همه ما با مفهوم دولت آشنا هستیم؛ اما زمانی که بخواهیم این مفهوم مهم را به فرزند کمسنوسال خود آموزش دهیم دچار سردرگمی میشویم و سؤال برایمان پیش میآید که از کجا باید شروع کنم و چطور میتوانم با او درباره دولت صحبت کنم؛ بهنحویکه برایش واضح و قابلفهم باشد؟
احتمالا شما هم تابهحال با این صحنه در مهمانیها و دورهمیها مواجه شدهاید، صحنهای که مادر از فرزندش میخواهد اسباببازیهایش را به کودکان دیگر هم بدهد؛ اما کودک وسایلش را به خودش محکم میچسباند، گریه میکند و باعث میشود دیگر بچهها نیز اشک بریزند.
خانواده یکی از نهادهایی است که به لحاظ آموزش مفاهیم تربیتی بیشترین تأثیر را بر کودکان دارد. از بین مفاهیم تربیتی، برخی در بستر خانواده نمود بیشتری خواهند داشت و کودک در محیط خانواده بیشتر با آن مفاهیم روبهرو خواهد شد.
در جوامع مدرن امروزی، تربیت کودکان بهعنوان یکی از مسائل حیاتی و اساسی موردتوجه قرار گرفته است. یکی از جنبههای مهم تربیت کودکان، آموزش ارزشهای اخلاقی و اجتماعی به آنهاست.
عدالت یکی از رفتارهای اساسی در تربیت اقتصادی است که زیربنای سایر رفتارهای اجتماعی قرار میگیرد؛ از رفتار عادلانه با خانواده، دوست و دشمن گرفته تا عدالت در کسبوکار و فروش محصول.
درحالیکه شمار زیادی از افراد جامعه به دنبال پیداکردن فرصتهای شغلی و استخدام بهعنوان کارمند هستند، برخی از افراد نیز وجود دارند که در آرزوی کارآفرینی به سر میبرند و در پی تأسیس و مدیریت کسبوکار خود هستند.
فروشندگی مهارتی است که باعث بسیاری از اتفاقات مثبت در افراد میشود. درواقع همه ما در زندگی چه صاحب کسبوکار باشیم و چه نباشیم، مشغول فروش هستیم! در حال فروش کالاها، خدمات و تجربههای خود به دیگران و هرچه که بهتر بتوانیم بفروشیم، درآمد بیشتری کسب خواهیم کرد یا ارتباط بهتری خواهیم گرفت.
متأسفانه در دنیای امروز، تبلیغات گسترده، ویترینهای پرزرقوبرق مغازهها، نمایش جزئیات زندگی بعضی افراد در فضای مجازی و مقایسه آنها با شرایط زندگی خود؛ مصرفگرایی، تنوعطلبی و همچنین توجه به تجملات را بسیار رواج داده است …
در جهان امروز که تحولات سریع و رقابت شدید وجود دارد، آموزش صبر به کودکان اهمیت زیادی دارد. صبر به معنای توانایی تحمل تأخیر در رسیدن به نتیجه کار و کنترل خواستههای فوری است که برای توانمندی اقتصادی و موفقیت آینده کودکان بسیار بنیادی است.
هنگام اندیشیدن به امر تربیت کودکان، بهتر است به اهمیت و تأثیرگذاری ارزشهای اخلاقی در توانمندسازی آنان در روابط اجتماعی، بهعنوان یکی از ملاکهای اصلی تربیتی توجه داشت.
فرزند نوجوانتان سراغ شما میآید و از شما تقاضای پول میکند. شما همین چند روز پیش به او پول دادید. به همین دلیل از این کار طفره میروید.
یکی از اصول مهم در تربیت اقتصادی، پرداختن به اصل همکاری است، اصلی که اگر در کودکی به آن بها داده شود و فرزندان با چنین روحیهای آشنا و بزرگ شوند، در بزرگسالی بهعنوان کارگزار، و مسئول، بهراحتی میتوانند بهعنوان ابزاری نیرومند و کارساز در جهت حل مشکلات و مسائل خود از آن بهره ببرند.