جایگاه‌داران سوخت در آستانه ورشکستگی

هنوز هم خبری از حمایت دولتمردان برای کمک به جایگاه‌داران سوخت نیست. فعالانی که از زمان شیوع کرونا هزینه‌هایشان افزایش پیدا کرده و بارها صدایشان را برای افزایش کارمزد به گوش مسئولین رسانده‌اند و پاسخی نگرفته‌اند. این بخش نقش اساسی در حمل‌ونقل کشور دارد بااین‌حال از زمان شیوع کرونا جایگاه‌داران جزو مشمولان دریافت بسته‌های حمایتی و تسهیلات قرار نگرفته‌اند.

تاریخ انتشار: 12:30 - چهارشنبه 1399/07/23
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

وضعیت به‌گونه‌ای پیش می‌رود که به گفته فعالان این صنف، اگر وضعیت تداوم پیدا کند و درخصوص رفع مشکل جایگاه‌داران تصمیمی گرفته نشود اواخر سال جایگاه‌داران سوخت اصفهان ناچار به تعدیل کارگرانشان خواهند بود تا بار هزینه‌ها را کمتر کنند؛ ضمن اینکه احتمال ورشکستگی برخی جایگاه‌های سوخت اصفهان تا پایان سال نیز وجود دارد. خواسته حداقلی آن‌ها این است که کارمزد بر اساس تورم افزایش پیدا کند تا بتوانند دخل‌وخرجشان را در این شرایط اقتصادی مدیریت کنند. هم‌زمان با شیوع کرونا، جایگاه‌های عرضه سوخت به‌عنوان یکی از مراکز اصلی انتقال ویروس کرونا شناخته شدند و در همین خصوص، در راجعه مردم برای سوخت‌گیری و همچنین برای جایگاه‌داران توصیه‌ها و الزاماتی در جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعیین و اعلام شد. براین اساس جایگاه داران ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از دستکش و کیسه نایلونی و.. شدند و رعایت موازین بهداشتی هزینه‌هایشان را افزایش داد و دخل‌وخرج جایگاه‌داران را برهم زد. همان اوایل فروردین ماه، مشاور عالی انجمن مالکان جایگاه‌ها و مجتمع‌های خدماتی، رفاهی و بین‌راهی گفت که وضعیت جایگاه‌داران مطلوب نیست و حداقل ۳۰ تا ۴۰ جایگاه در کشور تعطیل شده‌اند.

افت 30 درصدی فروش

حالا رئیس انجمن صنفی جایگاه‌داران سوخت اصفهان از افت قابل‌توجه فروش و افزایش زیان و خسارت جایگاه‌داران سخن می‌گوید. پیمان کامران به اصفهان زیبا می‌گوید: پس از افزایش نرخ بنزین در آبان ماه سال گذشته، جایگاه‌داران سوخت اصفهان با افت 30 درصدی فروش مواجه شدند، با تشدید شیوع کرونا در سال جاری میزان فروش کمتر هم شد و حالا جایگاه‌داران سوخت 30 درصد نسبت به فروش پارسال کمتر می‌فروشند. کامران تصریح می‌کند: در مهرماه سال گذشته، روزانه 95 میلیون لیتر مصرف سوخت بوده که الان میزان مصرف روزانه به 74 میلیون لیتر کاهش پیدا کرده است. باوجود تورم افسارگسیخته و افزایش قیمت قطعات، هیچ مبلغی به کارمزد جایگاه‌داران سوخت اضافه نشده است. رئیس انجمن صنفی جایگاه‌داران سوخت اصفهان اذعان می‌کند: این‌طور که تصویب شده یک رقم جزئی 10 درصدی بابت توزیع بنزین باید به کارمزد اضافه شود که همان 10 درصد هم پرداخت نشده است، کارمندان دولت 60 درصد افزایش حقــوق داشــتند ولی حــمایتی از جایگاه‌داران سوخت صورت نمی‌گیرد. او می‌افزاید: هــزینه جـایــگاه‌داران سوخت به دلیل رعایــت موازین بهداشتی در جایگاه‌ها افزایش یافته است، کــرونا هــزینه مــضاعفی به جایگاه‌داران سوخت تحمیل کرده ولی برای حمایت از جایگاه‌داران اقدامی صورت نمی‌گیرد.

کارمزد بر اساس تورم تعیین شود

رئیس انجمن صنفی جایگاه‌داران سوخت اصفهان عنوان می‌کند: مطالبه جایگاه‌داران سوخت اصفهان این است که کارمزدشان بر اساس تورم مورد تأیید بانک مرکزی محاسبه و پرداخت شود، پارسال کارمزد تعیین‌شده برای بنزین، لیتری 100‌تومان بود که امسال 108 تومان تعیین شد اما همین مبلغ را هم به جایگاه‌داران پرداخت نکرده‌اند. کامران می‌افزاید: مبلغ اعلام‌شده از سوی دولت 125 تومان است که ما موظف بودیم 10 تومان نیز بابت مالیات برارزش افزوده پرداخت کنیم، مبلغی که در گذشته دولت بابت تبخیر بنزین پرداخت می‌کرد هم الان به ما ارائه نمی‌دهد، بر اساس مقررات 45 در 10هزار کسری بنزین مورد تأیید دولت است، بنزین در حالت عادی فرار است این دو عدد را که کم کنیم، عدد خالص 108 تومان خواهد بود. در این شرایط تورمی دولت 8 درصد مصوب کرده که به کارمزد اضافه شود. رئیس انجمن صنفی جایگاه‌داران سوخت اصفهان اذعان می‌کند: ما به این رقم اعتراض داریم؛ با این وضعیتی که پیش می‌رویم اواخر سال سیستم توزیع دچار اخلال می‌شود. جایگاه‌داران سوخت کم‌فروش با این رقم کارمزد نمی‌توانند امورات خود را بگذرانند؛ بنابراین ناچارند کارگران را تعدیل کنند و برخی جایگاه‌ها تعطیل می‌شوند. او تأکید می‌کند: از طریق نمایندگان مجلس، ســازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و نهادهای امنیتی و از طریق استاندار اصفهان مکاتباتی داشتیم برای اینکه سریع تصمیمی درخصوص این شرایط گرفته شود؛ بااین‌حال تمامی این پیگیری‌ها بی‌پاسخ مانده است.
رئیس انجمن صنفی جایگاه‌داران سوخت اصفهان خاطرنشان می‌کند: در استان اصفهان 305 جایگاه سوخت و در شهر اصفهان 110 جایگاه سوخت فعال هستند. زمانی که افراد تقاضای احصای جایگاه سوخت می‌دهند شرکت نفت، قراردادی با آن‌ها منعقد می‌کند و درصورتی‌که اخلالی ایجاد شود، خود شرکت نفت جایگاه را تحویل می‌گیرد و بهره‌برداری می‌کند. در شرایط کنونی و با تشدید مشکلات برخی جایگاه‌داران هستند که شب تا صبح در جایگاه شخصا فعالیت می‌کنند و اقدامی برای به‌کار گرفتن کارگر نکرده‌اند تا بتوانند ادامه فعالیت دهند. اگر وضعیت ادامه پیدا کند دچار فرسودگی می‌شوند و قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط