جان دوباره شغل‌های ورشکسته از کرونا

ماه‌های رجب و شعبان مصادف با زمان برپایی سوروسات عروسی است و هر سال زوج‌های زیادی یکی از مناسبت‌های این دوماه را برای برپایی مراسم عروسی خود انتخاب می‌کنند. ستاد مقابله با ویروس کرونا نیز به دنبال این موضوع و درنظرگرفتن کسادی بیش از حد بازارهای مختلف، مجوز بازگشایی تالارها را پس از حدود یک سال صادر کرد. صدور این مجوز منجر به رونق نسبی بازار تالار و باغ‌ها، آتلیه‌های عکاسی، گل‌فروشی و مزون‌های لباس عروس شده است و شغل‌های ورشکسته از کرونا دوباره جان نصفه‌نیمه‌ای پیدا کرده‌اند.

تاریخ انتشار: 08:53 - شنبه 1399/12/23
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

اصناف مرتبط با تالار و جشن‌های عروسی در بازار کرونایی کشور به سمت ورشکسته شدن پیش رفته‌اند که فرارسیدن دو ماه رجب و شعبان تاحدودی آن‌ها را از مرز ورشکستگی دور کرده است.

باغ به‌جای تالار

تالارهای اصفهان پس از حدود یک سال تعطیلی، مجوز بازگشایی دریافت کردند؛ ولی شرایط خاصی برای برگزاری مراسم در تالارها وضع شده که بر رشد هزینه نهایی تالار تأثیرگذار است. از جمله این شرایط باید به استفاده از یک‌سوم ظرفیت تالار، استفاده از لوازم یک‌بارمصرف، تهیه قند، شکر، نمک و فلفل بسته‌بندی، به‌کارگیری ماسک و دستکش برای همه کارکنان اشاره کرد. ازاین‌رو زوج‌ها باید هزینه رزرو تمام صندلی‌های سالن را بپردازند؛ ولی تنها به تعداد یک‌سوم ظرفیت می‌توانند مهمان دعوت کنند. برای نمونه هزینه رزرو تمام و یک‌سوم ظرفیت یک تالار در اصفهان قبل از کرونا به ترتیب حدود 15 و 5 میلیون تومان بود؛ ولی اکنون زوج‌ها باید 15 میلیون تومان را به‌طور کامل برای یک‌سوم ظرفیت بپردازند. همچنین تهیه قند، شکر، نمک و فلفل بسته‌بندی باعث افزایش هزینه 500 هزار تا یک میلیون تومانی تالار می‌شود. با این اوصاف برگزاری مراسم در تالار هزینه بیشتری نسبت به گذشته دارد. علاوه بر این، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد زوج‌ها اجاره باغ را به تالار به دلیل وجود فضای باز و کاهش انتقال ویروس کرونا ترجیح می‌دهند. بنابراین اکنون کسب‌وکار تالاردارها در مقایسه با ماه‌های رجب و شعبان سال‌های قبل رونقی ندارد.

پکیج‌های تخفیفی آتلیه‌های عکاسی

کرونا و مشکلات اقتصادی از اسفند سال گذشته عکاسان زیادی را به دست کشیدن از حرفه خود یا تغییر شغل وادار کرده است. ولی بازگشایی تالارها و برگزاری مراسم ازدواج، رونق نسبی آتلیه‌های عکاسی در اصفهان را به دنبال دارد. البته وضعیت کسب‌وکار آتلیه‌های عکاسی مانند سابق نیست و مسئولان آن‌ها طرح‌های تخفیفی برای جذب مشتری روی پکیج‌های عکاسی خود می‌گذارند. برای نمونه آتلیه‌ای در خیابان شیخ صدوق اصفهان روی پکیج عکاسی شامل فیلم و عکس فرمالیته، عکاسی و باغ روز عروسی و فیلم‌برداری از مراسم بین یک تا دو میلیون تومان تخفیف اعمال کرده است.

پایان خواب زمستانی بازار گل

بازار گـل بـا شیوع کـرونـا وضعیتی مشابه آتلیه‌های عکاسی پیدا کرد و گل‌فروشان ضرر و زیان زیادی متحمل شدند؛ ولی وضعیت بازار با فرارسیدن ماه‌های رجب و شعبان تا حدودی بهبود یافت و اکنون شاهد رونق نسبی بازار گل و گل‌آرایی در اصفهان هستیم. گزارش‌های میدانـی از رشد تقاضا برای دسته‌گل‌های کـوچـک و گـل‌آرایـی‌هــای ســاده در اصـفـهـان حکایت می‌کند و در حال حاضر زوج‌ها گـل‌آرایــی‌هـــای ســـاده برای خــودرو و تالار را به مدل‌های شلوغ‌تر ترجیح می‌دهند. تغییر سلیقه زوج‌ها با قیمت گل بی‌ارتباط نیست؛ زیرا یک شاخه گل رز به‌طور میانگین 20 هزار تومان قیمت دارد.

جشنواره فروش در مزون‌های عروس

مراجعه‌کنندگان به مزون‌های لباس عروس با شروع ماه رجب نسبت به تابستان افزایش یافته است. البته مزون‌دارها جشنواره فروشی از اوایل بهمن برگزار کرده‌اند و برپایی این حراج‌ها در جذب مشتری تأثیرگذار است. درحال حاضر کرایه لباسی که در تابستان یک میلیون و 700 هزار تومان بود به یک میلیون تومان کاهش یافته یا کرایه لباس‌های چهار و پنج میلیون تومانی به دو و سه میلیون تومان تغییر کرده است.

حال زار کارت‌فروشان

بازار کارت عروسی با کرونا و تعطیلی تالارها از اسفند 98 از رونق افتاد و عده‌ای از فعالان این صنف تغییر کاربری دادند. بازگشایی تالارها نیز رونق را به این بازار بازنگرداند؛ زیرا این روزها مهمانان عروسی از طریق تلفن یا فضای مجازی دعوت می‌شوند. از آنجا که تالارها ظرفیت مشخصی دارند، خانواده‌ها به دعوت فامیل‌های به اصطلاح درجه‌یک کفایت می‌کنند. همچنین مشاهده‌های میدانی نشان می‌دهد مشتریان انگشت‌شمار بازار کارت عروسی، کارت‌های ارزان با قیمت کمتر از دو هزار تومان را ترجیح می‌دهند که مجموع سفارش آن‌ها به 100 عدد هم نمی‌رسد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط