کاهش 30درصدی تقاضای مواد لبنی

محصولات لبنی از نظر قیمت‌گذاری به دو دسته تقسیم می‌شوند: قیمت دسته اول توسط نهادهای نظارتی مشخص می‌شود و دسته دوم جنبه لوکس دارند. برای مثال شیرهای پاکتی یا پنیر یواف قیمت‌گذاری دستوری دارند؛ ولی حساسیت روی قیمت‌گذاری کشک و خامه کمتر است. در سال99 محصولات لبنی تعزیراتی یک‌بار مجوز افزایش قیمت قانونی دریافت کردند؛ ولی گزارش‌های مردمی نشان می‌دهد سایر محصولات لبنی بارها گران شدند تا تقاضا برای آن‌ها به شدت کاهش پیدا کند. تولیدکننده، افزایش هزینه‌ها را در موضوع دخیل می‌داند.

تاریخ انتشار: 07:46 - چهارشنبه 1399/12/13
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

هومان امیری، مدیرعامل صنایع لبنی اصفهان، می‌گوید تا حرف از افزایش قیمت می‌شود صنایع لبنی عزا می‌گیرند!  امیری مدعی‌است افزایش قیمت‌ها تقاضا برای محصولات لبنی را کاهش می‌دهد، درحالی‌که سود محصولات لبنی در فراوانی تولید آن‌هاست. مدیرعــامل صـنایع لـبـنـی اصفهان در گـفت‌وگویی با اصفهان‌زیبا به پـرسـش‌هــایـی درخصوص افزایش قیمت محصولات لبنی پاسخ داد.

گزارش‌های مردمی نشان می‌دهد امسال قیمت لبنیات طی چند مرحله افزایش پیدا کرد.

این موضوع را کــه مـحصـولات لبنی چند مـرحـلـه افـزایش قـیـمـت داشــتـه است، از شما می‌شنوم. دسـت‌کــم در کارخانه‌هایی که ما با آن‌ها سروکار داریم و برای محصولات تعزیراتی این اتفاق نیفتاد.

محصولات تعزیراتی در صنایع اصفهان چه هستند؟

ما سه محصول در قالب 10 قلم تولید می‌کنیم. این 10 قلم توسط نهادهای نظارتی قیمت‌گذاری می‌شود.

این 10 قلم شامل چه مواردی می‌شوند؟

سه محصول ما شامل پنیریواف، شیرخانوار و انواع ماست 2.5درصد می‌شوند که در وزن‌ها و درصد چربی مختلف به 10 قلم می‌رسند.

ایــن مـحـصولات امسال چـنـد مرحله مجوز افزایش قیمت را دریافت کردند؟

در سال جاری ما تا حدود چهار ماه قبل هیچ تغییر قیمتی نداشتیم.

ولی پیگیر افزایش قیمت بودید.

از حدود هشت ماه قبل ما درخواست افزایش قیمت دادیم؛ زیرا قیمت شیر خام افزایش یافته بود. براساس آخرین مصوبه، دامدار باید شیر خام را به قیمت کیلویی حدود سه هزار و 600 تومان به ما می‌فروخت؛ ولی حتی به پنج هزار و 400 تومان نیز رسید.

پس دامداران دلیل اصلی افزایش قیمت محصولات لبنی بودند.

دامدار هم حق داشت؛ آن‌ها می‌گفتند باید آذوقه دام به قیمت دولتی به ما بفروشند تا توانایی فروش شیر خام به قیمت کیلویی سه هزار و 600 تومان را داشته باشیم.

سرانجام موفق به دریافت مجوز افزایش قیمت شدید.

پس از پیگیری‌های چندماهه در نهایت قرار شد دامدار شیر استاندارد 3.2% چربی با کمتر از 100 هزار بار میکربی را با قیمت کیلویی چهار هزار و 250 تومان به ما بفروشد.

پس از این مصوبه انگار صنایع لبنی به قیمت‌های مشخص‌شده راضی نبود.

قیمت 10 قلم محصول ما برمبنای شیر کیلویی چهار هزار و 250 تومانی تنظیم شد؛ ولی چند روز بعد قیمت شیر خام را چهار هزار و 500 تومان اعلام کردند.

شما چه کردید؟

پیگیری‌های لازم را انجام دادیم؛ ولی به ما گفتند به هر طریقی با همان قیمت‌های قبلی ادامه بدهید. با وجود اینکه شیر خام به کیلویی چهار هزار و 500 تومان رسید ما هنوز 10 قلم محصولمان را بر همان مبنای شیر چهار هزار و 250 تومان قیمت‌گذاری می‌کنیم.

گزارش‌های مردمی مبنی بر افزایش قیمت تعدادی از محصولات لبنی وجود دارد.

اگر برندی مربوط به کارخانه‌های اصفهان این 10 محصول را با قیمت بالاتری فروخته‌اند، حتما به من گزارش بدهید تا برخورد کنم.

محصولات لبنی به غیر از این 10 مورد چطور؟

قیمت محصولات لبنی به غیر از این 10 قلم تعزیراتی نیست؛ ولی اگر کارخانه‌ها گران‌فروشی کنند، مطمئن باشید تعزیرات با آن‌ها برخورد خواهد کرد.

اگر گران‌فروشی مربوط به برندهای کشوری باشد؟

این‌طور نیست که ما در بازار لبنیـات محصولات خارج از استان دخـالــت نکنیم. اگر برند خارج از اصـفـهـان ایـن 10قلم محصول لبنی تعزیراتی را با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب به فروش رساند باز هم گزارش بدهید، با آن‌ها برخورد خواهیم کرد. همان‌طور که تاکنون برخورد کرده‌ایم.

قبول دارید برندهای کــشوری یا شاید برندهای کـم‌نــام‌ونشان استان‌های همسایه در قیمت‌گذاری آزادترند.

ولی به این معنی نیست که اگر گران‌فروشی به گوش ما برسد برخورد نمی‌کنیم.

باتوجه به رشد قیمت شیر خام از چهار هزار و 250 تا چهار هزار و 500 تومان، شما مجددا به دنبال افزایش قیمت هستید؟

سود محصولات لبنی در فراوانی تولید آن‌هاست. برای مثال وقتی شیر را پاکتی پنج هزار و 100 تومان می‌فروشند، سودش در این است که روزانه 30 یا 40 تن بفروشند؛ ولی اگر فروش به 400 تن رسید یعنی زیان‌ده است. به همین دلیل صنایع لبنی به شدت با افزایش قیمت مخالف‌اند.

راه علاج چیست؟

اکنون کارخانه‌ها عملا با سود بسیار پایین فعال هستند و از این وضعیت ناراضی‌اند؛ ولی راه علاج افزایش قیمت نیست.

افزایش قیمت محصولات لبنی در سال جاری چه تأثیری در میزان تقاضا داشت؟

مطمئنا با افزایش قیمت قبلی بین 25 تا 30 درصد کاهش تقاضا داشته‌ایم. امروز هم افزایش قیمت موجب کاهش تولید و مصرف خواهد شد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط