ورزش؛ عامل سلامت جسم، ذهن و روان

تربیت‌بدنی و ورزش یک پدیده اجتماعی است که با اعتلای آن می‌توان روابط افراد جامعه و سلامت جسم و روح را استحکام بخشید. متأسفانه در جامعه ما، آمار خوبی ازنظر فعالیت‌های حرکتی وجود ندارد و می‌توان گفت در بسیاری از مناطق حتی فقر حرکتی داریم . اما ورزش آثار و فوایدی دارد که نباید به آن […]

تاریخ انتشار: 06:36 - شنبه 1401/01/20
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
تربیت‌بدنی و ورزش یک پدیده اجتماعی است که با اعتلای آن می‌توان روابط افراد جامعه و سلامت جسم و روح را استحکام بخشید. متأسفانه در جامعه ما، آمار خوبی ازنظر فعالیت‌های حرکتی وجود ندارد و می‌توان گفت در بسیاری از مناطق حتی فقر حرکتی داریم . اما ورزش آثار و فوایدی دارد که نباید به آن بی‌توجهی کرد یا آن را نادیده گرفت؛ فوایدی مانند تأثیر آن بر کاهش وزن و مخصوصا کنترل وزن، تنظیم قند خون و پیشگیری از دیابت، درمان فشارخون و چربی خون بالا و صدها فایده مهم دیگری که ورزش برای سلامتی دارد.دانستن این حقایق و آگاهی از فواید ورزش باعث شده خیلی از ما همیشه به فکر شروع آن بیفتیم؛ اما خیلی وقت‌ها به دلیل مشکلات یا بعضا تنبلی‌هایی که داریم، به سراغ ورزش نمی‌رویم.در ادامه، علاوه بر فوایدی که از ورزش می‌شناسیم، به دیگر آثار مفید آن که کمتر بیان شده است، می‌پردازیم:
 
پیشگیری از افسردگی و بالابردن روحیه عمومی فرد
 به گزارش شبکه خبر، تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد که ورزش مانند داروی ضدافسردگی عمل می‌کند؛ به‌گونه‌ای که اگر افراد روزانه 30 دقیقه سریع راه بروند، پس از 10 روز تأثیر آن را بر بهبود وضع روحی و شادابی خود احساس خواهند کرد. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد، چنانچه ورزش به مدت طولانی در فعالیت‌های ثابت روزانه گنجانده شود، عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و واسطه‌های شیمیایی مرتبط با احساس رضایت از زندگی را در خون افزایش می‌دهد. نیم‌ساعت ورزش (چهار یا پنج بار در هفته) حافظه و روحیه سالمندان را به میزان چشمگیری بهبود می‌بخشد. در حین انجام فعالیت بدنی، تولید یک ماده شیمیایی از بدن به نام «سروتونین» بیشتر می‌شود. کاهش سروتونین در بدن با افسردگی مرتبط است و داروهای ضدافسردگی نیز در جهت افزایش این ماده در بدن عمل می‌کنند؛ بنابراین در میان افرادی که به‌طور مرتب ورزش می‌کنند، به‌ندرت می‌توان شخص افسرده‌ای یافت.
تقویت عملکرد ذهن در یادگیری و هماهنگی
 تعریف ورزش تنها در افزایش فعالیت جسمانی خلاصه نمی‌شود. بسیاری از ورزش‌های امروزی نظیر پینگ‌پنگ، اسکیت، اسکی، بسکتبال، شنا و… حرفه‌ای هستند و نیاز به یادگیری و حتی مربیان مجرب دارند و کار فکری زیادی را نیز می‌طلبند.بنابراین ورزش‌های امروزی تنها یک فعالیت جسمی ساده نیستند؛ بلکه قابلیت‌های پیچیده مغز را در امور مختلف ازجمله هماهنگی، چالاکی و سریع‌بودن، درست عمل کردن و درست تصمیم‌گرفتن تقویت می‌کنند. به‌گونه‌ای که در یک شخص غیر ورزشکار این قابلیت‌های مغز، خاموش می‌ماند و به‌تدریج ذهن تنبل و سست می‌شود.
تنظیم خواب
برای برخی، یک ورزش سبک و مناسب می‌تواند به اندازه یک قرص خواب تأثیرگذار باشد. حدود پنج تا شش ساعت قبل از خواب ورزش دمای بدن شما را به‌شدت افزایش می‌دهد و پس‌ازآنکه دما به حالت عادی بازمی‌گردد، سیگنال‌های بدن به مغز این خواهد بود که وقت خواب است! بس در هر سنی هستید تا دیر نشده دست‌به‌کار شوید و از امروز ورزش مداوم را آغاز کنید. پیشنهاد می‌کنیم، در صورت عدم انجام فعالیت بدنی روزانه برای خود جریمه‌ای در نظر بگیرید تا این ورزش برایتان اجبار شود. مطمئناً پس از مدت کوتاهی آثار چشمگیر آن را در تمام ابعاد زندگی خود مشاهده خواهید 
کرد.
 
 
 
 
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط