نقش ارتباطات بینالمللی در مبارزه با کرونا بسیار ارزنده است
مدیرکل اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان همچنین با اشاره به فرصتهایی که از طریق کرونا از دست رفته است، ادامه داد: «در شرایط کنونی بسیاری از اتفاقات خوب را از دست دادیم. فرصتهای توسعه گردشگری و فرصت برگزاری تعدادی از رویدادهای بزرگ از ما گرفته شد؛ اما در مقابل فرصتهایی هم برای ما ایجاد شد.» حجتی با تأکید بر اینکه شهرداری اصفهان در مواجهه با بحران کرونا خلاقیتهای بسیاری را ارائه کرده است، گفت: «ما درحالیکه از توان و ابتکارات خود در مبارزه با کرونا استفاده میکنیم، درعینحال از تجربیات دیگران نیز سود میجوییم. امروزه جهان با دردی مشترک مواجه است که قطعا این درد مشترک بهتنهایی درمان نمیشود.» او همچنین نقش ارتباطات بینالمللی در این بحران را بسیار مهم و ارزنده دانست و افزود: «اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان از طریق دیپلماسی بحران تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. در شرایطی که ایران با تحریمها مواجه است ما ترجیح دادیم با همکاری در حوزه بینالملل این بحران را به حداقل برسانیم. در ابتدا از طریق نامهنگاری با همه شهرهای خواهرخوانده اصفهان، خواستار شرح کامل وضعیت آنها شدیم. قبل از اینکه ایران درگیر کرونا شود، شهردار اصفهان طی نامهای به شهردار شیان و در خصوص همهگیری کرونا در این شهر ابراز همدردی کرد و آمادگی خود را در کمک به مردم این خواهرخوانده اصفهان اعلام کرد. اصفهان با کمک سازمانهای مردمنهاد و خیریهها درصدد کمک به شیان برآمد و تمام سعی خود را در ارسال محموله به چین انجام داد اما متأسفانه به دلیل محدودیت در تهیه اقلام و موانع ارسال از طریق تحریمها، محمولهها به شیان ارسال نشد.» حجتی با اشاره به اینکه اصفهان با آغاز شیوع کرونا در ایران به همه شهرهای خواهرخوانده خود نامه نوشت، گفت: «ما در این نامهها وضعیت اصفهان را توضیح دادیم و در مقابل گزارشی از شرایط آنها خواستیم؛ تبادل اطلاعاتی که هماکنون نیز ادامه دارد.» مدیرکل اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: «اصفهان به جز 13 خواهرخوانده به عضویت 9 شبکه شهری و سازمان بینالمللی درآمده است. ما با تمام این سازمانهای بینالمللی نامهنگاری کرده و پیشنهادها و انتقادهای سازنده شهر اصفهان را برای آنها ارسال کردیم. سازمان مترو پلیس در اقدامی جالب به تهیه پلتفرمی در تبادل تجربیات شهرهای عضو این سازمان پرداخت. اصفهان نیز از این بستر بهمنظور اشتراکگذاری تجربیات خود در مواجهه و مبارزه با کرونا استفاده کرد؛ از سوی دیگر به تجربه شهرهای دیگر از این طریق پی برد.»
دیپلماسی کرونا، چراغ خاموش روابط خواهرخواندگی را روشن کرد
حجتی با اشاره به دستاوردهای اصفهان از طریق دیپلماسی کرونا گفت: «زمانی که اصفهان درگیر کرونا شد، ما موفق شدیم به وسیله ارتباطات در حوزه بینالملل، از تجربیات دیگران استفاده کنیم. اصفهان با 13خواهرخوانده خود ارتباطات گستردهای نداشت؛ اما در سایه دیپلماسی کرونا ارتباطات را احیا و چراغ خاموش برخی از این روابط را روشن کرد. بارسلونا در اسپانیا و فلورانس در ایتالیا ازجمله خواهرخواندههای اصفهان بودند که دیپلماسی بحران کرونا، چراغ رابطه با آنها را روشن کرد. از طرفی دیپلماسی کرونا از طریق ارتباط با سازمانهای بینالمللی، ظرفیتهای ویژهای را برای اصفهان ایجاد کرد.»
اصفهان، میزبان شهرداران عضو اکو خواهد شد
مدیرکل اداره ارتباطات و امور شهرداری اصفهان از برگزاری یک نشست کاملا تخصصی و آنلاین با سنپترزبورگ بهعنوان یکی از مهمترین خواهرخواندههای اصفهان گفت: «این نشست تخصصی برای اولین بار در کشور و در قالب گفتوگوی شهرداران دو شهر برگزار شد؛ گفتوگوی دو گروه تخصصی حوزه بهداشت و خدمات شهری از شهرداری اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی و دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان با همتایان خود در کمیته ارتباطات بینالملل، کمیته بهداشت، اتاق بازرگانی و مقامات وزارت خارجه از سنپترزبورگ. ما امیدواریم با دیگر خواهرخواندههای خود نیز چنین تعاملاتی در آینده داشته باشیم. بهزودی نیز گفتوگوی آنلاین شهردار اصفهان و شهردار شیان در چین درزمینه بحران کرونا و با هدف ارائه راهکار برگزار خواهد شد.» به گفته حجتی، شهرداری اصفهان از سوی سازمانهای مرجع مانند وزارت امور خارجه و دیگر سازمانهای مهم بینالمللی بهعنوان یکی از سه شهرداری فعال کشور درزمینه بحران کرونا شناسایی و معرفیشده است؛ موضوعی که از سوی مجمع شهرداران آسیایی نیز مطرح شد. از طرفی در سفر اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه به اصفهان، سید عباس موسوی، نقش شهرداری اصفهان را در دیپلماسی کشور بهخصوص در زمان کرونا مؤثر دانست و بر آن تأکید کرد؛ مسئلهای که برای اصفهان بسیار بااهمیت است. او ادامه داد: «شهردار اصفهان در آخرین جلسه ستاد مدیریت بحران کرونا به تمام مدیران اعلام کرد مواردی را که نیاز بررسی بیشتر دارد، با ارائه راهکارهای خلاقانه به اداره بینالملل شهرداری منتقل کنند.» مدیر اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان همچنین از نشست آنلاین شهرداران کشورهای عضو سازمان «اکو» که با میزبانی اصفهان و در شهریور برگزار خواهد شد، خبر داد و گفت: «این نشست با محوریت کرونا و به پیشنهاد شهرداری اصفهان انجام خواهد شد؛ موضوعی که با همکاری خوب وزارت امور خارجه در حال برنامهریزی و پیشرفت است.»
13 خواهرخوانده اصفهان بهمنزله 13 پل ارتباطی
حجتی همچنین در خصوص توسعه خواهرخواندگیهای اصفهان گفت: «13 خواهرخوانده اصفهان بهمنزله 13 پل ارتباطی با دنیا و دوستی با مردم 13 شهر است. اولین ارزش خواهرخواندگی اصفهان با هر شهری مبتنی بر روابط انسانی و فرهنگی میان آنهاست. در کنار آن اما فعال کردن دیگر ظرفیتها مهم است.» مدیرکل اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان با اشاره به نهاییکردن و امضای سند چهار ساله با سنپترزبورگ گفت: « این قرارداد در حوزههای مختلف بهویژه موضوعات زیرساختی به امضا خواهد رسید. از طرفی تصویب خواهرخواندگی با حیدرآباداز کشورهند که ویژگیهای مشابهی با شهر اصفهان دارد، شرایط را بهمنظور توسعه در این راستا فراهم خواهد کرد؛ این قرارداد خواهرخواندگی در اولین فرصت و بهصورت رسمی منعقد خواهد شد. کراکوف در لهستان نیز که همانند اصفهان به عضویت شهرهای خلاق جهان درآمده است، به خواهرخواندگی با اصفهان فکر میکند؛ موضوعی که از سوی مقامات در حال برنامهریزی است.
فعال بودن و توانمندی دو عنصر مهم در ارتباطات بینالمللی
حجتی در خصوص توسعه بهرهبرداری از ارتباطات بینالملل افزود: «شهرداری اصفهان مبتکر طرحی است که قرار است بهزودی در خصوص تمام خواهرخواندههای اصفهان اجرایی شود؛ راهکاری بسیار ساده که باعث همگرایی میان شهرها و کنشگران بخشهای خصوصی و دولتی این شهرها خواهد بود. در راستای این برنامه با وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی و دانشگاههای اصفهان که همگی از کنشگران خوب عرصه بینالملل هستند، صحبتهای بسیاری شده است. در قالب این طرح، سلسلهنشستهایی را به ازای هر خواهرخوانده برگزار خواهیم کرد.» حجتی همچنین با اشاره به گامهای بیشتر در حوزه بینالملل گفت: «ما نیازمند برداشتن چند گام در حوزه بینالملل و در جهت رسیدن به موفقیت هستیم؛ فعال شدن روابط موردنظر مدیران شهری و مردم ازجمله آنهاست. خوشبختانه اداره بینالملل شهرداری اصفهان در نقطهای قرارگرفته است که ارتباطات سازندهای با شهرهای خواهرخوانده و سازمانهای بینالمللی دارد. گام بعدی اما توانمند بودن در عرصه بینالملل است. سازمانها و شهروندان باید ازنظر تسلط بر اقدامات بینالمللی، قدرتمند باشند؛ طرحی که در حال حاضر روی میز اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان قرار گرفته است؛ گامهای دیگر اما به کمک اصحاب رسانه مدیریت میشود.»
ارتباط با کشورهای همسایه فرصتی برای توسعه از طریق ارتباطات بینالمللی
مدیرکل اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان همچنین در پاسخ به پرسش «اصفهان زیبا» درباره اینکه لازمه تعاملات سازنده با جهان و در راستای دیپلماسی شهری چیست، گفت: «ارتباطات فعال و توانمند با شهرهای خواهرخوانده و سازمانهای بینالمللی لازمه تعاملات سازنده در این حوزه است؛ شرایطی که اصفهان در آن قرارگرفته است. اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان طی دو سال گذشته موفق شد نقاط ضعف در ارتباطات بینالملل را به نقاط روشن تبدیل کند. تنها شرایطی که بر این موضوع سایه انداخته فضای دیپلماسی رسمی کشور است که متأسفانه به دلیل تحریمها علیه ایران، تنش و محدودیتهای بسیاری را به وجود آورده است. از سویی ما میتوانیم در ارتباط با کشورهای همسایه فرصتهای توسعه از طریق ارتباطات بینالملل را برای خود ایجاد کنیم. استفاده از ظرفیتهای اتاق بازرگانی در راستای شکوفا شدن اقتصاد شهری، دانشگاهها و شهرداری اصفهان در راستای این تعاملات بسیار مؤثر است. همچنین توجه به تبلیغات و بازاریابی از دیگر راهکارهای رسیدن به موفقیت در این حوزه به شمار میآید.» حجتی همچنین در خصوص موانعی همچون تحریمها که بر دیپلماسی شهری اصفهان اثرگذار بوده به اصفهان زیبا آنلاین گفت: «بااینکه ارتباطات حضوری به حداقل رسیده است، اما در بسترهای دیگر، رشد ارتباطی بسیاری داشتهایم. خوشبختانه اصفهان در حوزه ارتباطات بینالملل شرایطی خوبی دارد و این میتواند در غلبه بر تحریمها و همچنین بحران همهگیر کرونا مؤثر واقع شود.»
سامانهای که مشکلات گردشگری اصفهان را حل خواهد کرد
حجتی همچنین از ایجاد یک تور مجازی برای محور رودخانه زایندهرود و در راستای توسعه گردشگری خبر داد و گفت: این پروژه میتواند تا اندازهای مشکلات حوزه گردشگری در بحران کرونا را حل کند. در کنار آن سامانهای نیز در حال طراحی و پیشبرد است که بسیاری از نیازهای اطلاعاتی گردشگران را پاسخ میدهد. این پروژه با همکاری اداره ارتباطات بینالملل و سازمان فرهنگیاجتماعیورزشی شهرداری اصفهان در حال انجام است؛ طرحی که اصفهان چه در شرایط کرونا و چه پسازآن به آن نیاز دارد. گردشگران اصفهانی میتوانند نیازهای اطلاعاتی خود را از این طریق به دست آوردند. تحقیقات در خصوص آثار تاریخی اصفهان نیز از این سامانه ارائه خواهد شد.