این خانه 60 سال است میزبان روزه‌داران و عزاداران است

علم «تکیه عباس‌زاده» برپاست

خیابان کمال را به پاتوق برپایی مراسم روضه، عزاداری و جشن می‌شناسند.

تاریخ انتشار: 11:55 - یکشنبه 1403/12/26
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
علم «تکیه عباس‌زاده» برپاست

به گزارش اصفهان زیبا؛ خیابان کمال را به پاتوق برپایی مراسم روضه، عزاداری و جشن می‌شناسند. اغلب مساجد و خانه‌های این خیابان مأمنی برای روضه، عزاداری و جشن در ماه‌های مختلف سال است؛ اما یکی از این خانه‌ها که به «بیت‌الزهرا(س)» یا «تکیه عباس‌زاده» معروف است، با دیگر مکان‌ها فرق دارد. ساکنان محل این خانه را به نام «تکیه عباس‌زاده» معرفی می‌کنند؛ خانه‌ای در انتهای یک بن‌بست کوتاه که دو نفر از اعضای خانه نیز در آن دفن شده‌اند.

این خانه روبه‌روی پارک کمال قرار دارد و هرسال چند ماه از سال در این خانه مراسم روضه، عزاداری و جشن و شادی برگزار می‌شود. یکی از ساکنان خیابان که زنی کهن‌سال است، می‌گوید: «ما 45 سال است در این محله زندگی می‌کنیم و از همان ابتدای ورود به این محله در این خانه ماه‌های محرم و صفر عزاداری بود و نذری می‌دادند.»

مرد جوانی که در آن حوالی مغازه‌دار است، ادامه می‌دهد: «خانه عباس‌زاده‌ها به تکیه عباس‌زاده معروف است؛ به دلیل اینکه صاحبان خانه از گذشته‌های دور تاکنون در این خانه عزاداری و روضه برگزار می‌کردند و حالا پسرهایشان این کار را ادامه می‌دهند.»

بن‌بستی با شیبی ملایم در کنار ایستگاه اتوبوس که تنها یک خانه انتهای آن قرار دارد. در سبزرنگ خانه با سقف‌پوش همخوان شده است. شنیده‌ام که پسرهای حاج‌آقا عباس‌زاده آسیاب‌دار هستند و علاوه بر برپایی مراسم روضه و اطعام عزاداران در انجام کارهای خیر هم دستی بر آتش دارند. منابع مالی برخی از بیمارستان‌ها و مراکز خیریه هم به همت عباس‌زاده‌ها تأمین می‌شود.

کمک به مستمندان و اطعام سالانه بسیاری از مردم و نیازمندان از اقدام‌هایی است که از سوی صاحبان این خانه انجام می‌شود. این خانه خادم دارد و کسی در آن زندگی نمی‌کند. در اصل پسرها این خانه را به برپایی مراسم عزاداری و جشن در ایام سال اختصاص داده‌اند و هرسال پیش از ماه‌های محرم و صفر و دهه فاطمیه(س) برای فراهم آوردن تجهیزات مراسم به این خانه می‌آیند. نکته حائزاهمیت این خانه این است که همسر و پسر عباس‌زاده در این خانه دفن شده‌اند و می‌توان گفت که این خانه آرامستان است و تکیه. هرسال مردم از نقاط دور و نزدیک برای عزاداری به این خانه می‌آیند.

زن جوانی که از خوراسگان برای روضه این خانه آمده بود، می‌گفت: «من هیچ کجای اصفهان خانه‌ای ندیده‌ام که چند ماه از سال در آن مراسم عزاداری و جشن برپا باشد و برپایی مراسم این خانه در اصفهان کم‌نظیر است.» زنی که از شاهین‌شهر برای روضه آمده بود، بیان می‌کرد: «ما هرسال ماه محرم و ماه مبارک رمضان برای افطار به این خانه می‌آییم و چه باشکوه است مراسم‌هایی که در این خانه برگزار می‌شود.»

پیرزنی که پای ثابت روضه‌های تکیه عباس‌زاده است، می‌گفت: «ماه محرم و ماه رمضان از مغرب برای نماز به اینجا می‌آیم تا پاسی از شب. مداحان و سخنرانان بسیار خوبی دارد. یکی از سخنرانان چند روزی از مشهد می‌آید و می‌رود. اینجا خانه مقدسی است و من از اینکه در جوار این خانه ساکن هستم، خدا را شکر می‌کنم؛چون از برکات و فضایل مراسم و برنامه‌‌هایی که در این خانه برگزار می‌شود، فیض می‌برم. ما که خود ساکن این خیابان هستیم، هرازگاهی در مراسم شرکت می‌کنیم. بسیار منظم و مرتب است. مردم در ماه مبارک رمضان پس از دریافت افطاری‌، به پارک روبه‌روی خانه عباس‌زاده می‌آیند و غذای خود را میل می‌کنند.»

60 سال عزاداری و اطعام مردم

سید حسین موسوی، خادم بیت‌الزهرا(س) می‌گوید: «این خانه 60 سال قدمت دارد. از همان سال‌ها در این مکان روضه‌خوانی می‌کردند و کارهای خیر انجام می‌دادند. پدر که فوت می‌کند در تخت‌فولاد دفن می‌شود؛ اما مادر را در همین خانه دفن می‌کنند و از آن زمان این خانه تکیه می‌شود و مخصوص عزاداری و جشن.»

او ادامه می‌دهد: «جلال عباس‌زاده، یکی از پسرهای خانواده، مداح است و در این مکان و حسینیه طوقچی و تکایای دیگر مداحی و نوحه‌سرایی می‌کند.» خادم بیت‌الزهرا(س) تصریح می‌کند: «همه پسرهای این خانواده آسیاب‌دار هستند. دو دهه محرم، ایام فاطمیه(س) و شب‌های جمعه و 23 روز در ماه مبارک رمضان در این مکان متبرک مراسم دعا و روضه برپاست و از مردم با غذا و نذری پذیرایی می‌شود.» او ادامه می‌دهد: «علاوه بر آن، در شب‌های ولادت ائمه‌اطهار(ع) در این مکان مراسم جشن برپاست و مداحان در منقبت و مدح ائمه اطهار(ع) مولودی‌خوانی می‌کنند.»

والدینم وصیت کرده‌اند که در این خانه به روی همه عزاداران باز بماند

جلال عباس‌زاده، از مداحان اهل‌بیت(ع) که یکی از اعضای این خانه است، می‌گوید: «”بیت‌الزهرا” یا “خانه عباس‌زاده” قدمتی ۶۰ساله دارد که در آن از ۴۰ سال پیش تاکنون سفره عزاداری آل‌طاها برپاست.» او ادامه می‌دهد: «در این مکان من و برادرانم در ایام محرم، ماه مبارک رمضان و دهه فاطمیه مراسم برگزار می‌کنیم و پس از فوت پدر و مادر عهده‌دار این مجالس شده‌ایم. از روز اول تا 23 ماه مبارک رمضان در این مکان به روزه‌داران افطاری می‌دهیم؛ علاوه بر آن در شب‌های قدر مراسم احیا برپاست.»

عباس‌زاده تصریح می‌کند: «پس از فوت مادر و برادرم مهدی و دفن آن‌ها در این خانه، برپایی مجالس افزایش پیدا کرد. برگزاری دو دهه مراسم شب‌های محرم، دهه فاطمیه(س) و قرائت دعای کمیل هر شب جمعه در این تکیه برپاست.»

حاج جلال عباس‌زاده ادامه می‌دهد: «برکت ائمه آن‌قدر زیاد است که هرچه بگویم، کم گفته‌ام و در باور نمی‌گنجد که چه دست‌هایی در این مکان خالی آمدند و پر برگشتند. چه بیمارانی که شفا پیدا کردند و چه حاجت‌هایی که از برکت مراسم ائمه‌اطهار(ع) روا شده است. در اینجا خادمان زیادی پرورش‌ یافته‌اند که با جان‌ودل عشق و معرفت به اهل‌بیت(ع) را در دل‌وجان ثبت کرده‌اند و هم‌اکنون خالصانه در این مکان خدمت می‌کنند.»

او می‌گوید: «اینجا خانه‌ای است که هرگز نمی‌گذاریم چراغش خاموش شود. والدینم وصیت کرده‌اند که در این خانه به روی همه عزاداران بازبماند.» عباس‌زاده خاطرنشان می‌کند: «دسته‌های عزاداری در دهه‌های محرم، صفر و فاطمیه(س) قدم بر چشم ما می‌گذارند و ما خاک پای عزاداران را سورمه چشم‌های خود می‌کنیم.»

او بیان می‌کند: «در هر مراسم خالصانه مداحی می‌کنم و در روز تاج‌گذاری حضرت مهدی موعود(عج) نیز جشن بزرگی برگزار می‌کنیم. در برگزاری مراسم‌ جشن و عزای آل‌محمد(ص) شریک هستیم و به نیازمندان کمک می‌کنیم و رسالت عظیم برپایی مراسم عزاداری و جشن را سینه‌به‌سینه به فرزندانمان انتقال خواهیم داد.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

4 × چهار =