شهردار اصفهان در این برنامه با بیان اینکه الگوی شهر همگرا مدلی است که در این دوره مدیریت شهری برای اداره شهر در نظر گرفته شده است، تأکید کرد: تقاضا میکنم کارکنان شهرداری اطلاعات لازم را در رابطه با این الگو به دست آورند.
علی قاسمزاده اظهار کرد: معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری نیز بهزودی کلاسهای آموزشی لازم را برای این موضوع برگزار میکند. در این دوره، درصددیم شهر را با یک نظام و الگو اداره کنیم. او تصریح کرد: الگوی شهر همگرا بر مشارکتجویی تأکید دارد و ما باید برای این مشارکت به سمت نخبگان برویم که البته شهرداری منطقه 7 به این موضوع توجه داشته و توانسته است در معاونت عمران خود از نخبگان استفاده کند. شهردار اصفهان با اشاره به اینکه مدیریت شهری درصدد است برای جذب سرمایهگذاران اقدامات لازم را انجام دهد، خاطرنشان کرد: باید سرمایه مردم را به عمران شهر وارد کنیم. سرمایهگذاران باید به شهرداری اعتماد و سرمایه خود را برای پروژههای شهر اصفهان هزینه کنند. قاسمزاده با بیان اینکه درصددیم برای مباحث مختلف مانند خدمات شهری و موضوعهای فرهنگی ازنظر عموم مردم استفاده کنیم، گفت: شهروندان میتوانند در نگهداشت شهر و بهینهسازی فضاهای عمومی به ما کمک کنند. او با بیان اینکه مشکل منابع انسانی شهرداریها حل میشود و منطقه 7 در اولویت این موضوع قرار دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم روزبهروز شرایط شهر را بهتر کنیم تا شهروندان بتوانند با خیالی آسوده در این شهر زندگی کنند.
مشکلات ترافیکی محور چمران ازجمله چالشهای منطقه 7
مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان در این برنامه با بیان اینکه این منطقه 12 محله دارد، گفت: محدوده قانونی این منطقه دوهزار و 857 هکتار و حریم آن یک هزار و 375 هکتار است؛ همچنین این منطقه 191 هزار و 488 نفر جمعیت دارد و تراکم جمعیتی آن 141 نفر در هر هکتار است. در پنج سال اخیر جمعیت منطقه 13درصد رشد داشته است. علیاصغر شاطوری با اشاره به اینکه 93درصد از جمعیت بالای شش سال این منطقه سواد دارند، تصریح کرد: دو مرکز فرهنگی، چهار مرکز ورزشی سرپوشیده و چهار کتابخانه و سالن مطالعه در این منطقه وجود دارد.
او اظهار کرد: سرانه فضای سبز این منطقه 15 مترمربع و سرانه فضای سبز تفرجگاهی 1.6 مترمربع به ازای هر نفر است. معابر طرح تفصیلی در این منطقه 269 هکتار است که 251 هکتار از معابر به همراه دو پارکینگ احداث شده است.
مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان با بیان اینکه بیشترین تراکم در محله مولوی و کمترین تراکم در محله فدک است، گفت: میانگین منطقه 141 نفر در هکتار است. شاطوری بیان کرد: در شهرداری منطقه 7، 119 پرسنل وجود دارد که 43 نفر آنها مدرک کارشناسی دارند. او با بیان اینکه منطقه 7 شهرداری اصفهان از محدوده حاشیهنشین، محدوده درحالتوسعه، محدوده توسعهیافته و بافت فرسوده تشکیلشده است، خاطرنشان کرد: در پهنه جنوب چمران 63هزار و 881 نفر زندگی میکنند. مساحت این پهنه 364 هکتار و متوسط تراکم پهنه 176 نفر است؛ همچنین 164 هکتار بافت فرسوده در این پهنه وجود دارد و حدود 12درصد از سطح منطقه را بافتهای فرسوده تشکیل دادهاند. چهار مرکز ورزشی در پهنه جنوب چمران وجود دارد که دو ورزشگاه آن در اختیار شهرداری اصفهان است؛البته سرانه کاربری ورزشی در طرح بازنگری 0.34 مترمربع است. مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان تصریح کرد: پنج مرکز فرهنگی و کتابخانه در این پهنه وجود دارد که چهار مرکز آن در اختیار شهرداری منطقه ۷ است؛ همچنین مساحت ۶۳ گلوگاه شناساییشده ششهزار و ۶۰۰ مترمربع است که تاکنون چهار پلاک آن آزاد شده است. فضای سبز پهنه جنوب چمران دارای سه پارک و بوستان تفرجگاهی با مساحت ۶۳ هزار و ۸۸۰ مترمربع است. زیباسازی خیابان شاهد، پاتوق فروردین، رفیوژ خیابان مولوی، تملک قطعه شمال باغ قوشخانه و تملک باغ مولوی از پروژههای عمرانی در دست اجرا در پهنه جنوب چمران است. شاطوری با اشاره به پهنه توسعهیافته منطقه 7 شهرداری اصفهان افزود: 62 هزار و 466 نفر در این پهنه زندگی میکنند. مساحت آن 256 هکتار و تراکم آن 176 نفر در هکتار است. 33.5 درصد از جمعیت منطقه 7 در این پهنه زندگی میکنند. 9 مرکز ورزشی در این پهنه وجود دارد که شش مرکز در اختیار شهرداری اصفهان است و سرانه ورزشی این پهنه 0.90 مترمربع است؛ همچنین چهار مرکز فرهنگی کتابخانه در این پهنه وجود دارد که همه آنها در اختیار شهرداری منطقه 7 است.
او اظهار کرد: 11 پارک و بوستان با مساحت 77 هزار و 666 مترمربع در این پهنه وجود دارد. احداث پیادهرو و مسیر دوچرخه، احداث پل سوارهرو بر روی مادی ایمان، احداث خیابان یکتا، احداث خیابان آلیاسین، بازسازی کلی خیابانها و مادی ایمان و احداث پل عابر پیاده بر روی مادی برازنده ازجمله پروژههای عمرانی این پهنه است؛ همچنین تکمیل مادی چشمه خونین و خیابانسازی جنوب و شمال مادی، پیادهروسازی خیابان برازنده، ساماندهی میدان برازنده، پیشبینی پیادهروسازی کوچه درختی در برنامه و پیادهروسازی خیابان آلمحمد از پروژههای عمرانی پیشبینیشده در پهنه توسعهیافته است. مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان با اشاره به پهنه درحالتوسعه منطقه 7 بیان کرد: 58 هزار و 160 نفر در این پهنه 628 هکتاری زندگی میکنند که متوسط تراکم پهنه 92 نفر است. سه مرکز ورزشی، سه کتابخانه و هشت پارک و بوستان به مساحت 57 هزار و 224 مترمربع در این پهنه وجود دارد. خیابانسازی تفکیکی بهاران، خیابان بهشتی، خیابان شهید زرین، خیابان پرستار، گذرهای تفکیکی صفدرزاده و محسنپور و میدان حج ازجمله پروژههای عمرانی پهنه درحالتوسعه است؛ همچنین خیابان بعثت، سفتکاری بازارچه فدک، دریاچه فدک، خیابان شهید احمدی و احداث ایستگاه آتشنشانی ازجمله پروژههای عمرانی در حال اجرای منطقه است. شاطوری مشکلات ترافیکی محور چمران، شوری و کمبود آب، ناهماهنگی طرح تفصیلی با وضع موجود منطقه، حاشیهنشینی در شهرک ولیعصر، سرانه پایین فضاهای ورزشی تفریحی در جنوب چمران، وجود گلوگاههای ترافیکی و وجود بافتهای فرسوده در جنوب چمران را از مهمترین مشکلات برشمرد و گفت: درصددیم برای حل مشکلات نشست منطقه از مواد تثبیتکننده خاک، استفاده کنیم؛ همچنین ساخت دریچههای بتن پلیمری برای چاههای دفع آبهای سطحی با قابلیت استفاده توسط سایر ارگانها و بهینهسازی دیوارههای انهار و مادیها با استفاده از بتن پلیمری از نوآوریهای انجامشده در اجرای پروژههای عمرانی منطقه 7 شهرداری اصفهان بوده است. مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان با بیان اینکه احداث و توسعه عمرانی، فعالیتهای آموزشی، برنامههای محلهمحور و برنامههای شهری ازجمله اقدامات فرهنگی منطقه است، تصریح کرد: منطقه 7 رتبه سوم را در دریافت گزارشهای مردمی دارد. 96درصد از شهروندان از پاسخگویی منطقه رضایت دارند .930 پاسخ از سامانه 137 دریافت کردیم. در این راستا این منطقه 98.4 درصد پاسخگویی داشته است.
او با اشاره به مشکلات منطقه 7 شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: کمبود فضای فیزیکی ساختمان اداری، کمبود نیروی انسانی، محکومیتهای حقوقی با هزینهای بالغبر 30 میلیارد تومان، تملک و آزادسازی بلوار جانبازان بالغبر 90 هزار مترمربع و تملک و آزادسازی حلقه حفاظتی رینگ چهارم بالغبر 150 هزار مترمربع از دیگر مشکلات جاری منطقه 7 است.