به گزارش اصفهان زیبا؛ سال جدید سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شد. الزام سرمایهگذاری برای تولید توسط رهبری تشریح شد؛ اینکه امکان سرمایهگذاری برای تولید چطور اتفاق میافتد. ایشان گفتند خرید طلا مضر است، خرید دلار مضر است. پولهایی که صرف خرید سکه یا خرید زمینهایی میشود که رها میشوند، مانع تولید است. باید جلوی این دست کارها را بگیرند.
حرف، کاملا حرف درستی است و برای اینکه در سال آینده در عرصه اقتصادی تحولی اتفاق بیفتد باید به همین فرمایشات رهبری عمل شود. این اقدامات باید توسط دولت انجام شود؛ منتها در برخی زمینهها قانونی وجود ندارد که این قانون را باید مجلس بنویسد.
برای وضع قانون لازم است نمایندههای مجلس لایحه بدهند یا خود دولت طرح دوفوریتی برای بستن سفتهبازی بدهد. طلا، ارز، زمین و املاک و بازار بورس باید کنترل شود؛ البته وقتیکه حضرت آقا میگویند خرید طلا مضر است، منظور این نیست که هر نوع طلایی؛ صنعت طلا و تولید مصنوعات طلا باید گسترش پیدا کند؛ اما کنز طلا باید متوقف شود. اینکه طلا شمش و سکه میشود و به گاوصندق ها سپرده میشود، برای اقتصاد مضر است. اینکه بانک مرکزی در شرایط تحریم، دلارها را بهجای اینکه به واردات اساسی تخصیص دهد، صرف خرید طلا میکند، طلا را سکه میکند، تکهتکه میکند و با حباب میفروشد، این کار غلطی است.
وقتی رهبری میگویند خرید طلا کار مضری است، آیا رئیس بانک مرکزی برای سال آینده جرئت دارد دوباره طلا بفروشد؟ فرمایش حضرت آقا مورد مطالبه نمایندگان خواهد بود که انشاءالله محقق شود. بهترین حالت، دادن لایحه دوفوریتی است؛ بهویژه که دولت اکنون وزیر اقتصاد ندارد و باید وزیر معرفی کند. استیضاح آقای همتی استیضاح شخص نبود؛ استیضاح اندیشه حاکم بر بدنه اقتصادی دولت بود.
اگر قرار باشد شخص دیگری با همین اندیشه بیاید، قطعا مجلس مقابل او خواهد ایستاد. این بار مجلس به برنامه رأی خواهد داد؛ برنامهای که مشخص کند دولت چگونه میخواهد جلوی سفتهبازی این چند بازار را بگیرد؛ البته اینها مقدمات است؛ چراکه برای سوق سرمایهگذاری به سمت فعالیت مولد، لازم است سفتهبازی از طلا، ارز، املاک، زمین و بازار بورس برداشته شود. درحال حاضر کسی که در بازار بورس سرمایهگذاری میکند و کسی که در این بازار سفتهبازی میکند مشخص نیست؛ اینها باید جدا شوند. کسی که در بازار بورس سهام میخرد اگر فردا این سهام را بفروشد، دولت از او نیمدرصد مالیات میگیرد.
اگر سهام را نگه دارد و دوسال دیگر بفروشد، باز هم دولت از او نیمدرصد مالیات میگیرد. پس اینجا فرقی بین سرمایهگذار و سفتهباز در بازار بورس وجود ندارد؛ به همین خاطر نوسانات شدیدی در شاخص سهام داریم. راهحل این مسئله خیلی روشن است. دولت باید متناسب با ماندگاری سهام دست سهامدار مالیاتش را کاهش بدهد؛ یعنی اگر کسی سهام خرید و قصد فروش از یک روز تا یک ماه بعد را داشت، باید نرخ مالیات بالاتری پرداخت کند؛ اما هرچه بیشتر سهام را نگه دارد، نرخ مالیات کمتر و کمتر شود. این میشود سرمایهگذاری برای تولید.
اینها باید اتفاق بیفتد که قانون میخواهد. اینها مقدمات بود. وقتی شما بازارهای موازی با بخش تولید را بستید، حالا باید آن کار مهم که کاهش شدید بهره پول است، اتفاق بیفتد؛ چه بهره بانکی، چه بهره در بازار. بهره بانکی الان در برخی بانکها ۳۰درصد است؛ این باید صفر شود. بهره در بازار ماهانه 8درصد است. اگر کسی بخواهد یکمیلیارد تومان قرض بگیرد، ماهی ۸۰میلیون باید بیشتر بپردازد که این هم باید صفر شود. این کار از طریق الزامات مقدمات بازار، یعنی بستن سفتهبازی و بعد کاهش نرخ سود سپرده بانکی اتفاق خواهد افتاد.
انشاءالله مجلس مصمم است این اتفاق بیفتد. در عرصه مسائل اقتصاد خرد استان نیز در تلاش هستیم یکسری فعالیتها را که بخش خصوصی انجام میدهد و بعضا ممکن است نیاز ارزی داشته باشند، با وزارت صمت و مسئولان بانک مرکزی رایزنی کنیم و مبالغ ارزی که تولیدکنندهها برای احداث کارخانه یا گسترش کارخانهها نیاز دارند، تهیه کنیم. یکی از کارخانههایی که در یکیدو ماه آینده تأسیس خواهد شد، مبلغی بالغ بر ۲۰۰۰میلیارد تومان بخش خصوصی سرمایهگذاری کرده که ارز آن تأمین شد.
یک کارخانه خیلی پیشرفته که با دورزدن تحریمها یک دستگاه خیلی پیشرفته وارد کرده و اشتغالی بالغ بر ۵۰۰ نفر در استان ایجاد خواهد کرد. امیدواریم بهواسطه این کارخانه نیمی از نیاز ارزی به این محصول رفع شود. در زمینه پروژه آبی هم ما دوشبهدوش آقای یزدیان ایستادهایم. درواقع درمورد مسئله آب بین همه نمایندگان استان برای هماهنگی و پشتیبانی اتحاد ویژهای وجود دارد. امیدواریم این مسئله با تدابیری که اتخاذ شده و پیگیری میشود، آنگونه که میخواهیم محقق شود و انشاءالله ماههای خوبی برای استان در آینده خواهیم داشت.