لزوم تقویت روابط فرهنگی اصفهان و هند

شهردار اصفهان با اشاره به نقش هنرمندان در خصوص روابط فرهنگی میان دوکشور تأکید کرد: شهرداری اصفهان علاوه بر آمادگی برای برگزاری برنامه‌های مشترک فرهنگی، می‌تواند میزبان گروه‌ها و افراد معرفی‌شده از سوی سفارتخانه ایران از هندوستان در اصفهان باشد.

تاریخ انتشار: 11:45 - شنبه 1401/12/6
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
لزوم تقویت روابط فرهنگی اصفهان و هند

شهردار اصفهان و برخی از مدیران ارشد شهری با رایزن فرهنگی ایران در هندوستان دیدار و گفت‌وگو کردند. در این دیدار درباره برنامه‌های فرهنگی دو کشور بحث و تبادل نظر شد. / روابط فرهنگی

شهردار اصفهان گفت: شهرداری این کلان‌شهر آمادگی صددرصدی خود را برای برگزاری هر برنامه و عنوان فرهنگی بنا به صلاحدید سفارتخانه ایران در هندوستان اعلام می‌کند تا بتوانیم مکتب تشیع را در هند بیش از پیش ترویج دهیم.

علی قاسم‌زاده در دیدار با رایزن فرهنگی ایران در هندوستان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، با بیان اینکه بخش خواهرخواندگی شهرداری اصفهان بسیار فعال است، اظهار کرد: حیدرآباد هند از جمله شهرهایی است که تا چند مرحله رایزنی‌ها و گفت‌وگوها پیرامون تحقق خواهرخواندگی آن با اصفهان پیش رفته است.

او با بیان اینکه خواهرخواندگی اصفهان و حیدرآباد تا به امروز نهایی نشده است و امیدواریم در دوره ششم مدیریت شهری این اتفاق ماه مبارک رقم بخورد، افزود: سابقه ارتباط مردم این شهر با هند و ترویج تشیع بر اساس متون تاریخی، مربوط به زمان‌های بسیار دور است.

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: در زمان حضور فاضل اصفهانی یا هندی، ارتباطات بین اصفهان و هند به اوج خود رسید. فاضل هندی از علما و مجتهدانی بوده است که در دوره صفویه زیست کرد و در برهه‌ای از زمان به هند اعزام شد و امروز در تخت فولاد اصفهان مدفون شده که این امر نقطه اشتراکی میان مردم اصفهان و هندوستان ایجاد کرده است. / روابط فرهنگی

شهردار اصفهان با اشاره به نقش هنرمندان در خصوص روابط میان دوکشور تأکید کرد: شهرداری اصفهان علاوه بر آمادگی برای برگزاری برنامه‌های مشترک فرهنگی، می‌تواند میزبان گروه‌ها و افراد معرفی‌شده از سوی سفارتخانه ایران از هندوستان در اصفهان باشد که در این عرصه هنرمندان دو کشور جایگاهی خاص دارند.

قاسم‌زاده تصریح کرد: در این راستا می‌توان با اصفهانی‌های مقیم هندوستان ارتباطی خاص برقرار کرد و در قالب شبکه‌های اجتماعی از هم‌فکری آن‌ها برای ارتقای کیفیت زندگی در شهر اصفهان بهره برد. / روابط فرهنگی

او برگزاری جشنواره‌های مختلف، رویدادهای متنوع هنری و فرهنگی و برگزاری تورهای گردشگری را از ظرفیت‌های همکاری مشترک دانست و خاطرنشان کرد: باید ظرفیت‌های مختلف گردشگری نیز به خوبی معرفی شود. / روابط فرهنگی

به‌دنبال ایجاد پیوندهای جهانی از طریق ظرفیت‌های عظیم جهان‌شهر اصفهان هستیم

معاون فرهنگی شهردار اصفهان گفت: به‌دنبال آن هستیم که پیوندهای جهانی را از طریق ظرفیت‌های عظیم جهان‌شهر اصفهان ایجاد کنیم. مجتبی شاهمرادی در جلسه دیدار رایزن فرهنگی ایران در هند با شهردار اصفهان، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: هنر می‌تواند در عرصه این پیوندها بسیار نقش‌آفرین باشد؛ برای مثال ظرفیت‌های معماری، ادبی، موسیقـی و صنـایع‌دستی اصفهان و هندوستان می‌تواند نقطه اشتراک این پیوند پیوسته و همیشگی باشد.

او در زمینه معرفی ظرفیت‌های همکاری مشترک میان اصفهان و هندوستان افزود: اصفهان ازجمله شهرهای صنایع خلاق در جهان محسوب می‌شود که در کنار آن، شهر جیپور هند به‌عنوان مرکز شهر خلاق صنایع دستی جهان حائز اهمیت است که می‌تواند نخستین مواجهه‌ پیوندی میان اصفهان و هندوستان باشد.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان گفت: شهرداری اصفهان بسیار علاقه‌مند است که ارتباطات تنگاتنگی میان اصفهان و این شهر در زمینه صنایع دستی برقرار شود؛ همچنین برقراری ارتباط علمی میان کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان با منابع و کتابخانه‌های هندوستان در عرصه منابع دیجیتالی از دیگر ظرفیت‌های مشترک می‌تواند تلقی شود.

رئیس سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری اصفهان تصریح کرد: در حوزه شعر و شاعر نیز، اصفهان ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد که حضور صائب تبریزی، شاعر برجسته و پرآوازه و تشابه سبک‌های هندی و اصفهانی با یکدیگر می‌تواند ازجمله دیگر نقاط اشتراک برای تقویت ارتباط‌ها باشد.

او خاطرنشان کرد: در حال حاضر، محتواهای گردشگری بسیار خوبی در زمینه شهر اصفهان به زبان‌های مختلف در حال تولید در شهرداری اصفهان است که اگر ظرفیت‌های خوب همکاری و مشارکت از سوی سفارتخانه ایران در هندوستان برقرار شود، این محتواها می‌تواند در مناسبت‌های مختلف به زبان‌های هندی و اردو نیز انتشار یابد.

شاهمرادی موضوع نوروز و برپایی رویدادهای فرهنگی متناسب با آن را از دیگر ظرفیت‌های مشترک اصفهان و هندوستان دانست. او در این باره عنوان کرد: اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در زمینه‌های موسیقی، هنرهای نمایشی و تجسمی از دیگر ظرفیت‌های عظیم جهان‌شهر اصفهان است که می‌تواند زمینه همکاری مشترک را فراهم کند.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان ادامه داد: رویدادهای مختلف فرهنگی را در شهر اصفهان طراحی کرده‌ایم که قصد داریم در سایه این رویدادها، ارتباط با جهان را بیش از پیش تقویت کنیم.

شاهمرادی به این برنامه‌ها اشاره کرد و گفت: جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان و برگزاری رویداد بین‌المللی نقاشی کودک «پوپک» ازجمله این رویدادهای مهم است که می‌تواند با حضور و مشارکت جدی هندوستان و مردمان آن همراه شود. معاون فرهنگی شهردار اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های مختلف هنری همچون ساخت فیلم‌های سینمایی و مستند از سوی دوکشور ایران و هندوستان اظهار کرد: می‌توان فیلم‌های مستند از ظرفیت‌های مختلف شهر اصفهان و به‌تبع شهرهای مختلف هندوستان تهیه و به‌صورت هفتگی در اقصی‌نقاط بین دو شهر برگزار کرد.

او افزود: این مستندها در قالب فیلم‌های گردشگری میان اصفهان و هندوستان قطعا به آشنایی هرچه بیشتر ملت‌ها با فرهنگ و تمدن دو کشور منجر خواهد شد. شاهمرادی با بیان اینکه به‌دنبال آن هستیم که پیوندهای جهانی را از طریق ظرفیت‌های عظیم جهان‌شهر اصفهان ایجاد کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر، ظرفیت‌ها و بهانه‌های خوبی در شهر اصفهان برای برقراری این پیوند مشترک وجود دارد که در لوای همکاری و مشارکت سفارتخانه ایران در هندوستان و شهرداری اصفهان بیش از گذشته می‌تواند انجام شود.

رئیس سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی اصفهان در اردیبهشت هر سال گفت: این برنامه می‌تواند زمینه خوبی برای حضور مسئولان فرهنگی هندوستان در اصفهان و آشنایی آن‌ها با ظرفیت‌های این شهر باشد.

لزوم تقویت روابط فرهنگی اصفهان و شهرهای هند

رایزن فرهنگی ایران در هندوستان با بیان اینکه صادرات خدمات فنی، معماری، صنایع‌دستی و محصولات فرهنگی از دیگر سیاست‌ها در دوره جدید سفارتخانه ایران در هندوستان است، گفت: درصددیم با اعزام هنرمندان و برقراری تسهیلات لازم در برگزاری رویدادهای فرهنگی، زمینه جذب سرمایه‌گذاران را فراهم سازیم. فریدالدین فرید عصر در دیدار با شهردار اصفهان اظهار کرد: از گذشته تاکنون اصفهان در کانون توجهات جهانی بوده است و موضوع خواهرخواندگی اصفهان با دیگر شهرها می‌تواند یکی از عرصه‌های برقراری ارتباط با هندوستان باشد. / روابط فرهنگی

او با اشاره به رایزنی‌ها و تعاملاتی که در زمینه برقراری ایجاد خواهرخواندگی میان اصفهان و شهر حیدرآباد در ادوار گذشته شهرداری اصفهان انجام شده است، گفت: متأسفانه از ظرفیت ایجاد خواهرخواندگی شهرهای مختلف هندوستان با ایران بهره  نبرده‌ایم.

رایزن فرهنگی ایران در هندوستان با اشاره به اینکه ظرفیت خواهرخواندگی بسیار مغفول مانده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از شهرهای هندوستان تحت تأثیر فرهنگ و تمدن ایران‌زمین است. مردم ایران در هندوستان شناخته شده‌اند و جایگاهی دارند؛ برای مثال شهر کشمیر هندوستان معروف به ایران صغیر بوده یا شهر بمبئی مملو از مردم یزد است و همچنین در شهر حیدرآباد جمعیت بسیاری زیادی از اصفهانی‌ها ساکن‌اند.

او افزود: بر این اساس، درخواست می‌شود شهرداری اصفهان اهتمام ویژه‌ای برای شناساندن فرهنگ و تمدن، آثار و صنایع دستی ایران و اصفهان به مردم هندوستان داشته باشد.

فرید عصر تأکید کرد: در این راستا نیز آمادگی برگزاری هر برنامه خاص ازجمله جشنواره‌های مختلف فرهنگی و رویدادهای هنری در هندوستان را با حضور هنرمندان در اقصی نقاط هندوستان داریم. او عنوان کرد: شایسته است کارگروهی از سوی شهرداری اصفهان در امور بین‌المللی فعال شود تا بتوانیم برای اجرای برنامه‌های مشترکی از سوی اصفهان در شهرهای مختلف هندوستان برنامه‌ریزی داشته باشیم.

رایزن فرهنگی ایران در هندوستان افزود: در حال حاضر، حدود ۳۰۰میلیون نفر مسلمان و بالغ بر ۸۰میلیون شیعه در هندوستان ساکن‌ هستند که این ظرفیت از عرصه‌های بسیار غنی و مهم از منظر ایران است. او صادرات صنایع فرهنگی را ازجمله سیاست‌های سفیر جدید ایران در هندوستان دانست و گفت: درصددیم با اعزام هنرمندان و برقراری تسهیلات لازم در برگزاری رویدادهای فرهنگی، زمینه جذب سرمایه گذاران، سرمایه‌ها و عقد قراردادها را فراهم سازیم.

رایزن فرهنگی ایران در هندوستان تصریح کرد: همچنین وجود ۱۵هزار مسجد شیعی در هندوستان و ضرورت مرمت آن‌ها ازجمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند زمینه اعزام مرمت‌کاران و کاشی‌کاران ایرانی به این سرزمین را مهیا کند.

فرید عصر ادامه داد: صادرات خدمات فنی، معماری، صنایع دستی و محصولات فرهنگی از دیگر سیاست‌ها در دوره جدید سفارت‌خانه ایران در هندوستان است. او اظهار کرد: بالغ بر هزار بنای تاریخی در هندوستان وجود دارد که یا تحت تأثیر معماری و فرهنگ ایران ساخته یا توسط دولت‌های ایرانی در هندوستان برپا شده است.

او تأکید کرد: بر این اساس، معماری ایرانی و هندوستان نزدیک به هم بوده است و این موضوع می‌تواند از نقاط مشترک باشد و سبب ایجاد پیوند میان اصفهان و هندوستان شود.

رایزن فرهنگی ایران در هندوستان با تأکید بر اینکه باید با روش‌های مختلف و افزایش تعاملات و ارتباطات میان اصفهان، ایران و هندوستان اثر ماندگار و مانایی از تمدن ایران‌زمین را در عصر حاضر همچون نیاکان خود در هندوستان به جا بگذاریم، گفت: ظرفیت‌های گردشگری از دیگر ظرفیت‌های تعامل و ارتباط میان اصفهان و هندوستان است.

او ادامه داد: در این راستا باید با معرفی و شناساندن ظرفیت‌های مهم گردشگری و آثار تاریخی اصفهان درصدد برقراری این ظرفیت باشیم. او گفت: تمرکز بر مباحث و محصولات فرهنگی و تولیدات رسانه‌ای، همچون ساخت انیمیشن‌ها و فیلم‌های سینمایی و مستند، یکی دیگر از عرصه‌هایی است که می‌تواند نقاط پیوند اصفهان و شهرهای مختلف هندوستان در راستای ترویج فرهنگ و تمدن ایران و هند باشد.

فریدالدین فرید عصر با بیان اینکه امروزه زبان هنر و ابزار رسانه یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها برای شناساندن فرهنگ‌ها و تمدن‌ها به‌شمار می‌آید، تأکید کرد: تولید سلسله‌ مستندهای فیلمی بر اساس اشتراکات فرهنگی مردم اصفهان و هند همچون مباحث معماری، آثار و صنایع‌دستی و موضوعات هنری همچون شعر و ادبیات و حتی موضوعاتی چون سبک غذایی نیز می‌تواند ازجمله این نقاط اشتراکی فرهنگی باشد. او تأکید کرد: در صورت آمادگی شهر اصفهان چنین ظرفیت‌هایی می‌تواند در دوره جدید تقویت و برقرار شود.

رایزن فرهنگی ایران در هندوستان تصریح کرد: همچنین این آمادگی از سوی سفارت ایران در هندوستان وجود دارد که در صورت تأمین محتواهای مناسب، مؤثر و خوب در زمینه معرفی ظرفیت‌های گردشگری اصفهان در اقصی نقاط کشور هندوستان انتشار یابد و حتی در قالب بولتن‌های خبری ویژه به‌صورت رنگی چاپ شود.

فرید عصر تأکید کرد: معرفی ظرفیت‌های علمی به‌منظور جذب دانشجویان شیعه هندی در اصفهان و برقراری تبادل استادان دانشگاهی در موضوعات مختلف  می‌تواند از دیگر عرصه‌های همکاری مشترک اصفهان و سفارت ایران در هندوستان تلقی شود.

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

11 + چهارده =