی حریم و بستر رودخانه که در این حالت در قالب سازههای سبکی که در ورزشگاههای ساحلی مرسوم است، استانداردسازی انجام میشود.
او با بیان اینکه برآورد لازم انجامشده و اعتبار موردنیاز را اختصاص دادهایم تا این پروژه به نتیجه برسد، تصریح میکند: «موافقت اولیه استاندار اصفهان نیز برای این پروژه اخذ شده است و امیدواریم با همت استاندار، اعتبار لازم تأمین شود. طراحی فاز اولیه انجام شده و اگر تأیید اداره آب منطقه را داشته باشیم، عملیات عمرانی بهسرعت آغاز خواهد شد و مدیریت ناژوان برای شروع زیرساختهای لازم همچون برق، آب و نور آمادگی دارد.»
صالحی بر این باور است که اگر مسائل مربوط به سازههای سبک حل شود، در مدتزمان کوتاهی شاهد پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه خواهیم بود و اگر مطالبهگری رسانهها به کمک مدیران شهری بیاید، این اتفاق زودتر محقق خواهد شد.
در سالهای اولیه ورود ورزشهای ساحلی به کشور این تصور وجود داشت که سختافزار این رشته باید در مجاورت ساحل احداث شود؛ اما بهمرور این ذهنیت تغییر کرد؛ تا جایی که امروزه مجهزترین کمپ ساحلی کشور در کرمان واقعشده و بسیاری از اردوهای تیم ملی در این مجموعه برگزار میشود.
در خصوص اصفهان و با توجه به محدودیتهای ناژوان که پیشازاین نیز مانع از ساختوساز کامل در این منطقه شده، پیشنهاد احداث زمین ساحلی در مناطق دیگری از شهر نیز مطرحشده؛ همچنان که در دوره مدیرکلی سیدمحمد طباطبایی کلنگ احداث زمین ساحلی در ارغوانیه، بیحاصل به زمین خورد.
بااینحال رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اعتقاد دارد با توجه به موقعیت ویژه ناژوان برای گردشگری، بهویژه در زمانهایی که رودخانه زایندهرود جاری است، استانداردسازی زمین فعلی در دستور کار قرار گرفته است.
او در این خصوص میگوید: «با توجه به افق گردشگری اصفهان، میزبانی از رویدادهای ملی و بینالمللی نیازمند یک مکان مناسب است؛ ازاینرو باید بر روی زمین ناژوان سرمایهگذاری کرد.»
آن طوری که صالحی اشاره دارد، پیشنهاد ایجاد زمین ورزشی در شهرک شهید کشوری نیز مطرحشده؛ اما با توجه به ظرفیتهای گردشگری و ورزشی اصفهان، تصمیم بر این شد که پروژه در محلی نزدیک به مهد فوتبال ساحلی اصفهان اجرا شود. این مکان باید به الزامات شهرسازی و ترافیکی نیز توجه داشته باشد تا برگزاری رویدادها به برند اصفهان کمک کند.
با توجه به تعداد زیاد رشتههای ساحلی و مدالآوری آنها در سطح بینالمللی و سرنوشت تیم منحلشده فرش حداد و احتمال تکرار دوباره آن برای دیگر نمایندگان ساحلی استان، ضرورت وجود زمین ساحلی را نمیتوان نادیده گرفت و بایستی مسئولان ورزشی و شهری را مجاب به پیگیری استانداردسازی زمین ناژوان کرد.