شیرین‌کامی مشتریان با توزیع هوشمند شکر

آمار منتشرشده از سوی وزارت صمت نشان می‌دهد در بین انواع برنج، گوشت و شکر، بیشترین افزایش قیمت در شهریور سال جاری مربوط به شکر است که قیمت آن ۷۱,۶درصد نسبت به ماه مشابه سال۹۹ افزایش یافته است؛ به‌طوری‌که شهریور99 یک کیلوگرم شکر فله‌ای هشت هزار و 200 تومان قیمت داشت؛ ولی اکنون با قیمتی حدود 15 تا 16 هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت شکر با بسته‌بندی ‌۹۰۰گرمی در فروشگاه‌ها به 18 تا 22 هزار تومان رسیده است و فروشگاه‌داران شکر را از میز کالاهای تخفیف‌خورده حذف کرده‌اند. درمقابل فعالان بازار از عدم کمبود در بازار شکر می‌گویند؛ چراکه شکر به میزان تقاضا یا حتی بیشتر در بازار عرضه می‌شود؛ ولی با قیمت بالا!

تاریخ انتشار: 09:06 - یکشنبه 1400/09/14
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

گرانی و حذف مواد خوراکی از سبد خرید مردم اتفاق‌های جدیدی در بازار اقلام خوراکی به شمار نمی‌روند. انگار مردم عادت کرده‌اند هر چیزی را که گران شود مصرف نکنند؛ مانند شکر که گران است و نباید چای شیرین نوشید!

شکر چند؟

اســفـنــد ســـال گـذشـتــه بـازار شـکـر با التهاب‌های بسیاری دست‌وپنجه نرم ‌کرد و هر کیلوگرم شکر با قیمت هفت هزار تومان به فروش رسید. مسئولان در آن زمان وعده‌ووعیدهایی برای کنترل قیمت‌ها دادند؛ ولی قیمت شکر نه‌تنها کاهش نیافت، بلکه اکنون هر کیلوگرم آن با قیمتی حدود 16 هزار تومان در بازار عرضه می‌شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران، غلامحسین بهمنی، دبیر انجمن تصفیه‌کنندگان شکر، قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم شکر در بنادر را ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد که با احتساب هزینه‌های حمل و ضایعات قیمت هر کیلو شکر تصفیه در کارخانه ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان و با احتساب سود کارخانه شکر با نرخ ۱۵ هزار و ۳۰۰ تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد. درمجموع قیمت کـنـونــی شـکــر در مقایسه با اسفند 99 افزایش دو برابری داشته است و هر کیلوگرم شکر فله‌ای با بهای 15 تا 16 هزار تومان و شکر بسته‌بندی ۱۸ تا 22 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد؛ برای نمونه هر بسته 900 گرمی شکر دولیتل 18 هزار تومان، برلیان 19 هزار تومان، فرهاد 21 هزار تومان، سامزستار 21 هزار و 400 تومان و پردیس 22 هزار تومان قیمت خورده‌اند. مشاهده‌ها از فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز نشان می‌دهد عرضه شکر بسته‌بندی با تخفیف کاهش پیدا کرده است.

خبری از کمبود نیست

«خبری از کمبود شکر نیست و هرچقدر بخواهید برای فروش داریم، یک کیلو؟ سه کیلو؟ پنج کیلو؟ چند کیلو؟!» این گفته یکی از سوپرمارکت‌دارهای اصفهان است و مشاهده‌های میدانی از عدم کمبود شکر در بازار حکایت می‌کند؛ البته کاهش تقاضا بر این موضوع بی‌تأثیر نیست. فروشنده‌ای دراین‌باره به اصفهان‌زیبا گفت: «طبیعی است تقاضا کم باشد. کمبود نداریم. تا قبل از گرانی‌ها شکر فروش بالایی داشت؛ ولی این روزها خیلی از مردم قید چای شیرینشان را هم زده‌اند!» همچنین این فروشنده توضیح داد: «هیچ کمبودی نیست. هرچقدر که بخواهم می‌توانم شکر به بازاریاب‌ها سفارش بدهم.» طبق گزارش‌های میدانی، شرایط قنادی‌های شهر هم خوب نیست؛ البته نه بابت کمبود شکر، بلکه از نظر قیمت‌ها. یکی از قنادها دراین‌باره بیان کرد: «باز جای شُکر دارد که شکر به میزان نیاز هست؛ ولی گران! شکر اسفند پارسال شش هزار تومان بود ولی حالا قیمتی 10 و 12 هزار تومانی و حتی بیشتر پیدا کرده است؛ یعنی افزایشی بیشتر از دو برابر.» مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولت نیز چند روز قبل مهر تأیید را بر گفته فعالان بازار زد. به گزارش شرکت بازرگانی دولتی ایران، حجت براتعلی، مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران، از افزایش تولید داخل خبر داد و اذعان کرد که طی هشت ماه نخست سال جاری حدود ۷۵۸ هزار تن شکر خام وارد کشور شده است.  به دلیل افزایش تولید داخلی، این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۱۲درصدی داشته است. براساس گفته‌های این مقام مسئول، تا بیستم آبان یک میلیون و ۱۷۸ هزار تن نیشکر تحویل کارخانه‌های تولید شکر شده است که نسبت به سال ۹۸، ۶۰درصد رشد دارد. ولی بحران آب موجب شده کشت چغندر و نیشکر با محدودیت مواجه شود و با استمرار روند خشک‌سالی، تأمین شکر در آینده دچار مشکل خواهد شد.

شکر با توزیع هوشمند

دولت برای سامان‌دادن بازار مواد خوراکی به توزیع هوشمند آن‌ها روی آورده است تا دست دلال‌ها از بازار کوتاه شود و کشاورز، تولیدکننده و مصرف‌کننده نهایی ضرری متحمل نشوند. به گزارش اقتصاد آنلاین، سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، از توزیع هوشمند شکر، روغن و برنج با قیمت‌های تعزیراتی از هفته دوم آذر در منازل خبر دارد. در واقع هرچه استفاده از سامانه هوشمند بیشتر شود، واسطه‌ها کمتر می‌شود و بازار شکر مانند مرغ و تخم‌مرغ مدیریت خواهد شد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط